- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
Gabesz87 #41507 üzenetére
Az elmúlt évtizedek alatt nekem is újra kellett indítani a szolgáltató eszközét az ÜFSZ javaslatára. Általában megoldotta a problémát. Egyébként minden reggel újraindítom, mert este ki szoktam kapcsolni.
A THG570 LAN IP címe 192.168.100.1, lehet hogy nem router.
-
xrvman
őstag
válasz
Gabesz87 #41507 üzenetére
Modem és a router közt kereszt kötésű kábel kell. A routernek már nem gond, ha egyenes kábelt használsz a modemig. Router és a számítógép között egyenes kötésűt használunk.
Szóval van egy CAT5 egyenes kötésű kábeled és az jó minőségű, nem hibás, akkor ok. Olvastam a Tied TGH-571, de egy THG-570 modem használati útmutatót átolvasva, lehet mégis csak a kikapcsolás bekapcsolás, azaz áramtalanítás volt a jó megoldás, mert a GYIK szerint:
"- Számítógépet cseréltem, és most nem működik az internet.
Ez a modem nem támogatja a kábelek működés alatti eltávolítását illetve csatlakoztatását. Például, ha ideiglenesen egy
hordozható számítógépet akar az asztali PC helyett a modemre csatlakoztatni, akkor szüntesse meg a modem tápellátását,
csatlakoztassa fel az új gépet, és helyezze újra áram alá a modemet."
Ugye a router és a modem közt új kábelt csatlakoztattál, ezért a leírás szerint újra kell indítani a modemet.
Ha visszatérő gond, akkor hívd ki a szolgáltatód, nézzék át a kapcsolatot a modemig.
Egy kérdés:
WAN kapcsolat típusa a routeredben Automatikus IP? -
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #40971 üzenetére
-82dBm nagyon kevésnek számít? Ahol az inverter van, ennyit mérek 2,4GHz-re. 5GH-zen -77dBm és 2 csíkot mutat a telóm (már ha a lenti routerre van épp csatlakozva, de már ezt sem tudom biztosan
).
Volna egy másik kérdésem is: van egy elérhető hálózat 5GHz-en, amit nem tudok beazonsoítani, gőzöm sincs mi az, de úgy tűnik tőlünk jön, mert full jele van, és közel is van.
Hogy a fenébe tudom kideríteni, mi ez? Azt hittem esetleg valamelyik telefon hotspot-ja, de nem, ki van kapcsolva mindenhol. tableteken is. A MAC címe nem szerepel a router setupjában a kiosztott IP-knél, LOG-ban sem látok erre semmit. -
kpityu2
addikt
válasz
Gabesz87 #40927 üzenetére
A loglevel egy mellékszál, mert nem látták a logot. A reddites linknél lehet követni, a router WAN beállításoknál is van privát DNS buherálási lehetőség. Szerintem állítsd mindkettőt auto-ra és aztán beszéljék meg egymás között. A szolgáltatótól kapod a DNS IP-t vagy beállítottál egyénit?
-
kpityu2
addikt
válasz
Gabesz87 #40921 üzenetére
wlceventd_proc_event-re elég sok találat van az snbforumson és a redditen wifi dobálással kapcsolatban. Pl. [link] [link] Annyira nem mélyedtem bele de ahogy láttam valami privát wifi autentikációval kapcsolatos hiba, szóval lehet, hogy a privát DNS beállítás kavar be. Nézd meg a Samsungban, hogy ott van-e valami ilyen beállítás a wifi Speciális menüben. Lehet, hogy ott aktív, a routerben meg tiltva van és ez okozza a gondot.
-
kpityu2
addikt
válasz
Gabesz87 #40906 üzenetére
Nyomd meg a router webes felületén vagy az appban az optimalizálás gombot. Meg kell egy kis idő neki amíg felméri az irányokat (ugye beamforming van). Azonkívül alap esetben -70dB a roaming határ én ezt visszavettem -65dB-re. Meg ha van fix eszközöd, ami nem fog roamingolni, azt hozzáfixálhatod az egyik eszközhöz az AiMesh fülön az eszköz melletti láncszem ikonnal.
-
kpityu2
addikt
válasz
Gabesz87 #40904 üzenetére
Nekem két AX1800U-van, eleinte én is kinlódtam mert wifin keresztül próbáltam, de nemigen akart összejönni, valószínűleg nem megfelelő sorrendben csatlakoztatam őkelmét a wifi hálózathoz. Utána meguntam és összekábeleztem és reset után egyből megtalálta. Amúgy az alap FW-n még nincs AiMesh, mert csak nem régen kapta meg. Igazából amikor én vettem tavaly nyáron, még nemigen lehetett megtalálni ezt a típust, bogarászás közben derült ki, hogy létezik egyáltalán és az új FW-vel megkapta a mesh képességet.
-
-
-
-
mezis
félisten
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #39324 üzenetére
Na most 2. nekifutásra csak sikerült. Nem értem én ezeket a hálózati dolgokat néha...pár nappal ezelőtt reseteltem épp a routert, akkor mondjuk én voltam hülye, és wifin próbáltam, aztán csodálkoztam, hogy nem érem el. Most ugyanúgy próbáltam, mint múltkor...PC-ről, igaz a gép nem közvetlenül a routerhez van csatlakozva, hanem a Telekom HGW-hez, és a router (AP) szintén a HGW-n van. De múltkor így tudtam resetelni, és utána el is értem, újra beállítottam. Most viszont nem sikerült így. FOgtam a laptopot, és közvetlenül összedugtam a routerrel, így tudtam megcsinálni. Tököm tele van ezzel az Asus-al. Mindegy, a switch megrendelve, asus meg repül innen. Nekem végül is csak egy switch kell oda, arr, amire most használva van.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #39066 üzenetére
Írtam pár hete, hogy frissítettem a fw-t az N18U AP-n, és utána nem értem el sehogy sem a setup-jat. Most reseteltem a routert, de ugyanúgy nem érem el. Telekomos HGW-ben statikus IP van adva az Asus routernek. Fing-ben látom is hogy online, elérhető, ezzel az IP-vel. De akkor reset után miért nem érem el mégsem? Asus router app sem tud kapcsolódni hozzá.
-
-
-
válasz
Gabesz87 #38473 üzenetére
ASUS RT-N12 D1 Firmware Version 3.0.0.4.380.8292 2020/03/16
FW_RT_N12D1_30043808292.zip -
-
válasz
Gabesz87 #37956 üzenetére
Asus (és más dedikált AP módot tudó) router-ek esetén a WAN portba kell csatlakoztatni az elsődleges eszközből jövő kábelt mert a dedikált AP mód esetén a WAN port is LAN port lesz.
Ha nem kapcsolod dedikált AP módban vagy állítod be a linkelt leírás alapján a router-t akkor az eszköz router-ként fog működni és dupla NAT lesz a hálózatban. -
woodworm
veterán
válasz
Gabesz87 #35596 üzenetére
Éppen csak átnéztem a gyárit, de a harmadik lesz az, ahol a magyarázó képen a két router kábellel össze van kötve. Azt nem tudom megmondani, hogy a dhcp kikapcsolásra kerül-e. Mindenesetre szükség esetén a manuális ap-mód beállítható, csak a lan portok száma lesz szűkebb.
-
-
-
-
válasz
Gabesz87 #29741 üzenetére
5Ghz nem kell, és a router AP ként üzemel
Ebben az esetben nincsen jobb eszköz mint az asus N18U.Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
Nézz be az N18U saját topikjába.Van valami gondod jelenleg a laptoppal/router-rel?
-
TBMC
addikt
válasz
Gabesz87 #28229 üzenetére
nálam a szkennelés a fenének sem akar menni. az őrületbe kerget. csak a nyomtatás. a kinti nagy hp lézeren tökéletesen megy a szkennelés, igaz az hálózatra van dugva utpn. a routerbe dugott usbn keresztül ez a kis színes canon mp230 pedig csak nyomtat így, szkennelni nem akar
-
válasz
Gabesz87 #28224 üzenetére
tű és cérna; érdemes elolvasni az aktuális és a legújabb firmware verzió közötti mindegyik leírását, hasznos infókat találni;
If your firmware is older than 3.0.0.4.378.9216, please upgrade to 3.0.0.4.378.8041 first. Only 3.0.0.4.378.8041 can upgrade to the firmwares after 3.0.0.4.378.9216.
vannak firmware verziók, amiket nem lehet kihagyni, így bizonyos kellően régi verzióra nem mehet fel azonnal a legújabb, hanem előtte egy meghatározott köztes kell, aztán a friss.
a friss firmware verzióra csak figyelmeztet, de a frissítést manuálisan kell indítani, a fenti ok miatt meg pláne nem működne a dolog.TBMC; nincs mit! nekem is rt-ac87u router van és az utóbbi időkben kiadott firmware verziókkal teljesen okés az 5 GHz is, amelyik ellenoldali eszköznek nem problémás a dfs tartományú csatorna, azzal még adott értékeken is, de a biztonság kedvéért én is inkább a korábban írt 36 - 48 tartományban használom.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #28223 üzenetére
Erre varrjatok gombot: gondoltam, első körben, frissítem a router fw-jét. 3.0.0.4.376_3754 volt fent. Leszedtem a legfrissebbet (3.0.0.4.378_9545). Ezt eleve nem értettem, mert amikor megvettem a routert, és bekötöttem, egyből figyelmeztetett, hogy van új fw, és frissítette automatikusan magát. Nem tudom, akkor azóta miért nem...na de mindegy. Feltettem manuálisan, és ami ezután történt, azt egyszerűen nem értem. Most is a korábbi, 376_3754 van rajta, azt írja. Csináltam egy újraindítást, de nem segített. Mi a fenétől van ez, miért nem ment fel az új fw? Most emiatt vakarom a fejem, aztán ha sikerül ezt megoldani, akkor jöhet újra a nyomtató szerver probléma. Abban is segítsetek légyszi. Vagy ebben a témában más topicban érdeklődjek?
-
TBMC
addikt
válasz
Gabesz87 #28220 üzenetére
a nyomtató illezstőrpogija mindenképp kell előtte, legalábbis OSXen így működik. majd ezt követően az adott AP vagy router ipjét beírva fel kell, hogy ismerje.
u.i: én a szkennelés részével szívok,(a nyomtatás , a duplex is tökéletesen megy) de nem találok rá megoldást
-
-
-
válasz
Gabesz87 #11239 üzenetére
Akkor abban lehet be van állítva a PPPoE kapcsolat, és így valóban lehetséges, hogy nem kellett a gépen semmit csinálnod! Csak nem értem, hogy akkor most meg miért nem kapcsolódott! Ha vissza tudod konfigolni, akkor esetleg reset-eld le a modemet is, illetve megpróbálhatod úgy is beállítani az egészet, hogy bridge módba teszed, és a TP-LINK-et jelentkezteted be!
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest