- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sensut
őstag
válasz
nem_tom #33737 üzenetére
Ha a gépet akarod tesztelni, akkor ne a Stalkereknél kezd, és főleg ne a modokkal. Arra itt van pld. az új Wolfenstein, abban lehet játszadozni a grafikával. Ezek a Stalker játékok a mai napig sincsenek optimizálva egyik féle konfigurációra se. Csak addig húzd a vasat, amíg szépnek találod és felejtsd el a max beállításokat, mert azok talán nem is PC-re voltak írva, hanem valami NASA-s szuper masinákra
Szerencsére már közép beállításokon is eléggé szépek ezek a játékok, nincs szükség másra. És amúgy nem is a grafikáról szól itt a dolog hanem a jó történetről és a kalandokról, ami bármelyik mai szuper grafikai elittel felveszi még a versenyt.
-
Balathruin
veterán
válasz
nem_tom #33588 üzenetére
Stalkerben semmit se csinál, csak feleslegesen dolgoztatja a VGA-t. Szinte észrevehetetlen a hatása, ami inkább ronda. Amúgy egy sima google keresés hogy mi lenne.
A másik totál idióta dolog a sun shaft, irreális, lezúzza az FPS-t és kifakul tőle a kép.
Depth of Field (magyarításban hibásan fotdítva látószög) pedig arra jó hogy a játék megmondja helyetted hogy te éppen mire fókuszálsz. Totális hülyeség ismét, képeken tud jól kinézni, játékhoz erősen zavaró.
Saját vélemény, aki szereti ezeket az élvezze nyugodtan. -
Balathruin
veterán
válasz
nem_tom #33580 üzenetére
Complete pont megváltoztatja a játékmenetet (főleg SoC esetében), szóval az máris kiesett.
Mondjuk nem sok mod van már ami nem piszkálja, még akkor is ha az van a leírásában.
CoP grafikailag nagyon gyenge, néhány textúrának és időjárás beállításnak köszönhetően.
Mentések nem fognak menni kb. semmivel, kivéve ha natúr textúramodot teszel fel. Misery-nek semmi köze ahhoz amit keresel, dark soulst csinál a játékból.
Ha nem akarod újrakezdeni, akkor ez elég. Amúgy enélkül nem éri meg elkezdeni a játékot, játékmenetbe viszont minimálisan beleszól a psi kitörésekkel és azt hiszem savas eső is van benne. -
-
nem_tom
őstag
válasz
nem_tom #33570 üzenetére
Egyelőre sikerült működésre bírni. A megfelelő sorrendben raktam rá mindent, lehet ez volt a baja. Viszont most valamiért nem jeleníti meg a feliratokat, hiába van bekapcsolva. Ez eléggé kellemetlen.
Szerk.: Úgy tűnik elszóltam magam. Most, hogy kiléptem és újra vissza annyi változott, hogy a menübe beenged. Viszont amint megmozdítom az egeret crash. Áldásom rá, komolyan...
-
Erdő
tag
válasz
nem_tom #33567 üzenetére
A magyarítás törlését nem annyira a továbbjátszás miatt gondoltam, hanem hogy be tudd lőni, hogy tényleg azzal van-e a gond, mivel más támpontod nincs. Egyébként nem tudom, nem csináltam még ilyet.
Én azt csinálnám, hogy a mentéseket elraknám valahova, és utána próbálkoznék, hogy mi válik be. Sokkal rosszabb helyzetben nem leszel, mint amilyenben most vagy... -
Erdő
tag
válasz
nem_tom #33565 üzenetére
A Complete moddal nem játszottam, úgyhogy csak tipp, de a fi csoport magyarításait általában lehet uninstallálni - én ezt megpróbálnám, hátha kiderül, hogy tényleg azzal van-e baj, vagy sem.
Vagy megpróbálhatnád azt is, ha még nem tetted, hogy a mentéseket elmásolod valahova, az egész játékot leszeded és újrarakod, mentések vissza, és megnézed, hogy mit szól hozzá. -
Dhampir
félisten
válasz
nem_tom #14290 üzenetére
3 kapszula/Kitörés után megkapod az "Akit megjelölt a Zóna" rangot, és bárhol kap el a Kitörés, akkor is túléled.
Utána sokkal nyugodtabban mászkálhatsz.Amikor először játszottam a COP-ot,és a Szennyvíztisztítónál befejeztem a zsoldosokkal való harcot, éppen jött a Kitörés. Amíg ott behúzódva vártam, addig a szétszórt cuccok jó részét felvette egy fosztogató.
Például ha Jupiternél ér a Kitörés, míg eljutsz a hangárba, közben a kóbor kutyákon is át kell küzdened magadat. -
Dhampir
félisten
válasz
nem_tom #14288 üzenetére
Csak két gránáttal indít a játék. Két tár lőszerrel legyöngítettem, közben folyamatosan a barlangból kihátrálva mindig kikerültem a telepatikus "patikus" hatósugarából, majd odarohantam hozzá és közelharcban (miközben karmolászott) kanászbicskával került pont a küzdelem végére.
Hálózsákot is árul a kereskedő.
Ez hasznos holmi, vagy csak pénzkidobás? Például, ha hálózsákban ér egy kitörés, akkor grillcsirkévé válok?
-
Dhampir
félisten
válasz
nem_tom #14286 üzenetére
Kipróbáltam a Complete-tel, jól néz ki. Ezelőtt háromszor játszottam már, így mostanra csak a látvány miatt érdekes.
A COP megkezdésekor először a Bojler-anomáliát szoktam felkeresni, majd az Irányító barlangját látogatom meg, ahol heves küzdelem után a Kitörés elleni egyik kapszulát és az ott található egyéb cuccokat veszem fel.
Úgy vettem észre, hogy a Szkadovszkon a kereskedőnél mintha jobb áruk lennének már az elején is.Sajnálom, hogy korábban nem tettem fel a Clear Skyra és a SHOC-ra is a Complete modot.
-
shield
Topikgazda
válasz
nem_tom #14218 üzenetére
Én a vasúti sínen találtam meg, nem kellett hozzá detektor. Amúgy pedig Veles detektor van kordonban.
Egy csapat vadkannal szerintem akkor sem végzel ha nem vagy fáradt. Én Sniper-t tolom, de 3 vadkan lealáz ha hirtelen támadnak meg. Persze ha messzebb vannak, akkor fejlövésekkel le lehet teríteni őket. Közeli támadáskor esélytelen. -
rétisün
veterán
válasz
nem_tom #14203 üzenetére
erre a "hamar elfáradok"ra is volt megoldás, most hirtelen nem tudom, egy sort kell átírni valamelyik fájlban.
annak idején én megszerkesztgettem az ilyen dolgogkat, azóta is megvannak a különböző modok (sgm, enot, sniper) mappái úgy, ahogy használtam őket. elvileg többet nem is kell belepiszkálnom egyikbe se....persze ettől te még nem fogod tudni javítani
mod: megkerestem
-
dodopek
addikt
válasz
nem_tom #14208 üzenetére
Nem tudom.Nem figyelsz, hogy jó helyre telepedik e, nem jó helyre másolod a gamedata mappákat,nme jó parancsikonnal indítod el, vagy a tök tudja. Mindre volt már példa. Nem Te vagy b@lf@.., csak már mindre volt tapasztalat...
Mivel tudom(asszem tudom), hogy megvan eredetiben, talán nem nagy istenkísértés azt javasolni, hogy esetleg próbáld ki zöldségboltos verzióval. Jópáran vagyunk, akinek ott a stream, vagy a lemez a polcon, mégis az illegalt használjuk Modoktól elnézést kérek, de már nem tudok mit ajánlani gyógyszerként... -
dodopek
addikt
válasz
nem_tom #14205 üzenetére
Szinte biztos vagyok benne, hogy nálad valami telepítési gond lehet. Rengeteg ember játsza ugyanezekkel a modokkal, gyakorlatilag hiba, és fagyás nélkül. Szóval szerintem(ne sértődj meg), nem a gépben van a hiba...
Próbáld így:1.6.02 alap játék
2.2 exe (figyelj a telepítési könyvtárra, és rendszergazdaként telepíts)
19.03 patch
2.2 add fix
Szükség esetén magyarítás. Ne haragudj hogy megkérdem, de a gamedata mappákkal ugye mindíg felülírod? Nem hülyének nézlek, csak próbálom kizárni a hibákat... -
Medvelászló
senior tag
-
rétisün
veterán
válasz
nem_tom #14187 üzenetére
itt volt róla szó, melyik mappa mit változtat.
-
törölt tag
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
válasz
nem_tom #14143 üzenetére
ha jól melékszem, beszélgetni kell a népekkel a skadovszkon meg janov állomáson, aztán majd csak megkerülnek.
(#14142) Antonius1978: ilyesmit én sem tapasztaltam, mondjuk az is igaz, hogy nem őrizgettem a lerobbant cuccokat, ami nem kellett, ment a zöld dobozba még azután is, hogy meglett a szerelői bónusz.
-
Aarpok
őstag
válasz
nem_tom #14110 üzenetére
Pedig az elhiheted.Igaz kapott beépített csalót (wish granter),de 99% - ban grafika van feljavítva benne.Az sem mindig igaz,hogy okosabb benne az AI mert ugyan úgy hibázik mint az alapjátékban.
A SOC complete módja az más abban nem csak grafikai dolgok kerültek bele.(#14117) morbias2 Kicsit realisztikusabb lett az enot.
-
dodopek
addikt
válasz
nem_tom #14007 üzenetére
500Mb már fenn van dkydrive-on, bár lövésem sincs, hogy Te onnan le tudod e tölteni.Még nem próbáltam ezt a rendszert.
Többiek!
Nem tudjátok át lehet e írni a játék küldetéseit? Valami fura módon abban a pillanatban haltam meg, amikor rákattintottam a skat-5 megvizsgálására. Az eredmény, hogy a koptert már nem lehet vizsgálni, de a PDA-ból nem tűnt el a küldetés. Elég bosszantó... -
-
dodopek
addikt
válasz
nem_tom #14002 üzenetére
Utolsó lehetőség. Csináljak egy működő gamedata mappát 2.2+magyarítással? Feltolom valahova, aztán ha azzal sem megy, akkor nincs ötletem.Amúgy nem tudom érdemes e egyáltalán erőltetni neked ezeket a modokat. Ne vedd fikázásnak(tényleg ne!), de a géped elég vékony hozzá...Egyébként majdnem földik vagyunk.Én Kerepesen járom a Zónát...
-
-
dodopek
addikt
válasz
nem_tom #14000 üzenetére
Szerintem igen. A legalapabb részén legalábbis biztosan. Van itt jópár ember, aki előszeretettel módosítja a játékot. Szóval ha valami nem gömbölyű, csak kérdezz.
Pl a felbontást így tudod átállítani:Megkeresed ezt a sort:
vid_mode 1280x720
és átírod amekkorában játszani akarsz,mentés... -
dodopek
addikt
válasz
nem_tom #13995 üzenetére
Hát, ötletem sincs... Ha a nem steames is 1.6.02, akkor azt mondanám, hogy próbáld meg azt a sima 2.2-vel, de tényleg csak találgatok.
Amikor újratelepítettél, kitörlődtek a doku/settben lévő CoP mappák is?Azért nem értem, mert nekem sosem volt gondom. Zöldségboltos CoP (megvan eredetiben is),sgm 2.2,19.03fix,Absolut Structures, Atmosfear3, Russian mod,Magyarítás van fenn, és nem fagy...
-
dodopek
addikt
válasz
nem_tom #13986 üzenetére
Azért kérdeztem a meghajtót, mert ha C-re teszed, akkor érdemes rendszegazdaként indítani. Személyes vélemény(tapasztalat), hogy jobb a játéknak, ha nem a win meghajtójára van téve. Persze lehet, hogy ez csak véletlen.
Ha adsz a modnak még egy esélyt, esetleg próbáld ki azt, hogy minden részegység telepítése után megpróbálod elindítani a játékot. Így ki lehet szűrni, hogy mivel van a gebasz.
Tehát alapjáték+sgm 2.2+19.03-->indít(én a add fix 2.2-t pl nem is használom).
Ha így megy, utána próbálhatod a gun addon-t, és sorban a többit. Minden kiegészítő+és fix-e után ujra elindítani.
Érdemes esetleg az alapjátékot(meg a c/doku-sett mappákat is )leszedni, és újra rakni.Biztos, hogy csak valami apró gebasz van, mert legalább kétszámjegyű embernek megy kifogástalanul...
-
Aarpok
őstag
válasz
nem_tom #13982 üzenetére
Csak azért kérdeztem mert nekem volt olyan elindítottam a játékot bementem a beállításokba és vissza akartam menni a menübe kaptam egy szép fekete ablakot és semmit nem mentett el amit beállítottam.Ezután azt csináltam a steam ablakát lecsuktam a tálcára ezután az értesítési területen megkerestem a steam ikonját nyomtam rá jobb klikket kiválasztottam a játékot elindítottam.Bementem a menübe beállítottam amit kell és ekkor el is mentette.Ezt általában akkor csinálja ha teljesen újra van telepítve a steam és a játék is.Mondjuk én a steamet sosem a rendszerpartira rakom van nálam külön parti neki,de most legutóbb megkeveredett a partitábla és formázni kellett.
-
rétisün
veterán
-
dodopek
addikt
válasz
nem_tom #13983 üzenetére
És pár fontos kérdés.
-Rendszer meghajtóra?
-1.6.02 verzió?
-Fagyás után néztél már log file-t? Van hiba üzenet?
Próbáltad viszább venni a felbontást, részletességet(akár még az alapjátékban?)
Megtennéd, hogy leíros, hogyan telepíted a gémet?
Pontosan milyen kiegészítőkkel?
Ezeket, ilyen sorrendben kellene:
"1, S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat 1.6.022, Sigerous Mod v2.2:
http://narod.ru/disk/42546842001.66d5d8204977a76d287ed3a9f72af8bc/SGM_COP_v2.2.exe.html3, SGM_2.2_fixed_19.03
http://narod.ru/disk/44014364001.008faabd489636d3eb8623fca9f089b1/SGM_2.2_fixed_19.03.rar.html4, Add_Fix_SGM_2_2
http://www.mediafire.com/?xk7csh510045a4u5, SGM 2.2 Gun addon
http://www.mediafire.com/?qea99yxiqximime6, SGM 2.2 Gun addon patch
http://www.mediafire.com/?45ayqvhc45q9h3z7, Absolute Nature 3 Lite SGM 2.2 Edition
http://www.moddb.com/mods/atmosfear-for-call-of-pripyat/addons/absolute-nature-3-lite-sgm8, AtmosFear 3 (normal méretű textúrákkal ajánlott telepíteni hogy ne kapj Out of Memory CTD-ket)
http://narod.ru/disk/33868982001/AtmosFear_3_CoP.7z.html
vagy
http://www.moddb.com/downloads/mirror/34721/72/553d3c18bf0ee446de23eb0b4c77dd079, AtmosFear 3 Sky Fix
http://www.gamefront.com/files/21925313/SGM22_af3_sky_fix.zip10, SGM 2.2 Adaptation
http://narod.ru/disk/51285922001.159bce10be5339e047167564dd6e66b1/AF3%20for%20SGM%202.2.rar.html11, Ez a magyarítás
Ezekkel a játék szebb és hangulatosabb lesz, igaz kicsit meg is nő a gépigénye.
AtmosFear 3 használata esetén:
A játék minden első betöltése kb 1 percet vesz igénybe memóriamennyiségtől függetlenül, ez teljesen normális, sok textúrát kell betöltenie az engine-nek." Idédet PeL olvass el file-jából...
-
Aarpok
őstag
válasz
nem_tom #13960 üzenetére
Azt tudnám tanácsolni próbáld újra tehát törölj le mindent.Telepítsd újra a játékot,módot talán észhez tér.Amúgy az Enot játékmenetben semmiben nem különbözik a sima SGM2.2 - től.Pár dolgot módosítottak csak benne (séta közben is fárad a karakter egy bizonyos súly után,eü csomag után megéhezik,gyógyítás közben elteszi a fegyvert,a ruha és fegyverezet bizonyos % alatt nem javítható,nehezebb a pénzszerzés stb)
-
Dhampir
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest