- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blakey
titán
válasz
ProEvoFan #140579 üzenetére
Na igen, csak 1 apró bökkenő van, nem csak LG OLED létezik még akkor sem ha a panelt ők adják tovább, egyrészt a panelek egy picit eltérőek, mert megrendelésre gyártják másrészt eltérő a mögöttük lévő elektronika. Elég sok TV-t próbálgatok, használok így próbálok minél több infót összeszedni és az utóbbi 1 évben már nem feltétlenül a beégés a legnagyobb gond hanem a sok silány panel ami megjelent egyes készülékekben és ezek leginkább a B9, C9 szériát jellemezte, sok volt a pixelhiba.
LCD szintén elég jók lettek a QLED-nek nevezett LCD-k, főleg Q85-től felfelé, de pl. engem erősen zavar a feliratoknál megjelenő világosabb "folt", az LD sajátosságai zavarnak, egyszerűen nem tudom elviselni, a sávosodás érdekes módon annyira nem zavar, bár igaz, hogy erősen sávosodásra hajlamos készülékem még nem volt. Szóval akit ezek nem zavarnak és mondjuk tart egyéb veszélyektől akkor valóban jó megoldás valamelyik felsőkategóriás LCD. -
blakey
titán
válasz
ProEvoFan #140573 üzenetére
Semmi baja nem lenne ennyitől. Van aki monitornak használja napi 12 órában, minden héten ráengedi a pixelfrissítést és hónapok óta semmi baja, nyoma sincs semmilyen beégésnek. Persze jól beállítva és nem maximum OLED-fény mellett használva. Mondjuk nekem a 25 is sok tehát a 100 már brutálisan sok és természetesen az említett használat mellett azért lenne nyoma 1-2 logónak de az sem lenne feltétlenül beégés és a pixelfrissítés szépen eltűntetné. OLED esetében fontos, hogy ne legyen áramtalanítva, mert csak akkor tud dolgozni a pixelfrissítés. Én is sokáig "féltem", de aztán elengedtem, a sávosodás erősebb, mint pl. egy logó maradványa és nem is biztos, hogy beégne.
(#140574) Peace
Nem, ne legyen a háttérvilágítás minél nagyobb hanem a kalibrált értéknek megfelelő, általában 35-40% jó szokott lenni, annál magasabb háttérvilágítás esetében már sokkal szürkébb lesz a fekete, a fényerő meg 50%-on a jó. -
PuMbA
titán
válasz
ProEvoFan #140471 üzenetére
"Van még a "hdmi feketeszint" állítása is.Itt nekem normálon van de ha alacsonyra teszem, akkor a fekete ill a sötétebb színek szebbek. Kinek mi,"
Ez attól függ, hogy milyen jel megy a TV-be. Ha Normál feketeszint megy és a TV-n Alacsonyra rakod, akkor a fekete árnyalatokat levágja a TV és azért lesz sötétebb a fekete. Magyarán helytelen lesz a képed, mert a bemenetet nem annak megfelelően képezed le a TV-vel.
-
evitiguF
senior tag
válasz
ProEvoFan #140471 üzenetére
Ehhez egy kis [kiegészítés]
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
ProEvoFan #140456 üzenetére
Annyit javítanék, hogy a fényképen látható a "dinamikus feketekiegyenlités" opció.Itt nulla vagy egy értéken is feketébb a fekete.Ennél az opcíónál hatásosabb, mint a játékjavító kikapcsolása.
Van még a "hdmi feketeszint" állítása is.Itt nekem normálon van de ha alacsonyra teszem, akkor a fekete ill a sötétebb színek szebbek. Kinek mi, mert én ezt inkább normálon hagytam.
Egyelőre a játékjavító nálam on, a feketekiegyenlités 1 értéken van és a hdmi feketeszint normálon. -
mucsácsó
tag
válasz
ProEvoFan #140453 üzenetére
öö..mármint ez minden MM vásárlásra igaz, vagy csak a B9-nél/OLEDeknél? erről még nem hallottam eddig :|
amúgy egy LG C9 lett volna az eredeti tervem - de bevallom őszintén, eléggé fosok a beégéstől/panelhibától - tudom, 2 évig cserél az LG, nade utána..? és hiába köt az ember plusz biztit, nem fedezi semelyik sem ezeket a hibákat :\
ezért kezdtem el alternatívaként valami faszább (Q)LED-es megoldást nézegetni.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
ProEvoFan #140446 üzenetére
Játszottam a játékmód beállítással.
Amiről te írsz, az csak ennél a beállításnál jött elő.Ezt nem kell bekapcsolni, de pl CODban segít a sötét barlangban látni az ellenfelet.Ha kikapcsolom, akkor szép fekete minden, ahogy lenni kell.Amit linkeltél képet, kb pont úgy változik a fekete.
Itt a beállítás. Játékjavitó.
[kép]
Ja, a tévém Q82R. -
evitiguF
senior tag
válasz
ProEvoFan #140115 üzenetére
avforumon többen írták, hogy az ilyen nedves/alkoholos erősen kerülendő, mert leszedheti a tükröződésmentes bevonatot!
Száraz, jó minőségű mikroszálas törlőkendő. maximum kicsit bevizezve.
Törlés során pedig nem ujjbeggyel, nyomást gyakorolva, hanem szép gyengéden csak -
Milka 78
nagyúr
válasz
ProEvoFan #140063 üzenetére
Mondjuk ez az új tesztelési rendszer...kicsit káoszos.A q70r jobb mozizásra és hozza a hdr mozis teljesítményét a q90t-nek. Ezen felül a tükröződés talán kicsit túl van tolva, irgalmatlanul torzítja az összképet( a q80t-t csak a tükröződés mentes/széles látószögű bevonat menti meg mert e nélkül nagy égés lenne...mondjuk az eu-s verziót még ez sem, mert ott nincs bevonat), bár persze ez nagyon környezet/egyén függő. Pl nálunk nincs olyan ablak ahonnan telibe kapná a fény a tv-t ezért nem is tud nagyon tükröződni (mozizás meg lesötétítve, led háttér világítással) és szigorúan szemből nézés van viszont a feketéje egyértelműen jobb/ kontrasztosabb képet adott mint a q80. Mivel az előnyeit nem tudtam kihasználni ezért maradt a kisebb.
Nehéz ügy ez a tv tesztelés. -
PuMbA
titán
válasz
ProEvoFan #139958 üzenetére
Igen, a nagy kontraszt nem csak előny tud lenni, hanem hátrány
A szem statikus kontrasztja csak 1:10 000 körüli, ha ennél többet kap, akkor a pupillád össze-vissza tágul. Érdemes minimális fényt meghagyni a szobában vagy ahogy írtad, jól levenni a Háttérvilágítás-t. Az utóbbinál valamennyi részletet fogsz elveszteni a nagy fényerejű dolgoknál. Mozikban azért olyan "fakó" a kép, mert olyan fényerőt használnak, ami TV-n egy 20-30%-os beállításnak felel meg, hogy ne szakadjon szét a szemed.
-
general
addikt
válasz
ProEvoFan #139724 üzenetére
De bakker, hová lett a One Connect Box? Már csak a 9-es széria olyan? Más kérdés, hogy vajon milyen minőségű kép mehet át azon a vékonyka kis kábelen. Minek költünk itt a drága HDMI kábelekre.
Mondjuk nem panaszkodom, az enyém még One Connect-es és elégedett vagyok. 2018 Q7FN
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
ProEvoFan #139502 üzenetére
Nem bírtam magammal.
Holnap elvileg cserélik.Beviszem, megnézik és ha látják amit én, akkor kapok egy másikat.
Remélem azzal nem lesz gond.
Amúgy a tévé valami szenzációs.Eszméletlen szép a feketéje is. Elindítottam az LG videóját, amivel demonstrálja az oled fekete képességét.Mit nem mondjak, brutál szép volt. -
danielgalaxy
aktív tag
válasz
ProEvoFan #139527 üzenetére
Szerintem se agyalj ezen. Engem is zavarnak a legkisebb, legjelentéktelenebb tökéletlenségek is, ha valami új dolgot vásárlok, pláne ha drága volt. De ez pusztán pszichológia, el kell engedni. Én az ilyet úgy fogom fel, hogy valamiképp egyedi az a TV, van rajta egy kis hegg, ami karaktert és sármot kölcsönöz neki, és így megkülönbözteti magát a többi Q82-től
. Pláne ha egyébként normál használatnál egyáltalán fel se tűnik.
Egyébként grat a TV-hez, nekem egy Q70R-t sikerült kifogni még a T-nél akciósan. Meglátod, a PS4-et is jól fogja szolgálni -
Celtis
veterán
válasz
ProEvoFan #139527 üzenetére
A kontraszt nem igazán befolyásol semmit szerintem. A nagyobb fényerő esetleg befolyásolhatja a LED háttérvilágítás élettartamát. Viszont a HDR-nél a max fényerő nem azt jelenti, hogy max fényerőn megy a háttérvilágítás, inkább azt, hogy mi lehet a maximum, ha a tartalom megkívánja. De majd talán PuMbA pontosan elmagyarázza.
De én a LED-ek élettartama miatt sem aggódnék. Nem úgy fog tönkremenni a TV, hogy észervehetően csökken a LED_ek fényereje a sok használat miatt.Szerintem kicsit túlaggódod ezt a dolgot. Használd és élvezd a képminőséget olyan beállításokkal ami neked a legjobban tetszik. Botorság lenne ha csak egy bizonytalan hosszabb élettartam reményében halványított képet néznél hosszú éveken át.
-
válasz
ProEvoFan #139492 üzenetére
Tudom milyen idegesito, nekem karacsony elott volt 2 Sony zsinorban dead pixeles es otvar bevilagitasos.
Ha dead pixel, ketlem a kepek alapjan, de lehet, hogy tevedek, akkor az nem igen szokott terjedni.
En magamat ismerve (kivagyok a legkisebb hibatol is), szepen elallnek a vasarlastol es vennek egy masik peldanyt.
-
válasz
ProEvoFan #139380 üzenetére
Egy jó promoter dolga, hogy felmérje a vásárló igényeit, ha a saját brand nem tud megfelelő terméket ajánlani, átirányítja akár a konkurenciához. Pécsen a Samsung és LG promoter illetve a MM üzletkötők összedolgoznak. Lehet, hogy nem ad el egy, a vásárlónak nem megfelelő tv-t, és az más márkát vesz. De a dolog kölcsönös. Egy jó promoter nem csak a saját brand termékeit ismeri, hanem a teljes konkurenciát is.
-
bisiz
tag
válasz
ProEvoFan #138373 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy amire mi haszánljuk arra jobb a QLED.
Napsütésben filmezni és játszani. (fényerő,tükröződés) Este meg azért elviseljük a "gyengébb" minőséget.
Amúgy nyilván gyönyörű képe van meg minden, csak amikor nappal nem látok belőle semmit, akkor azért az kicsit idegeítő. -
PuMbA
titán
válasz
ProEvoFan #138324 üzenetére
Minden évben túlárazott, majd szeptember - november környékén kapod meg tavalyi modell áron
Egyébként a TV elég jó lesz olcsóbban, mert a mostani RU7402-nek felel meg. 7000:1 natív kontraszttal a legjobb VA panel, ráadásul nincs local dimming, tehát local dimming hibákat se fogsz látni. Fekete egyenletesség is kiváló és felhősödés mentes. Input lag pedig annyira kevés, hogy játékra szintén a legjobb lett.
-
Agostino
addikt
válasz
ProEvoFan #137753 üzenetére
szia
a fene sem tudja, igazából mintha csak az ereje veszett volna el. szemből nézve olyan a hatás, mintha a filmen amit néznénk, lenne egy polár szűrő. szemből tehát nem gáz, én pl. látom és picit zavar, feleségemnek fel sem tűnt. ez a tv mondjuk idén asszem már öt vagy hat éves, szóval benne van a korban.
mpo - köszi, feltettem ott is a kérdést. csak ennyi hiba miatt ha így marad akkor így marad, emiatt nem veszek újat, de köszi a típust, megjegyzem : )
-
Flashget
félisten
válasz
ProEvoFan #97580 üzenetére
A beállításoknál lehetett választani hogy digitális és analóg az antenna vagy csak digitális.Én a "csak digitálist" állítottam be.Digi kábeles a műsor.Kérdésem: jót állítottam be?
Nem
ugyanis (főleg nyáron) elszokott menni a DTV adás..ritkán de elmegy ilyenkor jól jön ha be van hangolva az analóg is vésztartaléknak.
-
PioDVD
senior tag
válasz
ProEvoFan #97523 üzenetére
A j6200 a h6400 utóda (-3d), az egyik legajánlottab a kategóriában.
Az lf652v a h6400 megfelelője, úgyhogy a j6200 kb. egyenlő az lf652v-vel, mínusz a 3d. Az meg, hogy az lg vagy a samu tetszik valakinek, ízlés dolga. Illetve az lg (döntően) ips, a samu mva, mindkettőnek van előnye, hátrány.
-
M3aN
senior tag
válasz
J6200 van nekem, édesanyámnak LG 632V. Mind a kettőt én állítottam be, stb, és egyértelműen azt tudom mondani, hogy csak a Samsung! Felhasználóbarátabb az egész menüje, és számomra nagyon bevált ez a készülék, nem bántam meg a J6200-at. Mellesleg én is néztem LG-t előtte meg mindent, fórumoztam, sőt, Samsung Store-ban is voltam, ahol rá akartak beszélni hogy az 5500 nem rosszabb mint a 6200, és pont akciós náluk, így csak 30%-al drágább mint edigitálban a 6200
-
PuMbA
titán
válasz
Ahogy Skyhigh mondja.... már hogy lenne a J6200 alap TV? Ugye vannak még J5000 és J4000 modellek is, illetve zsákszámra a J6200-tól sokkal olcsóbb TV-k.
"Amúgy az eladó szerint a j6200 csak 50Mhz-es....a hozzáértés!?!?"
Az eladó akkor itt bukott el, hiszen nem tudja, hogy a J6200 az 100Hz és azért mondta, hogy alap TV
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
Kérdés kinek hiszel,
az eladónak akinek az a feladata hogy eladjon és a leírásodból ítélve egy drágább modellt ajánlott figyelmedbe,
vagy
a fórumtársaknak akik a saját személyes élményeiket, tapasztalataikat osztják itt megMMről csak annyit, hogy telót néztem, tetszett a Nexus 5x de az eladó egyből lefikázta, hogy az csak 2 gigi ram, meg már régi, itt az új LG G5 hogy az mennyire jobb, az hogy nekem pont kézre esett a Nexus arra az volt a reakció hogy a nagyobb a jövő
-
dm1970
aktív tag
válasz
ProEvoFan #97439 üzenetére
És azért erre is oda kell figyelni:
[link]Rám is rám akartak sózni egy ilyen biztosítást, kicsit elgondolkodtatott, de végül csak nem mentem bele.
A másik nagy duma:
- szeretném kibontani, s megnézni, nem sérült-e.
- minek, 3 napig cseréljük.
- s, ha hazafelé szállításkor összetörik?
- persze akkor is cseréljük, ez a MEDIA MARKT.HAHAHA
-
PioDVD
senior tag
válasz
ProEvoFan #97439 üzenetére
A kiterjesztett garanciát nem a mm adja, hanem biztosítós partnere. Ilyen biztosítást Te is köthetsz, keress rá a gugli-ban. Mm és Euronics annyiba előnyösebb, hogy ha vásárláskor megkötöd, akkor már hazaúton, összeszereléskor is biztonságban vagy.
A részleteket is jó megnézni, mm-ban azt mondták, törésnél havi 1 % avulás van, 50 hónap után csak fele pénzt látod, az euronicsról meg azt írták valahol, hogy 25 %-kal ad kevesebbet. Azt is jó tisztázni, ha 1 vagy 2 év alatt gari keretében cserélik a tv-t, mi történik a biztosítással. A biztosítás logikájából fakadóan akár meg is szűnhet az új tv-re.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
ProEvoFan #97217 üzenetére
Samsung j6200 mellett döntöttem.Csütörtökön megveszem.Remélem nem csalódunk benne
Viszont az nagy dilemma, hogy hol vegyem meg.Neten megtudom rendelni 125000 forintért is, de MMben lehet rá venni kiterjesztett (törés, hiba) 5 éves garanciát 13000 forintért, viszont itt 140000 forint a TV+13k a gari -
válasz
ProEvoFan #97217 üzenetére
Tesómnak h6200-as van, nagyon jó képe van, és a smart része is egész tűrhető. Tudja a 3D-t csak szemüveget alapból nem adnak hozzá. A H szériából az egyik legjobban ajánlott modell, mert jó áron van és nagyon jó minőségű kijelzője van. Nagytesója a H6400, ahhoz van 3D szemüveg (nekem ilyen van). Van összehasonlítási alapom a h6200 és a h6400 között, de nincs szinte semmi lényeges különbség. Árban is kb egy szinten vannak. Bármelyiket is veszed, nem jársz vele rosszul. Persze csak ha nem kell 4K felbontású tv.
Ahogy mások is írták, a J6200 is ajánlott, újabb kivitel, de minőségben kb egyforma a H6xxx szériával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Suzuki topik
- Opel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest