- Egyre közelebb a Poco F6 startja
- Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
- iPhone topik
- Újabb Samsungok telepíthetik a Galaxy AI-t
- Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Véroxigénszintet is mér a Honor Band 5
Hirdetés
-
iPaden is vége az App Store monopóliumának
ma Ősztől lehet alternatív alkalmazásboltból telepíteni az EU tagállamaiban.
-
Az Apple megszerezné a klubvilágbajnokság közvetítési jogait
ph A vállalat ezért irgalmatlan pénzt fizetne a FIFA-nak, és ezzel rajzolná át az online streaming platformok háborújában a frontvonalakat.
-
Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kergeboci
tag
válasz Daneeka #8042 üzenetére
merre is lakik kend? Két hónap múlva pont ráérek
Amúgy miben főződ? Komplett szettet vetél/rendeltél, vagy barkácsoltál valamit? (koma nézegette a főző szetteket, de egy-kettő az árához képest ijesztően egyszerű, műanyag vödörből és csövekből kivághatónak tűnt)
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Daneeka
senior tag
válasz Daneeka #8048 üzenetére
Kihagytam amugy, hogy sajat velemenyem szerint se csapvizbol, se asvanyvizbol nem lehet tul jo sort csinalni, magas lesz a ph mindegyikkel. Itt jellemzoen tul sok a bikarbonat a vizekben. (legalabbis a 3 varos ahol neztem ott tuti) De nezegettem ilyen-olyan orszagok vizeit, van ahol veletlenul teljesen idealis viz folyik a csapbol.
-
Dr.Zoo
senior tag
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8045 üzenetére
Hú, ez szuper! Nem (nagyon) járt még sörfőző errefelé (vagy csak jól titkolta :-) úgyhogy én speciel örömmel veszem, ha mesélsz. Szeretnék egy új gáztűzhelyet majd, mert a jelenlegi (tisztítás után is) nem tudom miért, de elég gyatra. Lehet, hogy nincs elég nyomás?
Szóval engem izgat a dolog, de biztosan vagyunk még páran így. Az Indexes Sörfőzős topicot olvasod?Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
jookomak
őstag
-
Daneeka
senior tag
válasz Daneeka #8068 üzenetére
Amugy altalaban azokat nem szoktak/tudjak klonozni amiket nem erdemes, nem elegge ismertek, hogy igeny legyen ra, karakterisztikus sajat elesztot hasznal (pl. a heady topper sor conan nevu elesztoje, bar akiknek van hozzaferesuk tobb doboz topperhez azok kitenyesztettek maguknak a doboz aljarol osszegyult trutymobol) vagy van valami extra bonyolult a folyamatban. (pl. 10 fele komlo van benne amirol senki nem mondja mar meg, hog mibol mennyi lehetett)
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8075 üzenetére
Hát a barna Leffe, amit a Borsodi forgalmaz Magyarországon, szerintem a legjobb mainstream sör, de ha magyar gyártású és eredetű sörről beszélünk, akkor nekem a Bak.
Jó Démon is egyébként, tegnap volt egy a Dreher mellé :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
adster
tag
válasz Daneeka #8075 üzenetére
Jaja, nem igazán, én is azt szoktam venni, ha barnát ihatnék, vagy még Démont és Guinnesst. De én pl. kifejezetten szeretem, hogy nem olyan nagyon szénsavas, emiatt egy fokkal testesebbnek tűnik.
Jah, és még a Leffét, természetesen.
[ Szerkesztve ]
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8086 üzenetére
Hát igen, nem nagy szám, de mindenképpen előrelépés. Lassan követik a kicsiket a nagyok, nagyobbat bukhatnak, gondolom ezért sincs reklámozva pld. ez a barna.
Ma "csajos" napot tartok, csokilikőrt iszom és nézem a Kétségbeesve keresem Susan című filmet :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
jookomak
őstag
válasz Daneeka #8090 üzenetére
Nálam az abszolút kedvenc. Érdemes kipróbálni, hogy most veszel egyet, és elrakod (elrakatod, mert úgyis elfogyna... ) akár 1-2 évre is. Nemrég kaptam egy 2-3 éves palackkal, és mikor kinyitotam, teljesen más volt, mint egy friss. Volt némi hasonlóság, de mintha új sört innék. Vagy lehet csak rég ittam az alapverziót, és emiatt máshogy emlékeztem.
Van még egy régi palackkal, lehet megveszem mellé a kistesóját, hogy tudományos alapon jól összehasonlíthassam. Ja és ezennel megfogadom, hogyha lediplomázok, orvalból fogok berugni! -
Jhonny06
veterán
válasz Daneeka #8094 üzenetére
Igen, olvastam sajnos ratebeer-en olyan review-kat, hogy üveggel vettek valami régi batch-ből és kifejezetten rossz volt már akkorra. Szerencsére ezt nem tapasztaltam, frissnek hatott. Ugyan nem az, de nekem teljesen a West Coast IPA-k gyümölcsös és főleg édes utóízére emlékeztetett, remek sör.
___________________
Most olvastam FB-on, hogy elkezdtek főzni egy újabb adag Grabancot, azt még mindig nem sikerült megkóstolni, de most talán többször járok arra, lesz rá alkalom.
[ Szerkesztve ]
-
Kergeboci
tag
válasz Daneeka #8094 üzenetére
Kolléga kóstolta, én hezitáltam. Belenyaltam az övébe. Gyümölcsös ívós sörnek hatott, így kihagytam, és ittam egy rendes IPA-t inkább (ha jól emlékszem Bors Anonymoust)
-- ízlések és pofonok --
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8100 üzenetére
Akkor igazából ezek a 60-45-30-15-5-1 perces izék sem számítanak a komlóforralásnál? Én csak sűrítményest csináltam eddig, de a 10 liter Diabolohoz adott 15g Amarillot sem éreztem, amit rögtön a bekeverés után tettem bele, szakértők szerint ott az erjedéskor kimegy a nagy része s érdemes a főerjedés végén beletenni, akkor már csak elegyedik, de nem vész el az aroma s illat.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Kergeboci
tag
válasz Daneeka #8100 üzenetére
igen, több helyről hallottam vissza ezt a véleményt. A honlapjukról is csak az IBU elérésérő dicsekednek, aromát meg se említik.
Nem bánom, nálam sokszor van az, hogy inkább kevésbé ízes, de akkor már ütősen keserű sörre kattanok rá.Serforrás IPA-t kóstoltad esetleg? Tippem szerint az lehet a másik ilyen elrontott (?) IPA (ami nálam szintén a kedvencek között van )
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8121 üzenetére
Köszi az infót! Azért kérdeztem ezeket a különböző komlóforralási időket, mert ez továbbra is rejtély. Ha egyszerűen főerjedéskor kimegy az aroma/illat nagy része, akkor egy (keserű)komlóforraláson kívül feleslegesnek érzem a más-más időnként belepottyintott (sok receptél ugyanaz) komlót. Érzésem szerint (úgy, hogy még nem főztem) elég lenne egy ipához az egyszeri forralás (pld. 60p keserű) + aromakomló a főerjedés végén. Vagy bennemarad a sörlében mégis a forraláskori aroma egy része?
A Diabolo lett a legjobb a három közül, amiket eddig kotyvasztottam :-) Kapott 5g Magnumot is, amit külön forraltam 60 percig, plusz az Amarillot a beélesztőzés után. És vettem hozzá T-58-at, nem a hozzáadott Breferm Top-pal készítettem :-)
Kellemes lett és az égvilágon semmi köze nem volt a Duvel-hez, már színre sem. Az eddigiek is (Grand Cru, Ambiorix) mind vörösréz színűek lettek, ami persze nem gond. Annyit szeretnék változtatni, hogy nem kristálycukrot kap, hanem gyömölcscukrot, ezt, ha minden igaz, az élesztő egy lépésben le tudja bontani, míg a répacukrot kettőben és itt keletkezhetnek kellemetlen íz-illat anyagok. Volt Diabolonak is egy halvány savanykás (legyen citrusos :-) beütése, de mindegyiknél, szóval vagy ilyen ez a sör, vagy nem fertőtlenítettem el mindent rendesen. Amit kétlek, erre figyeltem.A felvetésedre válaszolva, ez bennem is felmerült, nagyon jó kis teszt lenne! Same wort, different yeast! Erre rá is kérdeztem régebben az Indexes topicban, de még nem csinált senki ilyen tesztet. Hátha Olaszt rá lehetne venni :-) Őszintén szólva én teljesen komlómentesen csinálnám, úgy lehetne szerintem alapvetően érezni a különbséget. Hát, sok izgalmas dolgot lehet még felfedezni és a variációs lehetőségek gyakorlatilag végtelenek :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8124 üzenetére
Ez tiszta, csak azon értetlenkedem továbbra is, ha kioldódnak forralás közben is az íz- és illatanyagok, akkor az a főerjedéskor nem vész el? Nem csak a keserű marad meg? Ez nem csak egy úri-muri? :-)
Temérdek receptet néztem át magam is és nagyon nagy százalékban látom a különböző forralási időket, de nem látom értelmét így, laikusként. Biztos vagyok benne, hogy ha elkezdenék főzni magam is, akkor kipróbálnám, még ha most pazarlásnak is tűnik s így lenne tapasztalat az íz-illat változásait illetően.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Daneeka
senior tag
válasz Daneeka #8145 üzenetére
Na meg is leptem magam kettovel.
Gyorrol roviden annyit, hogy amikor idekerultem ket eve akkor tudomasom szerint csak ket helyen lehetett kapni erdekesebb soroket, az egyik a nehany belga az Intersparban illetve a gyori Belga Etterem es Sorozo ami egy nagyon szep es igenyes helyszin de az arkepzese miatt talan maximum ketszer jartam ott.
Kesobb valamelyik borboltban megjelent par sor a Bors-tol de nem tartottak sokaig oket, nekem nem volt egyebkent egyik Bors sor sem az esetem, az IPA-jukrol mar irtam itt. Aztan talan olyan egy eve megjelentek eleg jo dolgok a Matias Delikatban, eleg jo valasztekkal, itt mar olyan csucs belgak is vannak mint az St. Bernardus Abt 12 vagy az Orval. Komlos sor fronton csak a Bors IPA-juk volt. Aztan par honapja megnyilt a Cellarium, ok halisten nem belga fronton erositenek mert abban elegge jo mar a varos hanem tobbnyire magyar kezmuvesben utaznak illetve Kalteneckerben. Ma reggel volt az elso olyan alkalom, hogy az ember megvehessen egy dupla IPA-t Gyorben. Onos erdekbol irok ezekrol a boltokrol, azt akarom, hogy mindig legyen eleg forgalmuk, hogy soha se kelljen bezarniuk es tudjak szerezni jo sort anelkul, hogy felugranek Budapestre.Bitterfly: Amikor bemutatkozott o volt a kedvenc sorom azon a fozdefeszten. Ha jol nezem ez mar a harmadik valtozata a cimkejenek de lehet csak jobb volt a nyomtato amivel csinaltak. Nagyon jol csuszik ez az IPA, mai mezonyben vannak mar erdekesebbek (galaxy komlos Tavoli Galaxis pl.) nem tudom mostanaban mibol keszul de egy regebbi facebook kep alapjan Cascade es belga eleszto. Ereztem is benne a fu izt amit palackozasnal ereztem az egyik Cascade-al szarazkomlozott soromben ami nem izlett bar allitolag par het alatt gyengul. Nem ez az egyetlen ok ami miatt nem csipem a Cascade-ot, szerintem ha ugyanezt a sort mondjuk Amarilloval vagy Simcoeval fozne le az egyik kedvenc ivo IPA-m lehetne. (egyebkent nekem nem annyira jottek at a belgakra jellemzo erjedesi mellektermek izek de meg kostolgatom parszor szerintem)
NoHopLimit: Bitang edeskes gyumolcsos illatot erzek kibontasnal. Itt felbe kell szakitanom magam mert kaptam egy telefon hivast, mindenesetre ez is egy eleg szep eresztes. Legszivesebben megvennem az osszeset a boltban es ket hetente kostolgatnam, hogy hogyan alakul az illat illetve az iz az ido multaval, bar ehhez jo lenne tudni, hogy mikor foztek masreszt masoknak is illene hagyni.
-
jookomak
őstag
válasz Daneeka #8146 üzenetére
Győrből én átjárnék a szlovákokhoz, nagyon jók az ő söreik is. Jó, persze nem a különlegességekre gondolok, bár nem ismerem, biztos nekik is vannak kézműves söreik, de az alap lagereik nagyon jók. Volt szerencsém tegnap egy topvar-hoz, ami meglepőn jó az itthoni nagyüzemi mosogatólevekhez képest. Meg vettünk múltkor kint valami limitált zlaty-t, az is baromi finom volt.
Ausztria sajnos kicsit messzebb van, de nem vetném el az ötletet, hogy oda is kimenjek valami finomságért néha. Asszem valaki írta itt, hogy jártak kint olyan boltban, ahol különleges söröket árulnak. Meg volt némi étel ajánlás is mellé. -
looser
addikt
válasz Daneeka #8172 üzenetére
Ha egyszer megcsinálod az egy cefre, különböző élesztő tesztet, örömmel kölcsönadom az erjesztővödrömet :-)
Jut eszembe, ha én csinálnám, komló nélkül tenném. Sőt, akár szerintem visszaválthatós műanyag vagy üvegpalackban is lehetne 1-1 litert...[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
adster
tag
válasz Daneeka #8218 üzenetére
Szerintem annyira nem rossz, vagy legalábbis van annyira jó, mint némelyik "kézműves sör" címszó alatt futó jellegtelenség. Nyilván magyar viszonylatról beszélünk... Mostanában egyébként is nehéz olyat találni, amelyik nem ezt a kulcsszót próbálja meg vezérmotívumként alkalmazni a söreinél. Pedig ez alapjában véve még nem valami hatalmas érték, attól még lehet rossz, hogy éppen kézműves, mint ahogy sok esetben így is van.
Úgyhogy ha ezt vesszük, akkor tűrhető, és még csak nem is kerül annyiba, mint azok...
[ Szerkesztve ]
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
Dr.Zoo
senior tag
válasz Daneeka #8228 üzenetére
Kíváncsi lennék rá, hogy mit mutat.
Más: most toltam be arcomba egy Orvalt, jájjj qrvajó sör, van benne kajak, fűszeres, érezni a kandiscukrot, de van benne pont elég kesernyés íz, azt hiszem ezt is felírom a kedvenclistámra.. Most bontok egy Betyár Királyt!
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
adster
tag
válasz Daneeka #8228 üzenetére
Köhöm, én például igen... Itt, és itt.
Bár már régen ittam, arra emlékszem, hogy a St. Bernardus különösképpen nem dobogtatta meg a szívemet, persze egy tökéletes quadrupel, természetesen, de a Westvleteren esetén nekem is küszködnöm kellett a könnyeimmel.
Már sokszor beszéltük, hogy talán csak a legenda, meg a szinte már kötelező szuperlatívuszok, és ha nem tudnánk, hogy erről a típusról van szó, akkor esetleg nem esne le annyira az állunk. De én bízom benne, hogy nem csak erről van szó, és a rajongó szavak mögött hiteles tartalom is megbújik.
Szóval nem minden előzmény és háttértörténet nélkül ugyan, de azért én mégis állítom, hogy valami megfoghatatlan azért tényleg van benne, amitől ennyire az egekbe emelik/emeljük...
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
Daneeka
senior tag
válasz Daneeka #8279 üzenetére
Na meglett fozve, kicsit olyan lesz mintha a BrewDog Abstrakt mezonybol szalajtottak volna, Imperial Red Ale lett fekete cseresznyevel, mezzel, bourbon vanilia ruddal (ez asszem whiskeybe lesz aztatva tisztasagi okokbol) meg lehet teszek bele kis fekete teat is. 8% korulire van tippelve az alkohol fok ugyhogy erdemes lesz eltenni belole palackerlelni, remelem leerjed egyaltalan, 8% meg afolott mar semmi se biztos. Ugy tervezem, hogy eleg enyhen lesznek jelen az emlitett osszetevok es majd ha eleg jo lesz, hogy ujrafozzem akkor novelek mindenen amin erdemes.
-
Kergeboci
tag
válasz Daneeka #8299 üzenetére
Finom, érdemes megkóstolni.
Nem olyan bunkó sör, mint a nevéből sejtető. Egy selymes, porteres IPA, gyümölcsös édes, pöppet kávés alap ízzel, és megfelelő keserű (szerintem fenyőgyantás) utó ízzel. Illatra és ízre is bitangabb, mint a Legenda fekete "ipá"-i.
Bár mondjuk az én ízlésem sokszor nem mérvadó, várom a többiek véleményét is róla!Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Zoli133
őstag
válasz Daneeka #8208 üzenetére
Ugyan nem túl gyorsan, de sikerült kipróbálnom az ajánlott italokat.
La Chouffe: Igazán kellemes meglepetés, élveztem az elfogyasztását, ízre szinte telitalálat, az előzőleg próbált barbár túl édesnek hat hozzá képest, de ez nem okozott gondot, később is visszatérek hozzá. Nos eddig tartott az öröm. Az utána próbált Anchor Porter / Liberty Ale sörökben (1-1 üveget osztottunk szét haverral) az illata volt a legjobb pozitívum (be van dugulva az orrom kicsit úgy), az első korty megrázóan ért a La Chouffe után. Nagyon nem az én világom azt kell mondjam, a végére ugyan valamennyire megszoktam az ízét, de azt hiszem ebből nem vágyom még egy pohárra a közeljövőben.Azt hiszem így tudnám összefoglalni mai tapasztalataimat, persze nem túl szakszerű, de a lényeg számomra benne van. Innen merre érdemes haladni?
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Daneeka
senior tag
válasz Daneeka #8157 üzenetére
Eleg jo lett ez az IPA, biztos jot tett neki a kopes. Egyedul a talan a szarazkomlo olajossaga nem tetszik annyira, mondjuk az alabbhagy ahogy telik az ido, meg erzem a cascade cohumulone-jat, (ez a keserusegnek egy ilyen agresszivabb, enyhen kaparo fajtaja amit nem csipek) ha ujrafozom nem lesz benne cascade. Kar, hogy nincs belole tul sok, egyik legjobb sor amit iden ittam beleertve mindenfele speci meg fesztes sort, mondjuk a sajat izlesemre csinaltam.
-
adster
tag
válasz Daneeka #8366 üzenetére
Fordított sorrendben szereztem be egyébként a boltokból, pont fordítva történt, most jövök rá.
Szóval, az igazat megvallva nekem nagyon belgás volt. Amerikai sör lévén ez nyilván elismerés, csak a belga vonal már kevésbé hoz lázba. Természetesen azért így is szuper volt.
"A Dogfish Head újabb gyöngyszemének mély mahagóni színe belga quadrupelek illatát idézi, voltaképpen egy igazi piknikkosár kandiscukros fügével, mazsolával, kékszőlővel és keksszel. Az előbbiek folyékony kivitele is igen megnyerő, a keret pedig, melyben testet ölt a komponensek szövetsége elképesztően sima, krémes és árnyalt. Maláta, barnacukor, csonthéjas termések és túlérett banános élesztő egyvelege, melyek olyannyira elegánsan simulnak össze egy likőrös halmazba, hogy egy cseppet sem tűnik émelyítőnek, eltúlzottnak a végeredmény. Valódi specialitás, ami magán hordozza a vörösborok jellemvonásait is, összességében azonban mégis a belga erős ale-ek családjába tartozik, a műfajteremtő darabok némelyikétől egy fokkal talán még kifinomultabb karakterrel."Fra Til Via? Sokszor láttam már külföldi oldalon, eddig még nem volt hozzá szerencsém. Mivel Mikkeller, rossz nem lehet...
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
jookomak
őstag
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8463 üzenetére
Nekem elsőre bejött ez a stílus a SW Hopfenweisse-nél, azután a Hopfanatic White Hopsnál, de azután elegem lett belőle. Szóval szerintem szárazkomlót ne :-)
Bár ki tudja, ha találsz valami jó kis gyümölcsös (nem szénás vagy fenyős illat- és ízvilágú) komlót, ami harmonizál a búzasöröddel...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
jookomak
őstag
válasz Daneeka #8477 üzenetére
Szokott lenni. Legalábbis hétfőn még volt.
Más. Vettem ma egy távoli galaxist, és egy napalmot. A galaxis egyre jobban ízlik, a chilis viszont messze nem volt olyan durva, mint a főzdefeszten. Mintha gyengült volna minden tekintetben. Az üveg végére érve már éreztem némi erőt, de addig semmi. Feszten viszont pár kortyot ittam csak, és szinte lángolt a torkom. Úgy tűnik ezt is utolérte a kezdő sörök jók, a további főzetek gyengék típusú dolog.
-
jookomak
őstag
válasz Daneeka #8480 üzenetére
Galaxisból augusztusban ittam először, azt hiszem az újra a galaxy komlós változat volt. Utána 1-2 hónapja kóstoltam ismét (Bölcső bar&food, jó sör, jó hambi), még jobban ízlett, a mai üveges verzió volt, és még jobb. Vagy egyre jobban csinálják, vagy nem tudom mi van, de én is úgy látom, hogy a tavalyi év egyik top söre itthon.
-
somasz
addikt
válasz Daneeka #8509 üzenetére
Hétfőn az orrom elől vitték el az utolsó I HC You-t, remélem legközelebb kapok... Így egy Jack Hammerrel kellett vigasztalódnom.
Hardcore IPA
St Bernardus Abt 12
Hangover SantaEbben a sorrendben próbáltuk őket csapról, nekem az utolsó jött be a legjobban, és meglepetésként ért, hogy magyar. A HC IPA nekem édeskés volt, a Bernardus is finom, de nem az én világom. Quadrupelből nekem a Rochefort Trappistes 10 jobban ízlett pár éve.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
adster
tag
válasz Daneeka #8521 üzenetére
Egyelőre még én is csak hitetlenkedek, főleg ha elmondom, hogy ha minden igaz, akkor úgy működik a rendszer, hogy a kifizetett belépővel a 10:00-16:30 intervallumban (amire nekem sikerült jegyet szereznem) annyit kóstolsz, amennyit akarsz, bent már nem kell zsetonokkal, meg tokenekkel bohóckodni - elvileg.
Na, ez már aztán végképp kiverte a biztosítékot, de szerencsére valóban ilyen decis-fél decis kiszerelések lesznek, ha minden igaz.
De tényleg nagyon durva, ha csak a legendásabb főzdéktől akarok inni egy-egy adagot, az is kb. 5-6 típus, amiknek az elixírjei azért 12% fölött mozognak inkább...
Na, nem tudom, még messze van ez, de nagyon remélem, hogy összejön, aztán akkor természetesen viszem a fotómasinát, meg egy jegyzetlapot is, aztán amíg tudok, írok...
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
adster
tag
válasz Daneeka #8521 üzenetére
Egyébként igen, a sok amerikai mindenhol a Cantillont veri, nyilván mert náluk az kb. annyira exkluzív, mint errefelé az ő söreik.
Én eddig még két ilyet ittam, de tényleg nem rosszak egyébként.
Loverbeer Madamin és Jolly Pumpkin Noel de Calabaza
A Jolly Pumpkin az aztán összehúzta a számat rendesen...
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
jookomak
őstag
válasz Daneeka #8534 üzenetére
Írj egy listát!
Osztom a véleményed, én is hasonlóan látom. Csobánkai sörfőzde volt az egyik például, aminek minden söre rossz volt, amit kóstoltam.
Legendánál is a mérhetetlen választékból szinte csak a fele, harmada iható.
Hopfanaticnak is voltak érdekes próbálkozásai, mondjuk a legújabb vonulatot még nem kóstoltam.
Apropó, Bigfoot főzde söreivel ki találkozott már? Egy a sok közül, vagy van valami ismérvük?
Ahonnan minden jó volt, az kb a Zip's, kár hogy Pesten elég ritka.
Békésszentandrásiaktól nekem a könny ízlik egyedül.
Fótiaktól szintén minden jöhet.
Kalteneckernél, Serforrásnál úgy vélem csak egy-egy jó darab van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- Egyre közelebb a Poco F6 startja
- Fujifilm X
- Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- iPhone topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest