- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Tippmix46 #30184 üzenetére
Erre is válasz egy tegnapi hozzászólásom: [link]
A 1080p is lehet egészen alacsony bitrátájú, tehát önmagában semmire nem garancia. Viszont lehet annyira jó is, hogy csaknem megkülönböztethetetlen a BD25/BD50-től.
Ráadásul a BD25 változatokban is előfordul, hogy az eredeti DTS-HD MA hangsáv helyett csak a core van benne. -
kischico
tag
válasz
Tippmix46 #30144 üzenetére
Igaza lehet (#30140) blakey, mert semmi különös nem volt a tegnapi közvetítésben. Én azt hittem hogy a grafikus megoldások, mint pl. amikor mutatják a csapatok összeállítását valamelyest ki fog jönni a képernyőből. De tényleg semmi. A mélységet lehetett érezni de kb ennyi. Megkockáztatom hogy tegnapi közvetítés és a 2D ==> 3D konvertálás között nem lehetett nagy különbség, igaz nem hasonlítottam össze.
-
nextman
aktív tag
válasz
Tippmix46 #30144 üzenetére
Hat milyen volt, amit te lattal?
A kepernyobol kijovos dolgok nem nagyon voltak, viszont lehetett erezni a melyseget, iranyokat.
Olyan volt, mintha ott lenne az ember a palya szelen.
Egy fociszurkolo szerintem erzi a kulonbseget akozott, hogy tv-n nezi, vagy megveszi a jegyet, es oldalrol latja.
Na ez hasonlitott ehhez, plusz allandoan uj szemszogbol lehetett nezni, mintha bejarnad a nezoteret.
Szerintem feldobta a meccsnezest. -
-
RudY
addikt
-
-
BBéci
legenda
válasz
Tippmix46 #29958 üzenetére
Nem értetted a lényeget.
Kalibrálni műszerrel szokás, amikhez tartozik szoftver is, ezt mindnyájan tudjuk.
Viszont azok az értékek, amikkel az egyik tévé optimálisra kalibráltnak mondható, szinte biztosan nem lesznek tökéletesek egy másik, ugyanolyan típusú készüléken.
A semminél, a gyári állapotnál minden bizonnyal jobb lesz, de kalibráltnak nevezni erős túlzás. -
sityupityu
veterán
válasz
Tippmix46 #29927 üzenetére
Nekem van egy WD Elements SE 2,5"-os 1Tb-os vinyóm. Nincs kikapcsoló gomb rajta(egyik külső vinyómon sincs),viszont 20 perc múlva ha nem kap semmilyen impulzust(legyen az tévé vagy szgép)akkor leállítja magát. Ilyenkor amikor pihenő állásban van a led nem világít folyamatosan,csak ritkán villog.
-
blakey
titán
válasz
Tippmix46 #29922 üzenetére
Ha rá van dugva az usbre és bekapcsolt állapotban van, akkor egy bitonyos ideig pörög majd leáll (sleep), úgy ahogy a gépek esetében is, állandóan áram alatt van és akkor pörög fel ha valamilyen impulzus éri az usb-n keresztül. Amennyiben kikapcsoló gomb is van rajta, akkor egyértelmű, hogy mi a helyzet. Túlmelegedni nem fog. Nekem régebbi vinyóim vannak, nincs rajta semmilyen kikapcsoló gomb, ha bekapcsolom a gépet, akkor az is bekapcsol és addig megy míg le nem állítom a gépet. Néha "megpihen" - ahogy most is
- aztán ha adatot másolok, akkor felpörög, 3-4 éve így megy.
-
sandró60
addikt
válasz
Tippmix46 #29755 üzenetére
Nekem sikerűlt Tutu7030-kolléga segitségével.D5500-as tv-t PVR-okositani
Keresd meg őt. Jobban eltudja magyarázni a menetét,mint én
A program ami kell hozzá innen letölthető -
-
nightshadow
veterán
-
Flashget
félisten
válasz
Tippmix46 #29457 üzenetére
MM-ben vagy Saturnban 20%-al lett volna több az ára, még ott is volt egy-kettő elvétve az én tipusomból.
mert a webshopokban árult tv-k szürkeimport van a garancia un. eu-s garancia.
az MM, Saturn, Euronics, Extreme Digital hivatalos forgalmazói a samsungnak samsung garanciával ezért is drágábbak.ezért már az USA-ban a samsung megszabta a min. árat ami alá nem lehet menni az eladásoknál.
-
Flashget
félisten
-
-
Mate
nagyúr
válasz
Tippmix46 #29277 üzenetére
Samu TV-knél van leginkább ez a probléma, hogy nem talál meg minden csatornát, mert túl magas frekvencián kezdi az autohangolást.
Nem tudtad személyesen átvenni és 1300-ért hozta ki műszaki kolléga, de ezen felül van olyan opció, hogy futár kiviszi ingyen bárhova, akár munkahelyre is.
Nem várható el a szerelőtől, hogy minden TV-t ismerjen és nincs ideje végignézni, hogy minden csatornát megtaláljon. Boxxal azért könnyebb életük volt.
csatorna váltással egyetértek, nem vészes a sebessége, de picit lehetne gyorsabb.
Nekem d5000-em van, minimális a felhősödés, csak akkor látni ha teljesen fekete a kép pl. nincs jel stb. -
vlevi
nagyúr
válasz
Tippmix46 #29138 üzenetére
Nagyon sok adásnál kilóg a lóláb. Az M1HD felirat sokkal élesebb, mint maga a műsor egésze. A legérdekesebb az volt, amikor M1HD felirat kinn volt, és 60 évekbeli Kennedy dokumentum filmet adtak. Persze a beszélgetések HD-ban voltak, de a műsör túlnyomó része fekete fehér dokumentumfilm, super8-as kézikamerával felvéve. Olyan minőségben, mint a mi reggelente a filmmúzeumon szokott menni
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #29139 üzenetére
egy másik fórumon ezt találtam:
"Sziasztok!
Digikábeles vagyok és nem tudom miért, de Digitális adások közül az M1 HD és az M2 HD szinte állandóan kép ill hanghibás, vagyis szétesik a kép, nincs hang és gyakran írja ki a tévém, hogy "Gyenge jel, vagy nincs jel", de csak ennél a 2 csatornánál.
Nem tudom, hogy az M1-nél van a hiba, vagy a Diginél, vagy a tévémnél? Másnál is jellemző ez a hiba? Hozzáteszem akkor van leginkább, amikor HD-ban sugároznak. "
-
nightshadow
veterán
válasz
Tippmix46 #29104 üzenetére
Nemcsak az utánhúzás miatt, de az általános képminősége is jobb a 6-os sorozatnak, mint az 5-nek. Egyébként 40”-es méretben, ha a hivatalos árat nézzük, akkor 10k a különbség az ES5500 és az EH6030 között. Annyit bőven megér a 100Hz. Akinek meg mindenképp kell a SmartTv, utólag egy megfelelő mediaplayerrel bármelyik „buta” tv smarttá varázsolható.
-
sandró60
addikt
válasz
Tippmix46 #29050 üzenetére
Sajnos itt a fórumon nem 1-2 tag pórul járt a "régebbi"(1-2-éves) tipusok vásárlásával.Állitólag még az se biztos a "Futási"adatok kiolvasása a szerviz menűből,mert még azt is meglehet "buherálni"
A te esetedben- akkor te szerencsés voltál.Annó több min 1éve vásárolt D5500-as tvm vásárlásakor az eladónak elmeséltem az előtte 5-éve vásárolt(Plazma) történetemetUtána már nem akarta eladni a náluk készleten lévő D5500-ast inkább azt mondta a következő nap beszerez egy originál csomagolású tv-t.Úgy is lett másnap együtt csomagoltuk ki a boltban.Rá 1-hétre kihivtam a Samsung szervizest és még ő vele is megnézettem,hogy tényleg újnak vettem.Én már "megégtem"egyszer -
-
RudY
addikt
-
nightshadow
veterán
válasz
Tippmix46 #28970 üzenetére
Ha valaki netezni akar LED tv-n 2,5-3 méterről, akkor vagy sas szeműnek kell lennie, vagy 46 coll kell minimum....
Hogy kicsi, azt én a filmnézésre értettem, és nem az internetre.
miért kellene távirányítóval pötyögni?
Nekünk például azért, mert időbe telik, míg a Samsung megküldi az ingyenes billentyűzetet, ami az 5 éves garanciaakcióban jár, s pár hétre nem fog venni egy Logitechet.
-
Flashget
félisten
válasz
Tippmix46 #28764 üzenetére
Oké csak akkor ne a képmínőséget írd fontosnak vagy válasz kisebb képátlót.
Te döntöd el 50 Hz vagy valós 100Hz. Fekete kocka két kép közé vagy képkocka kerüljön.
Gyors jeleneteknél, sportoknál (foci EB, olimpia pl.) fontos a folyamatos kép vagy néha nem.
De nekem nem kell hinned a szemednek higgy..menj el egy MM vagy saturn vagy euronicsba legyen egymás mellett (és normálisan beállított) 5xxx és 6xxx tévé és vaknak kell lenni, hogy ne vedd észre a különbséget. -
Mate
nagyúr
válasz
Tippmix46 #28764 üzenetére
Simán jó az 5500-as is. Nekem 5000 van, nézek rajta 1080p-s filmet, játszok rajta gépen keresztül és meccseket is nézek raja. Szerintem gyönyörű a képe, játszottam már 2012-es 7000-es sorozaton és minimálisan volt szebb a képe, a filmnél se vettem észre, hogy megérne +pár százezer forintot. Fogyasztásuk kisebb, de minimálisan, mire visszajönne árban az, hogy kevesebbet fogyaszt.... Addigra már a led is elavult lesz.
Úgyhogy szerintem 5500 tökéletes, bár szerintem az 5000-es is bőven elegendő, ár/érték arányban nagyon jó és külföldi oldalon úgy olvastam, hogy lehet okosítani smart-ra, bár nem sok értelmét látom, mikor laptopot vagy gépet rákötve jobban lehet rajta netezni, mint bármelyik tv-n.
-
-
SyneT87
tag
válasz
Tippmix46 #28747 üzenetére
amúgy a 2.5m elég közel van én ajánlamán a 40"-os ES6500-at az kb hasonló árban van mint a 46"-os ES5500 és szerintem attól h kisebb tudásban jobb meg képfrissitítésben, meg van benne képjavító ...
itt egy link ahol ha letekred alul ott van hogy melyik TV mit tud:
tablazat a lap alja felé -
Flashget
félisten
válasz
Tippmix46 #28742 üzenetére
ha képmínőségben gondolkodsz akkor ne 5xxx szériát nézd hanem a 6xxx-től de ennek anyagi vonzata is van.
Tesztek pedig június-július hónapokban szoktak lenni mikor a bevezető áraik is lejjebb mennek. olimpia idejére már lesznek felhasználói tapasztalatok is szerintem addig maradnak a külföldi fórumok.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest