- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
-
Mobilarena
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mm89
őstag
válasz
settenkex #8550 üzenetére
Köszönöm, de én szegedi vagyok, amennyiért felmennék Pestre, már majdnem meg is van a kamera
Szerintem benevezek egyre egyébként, jobban el tudom képzelni a sisak oldalán, a bg -s wifis meg marad mellkaspántra, tankra, egyéb helyekre, ahol nem hátrány a formája.Úgyis gondolkoztam már, hogy kéne még egy kamera
Összehasonlító videókon néha úgy tűnik, hogy másabb a képe, de simán lehet csak beállítási hiba is. Nameg a youtube se a legjobb ezt is tudjuk -
szedlaci
csendes tag
válasz
settenkex #8524 üzenetére
Néhányunknak most persze nem az a gondja hol hol vegyen még egyet, hanem hogy hogyan tegye használhatóvá a BG-s kamerát? Kipróbálná valaki az eredeti és copy kameráját hogy tud-e TimeLapse-et csinálni? Nekem a "Capture mode" nem ezt csinálja, hanem sima késleltetett kioldást! (20141223-as FW)
Talált erre valaki más működőképes FW-t? a januári nálam egyáltalán nem működik rajta.(Még gombcserével sem.) -
mm89
őstag
válasz
settenkex #8536 üzenetére
Köszönöm, már sikerült, Tamás72 küldött linket. Bár kiderült, hogy megvolt nekem is az, csak türelmetlen voltam a bekapcsoláskor. A sima sj4000 rögtön bekapcsolt, de ennél meg várni kell egy kicsit, amíg csak a kék villog, majd bekapcsol ez is.
Ha telefonnal wifin keresztül indítom a felvételt, akkor az eredeti kameráknál is leáll ha lecsatlakozik a teló?szerk.:
Jah és gondolkozok rajta, hogy veszek inkább egy M10-et
Azzal nincs ilyen hamisítási gond ugye? A belseje kb ugyanez, csak a méret más, igaz?
Sisak oldalán még jobb is lenne a kisebb kocka, az meg nem érdekes h hátrafelé nagyobb. -
maj-viktor
őstag
válasz
settenkex #8520 üzenetére
Igen - igen és igen! Szintúgy!
Még nagyon a tesztfázis elején vagyok... de amit előzetesen ti is tapasztaltatok / posztoltatok, szinte 100%-ig egyetértek... én is valszeg inkább az SJ5000 WiFi-t fogom ajánlani! (a simát azért nem, mert "csak" kicsit drágábban már WiFi-t kapsz bele... a PLUS-t meg még túl drága ár/értékbe... és nem is igazán látom bele azt a húúúdefasza pluszt, amiért megéri a nettó +40$-t... de még én is nagyon az előzetes tesztek elején vagyok... a PLUS csak a fpst adja pluszba (meg persze Novatek helyett Ambarella, csak kérdés megéri-e a plusz árat... hát nemtudom... most a SONY teszkós akcióval mindenki megoldotta / megoldja a 120fps-ét azzal, nem kell annak a SJ5000 WiFi PLUS)
-
maj-viktor
őstag
válasz
settenkex #8274 üzenetére
Tudom, de összefüggnek - kapcsolódik az SJ4000-hez...
Sajnos nem igazán tudjuk átszoktatni az embereket az "olcsó sportkam" topikba, mivel ez az SJ4000 olyan szinten felfutott, hogy csak na! és ha sportkam, akkor GoPro, ha olcsó sportkam, akkor: SJ4000 és minden más sportkamera alternatívát az eredeti SJ4000-hez hasonlítjuk már... okkal, mivel ez ad egy minőségi szintet az árához képest! És egy SONY márcsak SONY, ahogy ha most egy GoPro3-4-t megkapnál leárazva féláron... Pl. 100E-ről leárazva 90E-re és az -50%-ozva 45E-ért arra is ugranánk / ugranátok... ahogy most ez történt a SONY AS20-szal! (ahogy én is ugrottam volna, ha még maradt volna)
-
maj-viktor
őstag
válasz
settenkex #8271 üzenetére
Kitudja... volt nálam SJ3000 WiFi (ugyebár ennek a SONY cam-nak az SJCAM klónja) és nekem bejövős volt... mármint az alakja... (sajnos működésbe nem volt az igazi, illetve kép-hangminőségben sem... abban eredeti SJ4000 az etalon) meg a gyárilag hozzáadott gumis fejpánt, amivel így oldalt a fejen rögzíthető volt... illetve itt is megvan a tartozék ellátás, mint SJ4000 esetén... a Sony-hoz meg ugyebár nuku tartozékot adnak!
Bár ugyebár ez is az SJCAM-ok egyik plusz pontja, hogy rengeteg tartozékot kapunk mellég gyárilag... ami szinte minden felfüggesztés megold alapból.... (jó persze.... monopod - hám - gumis fejpánt-ot külön kell még venni hozzá, ha úgy akarod felhasználni)De pl. ha van egy GoPro-d érdemes venni mellé egy SJ4000-et és a GoPro-d tartozék ellátását is megoldod vele egycsapásra...
Most ennél a SONY-nál gondolok hasonlót... hogy OK van SONY-d, veszel mellé egy SJ3000 WiFi-t és ennek is meglesz oldva a tartozék ellátása... bár nemtudom mennyire kompatibisek egymással (szerintem azok)... mint GoPro=SJ4000Mert a SONY/SJ3000 alakja fejen való oldalsó rögzítéskor jó... pl. motorosoknak áramvonalasabb
GoPro/SJ4000 alakra inkább mellkashámon jó... esetleg még fejpánttal ugyebár fej közepén, de pl. egy motoros nem tudja felrakni fejpánttal... csak ragaccsal.... ha oldalra rakja úgy meg elégge oldalra húzhatja a menetszél a fejet... míg a SONY/SJ3000 áramvonalasabb oldalsó fejrögzítés eseténIgazából engem a fps lassítással tudna csak megfogni a SONY, de most hogy nem sokára lesz SJ5000 PLUS-om, nem feltétlenül izgat, ha nem lesz óriási csalódás... de eddigi teszt felvételek alapján nem hozza a húúúúdefasza szintet, de azért nem is rossz... persze az árral még nemvagyok kibékülve... nettó 170$ sok
Mondjuk nettó 140$-ért és úgy megáll bruttó 50E alatt -
HUNPSP
aktív tag
válasz
settenkex #7784 üzenetére
Ha mindet felszereled magadra vagy az autódra, majdhogynem többet látsz majd, mint a hivatalos Golgle autó a felvételek készítésekor.
mihulino: köszi a választ. Remélhetőleg ma átveszem Grey-től a kamerám, aztán a héten próbálgatom. Első szerintem fw frissítés lesz, ezt a hivatalos weboldalról a legcélszerűbb megtenni, ha jól gondolom?
-
GeryGreyhoun
tag
válasz
settenkex #7365 üzenetére
Igen, jó cucc, csak a múltkori baleset óta nem sikerült teljesen rendbehoznom. Felszállni felszálltam már vele, de most a flight controllerrel lehet valami gebasz, mert jobbra-balra nem megy a gép, és mission plannerrel a rádiókalibrálásnál is olyan, mint ha semmiféle jelet nem észlelne a távirányító jobb oldali karjának jobbra-balra mozgatásából.
Kinéztem egy másikfajta FC-t Hobbykingen, de az meg nem kompatibilis a gyári rádióval, ezért úgy döntöttem, hogy mégiscsak a DIY-vonalon kezdek el inkább tevékenykedni, és erről fogok Youtube-videókat is csinálni... Olvasgattam sokat az elmúlt 2 hónap alatt, amit eddig ráköltöttem a CX20-ra meg amennyit forrasztottam és buheráltam, két sokkal faszább quadcoptert tudtam volna megépíteni (ami közel nem olyan ördöngősség, mint amilyennek első ránézésre tűnik, angolul elég komoly szakirodalom van, itt az idő, hogy magyarul is legyen)
-
Attila444
aktív tag
válasz
settenkex #7274 üzenetére
Ők sem hülyék, miután kibukott ez az egész fake-nem fake dolog, gyorsan javították a hibákat (valószínűleg a gyártóval közösen), hogy ne legyen annyira egyértelmű és könnyen észrevehető, hogy kamut árulnak. Ha emlékeztek, régebben még volt is egy kép a facebook oldalukon, hogy "megérkezett az új szállítmány" és az már pont ugyanúgy nézett ki, mint az eredeti...
És igen, elképzelhető lenne, hogy azóta máshonnan szerzik be, DE akkor nem sd28 lenne a típus az oldalukon és amilyen hisztit levágtak itt a fórumon is a sok 0 napos kommenttel és a feljelentünk mindenkit aki rosszat mer mondani rólunk hozzáállással...szóval nem valószínű.
Ez így viszont a felhasználókra nézve gáz, mert külsőre nem lehet megállapítani, hogy fake vagy nem. Jó a doboz, jók a csavarok, a vízálló tok sem szélesebb.
Menüből még talán kiderülhet, de ami biztos, hogy az sj4000 firmware nem jó hozzá és amit még én tapasztaltam, hogy az sj4000 akksi nem megy bele, mert nagyobb.Aki biztosra akar menni, az SJCAM logósat vegyen, azzal nem tud melléfogni.
-
dwelablack
tag
válasz
settenkex #7274 üzenetére
Köszi Neked is meg a Többieknek is.
A foxofferes kép alapján sajnos egyikre sem hasonlít igazán... Küldök egy pü-t, mi alapján tudod a kamerát beazonosítani?
A miénken nincs sjcam logó, és banggoodról vettük. (csak a HD 1080p szöveg van a bal oldalán). Menüje magyar. 20141122v2 -
alazif
csendes tag
válasz
settenkex #7011 üzenetére
Sziasztok,
Olyat tapasztaltatok már SJ4000 WiFi-vel, hogy csak IOS-al kommunikál? Az érdekes az, hogy korábban pont fordítva nem működött Androiddal igen és Ios-el nem... :-(
A www.sjcamhd.com security check infónak nagyon megörültem, Köszönöm! Csak azt nem tudom milyen számsort kell beírjak, hogy ellenőrizni tudjam a készülékem eredeti mivoltát :-(
Eben még ha Valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
Üdv. Ali
-
xabee
tag
válasz
settenkex #6677 üzenetére
Köszi szépen a véleményetek! Jogos is lenne a felvetés, h ez nem az adócsalás topik, de haj rá, akkor gazdagítsátok a kedves parlamentünk képviselőit a fizetett adótokkal, majd vesznek belőle maguknak benzint, meg ingyen használják érte az autópályáinkat!!! A kérdés nem az volt, h eredeti-e, amit kinéztem, hanem a piros, ami UK-ban van, h az eredeti-e??? De ne fáradjatok, megoldom magam is
Am gyakran rendelek kisebb dolgokat ebay-ről, haverok és postás ismerősök is, a tapasztalat az, h egy töltő nélküli dolgot kevésbé fogják ki, lásd okosóra töltő nélkül, xbox wireless kar, mint egy összecsomagolt, töltős dobozt! Nem tudom, h viselkedik az aksi RTG alatt, de egy töltő is jócskán szemet szúr. Pl, rendeltem már csak telefon aksit/aksikat és nem vacakoltak vele!
A csomagvizsgálatról pedig tényleg nincs fogalmam ünnepekkor, ebben segítettetek, szóval ezért (és csak ezért!!!) köszönet!
Én függetlenül tőletek kintről rendelem, mert az előzőket is külső beszállítótól rendeltem és lekopogom, nem volt velük baj!
Köszi mindent, majd visszajelzek, hh sikerült a taktika!!! -
padre71
tag
válasz
settenkex #6219 üzenetére
Szia!
Segítenél abban, hogy az Edigital által árult SJ4000-nél hogy állapítottad meg hogy SD28?
Én az edigitalba vettem, a készülék külsőre, méreteiben (mm pontosan) ugyan az mint a foxoffer oldalán közzétett eredeti leírása.
A doboz is ugyanúgy néz ki, az akku mérete is és a menü kinézete is a foxoffer oldalán szereplő menüvel egyezik.
Az elektropoint.hu-ról rendeltem pótakksit (aki eredetit árul biztosan) és azzal is mm-re megegyezik a gyári csomagolású akku, továbbá a töltőbe és a készülékbe is tökéletesen illeszkedik. Tudtommal az SD28 akkuja néhány millivel eltér az eredetitől, ha fake lenne, nem egyeznének.Az edigálos novatek chipes, az SD28 nem valami más?
Elég sokan nézték az edigitalos készüléket mostanában, nekik is segítség lenne a tapasztalatok megosztása.
-
padre71
tag
válasz
settenkex #6130 üzenetére
Én hajnalban (3 és 5 között) próbálkoztam kb. 2 órán keresztül az SJ4000 rendelésével, végül sokadik nekifutás után sikerült megrendelnem egy Samsung Evo 32 gigás kártyával egyetemben.
A webshop azt mutatta, hogy mindkettő van Szegeden bolti készleten, így bolti átvételt választottam. Reggeltől egész délutánig próbáltam belépni az edigitálos fiókomba, hogy megnézzem mikor került átvehető státuszba a rendelésem, de sajnos a weboldal elérhetetlen volt. Gondoltam sebaj, a rendelés azonosítójával bekocogtam délután az üzletbe, majd mikor megláttam, hogy kb. harmincan állnak sorba előttem, dobtam egy hátast. A weboldal elérhetetlensége miatt mindenki személyesen érdeklődött.
Több mint egy órát álltam, mire sorra kerültem. Akkor jött a következő sokk, nem találták a rendszerben a rendelésem.Az volt a szerencsém, hogy más nem akart aznap ilyen kamerát venni, mert csak egy darab volt készleten arany színben. Leellenőriztem a a készüléket, belenéztem a menüjébe és miután megállapítottam, hogy eredeti, boldogan és felszabadultam ballagtam a pénztár felé fizetni.
Szóval sok tépelődés és fórumok olvasgatása után (ki fogom én ezt használni?kell ez nekem?) a mai nappal csatlakoztam az SJ4000-es tulajok táborához.
Határozottan tetszik, a wifi meg annyira talán nem is hiányzik (wifiset akartam először).
Bátran lehet próbálkozni az edigitálnál, van még 5 óra az akcióból.
-
GoldhandRent
őstag
válasz
settenkex #6035 üzenetére
Akkor érdemesebb várni, és 5000+-t venni, vagy most egy sj4000 wifit, vagy ha kijött az 5000-es széria, akkor olcsón egy 4000-eset ?
Lehet inkább várok az 5000+-ra. Kb mennyibe kerülne ?
EDIT: ITT autós töltővel, szélvédőre nyomható tartóval, mindennel 20 000 forint... Ez eredeti szerintetek ?
-
GeryGreyhoun
tag
-
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
settenkex #5083 üzenetére
annyiban lesz "gyengébb" a sima Hero, hogy nincs benne Wifi, a hero3 white-ban lesz.
Az is elképzelhető, hogy azért adtak lejjebb az árból, mert rájöttek hogy sokan más kamerával próbálnak alternatívát keresni, ahogy írtad te is. Én személy szerint nem bánom, hogy rájöttek hogy a kínaik nyomják a kopikat.
Igen, arra az összehasonlítóra én is kíváncsi lennék.
Egyébként egy átlag júzernek a sima új Hero és a Hero3 White bőven megfelel. A 3+ black az már inkább a profiknak való, a 4k-val és a 2.7K-val...
Én főként majd a kiegészítők kompatibilitására leszek kíváncsi, mert ha jók (kivéve a házat ugye) akkor aranyélet vár reánk.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
settenkex #5062 üzenetére
A sima Hero-ra gondolsz? Szerintem az Hero2-nek lesz valami feljavított változata. Valahogy tuti lehet tőlük rendelni ide is, mert a magyar árak pofátlanok lesznek, mint ahogy általában 200%-os árréssel dolgoznak, ami gusztustalan... de ebbe ne menjünk bele (közben míg írtam a hozzászólást, lecsekkoltam hogy lehet-e tőlük rendelni, és lehet. ha jól értelmeztem, akkor a fizetéstől számított 5 munkanap és 11$ a fuv ktg.
-
madmike
őstag
válasz
settenkex #4424 üzenetére
Jó ötlet, köszönjük
Közben megérkezett az én kamerám is, igaz egyelőre csak anyósékhoz, de holnap megyek érte. Miután az előszörre (08.17-én) rendelt kamerám a Royal Mail szerint eltűt, így Super Cheap City 08.20-án postázta a következőt, ami 6 nap alatt megérkezett
Remélem minden rendben lesz vele. -
klampfer
tag
válasz
settenkex #3498 üzenetére
Sziasztok,
Korábban az Antelife.com oldalon SJ4000 Wifinek hirdetett camera nevét is megváltoztatták, igy most már saját bevallásuk szerint sem SJ4000Wifi az S50W
Azért kíváncsi leszek rá, és bár tudom ez nem az S50W forum de pár sort írok róla illetve csinálok majd próba videót ahogy sokan kértétek.
A gyártó: "Shenzhen Anytek Information Technology Co. Ltd" ezt a videót küldte ami állításuk szerint az S50W-vel készült:
https://www.youtube.com/watch?v=cOmuja0rKbs
Ez meg maga a kamera:
https://www.youtube.com/watch?v=LKjTMGj96LEFirmware-uk nincs egyelőre, csak amivel minden kamera fel van töltve.
Elnézést ha valakinek OFF volt a fenti.
-
-
kisda
aktív tag
válasz
settenkex #2450 üzenetére
Írtam korábban, hogy silány minőség. Lötyög az összes kiegészítő egymásban, az összeset csiszolni kell, hogy megtudd húzni normálisan. Vízálló tokot alig lehet összecsukni, feszül nagyon, A kis patentos nyitott tokba nem fér bele a kamera, csak akkor, ha az alján lévő két kis gumicsíkot kiveszed a tartóból. Vannak ott azért gondok nem kevés.
-
lolcopterlol
tag
válasz
settenkex #2420 üzenetére
ITT a Novatek 96650 chiphez a link, ami a kamerában is van. Még a lábkiosztása is le van írva, hogy mi-mire való.
Mellesleg sokszor volt már kérdés, hogy "de vajon meg lehet-e oldani egy firmware frissítéssel, hogy hirtelen 1080p 60 FPS-ben vegyen". A válasz: NEM. Nem elég jó hozzá a chip. Az akárhogy is vesszük kétszer annyi adat ugyan annyi idő alatt, azt meg már nem tudja kezelni.
-
maj-viktor
őstag
válasz
settenkex #2334 üzenetére
Helyes!
Láthatod.. szívesen segítünk bármiben... mire van igény, kicsit konkrétabban írd le és megcsináljuk - megcsinálja valaki... láthatod eléggé pörög a fórum és mostmárt mondhatom rengeteg SJ4000 tulaj van Magyarországon és nem csak én vagyok és csinálok teszt képeket / videókat... bár tény én eléggé kimaxolom a témát...
Szóval új firmware-s képek!? Mi számít újnak nálad!?
Illetve akkor most kép kell!? vagy pl. videóból lementett kép!? (mert ez tényleg élesebb - jobb minőségű amúgy) beltéri? kültéri? stb. kicsit konkrétabban írd meg mi érdekel!A képfelbontást meg lehet állítani... 12-10-8-5-3-2-1-VGA felbontásra kb.
De ha a blogomról jöttél, akkor ezt a videót látnod kellett ott, itt minden látszik a menüjéből:
http://www.youtube.com/watch?v=8KwhobOf7RQ
Itt 1:00 körül van a "Photo Size"...(ha esetleg nem lájkoltad még a közösen elindított facebook oldalunkat, tedd meg, ott is "gyűjtünk" mindent.... illetve ti is posztoljatok nyugodtan... képeket - videókat - tapasztalatokat! Nem vetjük meg! Pörgessük fel mégjobban az SJ4000-et magyarba, hogy meglegyen a közössége!
-
dani88
tag
-
maj-viktor
őstag
válasz
settenkex #2316 üzenetére
Ilyen képeket tud a kamera... azért nem mondhatod, hogy közel 100db általám készített képek közül mind elmosódott... azért szoktam fotózni, nem amatőr módon "csináltam őket"... ennyire képes a kamera... videóból kimentett kép valóban szebb... de az 1920x1080 felbontású, míg képnél 12MPix - 4000x3000, de ez tuti felinterpolált szerintem - láthatóan... amire te is panaszkodsz, hogy "elmosódott"... ezt tudja!
Itt van, itt összegyűjtve, csináltam ~100db képet:
http://junkieeeboy.blog.hu/2014/06/20/sj4000_sport_camera_gopro_clone_test_videos_by_junkieeeboyhttps://picasaweb.google.com/108926421125956384164/SJ4000SportCameraGoProCloneTestPictures
https://picasaweb.google.com/108926421125956384164/SJ4000SportCameraGoProCloneTestPictures02
https://picasaweb.google.com/108926421125956384164/SJ4000SportCameraGoProCloneTestPictures03#
Itt összesen konkrétan van 139db kép... mindenféle helyről - helyszínről - "élethelyzetből" - beltéri - kültéri - napos, árnyékos, éjszakai, stb. Mit szeretnél még!?
Átlag ~30-35E-ért beszerezhető kameráról beszélünk... mit vársz tőle!? Hogy egy 200k-s DSLR szintet hozza!? Ár/érték arányba best buy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest