- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eustock
tag
válasz
Attila444 #10508 üzenetére
Az csak nekem tűnt fel, hogy az utóbbi időben egy jópár ember felbukkant itt a fórumon, akik az eustock-tól vásároltak és hibás kamerát kaptak? Lötyög a tokban, rossz képet csinál, rossz a minősége, lefagy, melegszik, kikapcsol, stb.
Nyilvánvaló hogy ez csak a konkurenciának tűnt fel, valóban volt pár problémás kamera, amit mindenkinek ki is cseréltünk, futárt küldünk a hibás készülékért, és azonnal cseréljük egy másik új készülékre.
Arról nem az eustock tehet, hogy a konkurencia a mai napig nem tud felmutatni készletről SJ4000+ kamerát, ez a hozzászólás pedig egy gyenge próbálkozásnak is kevés volt.
ui: természetesen ismét köszönjük az ingyen reklámot.
Üdvözlettel: EU Stock
-
maj-viktor
őstag
válasz
Attila444 #10383 üzenetére
+1
Aki ismeri az előzményeket és képbe van a tényekkel... az érti! (korábban amikor megjelent kelzsoca és az eustock leírtam már a szlovák "bejegyzés gyanússágát is", ami számomra "fura"... vagy ha valaki Magyarországon kereskedik, akkor miért van szükség szlovák cégre!? magyar címről - magyar nyelven... De OK EU-ba élünk... már nincsenek olyan szigorú határok EU-n belül, mint régen, de pl. az ÁFA országspecifikus
(ok ott kisebb az ÁFA, aki nem hülye érti miért van szlovákiába bejegyezve, stb. ok vám ügyileg máshogy vámolják... ok az ember kereskedik - haszonért csinálja... csak ha az ember összeadja beszerzést - munkabéreket - járulékokat és te ez kevesebbért kitudod hozni, mint más (aki törvényesen betart mindent)... akkor ott valami sumákolás folyik! (ahogy amikor voltak az "olcsóbb fake kamerák", mindig szóltunk ha valami túl olcsó, akkor ott valami nem kóser és az esetek 90%-ában kiderült, hogy azért volt olcsó, mert fake volt... megvette az adott egyén, után itt sírt, hogy átverték, amikor mi előre szóltunk!Itt most nem fake probléma van.. eredeti SJCAM van mindenhol - lekaparható eredetiségvizsgálóval... visszakérdeztem pl. a garancia kérdésre kelzsolca-nál ugyebár... (mert köztudott, hogy nincs "hivatalos" garanciáztató... a Wayteq, most újonnal kaptam az infót, hogy edigitalos rendelés esetén Wayteq-s garanciajegyet kaptak mellé... alapból bármely forgalmazó nem "javít", hanem cserél és a hibás darabot visszaküldi a gyártónak és az ingyen cseréli egy új darabra... ez ha te magad veszed is így működik, csak itt az adott cég - forgalmazó ezt a visszapostázós terhet leveszi a válladról... rendes magyar bolti eladóként köteles 1év garanciát adni, aki "boltból árulja"!
(ez is tipikusan, mint a drága luxuskocsik és a szlovák rendszámtáblák... kevesebb súlyadó, stb. - bár ha jól tudom már ezt is jól megadóztatták, mert sokan trükköztek vele)
(aki meg újonnal akar harapni a szeletből... az "felháborodik" ha odaböknek neki)
Én sosem "jelentettem itt senkit se", se reklám miatt, se személyeskedés miatt és nem is fogok! (ellenben engem, aki szerintem a legtöbbet próbál segíteni, folyton kapom / kaptam a warnokat - ezért is vettétek el az egész kedvemet már itt, hogy kommenteljek és inkább a fész oldalra összpontosítok)
Mert amúgy akkor kb. minden második kommentet "jelenthetném"... nekem nem erről szól az egész, hogy a másiknak keresztbe tegyek, hanem akinek kell segítség - segítsek... lehetőleg "ingyen" és a törvényes módon, a törvényeket betartva!Szerintem én már tettem le valamit az asztal kamera ügyileg... van még egy pár oszlopos tag, aki szinte az eleje óta itt van és "segít" Én nem kereskedek a kamerával olyan szinten, hogy "reklámozzam magamat"... igen, csinálom a face oldalt... én csinálom, sosem volt titok!
Ott szerinted nekem milyen anyagi hasznom van belőle!? (elmondom, szinte semmi... még ha bármi lenne is, semmi közöd nem lenne hozzá! De még ha én ott is le is bontanék olyan tételek, amiből valamilyen nemű hasznom van... lebontva, hogy én azzal mennyit foglalkozok éjjel-nappal 0-24-be kijönne valami röhejes 10Ft-os órabér és engem továbbra sem a pénz motivál ez ügyben! Ha csak az motiválna, már rég megette volna a fene!)Szerintem bárki árulhat SJCAM-ot... aki betartja az adott "törvényeket"! Aki a törvényeken kívül játszik, az meg ne habogjon, ha esetleg más megszólja, aki próbál törvényes keretek között üzletelni vele (pl. electro - Attila - Gery... én nem... méééég... lehet, hogy mééég, mert nincs annyi anyagi forrásom, hogy ebbe fektessek... így maradok hobbiszinten - szakmailag - tesztelve és nem kereskedve - belekeverve a "anyagi hasznot - pénzeket" és ez az én legfőbb hibám, hogy amennyi energiát belefektettem ebbe az egészbe... szinte zéró - 0 hasznom volt bármiből is... és akkor jönnek emberek, akik "learatják azt", amit más "ingyen megcsinált"... na tudod ez b*ssza a másik ember csőrét!)
De igen, annó hasonló volt eljátszva a mobilx-es esetnél is... most nem a "fake-sségel van" probléma, és hogy ahhoz szót merek emelni... én akkoris szót emelek az ellen, aki esetlegesen nem tartja be a játékszabályokat!
Na igen.. a PH-s Wayteq összefüggést nem nagyon kell ecsetelni... de sztem az eustock-osat sem... amivel nincs is baj, csak azért ésszel csináljátok már emberek, de komolyan!
(vagy majd most is letiltjuk az embereket / kommenteket, mert valaki olyat írt, ami nekem nem tetszik, nem egy véleményen vagyunk!?)Én végszónak annyit mondanék, hogy OK kereskedtek a kammal - más is... és ne egymásnak tegyetek keresztbe, hanem segítsétek - segítsük egymást! Én is a "normális - korrekt" kereskedőket ajánlom - ajánlanám! Ha én árulnám, lehet csak magam ajánlanám! Én nem árulok így ilyen "nagy tételben", mint ti!
-
maj-viktor
őstag
válasz
Attila444 #10040 üzenetére
ÉN már feladtam... sokszor olyan baromságokat összetudnak itt hordani a n00b-ok, hogy ha meg "kijavítom", még én vagyok leszólva...
Bár Symb, még pont nem n00b, de az akkus téma tényleg "hülyeség"3féle van... 2 eredeti (ebből az "újabb" SJCAM logós", de kapacitásban - minőségben ugyanolyanok)
És a fake SD28-hoz való, ami ugyebár kisebb és "lötyöghet" és kapacításban is sokkal rosszabb 30perc alatti... míg az originalnak ~90percet kell bírnia!Amúgy ha valakire... Attila444-re tényleg "hallgathatnátok" (meg persze rám!
)
Mi azért elég durván beleástuk magunkat az egész "sportkam - SJ4000" témába sztem! -
válasz
Attila444 #10011 üzenetére
Ez volt a kérdés valakinek pü-be, hogy a bangis védő jó e a 4000+ -ra. Rendelhetem? Bár az sztem a kis gombos tokra van... Hol lehet szerválni? Ez a kérdés! Enélkül egy métert sem viszem.
Kamerán értelem szerűen nincs, azt csak a kupak védi, de a tokon mindig volt és lesz is. -
Ráti
tag
válasz
Attila444 #9747 üzenetére
Igen én is láttam, hogy még csak a hírek jelentek meg, ezért is néztem bután, amikor ma jött a levél benne a kamerával
Azért érdekes lesz, hogy az üzemidő, és a bugok mennyire fogják elrontani a kamerát...
Talán körültekintőbben járnak el mint anno az SJ5000+ esetében. -
-
Attila444
aktív tag
válasz
Attila444 #8763 üzenetére
Úgy látszik tényleg nagy sikere volt a tesztnek, mert tegnap este jött egy email, hogy korlátozták a dropboxomat a túl sok letöltés miatt, ezért már nem elérhetők a videók
Közben jelezték privátban is, ezért feltöltöttem máshova és Pompi már ki is javította a linkeket.
Szóval aki nagyon nagyon meg szeretné nézni, az most újra megteheti -
maj-viktor
őstag
válasz
Nagyon jóóó! Óriási Up! érte!
Ám mindent pont hasonlóan látok.. (a képeket is eltaláltam... másokkal szemben bibibi!)
Most még, de csakis az ára miatt SJ4000-et vennék, de mivel jön az SJ5000, mint az újabb modell, így frissebb, persze ezért drágább is, de jobb a WB! Sony meg Sony, most azért mert olcsón megkaptuk, attól még nem az "olcsó sportkamera" kategória, meg no LCD, no plusz tartozékMegy SJ4000HUN face posztba soronkívül ma este, gondolom - remélem nincs ellene kifogásod...
Illetve más megjegyzés, nem lehetne az ilyen összehasonlító teszteket akkor most tényleg a továbbiakban az "olcsó sportkam" topikba berakni - folytatni... úgy átláthatóbb lenne az egész... mindenki oda rakná, tudnánk, hogy ott vannak az "összehasonlító posztok"... de tényleg! sokkal átláthatóbb lenne! (láttam raktál oda linket... inkább fordítva lehetne, hogy oda írja meg az ember a posztot, és ide berakja, hogy gyertek át oda... írtam egy teljeskörű tesztet), stb.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Köszi a tesztet, érdekes a négy képet így együtt látni
A kijelző témához egy kis morfondírozás. Nekem is hiányzik, ezt írtam is szerintem itt is. Számomra is szokatlan volt, hogy nem látom mit veszek fel amikor próbálgattam a kamerát. Jó dolog a kijelző - nem véletlen, hogy a GoPro-nál is csak felkerült a 4. szériára alapból - de ha eltekintünk ettől a kézben tartott kamerázástól, és az "éles" sport és akció használatot nézzük, aminek az a lényege, hogy rögzítjük valahova a kamerát, mi pedig tesszük a dolgunkat közben, akkor ott már annyira nem érződik a hiánya. Én az SJ4000-ből is azért vettem wifiset, mert sokszor került olyan pozícióba ahol nem tudtam ránézni a kijelzőre, de mégis jó lett volna látni ("belőni"), hogy mit vesz fel a kamera, tehát én annál is sokszor használtam a telefonos megoldást. De mondom ismét nem védeni akarom a kijelző nélküliséget, mert sokszor kényelmes, hogy ha ott a kijelző ezt nem tagodom, ezért is írtam az elején, hogy ez csak egy kis töprengés ezen a kijelző-nélküliségen.
-
maj-viktor
őstag
válasz
Attila444 #8752 üzenetére
Durca... mert ha csak ez az 1kép alapján döntenék, akkor:
1. bal felső: SJ4000
3. jobb felső: SONY AS20
4. bal alsó: SJ5000 PLUS
2. jobb alsó: SJ5000Azaz először SJ4000-et vennék majd SJ5000-et majd SONY-t majd SJ5000 PLUS-t...
mondjuk ez az 1 kép, illetve előzetes pár teszt alapján akkor amondó lennék, hogy SJ5000 WiFi-t vennék, ha "csak" 1 kam mellett kéne voksolnom... -
Attila444
aktív tag
válasz
Attila444 #8728 üzenetére
Senki nem találta el, csak Viktor, de ő nem számít mert neki van mindegyikből
Bal felső: SJ4000
Jobb felső: AS20
Bal alsó: SJ5000+
Jobb alsó: SJ5000Ilyen fényviszonyok közt meglepően jó volt az SJ4000, én sem mondtam volna meg, hogy melyik melyik ha nem én csinálom, csak a látószögekből.
-
settenkex
tag
válasz
Attila444 #8728 üzenetére
SJ5000, AS20, SJ4000, SJ5000+ a tippem
Kíváncsian várjuk a tesztet!De a két 5000-es sorrendjében nem vagyok biztos...
Az első kissé élesebb, ami az eddigi sjcam képfeldolgozásra volt jellemző, az utolsó meg lágyabb már, mint a sony, ezt okozhatja akár az ambarella is...Aztán lehet mellélőttem
-
-
maj-viktor
őstag
válasz
Attila444 #8443 üzenetére
Ám jut eszembe a látószög kérdéshez... hogy a "sorrend" SJ4000 - SJ5000 - SONY AS20 (hogy OK mind 170fok-osnak írnak, de ott se mindegy melyik felbontásba próbálod, illetve, hogy a vízszintes - függőleges vagy átlós 170fokról beszélünk... általában "csak vízszintesről" a 16/9 képarány miatt, és szerinte a SONY-nak függőlegesen - átlósan lehet ekkora, azért nagyobb - tűnik nagyobbnak...
-
maj-viktor
őstag
válasz
Attila444 #8446 üzenetére
Mondjuk ja leginkább az olcsó sportkam topikba is hasznos...
(bár a SONY még mindig nem számít annak, "csak" most a Tesco akció miatt volt olcsó)Ponthogy a "drágább": GoPro - SONY - Drift sportkamok olcsó alternatívá lennének ott a cél ár/érték - használhatóság tekintetében
-
maj-viktor
őstag
válasz
Hasznos komment és nagyjából összegzi is a mások által tapasztaltakat...
Esetleg érdemes lenne beraknod a másik 2 topikba is...
hátha valaki csak az adottat olvassa
SJ5000:
http://prohardver.hu/tema/sjcam_sj5000_fullhd_vizallo_action_cam/friss.html
SONY: http://prohardver.hu/tema/sony_akciokamerak/friss.html -
válasz
Háá végre valaki be is bizonyította. Hiába mondtam, mindenki a számokba kapaszkodott. Halk véleményem szerint a plus csak annak jó aki szeret az FPS-ekkel játszani. A Video slape nagyon bejövős. Látok benne lehetőséget. Ezzel a kamerával is nagyon könnyű együtt "dolgozni". Tudja mit akarok, azt látja. DE ez igaz volt a 4000-re is.
-
-
settenkex
tag
válasz
Attila444 #7284 üzenetére
Így van!
Összességében semmi baj nincs azzal, hogy ők milyen kamerát árulnak! Sok jó termékük van és sok olcsó és jó kínai terméket hoznak be kis hazánkba. Érthető, hogy próbálnak minél olcsóbban termékekhez hozzájutni, majd azt versenytársaik áraival versenyezve eladni. Ez teljesen hétköznapi.
Nekem és a többségnek szerintem az okozza a fejfájást, hogy amióta kiderült hogy az az SJ4000 nem is az, hanem SD28, akkor nem álltak át erre az elnevezésre. Semmi káruk nem származott volna belőle és lenyugszik a nép.
Sőt! Lehet hogy még páran ajánlották volna is, pl: "Te figy, ez majdnem olyan mint az enyém, de egy kicsit jobb áron van, de nem rossz kamera!"Itt jegyzem meg, hogy itt a fórumon is van olyan aki szintén kínai termékek behozatalával kezdett foglalkozni, de csak a szűrt kínai termékekkel foglalkozik, amit Ő letesztel és megfelelőnek ítélt! Másolatokkal nem.
Ezzel szemben most szinte káosz van ezzel a kamerával, mert rengetegen futnak bele hogy egyiket veszik, de másiknak nézik. Így lesznek a kamerákból téglák, a vásárlóból meg dühös troll :S
És ehhez hozzájön egy kicsi katyvasz az eredeti kamerákkal is, mert a gyártó még nem szokta meg a brand névvel járó kötelezettségeket: támogatás és tájékoztatás...
No ezen segítsünk! Készül egy csak ezzel a kamerával, illetve hasonmásaival foglalkozó oldal!
Öntsünk tiszta vizet a pohárba! -
maj-viktor
őstag
-
maj-viktor
őstag
válasz
Attila444 #2215 üzenetére
Pont ez az! Ezen vagyunk mi is "kiakadva".... hogy továbbra is SJ4000 kódnéven árulják, a bebizonyítottan SD28-at! És ez akkor is tök más kamera, mert más firmware kell rá!
És ahogy írtad, ennyi erővel ja, GoPro-nak is árulhatná a mobilx a készüléket, mivel ugyebár az egész SJ4000 egy GoPro Clone és annak a dizájnjára hajaz...
(de várjuk meg mit lép a mobilx, mivel azért láthatóan próbálják kezelni a kialakult helyzetet, csak kérdés lesznek-e olyan korrektek, hogy mivel már kiderült, hogy SD28-at kaptak és valószínűleg a következő szállítmányuk is SD28 lesz, hogy az SD28-knt árulják és nem SJ400-ként...)
Mégha SJ4000-el is akartak kereskedni, de SD28-at kaptak, így azt kéne árulni, azzal a "kódnévvel"...
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Attila444 #1040 üzenetére
Nagyon lassan haladnak a firmware-el a kínaiak és nem feltétlenül a jó irányba, továbbá nem tartom valószínűnek, hogy a chipset ezt támogatja. Ezért a GoPros átalakítós felállás szerintem járhatatlan.
Ahogy Lolkopter is írja egy diktafonnal, vagy más profi hangfelvevő eszközzel szinkron felvételt készítve vágóprogramban könnyen összehozható a két sáv. Ha csinálsz a felvételek elején "csapó egy" csattintást, akkor még inkább gyerekjáték összehangolni.
A NYÁK-on egyébként egy parányi kondenzátor mikrofon van, azt kiforrasztva és a helyére csatlakozót forrasztva elméleti síkon mozogva, akár a külső mikrofon csatlakoztatása is megoldható lehet. Amúgy kifejezetten nehézkes szétszedni az SJ4000-et. Ha szeretnéd előtúrhatom az egyik külföldi fórumról a szétszedés lépéseit.
-
avevo
csendes tag
válasz
Attila444 #261 üzenetére
3-4 levéllel ezelött nekem is elküldte ezt a sablonszőveget. Szerintem nincs semmi raktár námetben. Szimplán németo.-n keresztül küldik. Biztos vagyok benne hogy nekem is jönni fog a navos levés nemsokára(1hete rendeltem), és irok neki ezy levelet hogy kártalanítson, és ha 24 órán belül nem reagál, mindenhol ahol csak lehet jelentem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest