-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem_tom
őstag
válasz
Balathruin #33742 üzenetére
Lejjebb vettem Teljes dinamikusra, azon belül viszont minden fel van csavarva. Így jó.
-
nem_tom
őstag
válasz
Sensut #33738 üzenetére
A tesztelés már akkor meg volt, amikor összeállítottam a konfigot. Csak használni akarom. Nyilván a jó sztori és a játékmenet az első, viszont ha ezt a lehető legmagasabb grafikai beállításokkal élvezhetem az még jobb. Nincs mit tenni, akkor vissza kell vegyek belőle. Ettől nem fogok a kardomba dőlni.
"Ezek a Stalker játékok a mai napig sincsenek optimizálva egyik féle konfigurációra se. "
Ahhoz képest mint mondottam volt az alapjátékokat gond nélkül tudom maximumon vinni. A Clear Sky -n érezhető csak, hogy jobban terheli a gépet de még azzal se volt gondom.
Egyébként mellékesen jegyzem meg: Amikor sok-sok évvel ezelőtt először kezdtem el Stalkerezni akkor egy nagyon régi és gyenge gépem volt. Konkrétan a Shadow of Chernobyl -t úgy játszottam, hogy minden grafikai beállítást a mimimumra kellett vennem... az összeset. Úgy azért már nem olyan szép.
Persze ez se vette el a kedvemet, nem érdekelt, annyira megszerettem.
-
nem_tom
őstag
válasz
Balathruin #33736 üzenetére
És ezt olyan jól megcsinálták, hogy a gépem már kevés ahhoz, hogy full maxon vigyem a játékot?
Alaplap: Asrock B85M Pro4 , CPU: Intel Core i5-4460 , RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1600MHZ KVR16N11K2/16 , VGA: Gigabyte GTX 1060 3GB GDDR5 , HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEW , SSD: Kingston 120GB HyperX Fury , TÁP: FSP 500W Hyper M
-
nem_tom
őstag
Feltelepítettem az SGM 2.2 -t (All in one) + magyarítás kombót. Rendben működik is a játék viszont ha a beállításokra megyek rá azonnal kifagy. Így nem igazán tudom személyre szabni. Valaki tud erről valamit?
-
nem_tom
őstag
válasz
Balathruin #33589 üzenetére
Rágugliztam először természetesen, de csak angolul találtam rá választ ezért inkább ide kérdeztem.
Értem, köszi!
-
nem_tom
őstag
Valaki azt el tudná nekem mondani amúgy, hogy mi ez az SSAO mód? Már nagyon régóta gondolkozok ezen és mindig elfelejtem megkérdezni.
-
nem_tom
őstag
válasz
Balathruin #33583 üzenetére
A játékmenet alatt én a sztorit és a küldetéseket értettem inkább. Így nem vanilla az viszont tény.
-
nem_tom
őstag
válasz
Balathruin #33581 üzenetére
Miben változtatja meg a játékmenetet? Csak azért kérdem mert ilyet nem tapasztaltam.
Köszi a linket, fel is teszem.
-
nem_tom
őstag
válasz
Balathruin #33576 üzenetére
Pont az ellenkezőjét tapasztaltam eddig.
Viszont ha ismersz olyan más módot ami javít a grafikán, javít az AI -n és a bugokon, illetve nem nyúl a játékmenethez akkor kérlek oszd meg velem is. Ha már olyan sok van.
Egyébként tényleg durva a grafikai visszaesés most, hogy natúrba kezdtem el a játékot. Az összefoglalóban említett Misery módot ha most feltenném, akkor elölről kéne kezdenem, vagy működnének a mentéseim? Mert ha nem akkor inkább hagyom békén és most már végigviszem ahogy van.
-
nem_tom
őstag
válasz
Balathruin #33572 üzenetére
A SoC -hoz és CS -en kifejezetten javít a complete mód. Nem csak grafikailag, de más szempontból is. Ráadásul hibátlanul futnak. Ez is sok széppel és jóval toldja meg a játékot de úgy látszik ezt buktam.
(#33573) Erdő: Majd ha kijátszottam az alapot akkor ki akarok próbálni néhány módot amúgy is. Ez a Complete csak egy kis kiegészítés lett volna, élmény javítás/fokozás ha úgy tetszik.
-
nem_tom
őstag
válasz
nem_tom #33570 üzenetére
Egyelőre sikerült működésre bírni. A megfelelő sorrendben raktam rá mindent, lehet ez volt a baja. Viszont most valamiért nem jeleníti meg a feliratokat, hiába van bekapcsolva. Ez eléggé kellemetlen.
Szerk.: Úgy tűnik elszóltam magam. Most, hogy kiléptem és újra vissza annyi változott, hogy a menübe beenged. Viszont amint megmozdítom az egeret crash. Áldásom rá, komolyan...
-
nem_tom
őstag
Megcsináltam. Teljesen lepucoltam a játékot. Feltelepítettem natúr, indít, működik. Complete felrak, indít, működik. Magyarítás felrak, indít, működik. Aztán állítottam a grafikai beállításokon, ennek hatására crash és azóta megint csak nem lehet elindítani. (új játékot nem kezdtem és a mentéseket sem másoltam még vissza)
Szerk.: Mielőtt lepucoltam volna, csak a magyarítást szedtem le. Nem indult úgy sem.
-
nem_tom
őstag
válasz
shield #33564 üzenetére
Pedig a magyarítás leírásában is meg neten is fel van tüntetve, hogy kompatibilis a Complete móddal. Ráadásul mint mondtam, több óra gondtalan játék után adta be a derekát. Ha minden kötél szakad inkább leszedem a módot és natúrba játszom ki de akkor meg kezdhetem elölről. Ezt szeretném elkerülni amennyiben lehetséges.
-
nem_tom
őstag
Üdv! S.O.S. Help somebody pls! Felmerült egy olyan probléma, hogy játszottam vidáman, minden rendben volt, már javában Jupiter környékénél űztem a stalker életet amikor a játék gondolt egyet és xRay engine működése leállt. Hát mondom fasza, de van ilyen. Viszont azóta nem tudom elindítani a játékot. Indítanám, nem történik semmi. Fekete képernyő majd xRay engine működése leállt. Hiba üzenet nincs, log file teljesen üres. Ez mi a búbánat szerintetek? A játék egyébként magyarítással és Complete móddal fut.
-
nem_tom
őstag
SGM 2.2 -höz valaki tudna adni egy letöltési linket? Tudom, ott van a téma összefoglalóban, de őszintén szólva nem szeretnék regisztrálni valami ismeretlen eredetű orosz oldalra ha nem muszáj.
Illetve azok a fix-ek mik akarnak lenni?
-
nem_tom
őstag
Sziasztok! SGM 2.2 -höz van magyarosítás?
-
nem_tom
őstag
válasz
Dhampir #14287 üzenetére
Az irányító ellen nem kell hevesen küzdeni. Bedobálsz neki megfelelő mennyiségű gránátot és hamar kifekszik. Az irányítók szeretik a robbanóanyagot.
Azt nem tudom, hogy a többi STALKER-nél mit takarnak a Complete módok. Valakitől úgy olvastam, hogy a SoC-nál ez a mód inkább az emberekre helyezi a hangsúlyt, és nem a szörnyekre.
-
nem_tom
őstag
válasz
Dhampir #14285 üzenetére
Ha még egyszer szeretnéd kijátszani az alapjátékot, én csak javasolni tudom. Tényleg sok bug kivan javítva, meg pár extra fejlesztés ami szintén csak jobbá teszi a játékot. Illetve ha a videókártyád engedi, grafikailag is jó lehet. Bár ezt nekem sajnos nem sikerült megtapasztalnom.
-
nem_tom
őstag
válasz
Medvelászló #14231 üzenetére
Felborították? Az hagyján, engem kocsistúl szó szerint az égig repítettek.
-
nem_tom
őstag
A sima SGM 2.2 működik és sokkal jobban tetszik mint az Enot.
Viszont a Beállításoktól még most is kifagy. Ez úgy látszik örök rejtély marad.
(#14213) Aarpok: Ez nem ér, én ott nem találtam meg a képződményt.
-
nem_tom
őstag
válasz
#90933760 #14202 üzenetére
Mindegy, akkor is idegesítő. Az ellenfelek hipp-hopp lekapják az összes életemet. Elkezdem gyógyítani magam, azzal teljesen lefáradok, szinte sétálni se bírok és még közben a fegyvert is elrakja. Tehát meghalok, vagy meghalok. Ha van egy kis szerencsém túlélem. Egy csapat vadkannal se tudtam elbánni emiatt.
-
nem_tom
őstag
Ezt nem értem. (SGM 2.2 Enot) Ha használok kötszert vagy elsősegélycsomagot, az miért szívja le a fele energiámat? Ami amúgy is nulla amióta elkezdtem ezt a módot. Ráadásul csak 21:00-tól aludhatok. Arról nem is beszélve, hogy a Beállítások menüponttól megint csak kifagy a játék. A sima SGM 2.2 is ilyen? Eddig nem fogott meg túlzottan.
Eddig csak a tűzharcok nyerték el a tetszésemet.
-
nem_tom
őstag
SGM 2.2 Enot -ban nem lehet kikapcsolni azt a maszk plusz légzés effektet? Eléggé idegesítő, mikor rajtam van a sisak.
-
nem_tom
őstag
Csináltam egy tökéletes befejezést.
Megpróbálom még az SGM -et beüzemelni. Ha működni fog még azt is végignyúzom.
-
nem_tom
őstag
Valaki tudna nekem segíteni? Noét szerettem volna felkérni, hogy tartson velem Pripjaty-ba, de nem tudom. Csak iránytűt tarhálni lehet. Miután harmadjára koldulok tőle iránytűt, lőni kezd rám. Ez miért van?
-
nem_tom
őstag
válasz
Medvelászló #14160 üzenetére
Meg képződményekben gazdag.
-
nem_tom
őstag
Valaki tudna nekem valami támpontot adni arra, hogy Szarkát hogyan találom meg és Flintát aki mások tetteivel dicsekszik hogyan intézhetem el? Ne mondjátok el konkrétan, csak valami támpontot kérnék. Előre is köszi!
-
nem_tom
őstag
A Hűtőtoronynál hol kell a méréseket végezni a tudósoknak?
Egyébként, hogy belekössek a 0. hozzászólásba: A Complete mód nem csak egy szimpla grafikai mód.
-
nem_tom
őstag
válasz
dodopek #14004 üzenetére
Nem a grafikai tuning érdekel, hanem a játékélmény. És a leírások alapján ezek a módok jobbat biztosítanak mint az eredeti. (amúgy az új Gainward 9600GT videó kártyám nagyon szépen viszi az új játékokat)
Egyébként most francba a módokkal, más gond merült fel. Újrahúztam a játékot és azóta alsó hangon 15 perc kell, amíg betölt valamit. (új játék, mentés betöltése) Sőt! Nem is azóta, ugyan is pont emiatt telepítettem újra, viszont továbbra is ez a hasfájása. Egyszer vártam végig (új játékot nyomtam), nagy nehezen betöltött 15 perc alatt aztán lefagyott. Egye meg a a mit tudom én mi már ezt az egészet, hogy nekem semmi sem akar működni.
-
nem_tom
őstag
válasz
dodopek #14001 üzenetére
Értem. Köszi, hogy megpróbáltatok segíteni!
Most már viszont elegem van az egész macerából és abból is, hogy huszadjára kell újratelepítenem a játékot. (ami nem 2 perc sajnos) Még megpróbálkozom a Complete móddal és ha nem megy, akkor még egyszer kijátszom az eredetit és kész annyi.
Egyébként a játék nagyon tetszett, legalább annyira mint a SoC. Bár lehetett volna sokkal parásabb is, azért így is volt 1-2 rész ahol majdnem telecsokiztam a gatyámat. -
nem_tom
őstag
válasz
rétisün #13987 üzenetére
Az utolsó két sor: "001B:0040B289 xrEngine.exe, CCC_LoadCFG_custom:
perator=()
001B:0044DFEE xrEngine.exe, CCF_EventBox:CF_EventBox()" Ha ebből ért valamelyikőtök valamit, hát az jó.
Egyébként merrefelé kéne keresgélnem a katonai ládához való 2 kulcsot? Ami a vérszopó-fészekhez kell.
Szerk.: Hülye smiley-ik.
-
nem_tom
őstag
válasz
dodopek #13984 üzenetére
- Meghajtóval kapcsolatban, konkrétan mire vagy kíváncsi?
- 1.6.02 stimmel.
- Nem tudom mi az a log file.Hibaüzenet nincs.
- Nem lehetett gond grafikai téren. Pláne, hogy a textúra kiegészítőket nem telepítettem
- Pontosan úgy, ahogy a 0. hozzászólásban van."SGM 2.2 Enot Edition:
Ez igazából játémenetben ugyanaz mint az SGM 2.2. Annyi a különbség, hogy ebbe a modba rengeteg új fegyvert is raktak az SGM 2.2 mellé.
SGM 2.2 Enot edition
Fix 12.12.12
A modhoz telepíhető grafikai mod (ha gyengébb géppel rendelkezel akkor ezt hagyd ki és telepítsd rögtön a magyarítást):
Absolute Nature 3 lite SGM edition
SGM 2.2 Enot edition magyarítás (köszönet érte PeL és LeoDeluxe fórumtársaknak)"Miután átírtam a fsgame -et, először bemásoltam az SGM 2.2 Enot Edition gamedata mappáját a játék gyökérkönyvtárába. Aztán a Fix gamedata mappájával írtam felül, a grafikai módokat kihagytam aztán jött a gunaddon gamedata mappája és végül a gunaddon patch gamedata mappája. Végül bemásoltam a magyarosítás gamedata mappáját. Ennyi, mert ugyebár a leírás szerint is ennyi.
-
nem_tom
őstag
Megint nem jó. Ugyan azt végig csináltam, mint amit korábban említettem (most már a gunaddon-al karöltve) és kifagy ha a Beállításokra nyomok a menüben.
-
nem_tom
őstag
válasz
Aarpok #13961 üzenetére
Okés, köszi!
"a ruha és fegyverezet bizonyos % alatt nem javítható,nehezebb a pénzszerzés" Ennek az együttes kombinációja miatt, inkább csak a sima SGM 2.2 -t fogom játszani.
Ha van valami ehhez hasonló amit érdemes tudni a sima SGM 2.2 -ről is, akkor légyszi szóljatok!
-
nem_tom
őstag
Nekem nem akar működni ez az SGM 2.2 Enot Edition. Amint a menüben rányomok a Beállítások gombra, kifagy. Pedig úgy jártam el, ahogy a 0. hozzászólásban le van írva és azokat is töltöttem le. SGM 2.2 Enot Edition + Fix + magyarosítás.
Vagy előbb a sima SGM 2.2 -t kellett volna megcsinálnom?
-
nem_tom
őstag
A Complete mód mit takar? Csak mert azt nem írja a 0. hozzászólás.
-
nem_tom
őstag
válasz
#90933760 #13905 üzenetére
Azért valamennyire bepótolták ezt a Clear Sky-ban. Volt, amikor nagy nyugodtan sétálok a Vörös-erdőben, amikor véletlenül (szó szerint) belebotlottam egy láthatatlan vérszopóba... na volt ott beszarás. Egyébként igazatok van, sokkal gatyamaszatolósabbra is megcsinálhatták volna a S.T.A.L.K.E.R. sorozatot. (persze így is volt, hogy a szívbaj jött rám egy kevésszer
) Sebaj, így is szeretjük.
-
nem_tom
őstag
Hali! A minap elkezdtem játszani ezzel is. Viszont felmerült 1-2 dolog, ami nem világos. A zóna teljesen másképp néz ki, mint az előző részekben. Illetve Pripyat is. Miért van ez? Amennyiben ez kiderül a későbbiekben, akkor ne mondjátok el! Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Óra topik
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest