Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ablack
üzenetére
Az inSSIDer kép alapján nincsen semmi zavaró hálózat, ez nagyon jó.
Pontosan milyen típusú a laptop adaptere?
Hol van a TP-Link adapter (gép mögött/tetején/stb)? Próbáld meg kicsit mozgatni hátha jobb lesz?
A router-en mi a wifi régió? Ha nem magyar akkor állítsd át arra. -
ablack
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az adapterhez először a Windows által letőltött drivert használtam, majd letöltöttem a TP-LINK oldalárol a legfrissebbet (2012 óta BETA állapotú) drivert de azzal sem javult.
A laptopban a beépített adapter van használva.
Egyébként az a furcsa hogy a Windows torrent közben úgy jelzi ki, mintha kihúznám az adaptert és az eszközkezelőben is eltűnik egy pillantara, majd újra csatlakozik. -
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Routerem: TP-LINK TL-WR842ND
Wifi adapter: TP-Link TL-WN722NOlyan problémém van hogy a Speedtest szerint a kapcsolat nem éri el a kellő, sebességet és a vonal képe is elég fűrészfogas. Az a furcsa hogy van olyan nap amikor eléri, és van amikor nem. Általában torrentezés közben a vonal meg szokott szakadni kb.:20 prcenként,(Olyan mintha a gép egyszerűen eldobná a wifi adaptert). Néha olyan is van hogy egy videót nem tölt be (pl: Youtube), csak többszöri próbálkozásra , az adapter ki-be húzása után, de van hogy ilyenkor sem javul a helyzet.
Szinte majdnem biztos hogy nem a router hibás, mert az előtte lévő roterral (D-LINK DIR-600) is ezt csinálta.A gépemen Windows 8 van.
Van egy laptopom is ott a kapcsolat tökéletes, és a letőltési sebesség megfelelő.
Szerintetek mit tudok tenni?
-
Hoqspok
tag
Sziasztok !
Topicot olvasgatva félelmeim támadtak repeater használatával kapcsolatba. Jelenleg egy DIR-655 D-Link routert használok egy régi tégla építésű két szintes kertes házba, A ház hossztengelyébe egy baromi vastag válaszfal van jó öreg téglából. A födémen még úgy ahogy átmegy a jel mert a nappali fölött lévő szobába egész jó a térerő, de a teraszon alig van jel pedig a távolság max 6 méter.
A képen Wi-Fi helyén jön be a net az utcáról illetve itt van minden kábel modem TV. média center NAS . szóval a router áthelyezésével négyzetesen nő a kábelek száma.
A problémák akkor jöttek amikor a „gyerekek” kitalálták, hogy a teraszon és hozzá tartozó kertbe is szeretnének az okos telefon netezni. Én pedig nem szeretném szét vésni a lakást,
párom pedig a kábel csatornákat nem akarja látni. 
Most keresem a lehetőségeket hátha van valami jó ötlet .
eddig arra gondoltam
A - veszek egy ilyen N300 repeatert és kirakom valahova a konyhába aztán vagy jó vagy nem …
B- veszek egy ilyen antennát és a nappali bejáratához rakomPersze fotelfizikus vagyok és jó lenne valami szakértő véleménye Előre is Köszi a segítséget !

-
LámaZ
addikt
Sziasztok!
Per pillanat egy ilyen wifi hotspotot használok, amelyre egy Windows PC, egy androidos okosteló és egy szintén androidos tablet csatlakozik.
Az a problémám, hogy a PC néha kiírja, hogy a hálózaton egy másik gép ugyanazt az IP-címet használja, mint az övé. Aztán végül mégis müxik a dolog.
A WiFi hotspoton a DHCP szerver engedélyezett, 192.168.1.10-től 10-100-ig oszt ki címeket. A DHCP Lease Time: 86400. A hotspot saját címe: 192.168.1.1, alhálózati masz a szokásos 255.255.255.0.Mi lehet a hiba oka/megoldása?
Lehet, hogy valamelyik alvó droid címét megint kiosztja a hotspot, de a Windows éberebb, és beszól? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Icedragon86
üzenetére
Minden bizonnyal elfogy a firmware-ben beállított maximális kapcsolatszám, ezért van az, hogy a routert eléred, de a nethez már nem férsz hozzá! Nem ismerem a routered firmware-jét, így nem tudom, hogy egyáltalán van-e lehetőséged ezt állítani, ha nincs, akkor javaslom kicsit korlátozni a kapcsolatszámot minden területen, főként a p2p alkalmazásokra ügyelve! Torrent, DC, stb... Nem tudok róla, hogy erre a típusra lenne custom fw, így más lehetőséged nem nagyon van, csak a router cseréje, ha az előbb írtak nem segítenek!
A két routeres megoldásra már kaptál választ, nem működik, ha csak a szolgáltatód nem biztosít két külön WAN IP címet!
-
Icedragon86
csendes tag
"Tisztelt Szakértő Közösség !
Segítséget kérnék abban , hogy megoldjunk egy problémát. Előre is megköszönve segítségetek.
Jelenleg egy D-Link DIR-655 teljesít szolgálatot egy 10/10 M es vonalon ez lesz bővítve(100/100 M-re ).
Problémánk az , hogy folyamatosan növekszik a létszámunk és a router jelenleg is 2 percenként eldobál mindenkit gondolom én a túl sok eszközt már nem tudja kezelni jelenleg kb 20+ az eszközök száma.
Kérdés az , hogy ha a vonal fejlesztve lenne és beérkezési pontra rá lehetne e csatlakoztatni egy Switchet ami a két routerre 50-50% ban szétosztaná a vonalat?. Az egyik router a D-Link 655 es maradna a telefonok kiszolgálására és egy új esetleg általatok ajánlott router pedig a gépeket szolgálná .
Esetleg hogyan máshogy lehetne megoldani a fennálló helyzetet.
A lakás 3 szintes a router az első emeleten van a 2. on az utolsó szobában is rendesen lehet fogni a jelet."
Elképzelhető, hogy a jelenlegi router is képes lenne ellátni a feladatot a nagyobb vonallal ? A szakadások általában a terheléstől függnek, ha mindenki rajta csüng 1-2 percig tart a folyamatos kapcsolat aztán bevillan a D-link hiba oldala amin értesít , hogy a routert bár elérem a netthez nem csatlakozok.
Esetleg egy izmosabb routert, ha ajánlanátok azt megköszönném ami képes ellátni legalább 30 eszközt fennakadás nélkül.
A eszközök kivétel nélkül WIFIN keresztül csatlakoznak fel.Megragadva az alkalmat megköszönöm Gubek-Einste iránymutatását.
-
sch_a
addikt
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
A wireless settings lenne érdekes. Esetleg még a wireless security. Persze csak akkor, ha tudjuk milyen laptopról van szó.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen beállítások vannak a router-en? - Nem tudom pontosan mire gondolsz, a router helyesen befon configolva.
Milyen adapter van a laptop-ban? Gyári vagy oprendszeres driver van használva? A gyári driver- lett feltelepítve.
Máshol működik? Pontosan mi is a hiba jelenség (IP-t kap/nincs külső hálózat)? - Máshol nemvolt még módom kipróbálni. Nem kap IP címet a laptop a router-től wifi-n keresztül, kábelen keresztül kap IP -t és működik is a net. -
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Milyen beállítások vannak a router-en?
Milyen adapter van a laptop-ban? Gyári vagy oprendszeres driver van használva? Máshol működik? Pontosan mi is a hiba jelenség (IP-t kap/nincs külső hálózat)? -
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősnek van egy TL-WR741ND - routere.
A laptop-ja nem tud csatlakozni a router wifi jeléhez. Kábelen van net, és a telefonal jó a wifi-is.
Ez most a laptop hibája vagy a routeré ? -
King Unique
titán
Korábban itt is megemlített nyüglődésem [link], megoldódni látszik, mióta routert magasabbra, gép tetejére tettem szobában (nem tudom ez jó-e neki?), azóta ma tesztelve nem szakadozik és jelerősség is stabilan 3-4-es és 70+-1,2 dbm küröl van
, erre mért nem gondoltam korábban..

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
h_eduka
üzenetére
Szerintem először is RESET-eld le, mint már fentebb írtam, áram alatt 10mp! Aztán egy LAN kábellel az egyik LAN portját kösd össze a gépeddel, de eközben a CISCO-ra ne legyél rákötve, majd lépj be az admin oldalra, vagy az 1.1, vagy a 0.1 végű címen! Mindkettőt használja a TP-LINK, így nem lehet megmondani, hogy a tieden melyik érvényes jelenleg! A LAN IP címét állítsd át 192.168.0.254-re, és ezt mentsd el! Ezután lépj be az új, 254-es címen, és kapcsold ki benne a DHCP szervert! Ezt is mentsd el, majd ezt követően már bekötheted a hálózatba úgy, hogy a CISCO és a TP-LINK egy-egy LAN portját kötöd össze egy kábellel! Így minden eszköznek a CISCO fog címet osztani, de egy hálózat lesz az egész, nem lesznek elhatárolva egymástól az eszközök! A CISCO továbbra is a 0.1, a TP pedig a 0.254 címen érhető el majd! A WiFi titkosítást ne felejtsd el!
-
h_eduka
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen ezen az oldalon bejött a cisco-nak a konfigurálható oldala..
de a telefonomon meg a laptopon megjelenik a tp-link wifije is azt hogy tudnám konfigurálni vagy a jelszavát megtudni annak? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
h_eduka
üzenetére
Alapbeállítás szerint semmi, vagyis nincs jelszó! Ezt neked kell konfigurálni... Ha csak nem egy használt routerről van szó, ami már volt állítgatva! Ez esetben meg inkább javasolt lenne egy RESET-et nyomni neki, a hátulján, áram alatt ~10mp-ig!
Lehet http://192.168.0.1 az admin felület címe!
-
h_eduka
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
saját admin felülete a http://192.168.1.1/ oldalon nem jön be..
-
h_eduka
tag
ma vettem egy TP-Link TL-841N típusú routert a papíron lévő dolgok szerint összekötöttem a T-Home-tól kapott Cisco EPC3925 típusú modememmel és beraktam a CD-t, ahogy a leírás mutatta de azt írja ki az ellenőrzésnél, hogy:
Failed to search the router
1. Please check the network connectivity!
2. Please check the model of your router!mi a teendő? a telefonon a WI-FI-k között látszódik egy TP-Link WI-FI és ott van a Cisco modem WI-FI-je is .. :/
-
-
buca84
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tuti? Nem fog megkeveredni?
Ennyi a gondja?És a repeater?
-
-
buca84
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az a noti, ami a repeaterre csatlakozik, annak a kártyája csak g-s. Viszont a másik notiban N-es kártya van.
Ez a beállítás jó a 1034ND-n?Persze, hogy volt reset. Még a szoftvert is újra raktam.
Most fogjuk rá, hogy jó a repeater. De várom, hogy mikor omlik össze.Még azzal megpróbálkozom, hogy átrakom (magasabb pontra teszem - szekrény) a 1043ND-t.
-
-
gonzo1
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos nem, mert a szolgáltató már küldött levelet, hogy az IP címemről spameket küldözgetnek. Ez többször is előfordult, nem egyszeri eset volt.
-
gonzo1
csendes tag
Sziasztok
segítségre lenne szükségem, mert a szolgáltatótól új routert kaptam Thomson TWG870UG-t.
Ezen a routeren a tűzfal védelmi szintjét lehet állítani: alacsony-közepes-magas.
A gondom a µTorrent-tel van, mert csak alacsony védelemnél működik. Így viszont folyamatosan támadják a gépemet, (a µTorrent portján át) másodpercenként ugrik fel a malware jelentés, hogy blokkolt egy támadást. A µTorrent-et úgy állítottam be ahogy szoktam, portot nyitottam stb. Ha megemelem a tűzfal védelmi szintjét, azonnal leáll.
Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a hiba? Köszönöm! -
Bozek
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az előző kép is ugyanilyen volt, akkor még nem értetted.

-
válasz
buca84
üzenetére
Nagyjából ilyen képet kértem, így már lehet érteni a dolgokat.
Furcsa, hogy Speed-re csak 54-et ír, rendesen be van állítva az N-es wifi vagy az adapter csak G-s?
Reset majd újra beállítás volt már?
Lehetne tenni egy próbát az 1-es csatornára állítással mert ott gyengébben látszanak a többiek. -
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
buca84
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem értem a kérdést. Milyen képet szeretnél?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A Speed gyanítom, hogy km/óra, a Mode-nál pedig minden bizonnyal van négy fokozat, Rookie, Advanced, Master, és God!

-
dejaris
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A routeren ezt hol?
-
-
-
dejaris
addikt
Van egy tp-link wr740n routerem. A modembol lan kabelel van netem, de a router wifijere a gep csak annyit mond, hogy limited. Ujra inditgattam minden fele sorendben a dolgokat, reseteltem a routert is. Ez mar kuka?
-
buca84
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A BUCA végűek az enyémek.
-
-
buca84
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
59-63% között fogja a repeater a 1043ND jeleit.
-
-
akarnokd
csendes tag
Üdv,
vettem egy DS-Link W301ND routert, aminél szinte mindent be tudtam állítani, de ha a admin jelszót próbálom átírni bármire, akkor onnantól kezdve nem enged be a webfelület hibás jelszóra hivatkozva.
Többször próbálkoztam factory reset után. Ha ez valami firmware hiba, akkor hol lehet hozzá firmware-t letölteni? A gyártó honlapján semmi nincs, a Google keresés meg folyton a Nintendo DS-t hozza ki.
-
buca84
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez alapján állítottam be.
-
-
buca84
őstag
Nemrég vásároltam egy 741ND-t repeaternek (1043ND-re csatlakozik).
A 1043ND-n open-wrt van a 741ND-n gargoyle.
A jelszint 59-63%.Sajnos 10 perc használat után eldobja a jelet a 741ND és újraindítás/kikapcsolás után nem lehet rá csatlakozni.
A környezetemben nincs hasonló csatorna, mint amit én használok.
Szerintetek mi lehet a gond?
Illetve javasolnátok helyette másik routert, ami gargoyle kompatibilis és repeaterként is működik.
-
dbocskai
tag
Sziasztok!
Egy Dlink DIR-815-ös routerem van, most másfél éves (garanciális), egy UPC 25-ös nethez tartozó kábelmodemre kötve. Legfrisebb firmware-rel.
Nemrég tapasztaltam, hogy amint valamilyen nagyobb adatforgalom folyik a hálózaton (nagyon file letöltés, torrentek, online játékok) a kapcsolat egy idő után megszakad.
A kábelmodemen (elmúlt héten lett cserélve, de mégse ő lesz a ludas) világít a jel, hogy nem folyik adat át rajta. A router kezelőfelületét elérem, a kábelmodemét már nem, így gondolom valahol a kettő között szakad meg a kapcsolat.
Eleinte csak ritkábban, most már szinte minden nagyobb adatfolyamnál jelentkezik a probléma.
Hasonló okokkal miatt lett az előző router is cserélve, lehetséges az hogy nagyon aktív használat mellett (non-stop online, napi 10 órát biztos lóg rajta 1-3 gép wifin keresztül) kb másfélévente megfőzök egy routert?
Mit tudok esetleg még kipróbálni, mielőtt a garanciális küldözgetéssel nem lesz hálózatom hetekig?
Valakinek van tapasztalata Dlink garanciával? Ugyanilyet küldenek vissza (2010-es modell kb)?Köszi
-
Bozek
nagyúr
válasz
Warpig
üzenetére
Nekem már semmivel se sikerül belépni, még Telnet-el vagy SSH-val se.
Pedig csak felraktam a DD-WRT-t, ami után még működött is. Aztán amikor beállítottam a PPPoE kapcsolatot, meghalt az egész...Egyébként alapból nekem is a 192.168.0.1 volt, de megváltoztattam 1.1-re, mert a modem az 1.2. Ami egyébként vicces, mert a WR842ND-vel elértem, de a WR340G-vel meg nem.

-
aero.
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére

Az enyémen még a régi 1.1 van.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
-
.Szaki.
addikt
válasz
krealon
üzenetére
Akkor ha jól értem a router hátulján ott lesz a pin-kód, ha ezt beírja, akkor menni fog a cucc? Őszintén szólva már nem nagyon emlékszem mi volt hozzá megadva, a legtöbb info-t ( ip-cím, felhasználó név, jelszó) netről szedtem. Bocsi ha félreértettem, nem vagyok ma túl jó formában..:-)
-
krealon
veterán
válasz
.Szaki.
üzenetére
A WPS pinkod 8 jegyu.
Ennek megfeleoen konnyen torheto. -
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Haverom megkért, hogy kódoljam le a wi-fit az smc routerén. Nem mai darab a cucc, mivel most nincs nálam a pontos típusát nem tudom megmondani. A lényeg, hogy lekódoltam neki a wi-fit, nálam tökéletesen működött, rá tudtam csatlakozni tablettal a megadott jelszóval, minden tökéletesen működött, többszöri próbára is. Visszaadtam a routert, tegnap pedig kaptam a telefont, hogy náluk nem működik, valami 8 számjegyű kódot kér, nem pekdig azt amit én megadtam. Mivel nem igazán tudta elmondani, hogy mit kért a gép így lövésem sincs, hogy mi lehet a gond. Valaki ötlet? Köszi előre is!
-
adamtoth
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
helló!
köszönöm a gyors választ, igaz nem tudom mit változtattam meg miért de megtettem és nem nagyon tapasztaltam javulást. Esetleg nem lehet hogy ennél a rúternál van valami általános betegség? Bár több helyről is olvastam hasonló problémákat, hogy többször kell frissíteni meg nem tölt be etc. -
KuCu_155
tag
Sziasztok!
Router : TL-wr841nd
laptop: Asus X55COlyan problémám merült fel ,hogy a wifis routerem valamiért nem osztja meg a netet az itthoni laptopon , olyat csinál minden be van állítva laptop bekapcsolva van net , laptopot kikapcsolom vissza már nincsen net és azt írja ki korlátozott kapcsolat a hálózatra 100% jelerősség mellett :S erre csak egy megoldás van ha a wifin elhúzom a wifi kikapcsoló pöcköt és vissza akkor megint van net de csak akkor ha be van kapcsolva a laptop ..
Már mindent kipróbáltam másik chanel , titkosítás , firmware frissítés de az istenért nem jövök rá a megoldásra :S
Utolsó mentsvár visszavittem a routert ,hogy mérjék be a jelerősséget , mert lehet valami probléma van vele vagy hibás a router elvitték kaptam egy újat csak egy a probléma az új is ugyan ezt produkálja
Valakinek valami ötlet ?
-
aero.
veterán
Persze, nem haragszom, muszáj kizárni ezt a lehetőséget. Segítek benne.

Nem állítottam proxy szervert, ellenben tudom mi az, és nem használom, nem is használtam soha. A DNS automatikusra van állítva, mint ahogy az IP is, amit 192.168.1.1 -s 1.253 között oszt ki. Tehát a Windows hálózati beállításai változatlanok maradtak.
Bozek: Nem látom, hogy hol kötöttem beléd, de nem is baj.
-
bacus
őstag
Szeretem ezt a hozzáállástt, semmi nem változott. Ezt hallom nap mint nap. A kedvencem, amikor úgy hivnak ki egy géphez, hogy most ugyan nem indul, de nagy baja nem lehet, mert tegnap még működött.

Hogy kicsit a problémáddal is foglalkozzunk. Azt, hogy miért csak 5.-re jönnek be az oldalak, sok oka lehet. Zárjuk ki a routert. Ird le a hálózati beállitásaid, főleg a dns -t nézd meg. Persze ne legyen aktiv semmilyen vpn kapcsolat..
Egyébként az én gyanum, hogy beállitottál egy proxy szervert, mert anonimnak lenni cool dolog
Amikor a proxy elérhető, bejön az oldal, amikor meg nem, akkor dobja a hibát. -
Bozek
nagyúr
Értjük, de akkor miért ebbe a topic-ba írod? Azok alapján, amiket eddig megtudtunk, csak 1 géppel van gond, a többit rendesen kiszolgálja a router. Tehát mi következik ebből? Próbáld meg újrarakni a gépet. Vagy legalább egy víruskeresőt és egy spyware (ad-ware) keresőt futtass le rajta.
-
aero.
veterán
Kábellel, de a módosítások előtt minden jó volt. Nem állítottam semmit mást, nem most szabadultam először router felületére. Egyébként is, szerintem ilyet nem is lehet, hogy elrontjuk az egyik ágat.

A max. a falból kijövőt tudom cserélni, a házba végighúzott fali kábelt nehéz lenne, de mindjárt szétnézek.
-
aero.
veterán
Nema PH-val van a baj, bármelyik oldal ezt csinálja az egész világhálón. A poén, hogy a gépemen semmi nem módosult, ha szar lenne, akkor az összes gépen annak kéne, de nem. A wifi és a többi gép is szárnyal, ahogy eddig. Csak az én gépemen rosszalkodik.
Pl. tegyük fel beraksz ide egy cnn-es hírt, rákattintok, tölt fél percig majd kiírja, hogy nem sikerült betölteni. Rámegyek az újratöltésre, ezt eljátszom 2-5x és betölt.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sőt biztos, hogy nem! A PH-ról sajnos köztudott, hogy hosszú hónapok óta döglődik, ami időnként brutális lassulásban, 503-mas hibákban, vagy rosszabb esetben totális elérhetetlenségben nyilvánul meg! Például tegnap este a késő esti órákban is volt egy 10-15 perces teljes leállás, majd mikor visszajött, akkor is még sokáig lassú volt, és 503-makat dobált!
De volt már olyan is, amikor fél napig nem ment!
-
adamtoth
csendes tag
helló mindenki!
Én "büszke" tulajdonosa lehetek egy micradigital 802.11g típusú routernak. A problémám az hogy esetenként nem töltődnek be honlapok, vagy ha igen a képeket nem tudja betölteni (pl ebay). Onnan tudom hogy biztos nem számítógépes a probléma, mivel a szomszéd netével, ugyan abban a pillanatban átcsatlakozok és nyomok egy frissítést minden bejön, szóval feltételezem routerrel lehet valami. Tippek ötletek hogyan lehetne ezt megszüntetni vagy enyhíteni vagy bármilyen lépést tenni?extra kérdésként a jele sem túl erős, tud valaki jelerősítőt ajánlani ehhez a típushoz vagy más márkákhoz való is jó ehhez?
Köszöntem
-
VaMik
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, igen beragadt
Hogy találtad ki? -
VaMik
tag
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy egy Netgear G54 WGR614 routerben be lehet e állítani sáv széllesség korlátozó szabályt PC-kre??????????????????????????????????????? Mert én nem találtam ilyen opciót.
-
válasz
utgyuru
üzenetére
nem elvi érték, mert a kapcsolat valóban adott értéken jön lérte, csak a mérés során nem a teljes forgalom mutatkozik, hanem csak a hasznos adat, ami a forgalomnak csak egy részét képezi, a szükséges körétés nem mérődik, de beleszámít a kapcsolati sebességbe. sarkítottam kicsit, de a lényeg így talán érthető.
lan <-> irányban adott szabvány - nagyon közel - maximális sebessége, mivel az nem hardver (proci, ram...stb) függvénye. -
válasz
utgyuru
üzenetére
szia,
a wifi esetén a "kapcsolati" sebesség van megadva, de a wifi forgalom során a hasznos adatok mélyen csomagolva vannak, így a "mérhető" sebesség csak a "kapcsolati" sebesség töredéke lesz, 300-as kapcsolatnál jellemzően 80 - 90 megabit/sec, szélsőséges esetben kicsivel több.
a 100-as portok is csak szabványos jelölés, viszont wan <-> lan irányban ez hardver függvénye, adott router elég jó ilyen szempontból a 100-as routerek között, így 80 - 90 megabit/sec környékén képes adott irányokban átvinni, de a gyengébb routerek esetén hiába a 100-as szabványos jelölés, a fele sem megy át, tehát ezt konkrét típusa válogatja. -
utgyuru
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy elég csíra kérdésem. Szóval itt van pl ez a router. Itt a 300 mbps az a wifire vonatkozik, ha jól értem. Akkor itt most a router és egy wifin csatlakoztatott eszköz között lesz ennyi a sávszélesség ? Kábelen meg a 4 db 100 mbps portja van, tehát akkor elvileg wifin nagyobb sávszélesség érhető el 2 eszköz között, mint kábelen?
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Van itt valakinek esetleg mikrohullámú nete, vagy tapasztalata ezzel kapcsolatban? Barátnőm szüleinek ilyen van, egy Sagemcom SX682 modemel, és a régi D-Link routerüknek kipurcant a wifije. Vettem a helyére egy TP-Link WR841N típusú routert, de valamiért nem akar működni. Úgy látom a Sagemcom modemen be van kapcsolva a DHCP, router-ként működik (van még olyan opció, hogy Bridge, vagy IP Passthrough), PPPoE pass-through: Off, Protocol: Obtain automatically (static és PPPoE lehetőségek vannak még). Szerintem kb. ezek az adatok, amik fontosak lehetnek rajta. Nincs esetleg egy leírás valahol mikrohullámú modem+router beállításáról?
A routeren elvileg beállítottam mindent amit kell. Azon gondolkodom, hogy talán a DHCP-t ki kéne kapcsolni a modemen, és a routerre bízni. -
aero.
veterán
Sziasztok
Tegnap kinyitottam az XBOX-hoz szükséges portokat, ezeket, + bekapcsoltam az UPnP-t.
Port 88 (UDP)
Port 3074 (UDP and TCP)
Port 53 (UDP and TCP)
Port 80 (TCP)Már közbe is akadtak nehézségeim, leokézáskor simán nem töltött be a router felülete a módosítás után, utána is csak sokadjára tudtam visszakecmeregni. Mindegy, sikerült megcsinálnom, az XBOX-nak is jó volt.
Közbe meg az történt, hogy az én gépemen nem igazán maradt net. Alul ikon nem jelzett semmit, nem hibás a kapcsolat, be van dugva, úgy is volt. Nem töltöttek be az oldalak, de az egyik se. Ha kikapcsoltam az utorrentet akkor ment minden rendesen. Na most, nem vagyok kezdő, hogy 100% feltöltés mellett netezzek, nem ez történt, akkor sem ment a net, ha csak futott, egy aktív torrent nélkül, 0/0 sebességgel (mert itt se indult el semmi). Kikapcsoltam benne az upnp port hozzárendelést (innentől megy a feltöltés, korlátozva persze, ahogy eddig), azóta bejön pl. a hardverapró főoldala, meg pár oldal, de ha rámegyek a fórumra, akkor nem tölt be. Ez a topik is csak harmadjára sikerült. A routerbe be tudok menni simán, most gyors is. A letöltési/feltöltési sebesség megvan, speedtest szerint, meg ha valamit letöltök, akkor is.
A router egy ratyitallér ZTE ZXV10 H201L ami a legszarabb eszköz, amit valaha láttam, és modem is egyben. Egy gagyi szar, de nem tudom lecserélni más modemre, mert nincs. Mi lehet a gond? Utálom a hálózatokat.

Ja, és persze visszaállítottam mindent, töröltem a nyitott portokat, minden beállítást amit tegnap csináltam, és persze, hogy nem állt vissza.
A hálózaton található többi gépen minden gyors, minden bejön, akkor is, ha itt megy az utorrent. Wifi is oké.
-
VaMik
tag
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy egy Netgear G54 WGR614 routerben be lehet e állítani sáv széllesség korlátozó szabályt PC-kre??????????????????????????????????????? Mert én nem találtam ilyen opciót.
-
erikke17
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hmm rendbe még beleásom magam ebbe a témába, azért köszi

-
-
erikke17
őstag
Üdv
Mit kell csinálnom, hogy elérejem a routert másik hálózatról vagy akár mobilon keresztül mobilnetről?
Asus RT-N10 Tomato 1.28 RAF by shibby
Gondolom: Administration - Admin Access - Remote Access átrakni HTTP-re, Port 8080 alapértelmezetten, majd Save. Még valamit kell? :S
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Projektor topic
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13C 6/128GB fekete / 12 hó jótállás
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Eladó EDIFIER ES prémium hangszórók ES300 / ES60 / ES20
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
párom pedig a kábel csatornákat nem akarja látni. 

, erre mért nem gondoltam korábban..