- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunci_02
aktív tag
válasz
gab1ka #161665 üzenetére
Én is így gondolom hogy egy 400e Ft-os tv-n nem kellene sokat állítgatni.
Sajnos gyári beállításon nekem élvezhetetlen volt a sima adás. Próbáltam sok mindent, de az volt a kegyelem döfés az egész vásárlásba amikor melléraktam a régi tv-t. Pff... Nem lehet összehasonlítani. A stream adással nem volt gond, az szódával elmegy. A youtube 4k HDR NEw york, vagy Costa Rica pazar volt. Sajnos ez van, cancelt nyomtam. Várom a pénzem vissza. Marad a régi tv, majd később újra próbálkozom. Azért köszönöm neked és a többiek segítségét.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
ρσгτσ #161581 üzenetére
Sziasztok!
Megvettem a QE55QN90DATXXH készüléket, pont egy hete hozták ki. Ma jöttek érte, vitték is vissza, várom a pénzem. Óriási csalódás
annyira sok hibája volt, hogy nem hiszem el h a Samsung ilyen készüléket kiad a kezéből.
Annyira rossz volt a képe a sima TV adásnak, hogy szavakat nem találok. 3 estén át próbáltam a beállításokat, de nem ment. Melléraktam az előző 55NU7402-t és nem találtam szavakat azon minden milyen szép.
A stream videók jók voltak, de ott is sokszor szét esett a kép, olyan pixeles lett a kép, hogy élvezhetetlen volt nézni.
Eurosport, M4-Forma1 felejtős, szét esik a kép és életlen lesz, a focinál nem lehetett látni a labdát. Brazil szappanopera 2006-ból
Párom nézi a FarmVIP-t Tv2 műsora. A 2 tv egymás mellé lett rakva. Amikor a piros csapatot mutatta kifolyt a szemem annyira tolakodó volt a piros az új tv-n és emelett minden más szürke! Próbáltam fotót csinálni, tervem az volt, hogy berakom ide nektek, de végül idegeskedésembe hagytam a fenébe. Valami Pumped Gabó? (nem ismerem ki ő) feküdt a szalmabálán, és félmeztelenül! A régi tv-n láttam a srác mellszőrzetét, minden szőrszálat, az új tévén csak egy homályos paca volt, ha a srác mozdulatlan volt akkor lett éles a kép, amint bemozdult rögtön homályos lett.
Másik a Grand Tour műsor utolsó jelenete az afrikai naplemente egy élvezhetetlen rózsaszínű katyvasz volt. A régin egy pazar naplemente volt látható.
QN-t köszönöm soha többé vagy hibás volt a készülék?
Szerintetek bevállaljam az OLED-et?
Esküszöm fizetnék valamelyik csoporttagnak h engedjen be a lakásába, hogy meg tudjam nézni nála az OLED otthoni körülmények között. -
sunci_02
aktív tag
-
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlása előtt állok. Sokat olvastam itt nálatok, de azt hiszem kicsit "túl" olvastam magam. Szerintetek melyik a legjobb választás ha a keret max 400eFt .Kiszemelt áldozat: QE55QN90DAT
Köszönöm ha válaszolsz.
-
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
Mi a különbség a 2 tv között?
Samsung QE55QN90AAT
Samsung QE55QN90BAT -
sunci_02
aktív tag
Igen. 55Q80AATXXH a kiszemelt. Lecserélném a jelenlegi NU szériát. Remélem nem bánom meg és szebb lesz a képe.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
wallace 234 #150952 üzenetére
Szerintetek olcsóbbak lesznek a korábbi modellek?
A kiszemelt modell jelenleg Q80A 309.990.
-
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem lecserélni a jelenlegi tv-met. A jelenlegi egy 55NU7402. A kiszemelt modell a QE55Q80AAT lenne. Nem rég írt egy fórumtárs, hogy meg van vele elégedve stb, stb. Kicsit össze vagyok kavarodva.
Ez most már azt jelenti, hogy minden képpont egy-egy led? Vagy az csak a Neo Qled technológiában van?
Megéri venni egy Neo Qledet? Pl. egy QE55QN85AAT típust?
Illetve szerintetek mennyiért lehetne eladni a jelenlegit? -
sunci_02
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #123413 üzenetére
Futok vele egy kört, és jelentkezem. Köszönöm szépen
-
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy a HD filmek topicba kellene írnom, gondoltam megpróbálom itt. Eladtam a 48H6200 tvmet és vettem egy 55NU7402-t. És olyan problémám van, hogy a tv adás képe elfogadható, a youtube app képe pazar, ha a külső vinyóról adom neki a forrást pazar. Viszi a 4k filmet minden rendben van.
Azonban ha a PC képét küldöm rá, és onnan a MPC lejátszóval minden film olyan pixeles, sőt már kockás, hogy valami botrány. Felraktam és átváltottam erre a MadVR-ra és még rosszabb lett. Leszedtem a MPC újratelepítettem de nem változott semmi. Mitől lehet? A VGA: 280X a kábelt nem tudom, lehet hogy nem 2.0-s és azért ilyen? Vagy a TV-vel van gond?
-
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
Újra tv vásárlása előtt állok. Anno ti segítettetek kiválasztani a megfelelő terméket, így most is hozzátok fordulok. A két kiszemelt között vacillálok és ebben kérném a segítségeteket, hogy melyik a jobb választás:
UE55NU7402
vagy
UE55MU6402Köszönöm a segítségeteket.
S.
-
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
Samsung h5000 tv-nfoltok jelentek meg. Eloszor azt hittem poros. Kiderült hogy olyan mint ha belúl lenne. Kb 5-6 db 200Ft -os méretűek.
Lehet a panel és a műanyag kijelző között por, ami most ráégett????
(Mobilrol irok) -
sunci_02
aktív tag
Nekem is ki volt kapcsolva, tegnap minden kérdezés nélkül lefutott a frissítés. Őszintén nem örülök neki....
-
sunci_02
aktív tag
válasz
poli27 #76825 üzenetére
Mindenképpen rendes boltból akartam venni én is. Nem bízok senkiben és semmilyen himi-humi boltban. Csak kíváncsi voltam, hogy arra, hogyan változtak az árak a H szériával, és meglepődve fogadtam, hogy vagy egy árban a tavaly decemberivel vagy drágábban árulják a készülékeket. Ezért írtam, hogy milyen jó áron vettem akkor. Nem reklám és marketing hozzászólásnak, hanem inkább tanácsnak szántam, hogy aki teheti ne most vegyen TV-t. Gondolom ha betör az új széria akkor lesz igazai nagy áresés.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
jani4454 #76800 üzenetére
Karácsony előtt vettem Auchanban 199.990 helyett leakciózták 2 napra 179.990-re amiből még 15% lejött mert ezt visszakaptam Auchan kártyán, így ha jól emlékszem kb. 150.000 volt végül, a kártyával jól jártam, mert jöttek az ünnepek. És a fekete péntek/Black Friday idején se volt annyira olcsó, mint az Auchanban akkor.
-
sunci_02
aktív tag
Kiváncsi voltam az árakra, bitang jó áron vettem a TV-met
48H6200
-
sunci_02
aktív tag
válasz
Neil Watts #76640 üzenetére
Nekem is 48H6200 van... üdv a clubban! Milyen messziről nézed?
Ha valami ütőset akarsz rajta kipróbálni a Némo nyomában BD minőségben nézd meg. Az akvárium jelenetekben a színek eszméletlen szépek.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
Imi1981 #73201 üzenetére
Itt sokan döntöttek a 6400 mellett, mert állítólag jobb a panelje, mint a 6200-nek. Engem nem érdekelt a Smart Távirányító és a 3d szemüveg hiánya. (van itthon már 6 db). És mivel giga akciós volt az Auhanban én megvettem a 48H6200-t.
Nekem tökéletesen megfelel. Felhősödés minimális, a fekete határozottabb jobb, mint ES modellekben. A képe tűéles. Én PC-ről használom, HD filmek és játék.
Sokan fognak vitába szállni velem, de az Auchanban egymás mellett volt mind a kettő H6200 H6400 és semmi, de tényleg semmi különbséget (ÉN!!!) nem találtam, azonos film volt USB-ról lejátszva és azonos beállítás mellett. Nyomkodtam ide-oda de semmi. Egy átlag user mint én nem fogom otthon keresni a hibát. Biztos akinek H1600000 -es készüléke van az tuti fog hibát találni. Hidd el sok projektor (nem otthoni gépekről beszélek) között dolgozok, hidd el otthonra tökéletes.
Ha az a kérdésed melyik H6200 vagy H6400? H6200 is bőven jó. Én is sokat gondolkoztam anno amikor döntés előtt álltam, de nem bánom. Ráadásul spóroltam ~40e Ft-ot.
Ada19:
Furcsa ez a "array banding" mert ha a házimozin keresztül nézem akkor eltűnnek a csíkok...
-
sunci_02
aktív tag
Mert a médiaszerver vagy videomixer és a kivetítő(k) között optikait, DVI vagy BNC-t használunk.
Hangra, hangjel továbbításhoz UTP-t, vagy XLR csatlakozós Proel minőségű kábelt használunk, a végfok és a hangfal között már gyári speciális kábelt használunk. ( a nagy teljesítmény miatt).
Szerk:
SIM2 Lumis Host ???
Nem
Inkább ezek és társai:
-
sunci_02
aktív tag
válasz
HagaNRG #72854 üzenetére
Ez a kábel kérdés egy baromság. Normál minőségű kábelt kell venni. Nem lesz szebb a kép a tv-n, vagy jobb minőségű a hang, mert drágább a kábel.
pl. kivetítőkhöz 1 - 300m sima optikai kábelt, hanghoz 1 - 300 m Proel minőségűt használunk. Egyedül a Speakon-speakon kábelek speciálisak, de azt a hangrendszerhez vettük/kaptuk. -
sunci_02
aktív tag
válasz
aProPeti87 #72897 üzenetére
Nekem a "butább" H6200-m van, de imádom. Közel 2,3m méterről nézem, és játszok, leírhatatlan élményt nyújt pl. a Far Cy 4, vagy a Nemo Nyomában 3D BD
-
sunci_02
aktív tag
Alaposan nézd meg a dobozt nekem egy kiállított darabot akartak eladni! Nem vettem át, ment is vissza a boltba. Bukta a szállítást a MM. Gyanús lett a doboza, miért ilyen "koszos" megviselt?!
Miért pont ott akarsz venni? Azt látom, hogy mindig minden drágább mint máshol.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
glocker #72549 üzenetére
A tv lejátszik FAT32, NTFS fájl rendszerű HDD-ről. Viszont rögzítéshez egy saját magának leformázza a HDD-t. Ezért célszerű ketté particionálni, aminek pl. a felére filmeket másolsz, amit meg tudsz nézni, a másik felét pedig leformáztatod a tv-vel, arra pedig rögzíteni tudsz. Viszont a felvett műsorokat csak a tévéden tudod majd lejátszani.
Én egy WD MyBook 2 TB, nincs particionálva. NTFS fájlrendszer és minden probléma nélkül kezeli a tv lejátszás szempontjából. A beolvasása tovább tart mivel közel 80% tele van.
-
sunci_02
aktív tag
-
sunci_02
aktív tag
válasz
raiden1bak #71893 üzenetére
48"-t nézek 3 méterről. Első napokban hányinger és fejfájás volt a jellemző. Mára megszokta a szemem. Mások amikor átjönnek őket zavarja.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
dethroner #71837 üzenetére
A kétharmad dolby 5.1, egy részük csak dolby 2.0 és nagyon kevés van ami dts.
Nekem csak DTS illetve DTS-MA filmem van. És nagyon sok van belőle
Hidd el. Én speciel megvárom amíg azt ami tisztességes hangsávval van ellátva.
DTS és DD elmegy. Igen jó volt 15 évvel ezelőtt egy mára gagyinak mondott 70e Thomson házimozin amit még a bratyómvett. Véleményem szerint aki vásárol egy 48" Samu tv-t 200e Ft-ért, vagy még drágábban, az igenis vegye meg mellé minőségi házimozit! Akkor minek is a nagy képernyő??? Tudom VV7.
Egy koncert filmet hallgatni (TrueHD, DTS-MA) és közben nézni felemelő érzés. Tudom tudom a stereó az Isten, de számomra annak 10 éve vége. ( Eladtam a NAD erősítőmet
)
Sokszor mondtuk a vezetőségnek, hogy amikor rendezvényt csinálunk próbáljuk ki a térhangzást. Mindig lehurrognak minket, hogy felesleges, a megrendelő nem ezt akarja. Pedig ott (Hungexpo, Syma, Aréna) szívesen meghallgatnám a rendszert. Persze a főnök megvásárolta a hozzávaló processzort mondván jó lesz majd egyszer, de persze sose jutottunk el addig, hogy ki is próbáljuk.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
devil-k #71820 üzenetére
"5.1-es házimozirendszer optikán összekötve és szép a világ
"
Optikai összeköttetésnél nincs TrueHD, nincs DTS-Master! Csak sima DTS-Core ~1500k/s hang továbbítható!
Én csak erre reagáltam. A Samsung tv-k pedig amit az előző hozzászólásomban is írtam, nem tudja! BUT! Viszont láttam rajta ARC HDMi csatlakozót, azon visszafelé kompatibilis lehet? -
sunci_02
aktív tag
válasz
dethroner #71772 üzenetére
Vagy használod úgy mint én, beépített lejátszó+egy 5.1-es házimozirendszer optikán összekötve és szép a világ
Ez az amit senki se csináljon! Lemondani a HD hangokról???? Akkor minek is a HD tartalmak???? Optikain maximum DTS megy, de ha nincs a filmben DTS hangsáv csak DD 5.1, akkor ha jól emlékszem 2.0-t csinál a tv.
Vegyetek lejátszót ahogy Bbéci mindig mondja vagy köztes megoldásnak: PC-ről nézzétek, mint pl. én.
-
sunci_02
aktív tag
De jó, hogy megvettem az Auchanban! Erre vártam most verném bele a fejem a falba....
-
sunci_02
aktív tag
válasz
GrooveHero #71585 üzenetére
768 DTS hang meg rohad halk, de az angol eredeti DTS-HD 3726
Nálam a filmek ha tv-n nézem 10-15, felette már ordít a tv.
Ha pc-től átküldött film hangja a tv-n szintén 10-15.Nincs valami elállítva a menű- hang funkcióknál?
Ha az erősítőt is bekapcsolom (Onkyo) akkor a következőképen alakul a hangerőszabályzás:
DVD- (678k)Level 35
BD- DTS (1509k) -Level 30
BD- TrueHD vagy DTS Master (24000k) - Level 20
Szóval minél jobb minőségű a hangsáv annál halkabbnak kellene lennie. -
sunci_02
aktív tag
válasz
SunMount3r #71500 üzenetére
DVB-C
-
sunci_02
aktív tag
válasz
SunMount3r #71474 üzenetére
48H6200 játék alatt:
PC-ről és legtöbbször FPS-el játszom. Nem tapasztaltam csúszást. Bár nem olyan "pontos" mint monitoron. De mondom nem vagyok gamer, de amikor sniperként játszom nem szokott gondom akadni, abból, hogy az input lag magas.
Far Cry 3 alatt is simán leszedem (headshot) az ellenfelet (hiába mozog) a nyílpuskával, vagy a mesterlövészpuskával. (5-6x játszottam végig)
Pl. NFS-nél is sose akadtam el a sarkon mert késik a kép az irányításhoz képest, de biztosra veszem egy F1 profi játékosnak nagyon számít.Remélem elosztottam a kételyed...
Mondanám, hogy ugorj át és próbáld ki magad...De inkább ne....
-
sunci_02
aktív tag
válasz
redXIII #71464 üzenetére
Szívesen.
Most H6200 van játékra, nekem ez is bevált. Eddig semmi hátrányát nem érzem. Ha profi lennék vagy versenyeken játszanék, biztos, hogy egy jobb monitort vennék, de arra ami nekem ( egy teljesen átlag user) tökéletesen megfelel. A filmek gyönyörűek, a játékok sokkal élvezetesebb.
Én ajánlom a tv-n való játszást.
-
sunci_02
aktív tag
-
sunci_02
aktív tag
válasz
Flashget #71350 üzenetére
Néztem, de mivel mindig megy a PC, így nem kell. Onnan nézek filmeket, írok nektek. Megint nem csalódtam a Samsungban. Amit adtak hozzá IR kábellel végre nem kell tökölni a SB csatorna váltásával, hangerőjével. (Azért a 48"-on a 3D 1000x jobb.....) Érezhető a 720p és a 1080 közti különbség.
-
sunci_02
aktív tag
.
-
sunci_02
aktív tag
Na döntésem a 48H6200 lett. Most már ezen írok nektek...
Álom... egyszerűen csak ajánlani tudom. Visszamentem az Auchanba (Dunakeszi) egymás mellett van a 2 tv (H6400). Semmi különbséget nem láttam. Átállítottam mind kettőt normál beállításra, mert a neonok miatt minden maxon ment. Ugyan az a film elindít mind 2-n. (Igaz belső lejátszóval, tudom Béci, most forog a szemed, de nem engednék meg egy BD lejátszót, hogy rádugjak.
) Pazar komolyan pazar a kép. 32"-ről váltottam, 2,6 méterről nézem. Állat....
-
sunci_02
aktív tag
Itt vagyok!
Ősök kaptak egy 48H6400-es tv-t. Gyönyörű képe van, működik minden. Nekem megfelel. Most dugó van itt mert M0-on baleset van (Dunakeszi), megyek vissza veszek még egyet.
Felismerte a szemüveget. (eggyel régebbi modell)
Kicsit fáj a fejem tőle.... lehet hogy túl közel ülök?
-
sunci_02
aktív tag
Köszönöm srácok. Most indulok az Auchanba és ott fogom megnézni mi mennyi.
Ősök ma kapnak egy 48H6200 az tuti. Hazahozom és letesztelem ha tetszik amit nyújt akkor holnap reggel az lesz az első veszek még egyet.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
#94529552 #71262 üzenetére
Az elmúlt időszakban jól átrágtam magam. Tehát a különbség a H6200 és H6400 között a szemüveg és az okos távirányító? És persze a +200Mhz.
Kérdezem én: Számít nekem a +200Mhz, ha 98%-ban monitorként, játék és PC-ről történő film lejátszás történik? (PowerDvd, ISO BD filmek)
-
sunci_02
aktív tag
Nem tudok dönteni... 48H6200 vagy 48H6400 sajna ada19 társunk nagyon messze van tőlem ~ 600km oda-vissza, az övét venném meg azonnal...
-
sunci_02
aktív tag
Remélem a H6400 tv-k is benne lesznek
-
sunci_02
aktív tag
Tudom nem ide tartozik, de haldoklik a fórum a másikon:
-
sunci_02
aktív tag
válasz
elektropocok #70807 üzenetére
Ha jól értem akkor ha a HDD be van dugva a TV-be és onnan játszod le. Ha jól emléxem igen kezeli!
-
sunci_02
aktív tag
válasz
SunMount3r #70789 üzenetére
Szerintem először a Samsung tv-t vegyél. Kiváló kiindulópont ezért a legnagyobbat vedd meg amit megtudsz! 48" vagy 55"-t vegyél!!! Szerintem csak Samsungban gondolkozz.
A hangrendszert ha olcsón akarsz, akkor kivársz és darabonként veszed meg! Én is úgy vásároltam össze. Én pl. először 2 db front, erősítő, 2 oldalsó, aztán a centert végül a 2 hátsó. Utoljára vettem meg a subládát. De mondom türelem kell hozzá. Egyben én sem tudtam volna megvenni ~300e Ft, darabonként megállt ~230 körül 3-4 év alatt.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
SunMount3r #70745 üzenetére
Olyan VGA kell ami 1.4 HDmi-s csatlakozóval van ellátva, és a vezeték is 1.4-es. Én a ES6100-n nem állítok semmit, a Full 3D film automatában felismeri a jel alapján és bekapcsol a 3D funkció. Ha bezárod a programot amivel lejátszod akkor kikapcsol a 3D. Bár lehet ez a lejátszó (PowerDVD 14?) tulajdonsága.
Előtte átállítom 1080p 24hz-re, ilyenkor a tv-n nem tudok állítani semmi képi opciót.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
HornedReaper #70742 üzenetére
Én úgy nézem 1080p 24Hz és gyönyörű! (Amúgy a Power DVD azonnal figyelmeztet, hogy nem a megfelelő felbontásban van a 3D filmnél)
-
sunci_02
aktív tag
válasz
raiden1bak #70739 üzenetére
Ez egy nehéz kérdés. Többször előfordult már: 6400 & 6200
-
sunci_02
aktív tag
Megéri a SAMSUNG UE48H6500 239.990-ért? Mikorra várható az új modell? Ha betartják a Samu logikát akkor, tavasszal, ugye? Karácsonykor hátha még lejjebb megy...
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SkyShowtime
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest