Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Na még egyszer(?...) aktivizálom magam... Elémsodorta Döme Zsuzsanna Suzi- MKKP bejegyzését a facebook. Ez a sör létezik? Ki főzi?
-
-
Frod
addikt
válasz
EmptyParadox
üzenetére
"Oh, korábban úgy volt, hogy belépés ingyenes, és tokeneket lehetett venni."
Itt van egy kis kavarodás, mert az a KRAFT feszt, egy másik esemény.
Az lesz idén is, szeptemberben.DE!
A vasárnapi nap, a mostani eseményen is olyan, hogy nincs belépő, és amit-kérsz-fizeted.
"Május 26-án, vasárnap a kóstolónapok helyszínén, a Dürer Kertben ingyenesen látogatható ráadásnapot tartunk. Ez az esemény már nem “all you can taste” konstrukcióval, hanem fizetem-amit-iszok rendszerben működik majd." -
NoLF
veterán
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Tudom nyilvan, viccbol irtam
igen, ez a sorfeszt egy ideje mar ezen a vonalon megy. Iden nem megyek csapolni a nyulhoz igy ingyenbelepom sincs, kedvezmenyes jegyet tudtam volna de nekem sem er meg 2x-3x ezret hogy osszeigyak mindenfelet eetelmetlenul, mert ismerem magam
-
EmptyParadox
senior tag
-
NoLF
veterán
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Nem lehet csak ugy bemenni ingyensort inni, ki kell fizetni a belepot ami korlatlan fogyasztasra jogosit fel - a varosban taalhato programok meg nyilvan nem fizetosek, hisz a kocsmaban amit kerdz, azt fizetsz - ha van taating sessionos karszalagod, akkor engedmenyes aron.
-
galervin93
addikt
Nyárias este Pécsről...
A stout csapról Coconut-Vanilla Maple Arpus x Nerdbrewing. -
Rez_Grof
őstag
Lett egy felesleges belépőm a BPBW-re szombatra (25.).
Ha valakinek megérne egy darab Deákot akkor szivesen átadom.
Érdeklődni priviben. -
.LnB
titán
Hoppá hoppá.. Megvan az első BYM sör, amitől közel sem dobom el az agyam. Mégpedig a Better Before. Ez valahogy nekem vékony. Azt nem mondanám rá, hogy vizes, mert az azért nem. De közel sem olyan testes, mint amit megszoktam a főzdétől. Aztán lehet, hogy csak volt egy ilyen széria ebből a típusból, és pont ezt fogtam ki. Mindenesetre nekem ez eléggé kilóg a BYM sörei közül eddig.
-
looser
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
Nagyon rég nem ittam, de nagy valószínűség szerint igen. A HB búza még a németeknél készül.
-
Grande Ale
őstag
Az üveges Hb, 5 százalékos, az is itthon készül, mint a dobozos?
-
looser
addikt
Helló, valaki esetleg megy erre az eseményre?
-
Frod
addikt
Egi, csodás ez a kompozíció.
Egyébként fentebb valaki pont említette, hogy gyenge lett az új Tropical... megmondom őszintén én totál kiégtem a Madből. Meguntam, hogy költöm az 1700-2300 forintokat tételenként zsákbamacskákra, aztán vagy jó lesz, vagy nem. (Többnyire nem)
Inkább elfogadtam a sorsom, felvettem a szektás csuhámat, és már csak BYM-t rendelek ha úgy van, aztán beugrom a Gravity-be a csomagért.
Its a simple life.
(Az egyetlen kivetnivalóm, hogy kizárólag párjában enged a rendszer rendelni) -
galervin93
addikt
-
NoLF
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
20ban lakom, minden tokeletes, 40p a kozpont 1 busszal
vagy 1 kozvetlen vilivel, kertem van, garazsom, kulso tarolom. 40p alatt otthonvagyok kecskemeten kocsival, egyebkent a varosba bicajjal jarok mert 25p a nyugati. A helyi krimoban 900ert iszom a pilsnert, feher nyul 10p bringaval…
amugy van 2 autom is de a budos eletben nem megyek be veluk a varosba, hulye is lennek. -
-
F-ECT$
titán
20+ éve lakok fővárosunkban. Fiatalként rohadt jó a belváros, mert minden van, és minden elérhető bkv-val. Fiatal felnőttként még mindig a belváros a nyerő, kocsi ilyenkor már nem árt ha gyakran mész vidékre, de hétközben továbbra is bkv, taxi + car share szolgáltatások. Gyerekes családként meg ki kell költözni valamelyik külsőbb kerület (pl: X, XI, XII, XIV) városhoz közelebbi részébe, ahonnan még legalább 2-3 járat indul befelé. Itt már vannak kisvárosi jellegű részek, de akár bkv-val, akár autóval el lehet jutni fél órán belül bárhová. A legkülsőbb kerületek szerintem már felejtősek, akkor már inkább valami előváros.
-
galervin93
addikt
Nem-nem, vonattal járok fel Pestre, ha kocsmázni akarok.
A fővárosi kocsmákat mondjuk valóban azért ismerem, mert 7 évet laktam fent.
De bő másfél éve már "vidéki" vagyok, elővárosnak is a külső fele. Kocsival meg pont azért utálok feljárni, amit te is mondasz, csak én pont az ellentétes irányból támadok, az M3 felől.
Még 1-2 év és nekem is csak emlék lesz a pesti kocsmázgatás, megyünk még "lejjebb vidékre", Nógrádba, ahonnan származom is (Balassagyarmat, Palóc sörök khm
).
Ha meg már időjárás, az meg a másik hobbim, ezt pont tegnap csíptem el.
OFF vége -
.LnB
titán
válasz
galervin93
üzenetére
Jó nektek, akik a fővárosban élnek. Nekem ez több mint egy órás autókázás volt az M1-en befele. Közben akkora jégeső volt mint a franc. Tiszta ideg voltam. És önmagában az a forgalom ami a centrum-ban van, az durva. Nem félek én BP-től, járunk rendszeresen. De sokszor eszembe jut, hogy laknék e ott?! És amúgy nem. Viszont az ilyen dolgok miatt, meg az miatt, hogy ott rendesen zajlik az élet, azért jó lehet.

Egyébként a srác is jó fej volt nagyon a pénztárnál. Rögtön kérdezte, hogy a BYM-ek miatt jöttél csak mi?! Aztán mondtam neki, hogy honnan...mosolygott.
Regeltem a honlapon, de az nem volt jó a törzsvásárlóihoz. Mondta ott a pénztárnál, hogy regeljek csak a club felületen nyugodtan mert, megvár. Egyébként azt hittem, hogy ebből 2-3-at már kóstoltam. De nem, csak a Bright Lies-t ittam ezelőtt. Ráadásul ebből pár majd jövőhéten utazik ki velem Ausztriába. Megyünk barátokhoz, és ő se sörös. (Nemrég még ugye én sem voltam.
) Viszont mondtam neki, hogy ezt meg kell kóstolnia, ez nem az a sör amit ő ismer.
És betartottam a szabályt, a BSelection-től is hűtőtáskába hoztam őket haza. Ki is úgy viszem majd.Szóval a beszerzésük sajnos elég macera innen faluról. Pedig még annyira nem is kieső hely ez az Esztergom és környéke ahol élek.
-
Mr.Csizmás
titán
ezt kár volt meglátnom
inkább kinyitok valamit a kincstáriból - [Ugar Budapest Noir] lett. -
.LnB
titán
válasz
kraftxld
üzenetére
Több BYM nem volt.
Hoztam mindenből.
De amit kérdeztem tőletek, ki is ment a fejemből. Kalandos, viharos, jégesős utunk volt, ki is ment a fejemből mire bementem a boltba.
Szóval csak BYM-et vettem.
De a hely az komoly. Egy vagyont ott lehet hagyni simán ha belelendül az ember. -
.LnB
titán
-
kraftxld
félisten
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Jaja, az ilyen 5-6-7 ezer / 0.4-es ki tudja mennyi idős vagy hogyan szállított IPÁk már nekem is az ingerküszöbön túl vannak.
Bostonban, New Hampshire-ben meg San Francisco-ban is olcsóbban ittam ezeket csapoltan
-
looser
addikt
-
looser
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jól belehúztál Cicc :-))
Ha nem lesz társ, megyek
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az old king es a candy man kurvajo sorok ha birod a magas alkohol %-ot es az edesebb szirupos stout jellegu nedut.
-
kraftxld
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az új tropical space muffin egy katasztrófa szerintem, de a többi sörük is elég túlértékelt lett mostanában. A Mad House -ban lévő eszetlen árazás meg inkább no comment.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
mad scientist-ben van most jó dolog? ezeket nézegettem (kosárba raktam, így egyszerűbb listázni), valamelyikről jó-rossz véleményetek van?
Monyo Workin tippet köszönöm.

-
.LnB
titán
-
.LnB
titán
Megyek ma fel a Beerselection-be egy nagy BYM csomagért.
És ha már ott leszek.. Van valami ajánlásotok, bármelyik sörről, amit ha már ott vagyok, akkor azt ne hagyjam ott?
Valami nagyon top cucc, vagy különlegesség? Mindentől függetlenül várom az ajánlásokat. -
NoLF
veterán
Corvinra elnez valaki?
-
tranceplanet
addikt
Lima sörklub Győr:
-
proci985
MODERÁTOR
Omnipollo x Angry Chair - BA Lunar Lycan 2024 BBA (Knob Creek) imperial stout
Fekete test, illékony, kb nulla habbal. Illatra marcipán, étcsokoládé, kávé, mandula, alkohol és karcos bourbon. Ízre marcipán, étcsokoládé, alkohol, kávé, mandula, melasz és egy erős, de nem feltétlenül jó bourbon. Utóízre hasonló, a lecsengésében viszont néha átüt a bourbon, ami nem válik előnyére, bár ahogy melegedik, úgy a bourbon egyértelműen javul.
A Knob Creek egy 50%ra főzött rye bourbon, amit magában valószínűleg kortyolni nem vennék meg ha azt veszem alapul, hogy hogy működik a sörrel. A sör része jó, az összkép viszont picit csapongó és nyers. Allergének között nincs ott a laktóz, az alapsöre viszont egy milk / coffee stout: Szóval gyanús, hogy almond milk vonalon mozog inkább, bourbonnal felütve. Valamennyire friss, de másik oldalról meg így se annyira részletgazdag, szóval hiába érne össze, ha a részletgazdagsága valószínűleg úgy se lenne az igazi.
Ajánlott. Ha tartja az untappd pontszámát, svéd top25 kinéz neki, de reálisan az Omnipollonak ennél voltak sokkal érdekesebb pastry stoutjai (Andromeda, Noa BBA, Noa rum BA, Lorelei BA), egy Närke Stormaktsportert és egy Dugges 16!tot pedig meg se közelít.
-
looser
addikt
Ránéztem a Beerselection csaplistára, meglepetésemre van egy remek sör kiváló áron. Ha nem elírás, ez egy igen jó becsalogató :-)
-
zetor2000
addikt
Ilyenhez idehaza vajon hogy lehet hozzájutni (már ha főzi épp a főzde)? :
-
L4D1K
őstag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Sztem meglepoen porog a topik
Errol a sorrol full elfelejtkeztem de tegnap szembe -illetve - hazajott.
-
tranceplanet
addikt
Mivel nem pörög a topik!
Never Before és egyéb történetek: [link] -
nonsen5e
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Csak a sorrend. Y tengelyen csak úgy lettek szétszórva, hogy a képen nagyjából olvasható legyen mindegyik.

Az impresszív!

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
nonsen5e
üzenetére
X-Y koordinátának is van jelentősége, vagy csak a sorrend?

------------------------------------------------
más:hétvégén elpösszent a szekrényben egy Ugar brewerys sour (konkrétan a teteje lejött, reggel arra keltem) - takaríthattam ki az egész szekrényt. írtam a főzdének egy kedves (tényleg, nem karenkedtem, egy 800 ft-os sör miatt) emailben, hogy tudnának-e küldeni egy pótdarabot belőle. erre visszaírt a ceo(!!) hogy nagyon sajnálják, valószínűleg egyedi eset, és nincs már raktáron az a típus, úgyhogy kárpótlásul küldene egy csomagot

-
nonsen5e
veterán
Hétvégén járt erre egy jó barátom, és poénból végigittuk és értékeltük a nagyüzemi dán sörkínálatot, főleg a Carlsberg Group csodáira fókuszálva (+1-2 más olcsó cucc). A csibés húsvéti a kép készítésekor pont lepotyogott a földre, aztán ennyi sör után ott is maradt, de kb. középmezőny volt.

Nem csodálkozom azon, hogy a Master Brew és társait nem exportálják, mert azok valami bődületesen rosszak.
Kerülnek bolti áron vagy ~1k forintba, de ízre jobb a 150 forintos Harboe is - annak íze nem sok van, de az legalább nem bántóan rossz.
bal [legrosszabb] ----> jobb [legjobb]
-
Batib
őstag
Sziasztok!
A Kwaremont sörről érdeklődöm. Ittatok már, vélemény ill. itthon esetleg lehet-e kapni? -
proci985
MODERÁTOR
Lervig Off the Rack Paragon American Whiskey 2022 - whiskey BA barley wine
Sötét mahagóni test, illékony habbal. Illatra dominánsan árpa, mellette tölgyfahordó, barna cukor, melasz, ostya, komló. Ízre bourbon, árpa, tölgyfahordó, barna cukor, melasz, ostya és komló. Hosszú utóíz, amiben az édesre főzött árpa annak minden hozadékával egyensúlyoz az amerikai whiskeyvel. Utóbbit nem ismerem fel, de jellegre inkább Islay jegyeket mutat (mínusz a füst), mint bourbon jegyeket.
BBA 2028.11.20, szóval kb négy hónapos. A komló még jelen van tehát nem lett túlérlelve, viszont másik oldalról ennél nagyon leanebb nem lehetne. Próbáltam pár variánst: a 2018as (majdnem) a csúcson volt, a 2019es tökéletesítette stíluson belül, a 2021es leanebb, a 2022 BBA immár rackhouse varians pedig letisztultabb és megfizethetőbb lett. Ez a 2022es magnum variáns inflációval offsetelve olcsóbb, mint anno a 0.375ös 2018-19 variáns volt, de a leansége valahol gyengül, komplexitásban meg erősen elmarad.
Ajánlott. WBA barley wine szinten jó, viszont ennyiért rendes portoi vörösbort kapni, ami ezzel a komplexitással és elérhetőséggel erősen megkérdőjelezi, hogy miért ezt vegyed, hacsak nem valamiért mindenképpen a barley winet preferálod a vörösbor helyett. Félreértés ne essék: Jól demonstrálja a barley wine stílust, és stíluson belül még mindig nagyon jó (reálisan 4.25 körül az untappd 4.41el szemben), ugyanakkor 20+ euros 0.75 üvegáron ha leanség a cél, arra lesz ennek a feléért is jobb bor. Másban pedig nem igazán remekel.
-
proci985
MODERÁTOR
Omnipollo x Burley Oak Bianca J.R.E.A.M. Blueberry Lime Pecan Cobbler Lassi Gose
-sour (fruited gose)sör (?)Sötétlila test, tömény lila habbal. Illatra lime és kékáfonya némi tortalappal. Ízre lime, kékáfonya, tortalap, pekándió, étcsokoládé zabpehely, laktóz és tejsav. Hosszú lime-kékáfonya utóíz, amiben ugrál a laktóz és a tejsav.
[link] Omnipollo BFF (Bianca) varians, gyakorlatilag az eredeti Bianca Blueberry megtolva limeval és megbolondítva a Noa ízesítésével. Tömény shake formában.
Nagyon ajánlott, bár nem biztos, hogy sörként. Gyakorlatilag az eredeti Bianca Blueberry Maple Pancace Lassi Gose, csak Lorelei helyett Noaként, és a lime miatt savasabban. Simán a széria egyik legjobbja.
-
proci985
MODERÁTOR
belgian happines bezar a nyaron, es mindenre 10% akcio van.
szoval ha belga apatsagit vagy geuzet akartok, ez egy jo pillanat.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
proci985
üzenetére
tudtam ám, csak nem mertem ideírni

azért a lootolásban is van pár guideline-m, sour csak indokolt eset (fentinél az akciós pack része volt), 8+% felett kb kizárt, csak indokolt esetben szintén - belga dolgokat nem szeretem, mint triplet és hasonló orrbaverős erősségűek, csak a witbier -, meg a nagyon extrémeket és relatíve drágákat se veszem (olyan ~2k/adag a plafon)
------------
tök jó ez az oldal, mondjuk a bőség zavara eláraszt, de katalógusnak hibátlan
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
udv a topikban!
btw, beerizer amit erdemes nezni ha mar bestbuy X beer, listazzak a beerselectiont is. avagy untappd pontszam (kb meroszam mennyire jo), plusz keresheto es osszehasonlithato. tul rovid az elet, hogy rossz sort igyunk. ez kb egesz Europat listazza, ami eleg sokaig eleg.
-
iatti
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
a kávét nem tolod ennyire
én megmaradok a felvidéki 50-60centes söröknél. igaz ládaszám fogy
-
PetAd
tag
Van infótok a Corvin sörfesztről? Május környékén szokott lenni az első, de a neten semmit sem lehet találni róla.
-
olloczky
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
üdv itt!
pont a kommented fölött emlegettük a strómant, majd írj róla, hogy most milyen
szintúgy az ugar trailert is ajánlották, tényleg jó sorozat, de én lemaradtam valahol az 5. környékén 
-
-
Mr.Csizmás
titán
-
.LnB
titán
Ezért a Coors-ért én tuti nem adok többet pénzt.
És bakker a Winkler-ék azt mondták a videóban, hogy nem rossz. Na, én pont az ilyen sörök miatt nem ittam 10-20 évig kb semmilyen sört. Még jó, hogy csak egy dobozzal vettem megkóstolni. 
-
olloczky
senior tag
-
crocy
tag
ha az ugar stromanbol kikapsz jo szeriat, akkor sztem veri BYM random neipa-t.
de az a baj ugarnal nagyon ingadozo a minöseg, van amikor kb ihatatlan higitott fost adnak ki. -
proci985
MODERÁTOR
Van más magyar sörfőzde, akik IPA terén hasonló minőséget hoznak, és érdemes megkóstolni?
Nem nagyon.A friss BYM double neipa nemzetkozi szinten is jo, kb egy friss Verdant, Cloudwater, Northern Monk, Stigbergets vagy Frau Grueber tud ilyet. USA vonalon ugyanez 10 euro folott lesz, mire ideer es ebbol lesz 1-2 (pl King Sue) ami a BYMnel jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Vicces képek
- Gyúrósok ide!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Melyik tápegységet vegyem?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eredeti játékok OFF topik
- XMLTV EPG letöltő progi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Káprázatos 18 karátos fehérarany gyémánt gyűrű szett (Eljegyzési és Kísérőgyűrű) Eladó
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- DJI Goggles 2 FPV drón szemüveg
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- ELADÓ Radtel RT-920 (10W, CB sáv, RH) többsávos kézi amatőr adóvevő
- Apple iPhone 15 128GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- AKCIÓ! Asus VG27AQ3A 27 180Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Örülök, hogy javasolhattam.

Nem végtelen sört akarok inni, hanem azt az ~5 imp. stout/portert megkóstolni, ami érdekel.
A stout csapról Coconut-Vanilla Maple Arpus x Nerdbrewing.
).