- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ste
addikt
válasz
Oliverda #10812 üzenetére
a szorzót hiába veszem vissza. semmi hatása az fsb emelésének a ram frekijére. mint írtam a cpu frekiből számolja vissza
ha leveszem a szorzót és meghagyom az fsb-t, akkor lejjebb megy a ram is
pl 3100mhz-n Fsb-től függetlenül cpu/7 a ram frekije, 2700mhz-n úgyszintén cpu/7
ezért csodálkozom
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda #10619 üzenetére
32 évvel asszonnyal gyerekkel talán igen. A szemejeskedést te erőltetted. Értsd már meg. Mint egy hülyének (többször). Tehát aki fölényeskedett te voltál. Erre mondtam, hogy ezt nem engedheted meg magadnak. Ekkor jöttél, okosan , hogy mindent nem tesztelhetnek. Egen. 2-3 hónap alatt nem mindent nem lehet tesztelni hanem semmit (szvsz félév alatt sem).
Azért mert nem értek a programozáshoz és hasonlókhoz mint felhasználó lehet véleményem. Ehhez jön még a zsebem véleménye és készvan az user. Da ahogy nézem ide zömöben userek írnak. A te érveid szerint egy átlag usernek nincs rálátása semmire. Ugye a biosra csak a programozók érthetnek és szólhanak hozzá. Szerinted. De megsugom az userek 90%-t nem érdekli mi mozgatja. Viszont jobban érdekli őket, hogy müködjön! Jól!
Érdekes a PH-n sokkal több nálam okosabb és értőbb van nálam. Pl daa-raa. Egyszer nem veszekedtünk. Vagy rover, vele sem. Tehát a hiba nem csak az én készülékemben van.
De láthatja mindenki nem vagyok szándékosan rossz indulatú. Tehát a sértések miatt elnézésed kérem!diablo1984: tudod mi a szar az egészben. Ha még garis alap és már nem úgy müködik ahogy kell. Tehát a nyomi gyártó az élet cikluson belül se tartja karban a dolgait. Ill ne kelljen már még egy vasat venni, hogy ha az egyikken nem megy mennyjen a másikon. Igen már rég kibeszéltük a nv hiányosságait. De ez nem mentség semmire. Fizettél érte? Igen. Szar? Igen. Akkor veszel másikat? Szóval ez a lol az egészben. Abban is lehet igazad, hogy van az én lapomban is van ami rossz. Akkor lekapom a sappirét a 10 körméről. Amiatt amit az előbb irtam.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda #10614 üzenetére
Maradjunk annyiban a szoftver fejlesztésre van rálátásod és ennyi. Az életre meg kurvára nincs.
Igen a gyártót megválogatható. Ha meg megveszek x terméket az müködjön is úgy ahogy levan irva, ne egy bug halmaz legyen. Nem én vagyok értük. Ők élnek belőlem.2 dolog miatt nem szeretsz velem vitatkozni szerintem. 1 ezt a hangnemet amit megengedsz velem szemben nem tolerálom. Ezután se fogom. 2 én mindent a kisember, az egyszerű user oldalárol közelitek meg. Sajnálom, hogy nem vagyok olyan nagy kaliber mint te de ez van.
De mondom mégegyszer szarok én a fejlesztőkre és azokra akik rálátnak. Vagy tudják rendesen csinálni vagy nem. Ha nem hagyják abba. Itt a példa az én sappi lapomra. Semmi baja! Azt kaptam a pénzemért amit vártam ennyi a történet. Minden más csak melléduma.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda #10598 üzenetére
Azt kellenne felfogi, hogy ezt a hangot tovább ne eröltesd.
Nem érdekel mire van ideje! Én kifizetem a vételárat és egy teljesértékű terméket akarok. Persze apróbb hibák beleférnek, de az is kerüljön orvoslásra. Jelen esetben ha szar a bios szar a lap is. Ha meg csak a 6-s biossal oldják meg úgy, hogy közbe más lesz szar ami előtte jó volt az meg a pofátlanság teteje. Én ill mások nem monopoly pénzekkel fizetünk. Pedig az is majdnem pénz.
Dehát neked mindegy 3 havonta cserélgetsz mindent, nem vagy család fenntartó. Így azért könnyen lehet észt osztani más péztárcájának kárára.
Szóval aki nem akar vagy nem tud ne gyártson pl alaplapot. Nem kötelező ugyanis.Konfigos: egy miatt érdemes lenne (lekapcsolja a vgat ha elég az igp) de azt nem tudja.
-
diablo1984
veterán
válasz
Oliverda #10598 üzenetére
jaja én is úgy gondolom, azért tesztelt biosok ezek, mert olyan lapot nem adnak ki, ami durván bugos, csak olyat, ami ha xy ramot teszel bele, akkor nem megy duálban, stb...
de hogy lenne idejük rá, hogy mindentjavítsanak, miikor kinnt van a piacon 40-60 lapjuk és mindegyikről jönnek a visszajelzések, amit kezelni kell, és a hibákat javítani, tesztelni, közben meg új lapokat is csinálnak, ahhhoz új bios, teszt, stb....
közben megha egy lap kiöregszik, akkor hagyják abba rá a fejlesztéseket, süllyesztőbe kerül és így lesz nekem usb bugos gigám....pedig sokmindenkinek van, de sokan nem is tudják, hogy ha 4gb-os kingston pent vesznek, náluk is szar lesz...
tudatlanság néha kincs!
-
törölt tag
válasz
Oliverda #10589 üzenetére
Nem erről van szó. Természetes, hogy sok hibát sok frissítéssel lehet csak javítani.
De attól még nem lesz jó szerintem egy lap, mert sűrűn adnak ki hozzá BIOS-t. Ez azt jelenti mindössze, hogy csak összecsapják mindig, és nem is tesztelik rendesen. Nem biztos, hogy jobb, mintha nem is javítanák. Alapvetően mindegy, hogy egy lap azért szar, mert nem javítják a hibáit, vagy azért mert szarul javítják azokat.
Szóval rendesen meg kellene írni a BIOS-t, aztán azt le is tesztelni rendesen. És akkor töredéknyi BIOS elég lenne.
Gyuri27: A Sapphire esetén ahhoz a pár laphoz nem kunszt rendesen BIOS-t írni, van rá idejük. A GB vagy Anus termékpalettája "kicsit" nagyobb.
-
diablo1984
veterán
válasz
Oliverda #10581 üzenetére
mondjuk ez igaz, az asus és az asrock bios updateje messze a lagjobb, az abit már nagyon hanyag, a giga is gyorsban lemond a lapjai támogatottságáról.... pedig a háttér az lényeg, főleg én is szívok a gigával, hogy az usb-s részét egy biosal javíthatnák, de eszük ágában sincs, pedig más gigában az sb600-as híddal nincs ilyen gond...
-
diablo1984
veterán
válasz
Oliverda #10531 üzenetére
azt, hogy nem megy vele a 4gb-os pen, vagyis felismeri, meg lefelé másol róla, de rá egyszerűen leválasztja a pent menet közben, meg belassul, leáll a rátöltés, usb racket is rádugom a gépre, akkor nem ismeri fel, kihúzom, rádugom, akkor jó egy darabig, de ott is lassulgat, leállgat....usb-s kártyaolvasót vettem tegnap(belsőt), na azt egyáltalán nem csípi, csakha egy pen van bedugva a kártyaolvasóba, akkor kezelhető vele az sd kari, külsős usb kariolvasóm is van, 1gb-os kingston karit gond nélkül kezeli, de a 2gb-osat nem látja.....
különleges kis lapocska.... -
diablo1984
veterán
válasz
Oliverda #10489 üzenetére
próbál lépést tartani, de nemhogy azt csinálná, mint eddig, tunningkazánokat! így az ati integrált cuccai lenyomásának-próbálkozásai nehogy túl sokba kerüljenek nekik! de 32W-ot evő deszka már nem piskóta, noname tápokra az sem lesz már kötve irodai gépnek, habár a 790-es ati ellenfelének szánják, de nem volt ez az nvidiára jellemző, hogy felső kategóriás vackaira vga-t tegyen, ez látszik, hogy az ati után szalad, több-kevesebb sikerrel. az intel meg a saját igp-jével meg azért, hogy nem nagy vga gyártó múltja van, nagy lemaradásban van, meg persze nem hozza az embereket lázba, hogy intel vga, inkább laptopokban olcsó variációként árulják, aki meg nem ért hozzá, az meg prostreetelni akar egy g950-es inteles vackon.....
ahogy látom, inteles lapokat mutogattak, az intelek meg amúgy is esznek mint állat, meghát had egyen nekik, ha annyira büszkék rá!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #10313 üzenetére
Nekem picit drágának tűnik az "üzlet", de úgyse Biostarra gyúrok.
Szerk.: Az is valami. Az FSB-rekord várható volt, ezek gondolom válogatott chipek, nekem bőven elég lesz 300 alatt. Kíváncsi vagyok idővel fog-e működni a HCF HD2600-zal is, ha megrántom az int. GPU-t talán még értelme is lenne.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #10270 üzenetére
Miért?
Egész jók, 2.2V-on CL4-ben megközelítik az 1000MHz-et.
Mikor ezeket vettem a jobb modulok nem 1-2k-val voltak drágábbak, hanem másfél-kétszer annyiért mérték őket. (és eleve 2.5x ennyibe fájt 1GB RAM)
Van jó szériája a Kingmaxnak is, csak tudni kell melyik, futottam már bele hulladék minőségű db-okba is, ez van. -
Balinov
titán
válasz
Oliverda #10051 üzenetére
ebay egyeb okok miatt (fos bankkartyara kapom a fizumat, nem Mastercard/Visa, paypalnak is budos) nem jatszik. Otthonrol valo beszerzesen is gondolkoztam, de UPS es tettestarsaival 1kg is vagy 10 rugo, annyit meg nem er a 2k KM garancia.
Gyuri: szanombanom bunom, de az elmult 3-4 honapban nem sok idom volt hwkkel foglalkozni. Azert koszonom az infot. Az SB700+780G kombo nagyon ratyi?Mert ezert.. -
Balinov
titán
válasz
Oliverda #10047 üzenetére
Ez igy van, teljesen egyetertek.
Az az egyetlen bajom, hogy itt nincsenek olyan hw kiskerek, mint otthon es bevallom a webshopokkal sem vagyok teljesen kibekulve. Ez tunik az egyetlen epkezlab webshopnak, ahol az arak is jok es azert valasztek is van es korrektek is. Itt viszont a legkisebb 4x Phenom az a 9750 ill. a masik 4x, ami elerheto az a 9850 Black Edition.
A kisebbik meg 172€, de annyiert mar elgondolkodtato egy Q6600 is...bar remelhetoleg azert kiszelesitik a palettat. "sima" X2-est meg mar nem akarnek, bar lehet egy magasabb szamozasu egy fasza lappal jo lenne atmeneti megoldasnak, mig nem szelesedik az itt kaphato termekpaletta (meg remelem ujabb sorozatu X4-esek is jonnek mar) (mondjuk egy 790GX+SB750 kombos, sideportos mobo). Szerencsere meg csak nezelodok, felmerem az eroviszonyokat, a beszerzes meg meg biztos arreb van.
Azert koszi az infokat
Bali -
Balinov
titán
válasz
Oliverda #10044 üzenetére
Aha,ertem, szoval akkor ez is csak cseresznye dolga.
En pl. ezt neztem 109€-ert, AMD Phenom X3 8450, 2,1ghz, feltetelezem 10.5-s szorzoval. egy 260-276Mhz koruli htt-vel default feszen es szorzon mar meg lennek elegedve. Persze ha tobbet megy, az sem lenne rosz, de nem feltetel. A minimum, 250-es htt default szorzo+fesz komboval. Mennyire hajtana ki egy ilyen merteku tuning egy 4850-et. 1280*1024-ben vag 1440*900 vag 1650*1080-ban.?
-
Muton
addikt
válasz
Oliverda #10041 üzenetére
átfogalmazom.
cél elérni, h 2D-ben csak az integrált menjen, 3-ban meg a diszkrét. mivel ezt állításod szerint csak a puma tudja, kilőve.
tehát ha egy igp-s lapba rakok egy diszkrét kártáyát, akkor 2D-ben megy az integrált is és a diszkrét is alacsony fesz/frekin? mert ha így van, akkor semmi értelme igp-s alaplapot vennem, ugye? -
Ayg0
senior tag
válasz
Oliverda #10016 üzenetére
Ez alapján 790GX mellett a Hybrid CF menni fog már a 38x0-e kártyákkal is?
BlueAthlon valami olyasmit írt Jetway-es aprójának topikjában, hogy hivatalos forrásból van az infója miszerint csak diszkrét VGA-val (kis keresgélés alapján ez a HD3650 lenne) képes Hybrid CF-re az RS780D.
Ezért is fogom most a fejem, hogy mi legyen, vágjak e bele egy ilyen lapba vagy sem, mert a HD3650 teljesítménye bármelyik fellelhető tesztben néztem, 50%-a a HD3850-nek, az utóbbi pedig nyugodtan nevezhető a mai játékokhoz a minimum VGA-nak.
Illetve még a lekapcsolós dolog se tiszta, hogy akkor tudja vagy sem, ha igen akkor ezt is csak a RV635-tel stb stb stb. Jó lenne egy olyan velős PH!-s teszt, amit a 780G esetében olvashattunk. -
diablo1984
veterán
válasz
Oliverda #10013 üzenetére
hmmm, ilyenkor lenne jó egy everest kép, hogy megmutassa, mi mit tud.... habár a 690g-s igp-jét sem sasoltam soha....
ez csak hátrányt jelenthet egy külsős vga-val szemben, nem? mert anno még a gf4 mx-ek idején is látható volt a 64 bit és a 128 bit közötti difi, és akkor 32 bitesről még(vagy már) nem is hallottam(riva tnt, tnt2 is 64 bites volt, lehet az s3-as sorozat 32 bites...kitudja)!
-
-
-
REDeath
őstag
válasz
Oliverda #9865 üzenetére
na most megnézem mit tud a nyóchat gt-m aztán folytatom a dillemázásomat
fél év mondjuk rövid idő, én 2 évig biztos nem cserélek, sli is biztonságnak lenne hogyha d3 kijön és esetleg nem menne 1600-on
meg még sc2...
a régi szuperkockajátkos idők elmúltak már, ezért nemkell brutális játékgép nekem,de Ps meg nemárt ha hasít rajta
-
REDeath
őstag
válasz
Oliverda #9863 üzenetére
ax78-hoz van már stabil biosz? a ph-s tesztben pár hibáról írtak. most azon filózok hogy kell-e nekem majd mégegy kártya a jövőben, illetve hogy Phenom mikor lesz a gépemben. egyenlőre nekem egy x2-es bőven elég, de lehet hogy am2+ is kihalófélben lesz mire phenomra cserélnék pár év múlva.
mindjá megnézem mit tud most a gépem ut3 alatt, aztán eldöntöm végre hogy kell-e sli vagy sem, csak nemakarom megbánni majd -
leviske
veterán
válasz
Oliverda #9855 üzenetére
Most sok sok láma kérdés következik:
#1.: Miért nem szereti a Vista64, ha az NB órajel emelve van?
#2.: Ez kiküszöbölhető-e, ha vissza osztjuk az NB/L3 órajelet?
#3.: Mennyi a hosszútávon egészséges V mennyiség egy Phenomnak?Egyelőre ennyi.
Előre is kösz a válaszokat.
(#9856) REDeath: Nem tudom miért erölteted ezeket...Ezen az áron már kapsz egy 770-es ABit-ot, vagy Gigabyte-ot... esetleg ASUS-t.
És ezekkel jobban kitudod használni majd későbbiekben a Phenomokat is, ha esetleg fejlesztesz a későbbiekben.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
Oliverda #9838 üzenetére
"A Hybrid SLI működésével kapcsolatban további kérdések merülnek fel. Minket az érdekelt a leginkább, hogy a diszkrét videokártya által létrehozott képkockákat az integrált VGA-n keresztül megjelenítve ér-e minket bármiféle hátrány, konkrétan lassulásra gondolunk. Ugyanis a videokártya frame bufferjéből valahogyan át kell tolni az adatokat az integrált videokártyába, amely végül megjeleníti a képet. Ha a kettő közti kapcsolat nem elég gyors, akkor nagyobb felbontásoknál Hybrid SLI módban bizony fps-eket veszíthetünk az integrált videokártya miatt. Szóval az a kérdés, hogy ezt az NVIDIA hogyan oldotta meg? Talán Hybrid SLI módban a diszkrét VGA és az integrált VGA RAMDAC-ja között valamilyen módon kiépül egy közvetlen kapcsolat? Vagy esetleg (titkos) PCI Express linkeken keresztül vándorol át az információ az integrált VGA-ba?"
(ez a rajz mintha kissé el lenne szúrva mivel AMD esetében a system memory a CPUhoz kapocsolódik)
"Még a cikk megjelenése előtt az NVIDIA elküldte a választ. Eszerint a külső VGA-n renderelt képkocka átvándorol az alaplapi GPU frame bufferjébe, ahonnan az a kijelzőre küldi. Ez viszont egy újabb kérdést vet fel: az alaplapi VGA memóriája csak a processzoron keresztül érhető el. Ez azt jelenti, hogy minél magasabb a CPU-ban található északi híd órajele, annál kevesebb teljesítmény veszik el? Merthogy az NVIDIA arról is említést tesz, hogy ez a megoldás teljesítményveszteséget okoz, a játéktól, beállítástól, felbontástól, fps-számtól függően többet vagy kevesebbet, de átlagosan 5%-ot. Lényeg a lényeg, mi lemértük, hogy mit veszítünk a Hybrid SLI mód használatával."
Az nV megoldásával szerintem az a fő probléma hogy nincs és nem is lehet sideport memóriát rakni az IGP mellé. Tehát a frame buffer az maga a rendszermemória így a diszkrét VGA által létrehozott képkockák először átmennek a PCI express buszon keresztül a chipset-hez majd onnan HT buszon a CPU IMC-jébe és csak ezután kerülnek a RAM-ba ami jelen esetben az IGP frame buffer szerepét tölti be. Gondolom hogy egy közvetlen IGP mellé társított DDR3-as sideport némileg javítana a helyzeten. Azt viszont nem értem hogy ezt a megoldást miért nélkülözi a 780G/790GX esetében az AMD hiszen ott még a sideport lehetősége is adott.
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #9782 üzenetére
Ez jó?
Ez olyan, mint egy algás patak tele szeméttel....
Az elrendezéséről már nem is beszélve...
(#9774) band1103: Aki AMD-t akar, annak sajnos muszáj AMD topikba jönni. A többi topikban a csorda igyekszik lebeszélni az embert.
És mint, ahogy Rönk is kiemelte... ő arra válaszolt, hogy ennyit bőven megér egy AM2+-os alaplap. Még, ha ki sem fogja használni.
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #9729 üzenetére
Nézz teszteket, 16x+4x-nél sokkal jobb a 8x+8x.
(#9730) band1103: De minek javasolna egy 40k-s lapot, mikor van egy, a célnak bőven megfelelő másik egy jó 10-essel olcsóban?
Bár a DS5 árán már kap egy M3A Deluxe-ot...de inkább ezzel nem jövök. Mindenki döntse el, hogy milyen márkához húz a szíve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest