-
Mobilarena
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tok ugye nem, de a többi kb mind jó hozzá, sőt ugyan azt kapod más fajta műanyagból és kicsit más kialakításban (megnéztem én sem hittem el pl a csavaróka amivel a vízálló tokot rögzíted adott pozícióba, sj5000-nél kisebb az a rész amit megfogsz). SJ4000 WIFI akku jó az 5000-es sorozatba, de a sima 4000 akku nem. Banggoodon olvasni pár pofára esést.
Észrevettem, hogy 5000-nél már nem jellemző az, hogy meghúzol mindent bikára és úgy is elfordul. Itt már nem kell csiszatolni.crgriseus7! Rohadt jó lett! Én ebből a szempontból sajnálom, hogy olyan környezetbe mozgok ahol magára nem hagyhatom a kamot. Ötletem lenne, de nem 24 órát állni felette.
-
GeryGreyhoun
tag
Nem ismerem a Vegast, de aki igazán komolyan gondolja, az Adobe cuccokkal kezd, mert ott van lehetőség továbblépni. Én kb 1 év után éreztem azt, hogy kinőttem a Premiere-t, de az Adobe-nál van utána következő szint, a Sony-nál meg nincs.
(Persze ez szubjektív, kicsit olyasmi hitvita, mint az iOS vs Android... De akkor is.)
-
Pompi
nagyúr
Nem, nem kevés az i5 és a 8GB, de más hiba forrást gondolom nem tudsz elképzelni, gondolom a vegasod is full hivatalos forrásból van legálisan és így nem lehet gond vele, a windows rendszered is gond nélküli, nincs összerondítva különböző codec pakkokkal, amúgy a codecek rendben vannak stb. stb.
Nézd ha neked ez idő-energia-és-pénz pazarlása, akkor zárd ezt az SJ4000 témát, maradj magadban annyiban, hogy sz@r az egész kamera úgy ahogy van és hagy az egészet csudába, ne foglalkozz vele tovább. Te is jobban jársz, és mi is. Én részemről lezártam a neked való segíteni próbálást, mert ahogy én látom rajtad nem lehet segíteni, mert nem akarod, hogy segítsünk, nem teszel semmi a dolog érdekében, csak a kamerát hibáztatod, de mondom legyen így, csak akkor nem kell eröltetni, legalábbis részemről én nem erölködöm tovább.
-
Pompi
nagyúr
Mivel többünknek van a topikban (sőt a jelek szerint a világon) SJ4000 kamerája, akik megelégedéssel használjuk, ugyanez igaz lehet vegas viszonylatban is, mégis milyen végkövetkeztetést vonsz le a dologból? Nem merült fel benned, hogy 1. rossz a kamerád 2. rossz a memória kártyád 3. hibás, nem jól telepített a vegasod 4. egyéb ok, ami a te rendszeredben van.
Úgy néz ki innen távolról a hozzászólásaid alapján, hogy ezzel a kamerával való felvétel és számítógépes feldolgozás valamiért meghaladja a képességeidet (lehet ez rajtad kívül álló okok miatt), de azért mert a kacsa nem tud úszni, még nem a víz a hülye.
És még a válaszolás képessége is hiányzik úgy néz ki, de még egyszer megkérdezem: ugyanazt a memória kártyát használod még mindig a kamerában?
-
mijos
senior tag
Ha valaki ezt megválaszolta utána arra isj öhet a válasz, hogy legfrissebb FW-vel miért csinálja még mindig azt, hogy ha telóval elindítom a felvételt kidobja 10 másodperc után, hogy "SJCAMWIFI" nem kap választ az internettől, majd megszakad a kép a telón, a kamera is befagy, majd magától megint elkezd egy teljesen új felvételt? Ha tudom hogy ennyi sz*pás van ezzel a kamerával, inkább eladom a p*csába.
-
mm89
őstag
Pontosan úgy ahogy kistrojak írta.
Nézd meg nyugodtan, leformázol egy kártyát, berakod egy androidos telefonba, bekapcsolod a telefont. Ha pc-n megnyitod a káryát, láthatod, hogy van rajta pár plusz mappa. Ez már elég lehet a kamerának, hogy ne csináljon semmit.
A többi is stimmel: fat32 -re formázd, csak a firmware legyen rajta.
Várjuk az eredményt! -
SiloV
csendes tag
Udv! En is igy jartam, es azt hittem mar teglasitottam a kicsiket
. Amig a samsung duossal masoltam ra (akarmelyik) fw-t, nem csinalt semmit (usbrol egybol kikapcsolt, kozvetlen toltorol bekapcsolt ugyan, de semmi reakcio). Aztan elovettem a defymet, es amint azzal masoltam fel a fw-t (http://www.sjcam.com/download/SJCAM_SJ4000_FW_20141218.zip) minden mukodik.
Banggood-os no wifi. Sem a dobozon, sem a kameran sehol egy sjcam logo, ezert bennem van meg a fake-para. A fake videok alapjan eredetinek tunik, a szeptemberi, decemberi fw felment ra, es a 1080p felvetelt is birja masfel oraig. Ennyi hamisitvany utan nem ertem SJcam-nal miert nem irnak a fw-be valami kodot, ami megmondja. Nekik lenne a leginkabb erdekuk.
Remelem neked is bevalik... -
Real_Necro
veterán
Én kikapcsolva használtam, ha hosszabb videót készítesz, úgy is meg fogja vagdosni ha eléred a ~2GB határt, egyébként meg a kisebb snittek meg új fileba fognak készülni. Szóval amelyik számodra kényelmesebb. A hosszú videót is lehet vagdosni, ha meg sok a kicsi fűzheted össze. Egyik sem kerül sok kattintásba, de talán hosszú videónál mégis csak egyszerűbb ha már eleve egyben van a file.
-
zoli03
őstag
Le van írva az összefoglalóban, meg szerintem már jópáran megkérdezték a fórumban is (kereső).
Azt tudod vele beállítani, hogy a beállított időközönként új felvételt kezdjen. Ha megtelik a kártya, gondolom folyamatosan törli a régieket, de a legújabbak mindig megvannak, ha valamire kéne (autóban használva használva hasznos lehet)
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Kimásoltam Neked, mert látom lusta vagy elolvasni az összefoglalót:
"Menü módban elérhető beállítások:
Resolution: a választható videófelbontások
Cyclic record: hány percenként mentsen új file-t videó módban (folyamatos)
HDR: egy videó képminősőgőnek javítására szolgáló mód
Motion Detection: bekapcsolása esetén a kamerát fixen elhelyezve csak akkor készít felvételt, ha mozgást tapasztal. Egyfajta biztonsági kameraként működik ilyenkor
Audio: videó módban vegyen-e fel hangot, vagy sem
Date Stamp: videó és fénykép módban rákerüljön-e a kész felvételre a dátum és idő
Capture Mode: fényképező módban ennek segítségével 5/10/20 másodpercenként automatikusan készíttethető fénykép. Time lapse készítéséhez használatos.
Image Size: ennek segítségével állítható be, hogy milyen felbontasú fenykép készüljön
Quality: a felvétel minősége állítható be vele
Sharpness: a felvétel élessége állítható vele. A legújabb firmware-ekben sajnos invertálva van a szavak jeletése, tehát a Soft beállítás jeleti a legélesebb módot.
White Balance: a fehéregyensúly állítható vele. Létezik auto és egyes környezeti viszonyoknak megfelelő beállítása
Color: színes, fekete-fehét, vagy sepia felvétel készítése állítható be itt
ISO: a fényérzékenység állítható vele. Növelésvel kevésbé mosónak el a sötétben készült képek, azonban egyúttal zajosabbak is lesznek.
Exposure: a fényérték növelhető vagy csökkenthető általa. Gyakorlatilag világosítható, vagy sötétíthetők vele a felvételek.
Face Detection: segítségével elméletileg az arcokra élesít, bár mivel fix fókuszos a lencse, ennek értelmét nem igazán látom.
Anti Shaking: remegés csillapítás
Quick review: fényképező módban beállítható, hogy a kép elkészülte után meddig mutassa azt
Date Stamp: Milyen formátumban jelenjen meg a felvételeken a dátum, amennyiben annak felhelyezése a képre be van kapcsolva
Language: Nyelv
Date/Time: Dátum és idő beállítása
Auto Power Off: Mennyi idő után kapcsoljon ki a készülék, ha nem készít felvételt
Beep Sound: gombnyomasra adjon-e hangot
Screensaver: felvétel során mennyi idő után kapcsolja le a kijelzőt takarékossági okokból
Frequency: segítségével csökkenthető a hálózati frekvenciából adódó kép interferencia. Itthon ezt érdemes 50Hz-re állítani
Rotate: autós kameraként használva fejjel lefelé tükrözhető a kép vele
Car Mode: ezt a funkciót bekapcsolva, ha a csatlakozóján töltést kap, autómatikusan felvételt készít. Ez autóban hasznos, ha autós töltvel használjuk
License No Set: elvileg az autónk rendszámtábláját írhatjuk be ide. Hasznossága nem hiszem hogy túl nagy lenne.
Delete: segítségégével a legutóbb megtekintett, vagy az összes felvétel törölhető
Format: formatálja az SD kártyát
Default Setting: visszaállítja a gyári beállításokat
Version: itt tekinthető meg a kamerán található firmware száma" -
zoli03
őstag
MOV formátumban vesz fel.
Minimum 8 GB kell szerintem, erre tudtommal nagyjából annyit tud felvenni, amíg le nem merül. De inkább 16 GB-os, nem sokkal drágább, én is akkorát rendeltem hozzá. Ha van pótakkud, vagy tudod tölteni valahol, akkor meg egyértelműen 16 vagy 32 GB.
Szerintem nem érdemes konvertálni, méretre kb akkora a felvétel, mint egy 1080p-s HD film (a kamera 30 képkocka/másodperccel vesz fel, úgyhogy kb annyival nagyobb). De ha megvágod, effektezed, akkor úgyis újra kell kódolni, én olyankor 13 Mbps átlagos bitrátát szoktam beállítani VBR kódolásnál. De ez nagyban függ attól is, hogy mire akarod használni később, min akarod megnézni.
-
mm89
őstag
Nekem mindig dollárba mutat mindent, ha nem akkor meg átállítom. Se eurón, se a fonton nem tudok eligazodni
A dollárhoz már hozzászokott az agyam.
SymbianOS
Ez még annyira új cucc, hogy még ők is tesztelik. Inkább veszek egy "butább" de bevált cuccot. A symáról elég sok videó meg anyag van fent. Egyébként még nem biztos, hogy veszek, egyelőre úton van egy cheerson cx10, azon fogom eldönteni, hogy mennyire tetszik ez a dologHa bejön akkor lesz egy syma x5c1, ha azzal is jól megleszek, és lesz fölösleges 80e Ft om akkor lehet építek egy DIY quadot
De ez még messze van és egy csomó minden másra is el lehet szórni ennyi lóvét, úgyhogy ez csak álom egyelőre..
-
mm89
őstag
Jól látod
Én csak azt rendelem UK raktárból, ami áfa határ felett van (22euró). A kisebb vackokat inkább kínából. Majd ideér
(pl: tervezek mostanában venni egy syma x5c1 -et, mivel áfahatár felett van, így uk-ból fogom, de hozzá a kiegészítőket meg ch ból.)
(most nézem, eltűnt az uk raktárból
)
-
maj-viktor
őstag
Sajnos tapasztalat, hogy az UK raktárból olcsóbb postázási mód esetén TN nélkül küldik, így van hogy nem érkezik meg / elveszhet / lenyúlják sajna! Így nem igazán ajánlott... vagy ott a drágább posta mód!
Úgy meg már olyan áron van, mintha CN raktárból vennéd és magyar ÁFA-t fizetnél... csak a szállítás rövidebb...
EU-ból a szállítás 1-2 hét
Kínából ~1hó is lehetGaranciáztatás esetén vissza - ki kell postáznod Kínába általában, mely ~egy 3-5E Ft-os tétel trackinggel... nem lehetetlen érvényesíteni a "garit", de nem is könnyű eset (ha leginkább emiatt aggódsz, akkor inkább vedd a már említett magyar forrásokból)
(#7016) nincskedvem
SJ400 szétszedve:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2168338(#7018) mm89
Egyformák, én nem tapasztaltam eltérést a vízálló tokok között!(#7031) BSzabi23
Én konkrétan írtam nekik / leveleztem velük, hogy nem sj4000-ként kéne árulni...
erre még "ők fenyegettek meg", hogy feljelentenek, mert hogy én rontom az üzletüket, hogy valótlanságot állítok róluk a fórumba... (értsd, hogy elmondom, hogy nem sj4000-et, hanem sd28-al kereskednek)...
Ez a mobilx! Szal ez így működik ma Magyarországon! Ha szólni mer az ember, még ő kerül "bajba"!
no comment -
A kereső főleg ebben a topicban nagyon hatékony.
Nekem 2.5 hét volt. Ismerős aki nem nagyon kérdezett csak kért egy linket tőlem honnan, neki 1 hét volt és 23-án a kezében volt. Tehát ünnepek alatt. Változó kinek mennyi idő.
Garit én nem erőltetném, nekem nem volt vele baj és nem ismerek olyat akinek volt. Gond annak szokott aki baszogatja a f/w-t. -
maj-viktor
őstag
Hello!
Attól függ mit akarsz / honnan / "mennyi időd van"... de ha magyarból - gyorsan - azonnal, akkor igen... electropoint!A kupon az SJ4000 & SJ4000 WiFi sportkamerára és azok tartozékaira vonatkozik, így igen!
https://www.facebook.com/SJ4000HUN/posts/1489635614618956
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen processzort vegyek?
- Windows 11
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest