- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
serito
senior tag
válasz
Gyuri27 #5551 üzenetére
Ramirisben és 45660 Ft persze nettó besz áron. Ugye most van egy M59SLI-S5-ös lapom azt beszámítják nettó 25k-ba és csak a külömbözetet kell kifizetnem ami 20k. Szerintem nem is rossz ezért a lapért! Márcsak a memóriáimat, és majd a CPU-t kell lecserélnem, hogy teljesen ki tudjam használni.
-
bnss
veterán
-
lyzzard
aktív tag
válasz
Gyuri27 #5528 üzenetére
a lap, amit először vettem, asrock volt, amit visszavittem a fagyások miatt, mert akkor arra gyanakodtam. utána jött az asus m2v, ami kevesebbet, de fagy. chipset ugyanaz, mert kell nekem az ide sajnos (2 idés DVDRW, meg 2*120 giga HDD), ezért lőttem ki az nforceokat, ahol csak egy ide csati van. a kártya tök jól megy egy másik nforceos lapban, sőt, bír 320 mhz-es magtuningot... heh... más kérdés, hogy nálam ugyanazokra az értékekre húzva is ugyanannyit fagy.
érdekes jelenség, hogy pl atitoollal alapsebességen artifact scanning kékhalálhoz vezet, míg más lapban nem.
amúgy szerintem ha megkérdeztem is volna is azt mondta volna akárki, hogy passzolnak a dolgok. mondjuk nem zavaró a dolog, mert pl oblivion alatt full grafikával van, hogy 5 órát bír fagyás nélkül, de néha bármilyen weboldalnál fél perc alatt halott.. de akkor másik oldalról közelítem meg a kérdést... melyik vidkari mehet jól ezzel a chipsettel, mert nem hinném, hogy van egy ASUS lap, ami nem kezel semmilyen vidkarit... azaz inkább széria... méginkább chipset széria...
és mondom... ram jó, máshol tesztelve. más táppal is ugyanaz, abból a gépből lett kikapva, ami az nforceos laphoz van. sajna odáig még mindig nem jutottunk el, hogy a 8600 GT-t teszteljük nálam, de hátha ti mást mondtok... én egy 7800-ra pályáznék ezután... -
Brae
őstag
válasz
Gyuri27 #5133 üzenetére
Végül a javaslatodra ezt a lapot vettük, mert jobbnak gondoltam AMD alá AMD csipszetet rakni
,hétvégén össze is raktam a barátomnak a gépet (Giga GA-MA69VM-S2, Sempron 3400+box, 1024mb PQI 800-as ram, 350-es Chieftec táp, pofás Asus házikó)
Jól hasít a cucc, egy enyhe tuningot is kapott (1.8ghz@2ghz)Az integrált Ati VGA is nagyon zsír multimédiára és a régebbi játékokat is elviszi, nagyon meg van elégedve az új géppel a tulaj
-
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #5434 üzenetére
64bites rendszert, a hibajelenség: ha 3 egyforma memót rakok a lapba(geil value ramot 1gb-ost, akkor csak sípol a lap, ha négyet akkor is!
alapon el lehet indítani őket 5-5-5-18 2T-n, akkor 2,1V-ot kap a memó és 1,4V-ot a proci, úgy hajlandó volt képet adni! de máshogy sehogy! majd HerrZ-hez elviszem a konfigot és nézünk bele egy másik procost, nehogy a procc memóriakezelő egysége legyen a szar.... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5415 üzenetére
Ennél is jobb egy lowcost konfig, a helyedben így nem várnék AM2+ deszkára, úgyis drágák lesznek eleinte, nyár elején meg a lapot procival együtt eladhatod, és addig is volt géped. (sebességben már most ugyanott lennél mint 2-3 hónap múlva leszel egy drága AM2+ deszkával)
-
törölt tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5398 üzenetére
Az olcsó ANUS a veszélyes, az ASRockkal nem szoktak gondok lenni, pár ismerős minimumkonfigba vett ASRock ALiveXFire-eSATA2-t, semmi gond velük. Ezt akár most is megveheted, 11k, 3k-nál többet nem buksz rajta fél év alatt. (jah, és Kingmax 800-at tuszkoltak bele
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
GD
őstag
válasz
Gyuri27 #5351 üzenetére
hm,van pár szép többlet tudása de:
amd chipset és ATI vga linux miatt fázós..
pci helyekben szűkebb
valószínűleg teljesítményben jobb..3D-ben amire nincs ilyen szinten igény bár ugyan annyi pénzért elférne..
ha rengeteg sok linux hurrát találnék a laphoz fórumokon, be merném vállalni, de űrkutya nem akarok lenni mert a nyakamon marad.. -
Brae
őstag
válasz
Gyuri27 #5133 üzenetére
Köszönöm, hogy időt szántál rám!
Sajnos nagyon szűk a keret, max 35k van rá, ebből kikell jönnie lapnak, cpu-nak, cpu hűtőnek, ramnak, háznak és tápnak.
Én a következő dolgokra gondoltam:
Lap: [Abit NF-M2S]-11.305Ft
CPU: Gianninál AMD Sempron 3000+ S940 AM2 dobozos vadiúj 1 év garancia: 6900,-
CPU hűtő: dobozos a proci úhogy van azis
Ram: [Kingston 1giga 667]-5.971Ft
Ház: [Speeze]-4.704Ft
Táp: [FSP 300w]-5.280FtTényleg csak net, ofisz és film megy rajta nem túl hozzáértő felhasználónak
Az a lényeg h ne legyen szívás a cuccokkal, ugyanis én rakom össze. -
bnss
veterán
válasz
Gyuri27 #5126 üzenetére
Köszi a linkeket, a 790-es igencsak felkeltette az érdeklődésemet.
"Most is egy árban van az nv az amd-vel." - igazából nem követtem az utóbbi pár hónapban az árak alakulását, majd mostantól néha-néha ránézek egy-egy árlistára. Megjelenésük után már csak az lesz a kérdés, hogy milyen hamar és milyen áron érnek kis hazánkba.
-
bnss
veterán
válasz
Gyuri27 #5124 üzenetére
Legyen igazad, egyre szimpatikusabb a már oly sokat emlegetett Giga lap, most szemezgettem a topicjából. Igazából az ára fogja eldönteni, hogy melyik 7-es szériás chipsetet engedhetem meg magamnak, remélem emberséges árak lesznek.
"De amint lesz teszt azt itt fogod először megtalálni (erről én gondoskodom
)." - köszönöm előre is, mostantól figyelemmel kísérem ezt a topicot is.
-
bnss
veterán
válasz
Gyuri27 #5122 üzenetére
Az aktualitása igazából decemberben lenne, mert a családnak lenne amolyan karácsonyi ajándék. Az int. vga valóban előny, erre már én is gondoltam.
A 7-es szériáról lehet már tudni bővebb infót (számomra érthető nyelven nem sokat találtam róluk))? Ha jól emléksze csak egy MSI lapról olvastam, ami ilyen chipsettel volt felvértezve. [link]
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #5081 üzenetére
Tapasztalat nem veszik el
Főleg, hogy ismerős körökben továbbra is am2 konfigokat rakok össze, legtöbb emberkének elég egy 6100-as vagy x1250-es vga bőven, e téren intel xarabbul áll jóval
Jó az a BS2, csak az aktív PFC az külön kraftot fogyaszt, hatásfoka pedig csak akkor jó, ha csúcsra van járatva, idleben a PNF-é jobb
És majdnem feleannyiért kapom, pár száz ft híján, szóval maradok annál. I-ben elég jó árak vannak mostanság
szerk: azért nem akartam újabb lapot venni, mert a K10-ek abban nem fognak frankón menni, legalábbis nem annyira mint kéne, most vagy vettem volna valami legolcsóbb vackot, amivel tuningolni se tudok, vagy a GB x1250-es ATX lapját, aztán majd jövő tavasszal örültem volna ha valaki félannyiért megveszi..ugyanannyiba kerül intel alá a P31DS3L, és az még a 45 nanos procikat is kajálni fogja, igaz, vga nincs benne. Elleszek ezzel addig, amíg el nem jő a K10, remélem odab@x intelnek -
GD
őstag
válasz
Gyuri27 #5050 üzenetére
mit jelent a chipsethez érteni?
ahhoz értek, hogy a gyártók eldugdossák a drivereket a nyílt rendszerek elől..
ala Linux
a legszerencsésebb az nvidia, intel chipset, de mivel amd alapú gépről van szó, így kizárásos alapon marad az nforce..te ha nekimész a falnak, megpróbálod újra?
annyi pénzem nincs hogy kísérletezgessek, maradok a biztosnál..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Spórolós topik
- Bestbuy játékok
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B760M PRO RS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest