- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
streng
csendes tag
válasz
insight #158147 üzenetére
Helló!
Nekem sem akar napelemmel tölteni a 2023-es távirányító modell: TM2360E. Én is kipróbáltam mindent, olvastam, néztem.
USB-n jól tölt, de ha ott a napelem, csináljon már valamit! Na!
Mi lett a te 4 db távírányítóddal, Samsung szervíz cserélte? Hogy intézted a dolgot?
3 napos a TV, nem bírom elengedni.
Kösz! -
válasz
insight #158258 üzenetére
Pedig a 3,5 méterre a 85" még csak a vegyes felhasználáshoz jó, nem is a magával ragadó moziélményhez
Én adom ezeket a méret és távolság matematikát, mert én valóban a film részese szeretnék lenni, a lehető legtöbb részletet látni, amiben benne van, hogy kicsit mozgatni kell fejed/szemed.
-
-
válasz
insight #158128 üzenetére
Anno amikor megvettem leteszteltem. Direkt letakartam a napelemet, majd amikor szólt a tv, hogy alacsony a töltöttség, napelemmel felfelé leraktam az asztalra, egy világos szobában.
Feltöltődött. Azt nem tudom, hogy mennyi idő volt, mert elmentem melózni és csak este értem haza, de fel volt töltve. -
-
válasz
insight #158105 üzenetére
Keresem azt a (valószínűleg nem létező) személyt, akinek pozitív tapasztalata van a napelemes távirányítóval
Szerintem te csinálsz valamit rosszul, nálunk másfél év alatt egyszer sem merült le, pedig szándékosan, töltési céllal sosem tesszük ki a napra, elég neki ha néha-néha napelemmel felfelé fekszik az asztalon...
-
-
Szabi020
tag
válasz
insight #144793 üzenetére
Ezt sajnos én még nem tapasztaltam, mert eddig 4-ből 3-nak volt valami baja 4 éves korára. 2db UE40D5000 volt monitornak régebben. 4-4 évig. De mindkettőnek volt táphibája. Az egyiknél még a kijelző is néha érdekes színes csíkokat rajzolt random.
Az UE40KU6100 hibátlan a mai napig. Ez nemsokára 4 éves lesz.
Nekem pedig az említett garanciás élményeim a UE40K6000-al voltak (ha jól emlékszem a típusra.) De ha így van akkor az csak pozitív, én még sajnos nem tapasztaltam ezt. (QLED mondjuk még nem ment tönkre) Igaz, azok nem is túl idősek még.
(Ezek mind csak és kizárólag monitornak voltak/vannak használva)
Nekem a Qe43Q60R azt csinálja, hogy kikapcsolom és 10-ből 4x visszakapcsol magától 2 perc múlva. De ez legyen a legnagyobb baja. Mondjuk azt nem tudom miért csinálja.
Illetve elvileg ha jól tudom(?) 5 évig működik pl a youtube is elvileg a modell megjelenéstől számítandóan.PuMbA: Nem feltétlen 2021-re gondoltam. De egyszer talán. Azért én bízok benne ha nem baj.
-
PuMbA
titán
válasz
insight #144369 üzenetére
"- 4K tartalommal is életlennek tűnt, pedig nem volt az."
Na így már ok
A kékes színvilág után a sárgásabb életlennek tűnhet, de nem az. A kalibrált szabvány enyhén sárgás, hiszen a napfény a természetes fényünk és a napsütés is ilyen.
"viszont Film módban a tartalomnak megfelelően váltogatta a gammát, ez valami HDR fícsör?"
Ez dinamikus kontraszt vagy valamiféle más is lehet.
" az biztos, hogy Q60R-en nem az van a legközelebb a valósághoz, vagy ha igen, akkor rossz a szemem."
Ehhez természetesen az is kell, hogy a videóanyag színe is valóságos legyen. Természetfilmeknél pl. szoktak túlozni többször. Filmeknél pedig teljesen a művészi szabadság dolgozik, tehát vannak olyan filmek, ahol szétviszi a szemed a színkavalkád pl. Transformersnél Film módban is vagy van film, ahol barnás, szürkés színvilágot használnak és visszafogott színekkel dolgoznak.
Mauzes: Több TV-nél a Meleg 1 van legközelebb a valósághoz, szóval a Meleg 2 tényleg túl sárgás lehet.
-
PuMbA
titán
válasz
insight #144358 üzenetére
"de a meleg színhőmérséklet miatt borzasztó sárgásnak"
Egyik megoldás: állítsd Normálra vagy Meleg 1-re Meleg 2-ről a színhőmérsékletet.
"és életlennek tűnt a kép,"
4K tartalommal biztos nem életlen. Kisebb felbontású tartalommal természetesen sosem lesz éles a képed, mint egy számítógép monitoron. Természetes képmódban van utólagos élesítés, ami jól jöhet FullHD vagy rosszabb minőségű anyagoknál, mint pl. TV adás.
" gamma elállítása miatt meg a szemem kifolyt néhol a helyi fényerőtől."
Gammát meg a rtings kis képeken lévő beállításait tilos beállítani, mert az TV darabonként eltérő
". Gyakorlatilag a régi CRT tévék fílingjét modellezték le"
Semmit nem modelleztek le. Az RTINS-en lévő beállítás az a kalibrált beállítás, amin minden képszerkesztőnek és filmszerkesztőnek kötelezően dolgoznia kell, mert ez adja a valósághoz legközelebbi képet, tehát ez lett a nemzetközi szabvány.
-
Mauzes
addikt
válasz
insight #144253 üzenetére
Fú, én ezt a fajtát nem szerettem. A minőségérzet tényleg jó, mechanikája is jobb kicsit, de nagyon nem ergonomikus a kialakítása. A műanyag smart remote a hátulja felé keskenyedik, ahol fogod, így nagyon könnyű felvenni bárhonnan. Ennek meg ilyen íves duci az oldala. Nekem konkrétan többször visszaesett a kezemből, amikor a műanyag smart remote megszokása után pontosan ugyanazzal a hanyag mozdulattal akartam felvenni.
Na most persze lehet azt mondani, hogy én vagyok béna, hogy még fel sem tudok venni egy távirányítót, de nekem számít, hogy sötétben/csukott szemmel/beb*szva is könnyű legyen.
Ettől függetlenül szerintem a smart remote koncepció egy szar. Egy távirányító legyen funkcionális és gyorsan lehessen használni. Hogy egy szám alapú csatornaváltás 10 gombnyomás legyen, vagy menübe belépni szintén, az nonszensz.
-
DonDragonka
őstag
válasz
insight #144183 üzenetére
Rohanásban vagyok....
Kerestem egy videót amiben látszik a lényeg:
ITT 23:45-től
Ez a videó amúgy igen részletes bemutatónak tűnik de én is csak rákerestem a témára és nem néztem végig, csak átnéztem hol van az ominózus rész... -
Celtis
veterán
válasz
insight #144159 üzenetére
A média kiszolgáló jelenik meg a források között. Azon belül lehet böngészni.
Anno csináltam egy elég bénácska videót. Ennek az elején látszik, hogy a twonky server jelenik meg a forrás listában.
A videó egyébként azért készült, hogy demonstrálja mennyire körülményes a DLNA használata sok videó esetén és mennyivel látványosabb és kényelmesebb egy külső olcsó médiabox használata Kodival (a videó második fele). Sokadszor is leírom, hogy így ez a Kodi felület a TV távirányítójával kezelhető, mintha a TV-ben futna az alkalmazás. -
Celtis
veterán
válasz
insight #144114 üzenetére
A Stell Sho tartókat nézd át.
Szerintem ez pl jobb lenne. 6 centire betolható és neked elég a 40 centis kihúzhatóság. A TV méret paraméterrel ne foglalkozz, csak a teherbírással és a vesa felfogató méretekkel.
De a megfefelően erős dübel és csavar ennél is kritikus. -
Celtis
veterán
válasz
insight #144109 üzenetére
A konzol+TV súlya nyírásra veszi igénybe a csavarokat. Ez nem is gond.
De ha teljesen kihúzod a faltól, a TV súlya megpróbálja kifordítani a falból a konzolt és húzza kifelé a falból a felső csavarokat.
Erről van szó:
Ilyenkor az erőkar (a nyél hossza) 70 centi, az erő pedig legalább a TV súlya, de akár 90kg->900N). A feltámasztás és a csavar feje közti távolság 16,5 centi -> húzóerő max 380kg-nak felel meg. -
-
PuMbA
titán
válasz
insight #144080 üzenetére
"the color temperature is a bit on the warm side"
Azért a 6365K nem jelent full sárgást, mikor 6500K színhőmérséklet a cél. A Normál és a Kiemelt üzemmód valahol 7000K és 9000K körül van, azaz már túl kékes. A legegyszerűbb tesztrészlet a túlzott kékesség megállapításához, ha egy hófedte tájat nézel naplementekor és a kékesség miatt hó nem lesz a naptól sárgás, hanem fehér marad, mint mondjuk délben.
-
Celtis
veterán
válasz
insight #144066 üzenetére
Pedig a Q60T nem annyira rossz
-
Peace
nagyúr
válasz
insight #144067 üzenetére
Minél többet olvas utána az ember, minél több hibát lát videón, annál jobban elkezdi keresni otthon a tv-n és amikor megtalálja, akkor mehet a kiborulás. Én sem vettem észre semmi hasonlót idén őszig, pedig 2019 júliusa óta nyúzom a tv-t. Az utánhúzásokkal és egyéb apró glitch-ekkel is kibékültem, hogy biztos ilyen a játék, amíg itt nem Írta valaki, hogy az összes mozgásjavító és egyéb opciót lőjem ki játékmódban. Kikapcsoltam és minden játék megjavult.
De majd 1 évig így is tök jól elvoltam vele. Kíváncsi vagyok nagyon a válaszukra. Bízom benne, hogy nem szeretnének egy sablonmondattal lerázni.
-
Celtis
veterán
válasz
insight #144057 üzenetére
Csak a rend kedvéért, ezt a jelenséget color bandingnak vagy posterization-nek hívják.
A sima banding más.Szerintem ezek a csíkok már a forrás anyagban is benne vannak és nem a TV színfelbontás képességének a limitációja jelennek meg. Esetleg lehetnek olyan képefeldolgozó algoritmusok, beállítások, amik csökkentik ezt, de azok részletek vesztésével is járnak.
-
Peace
nagyúr
válasz
insight #144057 üzenetére
Nem egyedi sajnos: [link] [link]
Én nem nagyon vettem ezt észre, de valamikor ősz elején két játéknál is nagyon feltűnt (PC és PS4) és azóta az újabb őszi FW update óta még zavaróbb. PC-n AC Valhalla pörög most, ott is nagyon látszik és PS5-ön Miles Morales-nél is. Sötétebb részeken még zavaróbb. Nem tudom, hogy a HDR vagy a Game mód okozza, de bármelyik is, akkor is rettentően idegesít, mert nem is kell akaratlanul odanézned, minden tárgy és karakter körül megjelenik, ha forgatod a kamerát vagy gyorsan mozog valami...
-
mrThomi
addikt
válasz
insight #143973 üzenetére
Hú köszi, bár nem igazán lettem most előrébb
Ha szoftverben, és a teknológiába, gondolok itt pl a 60-120 hz, egyéb dolgok, nincs különbség akkor oké. Ha fekete helyett szürke a keret vagy más a távi esetleg a talp az nem érdekel, de maga a tv ne specifikácioja ne térjen el a 80T-től.
Bár nem igazán értem ez a "MM válasza a 80T-re" ilyet hogy engedhet a Samsung ? Úgy hallatszik ez mintha a 82T valami Replika lenne
???
-
mpo
veterán
válasz
insight #143920 üzenetére
Jól írta FollowTheORI, így kell kábelt keresni.
Nekem HAMA van, de az neked rövid.
Most az Ultra jó árban van, a Premium High Speed-hez képest. -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
insight #143920 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni akkor premium certified kábel kell. És ennyi.
Ezt a logót kell keresni és ellenőrizni a csomagolásán. Számos gyártónak van ilyenje.
Ha később 4K120Hz is kell akkor meg ugyanígy csak ultra certified. Ez még jóval ritkább sajnos.
-
-
kzkz
őstag
válasz
insight #143873 üzenetére
Azért a TV-n elég gáz a DLNA kliens. Pl. nem is fér ki a filmek címe, nem mindig lehet hangsávot váltani, a nagyobb bitrátájú filmekhez lassú már a TV wifi-je és LAN-ja is, és mintha a feliratok se mennének mindig rendesen. Egyszer próbáltam, hátha megúszom TV okosító vásárlása nélkül, de ezek miatt nem jött be.
-
kzkz
őstag
válasz
insight #143870 üzenetére
Amazon Fire Tv Stick 4k, ezt ajánlom, stabil és gyors. Wifin 300Mbps fölött van a sebesség a közeli routerrel, UHD-ban megy a netflix, tud HDR-t, hbogo, kodi, reklámmentes youtube...
A TV-n a LAN csati csak 100Mbps-t tud, szóval felejtős.(Nálam már megfordult minden: Xiaomi TV Box S, Raspberry pi 3 és 4, Androidos kínai TV Box, Khadas Vim2, .... Mindenegyikkel volt valami, amiért nem volt jó. Az amazon 4k stick vált be egyedül, ez mindent tud.).
-
Mauzes
addikt
-
blakey
titán
válasz
insight #143870 üzenetére
Szerintem valamit rosszul csinálsz ugyanis SMB/NFS-el AC-s wifin simán megy a 4K HDR. Nem átküldeni kell, Airplay nem erre van. Tessék normális hálózati megosztást használni, SMB/NFS vagy TV esetében DLNA. Plex/Emby teszi a dolgát. Esetleg nem árt egy jó beállítás sem, de a vezetékes kapcsolat a legstabilabb valamint egy "rendes" médialejátszó.
-
Partizan182
senior tag
válasz
insight #141565 üzenetére
"The Q60 has good gradient performance, though there's some banding when displaying dark green, dark blue, and dark gray. This is less noticeable in person. If this bothers you, setting Digital Clean View to 'Auto' eliminates most of it but can cause a loss of some fine details in some scenes"
-
-
Piftuka
veterán
válasz
insight #139805 üzenetére
"de nincs esetleg valami hátránya ennek a konkrét készüléknek a TU8002-vel szemben?"
Szinte csak előnye van azzal szemben. Az "R" sorozat a Samu palettáján évek óta az egyik legjobban összerakott széria lett, függetlenül az adott típusszámtól.
A TU8xxx pedig rendkívül nagy visszalépés. Helyesen a kérdésed úgy szólna, hogy milyen hátránya van a TU8002-nek a Q6R készülékkel szemben?
Mert bizony rosszabb a mozgásmegjelenítése, a fényereje, a color grádiens értéke egyenesen csapnivaló, a 24p tartalmat pedig képtelen judder nélkül megjeleníteni.
Én TU8xxx-et "en bloc" nem vennék, mert ilyen jellemzőkkel egyszerűen nem jó vétel. -
Peace
nagyúr
-
Norby86
őstag
válasz
insight #139753 üzenetére
Ebben már nem tudok tanácsot adni, mert én a 43 colosat néztem és hasonlítottam össze a jelenlegi TU8002 szintén 43 colos televíziómmal. Képe egyértelműen szebb a TU8002-nek, de más pluszt nem ad. Persze van akinek nem a VA paneles TV-k jönnek be, én nekem ez jobban tetszik, mert a színeket, tárgyakat jobban kiemeli mint az ilyen IPS kijelzős TV-k.
-
Tribooster02
újonc
válasz
insight #139747 üzenetére
MM-ben a 65TU8002 -t néztem és a szegélynél körben egy vékony (kb. 0, 5 cm) halvány szürkés keret volt, ez engem pl. nagyon zavarna egy új tv esetében, a képe amúgy szép volt. Aztán volt 55" méretben egy Ru7-es és alatta egy Tu7-es, hát a T szériásnak az alsó -felső fekete sávja (mozisáv) szürke volt, míg a régebbi R szériásé fekete! Az eladó is mondta h az új T-szériás samsungok szarabbak, sőt mondta h a Q80T vel is vmi gáz van, és mutatta fényképen oldalról fotózva, nappali fényben mintha valami erősen fehér egységtelen fátyol lett volna a teljes képen! Sztem ha már mindenképp évenként kell kihozni új tv-t akkor a samsung többet érne ha magyar nyelvre is működne a hangvezérlés, meg dts, dv is lenne benne!
-
Norby86
őstag
válasz
insight #139747 üzenetére
Szia!
Nekem TU8002 van szintén. A képe szebb mint a 7-es modellnek szerintem, üzletbe megkértem az eladót tegyük egymás mellé az RU7-es szériát meg ezt a TU8-as szériát és a feketéknél szembetűnően jobb a dinamikája ennek a TU8002-nek. Nem tudom mondjuk a te MU7052 tévédbe milyen funkciók vannak, de itt nincs PIP és a csatornalistát is csak úgy tudod kitörölni ha Észt régióra állítod a tv-t. Azért tud ez a TV olcsóbb lenni a többi 8xxx szériánál mert ez 60 hz-es nem 120 mint az RU8xxx széria. Meg abban van PIP ebben nincs. Minden másban ugyan az, csak ebből sajna kispórolták. De az árát szerintem megéri. Én 130-ba vettem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Filmvilág
- Házimozi belépő szinten
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest