- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
tranceplanet #26499 üzenetére
Szentandrási sörfőzdéből max 1-2 tesztandrás szokott lenni.
A saját webáruházukból a legjobb rendelni -
Gaboren
tag
válasz
tranceplanet #26368 üzenetére
Most először vettem a bátorságot, és rendeltem Csehországból Sibeeria és Zihovec söröket, árban postával együtt is 2/3 a magyar árakhoz képest. Átlagosan 2k körül vannak, és ugye nem 0.44 hanem 0.5. Két nap alatt ide értek. Itthon a BYM sörök vannak hasonló árban főzdés rendelés esetén. A többiek nem tudják hozni ezt az árat, érdekes, hogy a legjobb főzde tudja a legolcsóbban adni a termékeit.
-
Dilikutya
félisten
válasz
tranceplanet #26335 üzenetére
Sima Peroni azért nem egy nagy kaland, árában van sok jobb. De az alkoholmentes valóban a mezőny egyik, sőt talán a legjobbja.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tranceplanet #26335 üzenetére
Nézd, a kukorica előtti Drehert én simán zárásig ittam a Stexben. Egy jó pilzeni mindig ivósör marad, akár jó értelemben is.
-
válasz
tranceplanet #26328 üzenetére
Néha felül kell vizsgálni
amúgy NEIPA volt. Azok kevésbé keserűek.
-
olloczky
senior tag
válasz
tranceplanet #26301 üzenetére
wow nem is tudtam hogy a bym-nek van goseja. később kipróbálom majd, köszi
-
olloczky
senior tag
válasz
tranceplanet #26226 üzenetére
Reketye Lacto Acid Bacteria (köznyelvben LAB). egy jó alap gose, és még intersparokban is beszerezhető általában.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tranceplanet #26238 üzenetére
tetszik a szortiment
btw. nekem ez volt: [Vetter's Alt Heidelberger Brauhaus]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tranceplanet #26236 üzenetére
untappd app-ban van térkép, érdemes azzal keresni, nyáron Heidelbergben találtunk így olyan főzdét, ahol meg is ebédeltünk az étteremben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tranceplanet #26226 üzenetére
hát... három könnyebbet. Mead Scientist főzött biztosan ilyet, de nem mindig kapható. Omnipollo vagy Funky Fluid az édes vonalon, oude geuse vonalon pedig a belga 3 Fonteinen. utóbbi nem olcsó és néha olcsóbb direktben Belgiumból rendelni.
jó magyar lichtenheinnerre/kölschre / berliner weissere (német verziók) nem emlékszem. bár úgy általában sem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tranceplanet #26224 üzenetére
[link] addig örülj, ameddig nem hallottál a Bianca Pancake Lassi Goseről
-
kraftxld
félisten
válasz
tranceplanet #26124 üzenetére
Ennyi IPÁt sztem teljesen fölösleges próbálgatni, inkább a többféle sörre kellene rámenni, hogy megtalálja azt a stílust ami a legjobban bejön neki
-
Dilikutya
félisten
válasz
tranceplanet #26124 üzenetére
Ha könnyen elérhető, relatív nem drága, de jó belga kell:
Delirium Tremens
Chimay (piros->fehér->kék a jósági sorrend)
Duvel -
flash-
veterán
válasz
tranceplanet #26024 üzenetére
Bym-ból melyiket ha nem akarok dupla tripla magas alkoholtartalmú sört?
Winkler:ez a winkleres teszt kritikán aluli volt, nem kell hogy tanninokat elemezzen de kb csak a hazhozszallitasos dolgon tudott lovagolni...
Azért mert ő nem erzi a különbséget még lehet, na mindegy szenvedve neztem a videot. Maradok a sörfigyelő blognál. Ah se valami tudományos de par mondatban azért leirja mit tapasztalt, mik az izjrgyek, utoiz, stb... -
Dilikutya
félisten
válasz
tranceplanet #25933 üzenetére
Érthetetlen, miért szar a magyar nagyüzemi sör. Tudás van, alapanyag van. Nem a Kőbányaira gondolok, de fos a Soproni, a Borsodi, a Dreher (hiába nincs bennük kukorica), a Pécsit is visszaöntené a lóba egy német, cseh.
Pár éve talán a Borsodi hivatkozott a kukorica kapcsán a magyar igényekre, de ez baromság, akármilyen igénytelenek is, a jó sört megérzik, max nem fizetik meg. De vicc, hogy a csehek, németek tudnak normális sört csinálni olcsón. -
iatti
aktív tag
válasz
tranceplanet #25930 üzenetére
a störtebekert ismerem. nagy szortimentjük van. szomszédom drezdai volt, így végigkóstoltam az összeset. haver meg a héten hozott az esti pinyó edzésre horvátból két fajtát. nem igazán tetszettek ezek a kukoricás lágerek.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tranceplanet #25930 üzenetére
na ez kontent
-
NoLF
veterán
válasz
tranceplanet #25914 üzenetére
Oh a regi szep idok, amikor az angol aldiban asszem 1,09 font volt a Scofferhofer…
Tonnaszam vasaroltam, tenyleg nagyon kiegyensulyozott buza a nagyuzemi szinten, ilyen aron pedig abszolut favorit volt. Reg nem ittam, de korsom asszem meg van belole otthon
-
Dilikutya
félisten
válasz
tranceplanet #25814 üzenetére
Nekem a Soproni Hoplager jobban ízlett, meg is szűnt.
-
L4D1K
őstag
válasz
tranceplanet #25725 üzenetére
Sztem meglepoen porog a topik
Errol a sorrol full elfelejtkeztem de tegnap szembe -illetve - hazajott.
-
looser
addikt
válasz
tranceplanet #25632 üzenetére
Az égvilágon semmi és így utólag azt gondolom, lehet, hogy igazad van. Csak meglepett ez a fajta üzletpolitika, bár lehet, ha a kiállítóknak/főzdéknek is akartak volna juttatni, akkor az még plusz 5e Ft lett volna és azt már nem biztos, hogy sokan kifizetik.
-
looser
addikt
válasz
tranceplanet #25630 üzenetére
Plusz helybérlet és személyzet? Aha :-)
De őszintén, BPBW-re is ingyen mentek szerinted a főzdék? A szervező nem civil, sem gov, vagyis profitorientált. A főzdék egyike sem mai bárányka. Szerintem ez eléggé lehangoló. -
NoLF
veterán
válasz
tranceplanet #25585 üzenetére
ami azt jelenti, hogy 7re a legtöbb rendes tétel a rendes főzdéknél elhasal, tavaly asszem mi 9re be is zártuk a bizniszt mert nem volt több sör
-
L4D1K
őstag
válasz
tranceplanet #25545 üzenetére
(Szigorúan személyes vélemény) Végig ittam a söreiket és anno beszéltem velük sör feszteken is. Számomra a címkék designja a legtöbb amit nyújtott.
-
looser
addikt
válasz
tranceplanet #25530 üzenetére
Nincs mese, ennek ma el kell fogynia :-))
-
Grave_444
nagyúr
válasz
tranceplanet #25477 üzenetére
Hasonló véleménnyel vagyunk róla.
.LnB
Tavaly év végén hasonló áron vettem én is. -
galervin93
addikt
válasz
tranceplanet #25448 üzenetére
Kicsi a világ na.
Nyilván még csak nem is a hazai élvonalhoz kell hasonlítani a Palócokat, a képzeletbeli polcon a mindenféle nagyüzemi hulladék felett van kicsivel, és semmi több. És legalább egy magyar kisvállalkozást segít az ember a vételével, nekem ez Gyarmatiként még többet jelent, de ez sörtől független.
Amúgy vannak már üveges darabjaik is, két IPA, egy APA, de mintha már a vörös Vidróczkit is láttam volna 0.33-as kis üvegben.
A műanyag üveg miatt ugye rövidek az eltarthatósági idők, szerencsére ahol én veszem őket ott egyrészt az egész szortiment megtalálható*, másrészt pörög a készlet, mindig relatíve frisset tudok venni (helyi boltról van szó).
*a sima világosból még 1 és 2 literes palackos is van.És meglepő, de viszik! Előbbi ára valahol 550 körül van, utóbbi sem éri el az ezrest, és hát inkább ez, mint ugyanilyen áron kétharmad annyi dobozos nagyüzemi akármi.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
tranceplanet #25437 üzenetére
Milyen érdekelne? Összesen kb 10 féle volt múltkor, a képen lévő Big Lies és Simple Memories már elfogyott. Sour Ale volt bőven. Aztán lehet már egy se lesz szombatra. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
tranceplanet #25430 üzenetére
Múlt szombaton vettem magamnak 4db-ot. Most, hogy olvasom a topikot tettem őket hűtőbe.
[kép] [kép] A Bright Lies ma jár le, nem is figyeltem, azért ez durva.
Kb fél óra kitérő az Újbuda Sörszaküzlet, szerintem beugrok ezen a hétvégén is.
Ha gondolod hozok párat, feltéve, ha eljössz érte Veszprémbe. Azt hiszem 1680Ft/db. -
Aranypatkány
tag
válasz
Szóval palotai vagy. Üdv Várpalotáról!
-
vatoteam
tag
válasz
Ami lesz.
Folyamatosan rotálódik a választék.
-
hkaroly
csendes tag
válasz
tranceplanet #25399 üzenetére
Tőlem csinálhatja, én is csináltam, aztán rájöttem hogy ez pénzkidobás. Kapott tippeket, jókat, de csakazértse azokat próbálja.
-
.LnB
titán
válasz
tranceplanet #25288 üzenetére
A Pannonhalmi söröket majd végigkóstolom, a Spar közel van, könnyen meg is tudom venni őket. Bár most eléggé le van már rabolva ott a legtöbb craft sör. Jó lenne kitapasztalni, hogy mikor töltik fel a polcokat ott. A Belgákból meg először azokat, amik az Auchanban fellelhetőek. Csak nem tudom mikor fogok arra járni. Csak ezért meg most nem megyek el, mert van elég így is otthon.
Holnap megjön az Augustiner pack is. Ráadásul amit F-ECT$ írt, az is elgondolkodtatott azért, hogy kellene pihenő napokat tartanom. Szóval szerintem most egy időre megvagyok sörügyileg.
-
Dilikutya
félisten
válasz
tranceplanet #25268 üzenetére
Citromot max a citromos búzába. Sima búzasörbe nem. Rizst se. Egy időben ment ez a hülyeség nagyon, legalábbis ahol volt csapolt búzasör, 2000-es évek elején nem sok helyen.
-
válasz
tranceplanet #25246 üzenetére
Szilárd egy kereskedő, látszik is rajta. Kb annyira humoros mint megboldogult SasJózsi. A sörökhöz nem sokat ért, ellenben Reketye Zolival.
-
.LnB
titán
válasz
tranceplanet #25217 üzenetére
Ez a Reketye ez a Winkler haverja (vagyis annak a sörei)? Most láttam a nevet.
-
.LnB
titán
válasz
tranceplanet #25201 üzenetére
Azzal nem vádolhatsz, hogy ne lennék szófogadó: [kép]
Így, hogy képeket linkeltél, egyből ismerősek lettek a boltban.
Mondjuk az Almás rétesből rögtön kettőt vettem, remélem megérte -
Dilikutya
félisten
válasz
tranceplanet #25195 üzenetére
Ogrét szeretem, jóféle pilsner.
Szerintem jobb a Krombacher-nél.
-
F-ECT$
titán
válasz
tranceplanet #25188 üzenetére
A német söröknél (ahogy Dilikutya is írta) nagy különbség van az import és az itthon gyártott licences között. Értelemszerűen az előbbit kell venni, ez olyan 6-700 Ft-ot jelent dobozonként.
A Löwenbrau az egyik kedvenc márkám a német vonalról, szerencsém volt Oktoberfesten és egyéb német vendéglátó helyeken csapolva is kipróbálni. És rohadtul sajnálom, hogy az itthoni megfelelője egy szar.
-
Dilikutya
félisten
válasz
tranceplanet #25188 üzenetére
Ha Kellerbier, akkor Hacker-Pschorr. Hazai lager kedvencem pedig a Lehmann Világos.
Löwenbrau-val az a baj, hogy itthon az a licences szar sör megtestesítője, nem is ittam még eredetit. -
iatti
aktív tag
válasz
tranceplanet #25128 üzenetére
én ezt akarom elkapni 55centért jövő héten. vészesen fogy a staro, na meg ez jobban bejön.
-
Siriusb
veterán
válasz
tranceplanet #24631 üzenetére
Köszönöm.
-
Siriusb
veterán
válasz
tranceplanet #24629 üzenetére
Köszönöm!
Böngészgetve a söröket eszembe jutott, szerintem barna sört szokott inni a célszemély, rákerestem a barna sörre (feltételezem a sötét szín szűrő ezt takarja), na a 20k/üveg ártól az leesett az állam.
Majd kinyomozom, pontosan miket szokott fogyasztani, nem gondoltam, hogy a sörvásárlás ennyire bonyolult lehet. -
Dilikutya
félisten
válasz
tranceplanet #24572 üzenetére
A Soproni ezt évek óta tudja, csak valamiért nem azokat marketingelik, hanem a mocsokszar "Klasszikust". Az 1895-tel megmutatták, hogy sört is tudnak főzni, a Kinizsi meg még annál is jobb volt. Pár éve a környékünkön kis ideig volt kocsmákban, komolyan meg is lepődtem, hogy ilyet is tudnak. Nem tudom, miért nem főzik már. Mondjuk a kukorica hiánya még önmagában nem garancia semmire, nekem a Borsodi most sem ízlik.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
tranceplanet #23345 üzenetére
Azért látom van, akivel könnyen megtalálom a közös hangot.
Dorian Első kóstolásnál nagyobbat üt, mint sokadjára ez biztos.
-
Dorian
félisten
válasz
tranceplanet #23345 üzenetére
Paulaner búza régen tényleg verhetetlen volt, de nemrég vettem többször, és tök átlagosra süllyedt. Titkon remélem, hogy csak egy rossz széria volt.
-
BalaNce87
addikt
válasz
tranceplanet #23285 üzenetére
A Primátort megtalálhatod több helyen is, Venenum, Craft Head Brewpub & Bistro és Újbuda sörszaküzlet.
-
looser
addikt
válasz
tranceplanet #23291 üzenetére
Azt nem tudom, a Hetedik Lépcső postáz-e, de érdemes lehet rákérdezni. Elég jó darabjaik vannak cseh kraft vonalon is, elérhető áron. Illetve a Drinkonline is szuper, bár tőlük sohasem rendeltem, időnként átnézem a kínálatot :-) A posta is elég baráti.
-
looser
addikt
válasz
tranceplanet #23285 üzenetére
Primátorok vannak az Intersparban (Europarkban valószínűleg (Premium, EPA, IPA, Stout biztosan volt legutóbb), régebben CBA-ban is láttam (pl. Arany János utcánál), de ha másképp nem, esetleg rendeléssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch 2
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest