Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bajaki

őstag

Sziasztok!

Ma vásároltam egy Samsung UE40J5100 TV-t, azonban a csatornahangolással akadt egy kis problémám, ugyanis nem hajlandó a digitális csatornákat megtalálni (kábeltv-n). Az analóggal nincs gond, azt megtalálja és elmenti rendesen.

Egy vidéki szolgáltatónál (Kőröskábel) vagyunk ahol Koax-on jön a TV és az internet is. Ez van kettéosztva, az egyik fele megy a modembe, a másik pedig a TV-be. Kódolatlanul jönnek a digitális csatornák.
    Ugyanezen a kábelen nemrég tökéletesen működött egy USB DVB-C TV Tuner, valamint egy LG 32LB5610 TV is.

A Samsungot ma kipróbáltam a ház több pontján is (3 helyre van levezetve a Koax, de egyik helyen sem működött a digitális kiosztás). Próbáltam kézi hangolást is, de a frekvencián kívül más adattal nem rendelkezem (moduláció, jelátviteli sebesség). Csökkentett programcsomagunk van, a digitális csatornákat elvileg a 134,00 MHz-en lehet fogni (ÁSZF 78. oldal).

Az automatikus hangolásnál természetesen kiválasztottam a kábelt, a szolgáltatónál két lehetőség van (UPC és egyéb), ott pedig az egyéb lehetőséget. Keresési módnak próbáltam a teljest és a hálózatot is.

[link]

A beállításoknál az öndiagnosztika alatt a jelinformáció szürke, tehát nem is tudok rámenni.

A DVB-T része tökéletesen működik a TV-nek, mert találtam itthon egy botantennát, amivel sikerült befogni a digitális csatornákat.

Mit ronthattam el? Rossz lenne a DVB-C tuner része a TV-nek?
    Holnap még ki tudom esetleg próbálni egy rokonomnál, de ott is ugyanezen szolgáltató van (ahogy a város túlnyomó részében).

:R

Új hozzászólás Aktív témák