- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kirkri
addikt
Bocsi, félreértelmezhetően fogalmaztam meg a kérdésem első felét. Szóval arra gondoltam, hogy van-e jelentősége, hogy olyan routert használok itthon, amit US piacra készült, US firmware van rajta?
A kérdésem második felére akkor megvan a válasz, hogy nem tudom cserélni EU firmware-re.
-
Something_
őstag
Ez az NVRAM törlés ez hol található és pontosan mit jelent?
Nekem az a fura, hogy hálózatban van a router, látja a telefon, látja a laptop, hozzá tudok csatlakozni webes felületen is, viszont a TV-nél a forrásoktól eltűnt a router, mint kiválasztható opció.
Ez miért van, vagy ezen hogy tudok segíteni? Tegnap is volt ilyen, router restart után egyből megjelent, de nyilván nem szeretném állandóan újraindítgatni. -
-
Aliendej
tag
-
Aliendej
tag
kali és krealon:
Először is köszönöm a válaszokat.
A wifi-t Huawei P20-assal és Samsung A6+ mértem, mind a kettő új telefon, ezzel nem lehet gond.
Általában a telefon 8-9 wifi-t lát, lehet itt van a gond, ütközhetnek amitől néha visszaesik a sebesség. Volt ilyen gondom korábban, pont ezért a csatornát fixen 11-re tettem, valahol olvastam hogy itt a legstabilabb.
Tereptárgyak nincsenek, kábelen van a modemre kötve, a fent említett készülékek bírnának többet is és a közvetlen közelében mérem. 20-on és 40-en se megy,Az emeleten a jel sokszor gyenge, van egy repeater is, de a mérésem a kérdés ettől független volt.
auto-ra terrem a csatornát, most 46,6Mbps, akkor ezek szerint ez a max amit kihozhatok belőle.
Pont most váltok csomagot, a héten jön az új modem (Sagemcom) amiben lesz 5GHz is, így a közelében a sebesség gond meg lent fog oldódni fentre meg megy majd a két wifi.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! A lefele -90°-ban lévő antenna is úgy szór, mintha felfele állna? Oldalra állítottam, de semmi változás. Kipróbálom majd az erősebb antennát, ennyit megér. 841N-nél olvastam, hogy a régebbi routerek teljesítménye erősebb volt, nem tudom, hogy ez az 741ND-re is igaz. Sok router van körülöttünk, volt, hogy nem is ment a wifi, 13-son egyelőre működik.
Köszi Gubek-Einste! MAC cím alapján van kiosztva a DHCP-Address Reservation, IP & MAC Binding-nél. DHCP tartományon kívül, hogy tudom kiosztani? Átírom 192.168.1.100-192.168.110-re itt lesz a 3 LAN eszköz (mennyi "hely" legyen 2 IP cím között?) 192.168.199-ig meg beállítom a wifi eszközöket?
-
tobias40
veterán
Most a Dell-t állítgatom de a 40MHz be van állítva és bármit állítok a kártya speciális beállításaiban nem megy feljebb a sebesség 70Mbps-nél..
Mit kell feltétlenül beállítani hogy nagyobb legyen a sebesség?(lehet én nem vettem észre)
A 6205 csak 2,4 GHz-en csatlakozott ott mit állítsak át hogy menjen 5 GHz-en menjen?
Bocs a sok láma kérdésért de eddig nem foglalkoztam ezen kártyák beállításaival,úgy használtam ahogyan alapból
megkaptam. -
junior11
veterán
Igen, jelezte pirossal, csak először nem vettem észre
Ami a klienseket illeti, már érdeklődtem ez ügyben a megfelelő topicban, amúgy egy Lenovo Z500-as notebook (hál. kártya 100-as, Wlan kártya Intel centrino wireless N2230 [link] ) és Xperia Z2 okostelefon, itt már van AC is. Ennyi. Későbbiekben tervezek még egy táblagépet venni vagy egy új notebook lesz, nem tudom, de már gondolom szintén AC-s wifi lesz bennük.
Eddig az Asus N18U vagy AC1200G+ ami tetszik, TP Link esetében még nem tudom, de majd meglátom még.
-
mrgergoke
aktív tag
Köszönöm a kimerítő választ!
Wifi analyzerrel már az elején feltérképeztem a hálókat, és 5 gigás a közelben sincs sehol, a 2.4-nek meg pont találtam egy király lyukat. Egyébként a mért eszközök távolsága (bátyám cuccai kivételével) nem biztos, hogy elérték a fél méteres távot a router kismillió antennájától. Ezért problémás a dolog.
Összegészében az furcsa, hogy a Xiaomi routerrel mindig minden király (bár a szomszéd szobában bátyám már azt is gyengén veszi), a Tendával viszont mindig csak a baj van. PEdig be van állítva, hogy milyen csatornán nyomassa, maximális jelerősségen van, és egyetlen eszköz sincs, ami megközelítené a Xiaomi sebességét. Bátyám röhögve jött át pár órája, hogy fél, azaz 0.5 megabitet mért ki speedtesten neki a szomszéd szobában a Tenda 2.4-en. Erről én tényleg csak azt tudom gondolni, hogy szar a cucc. Igazság szerint ez a végső kérdés, hogy nagy valószínűséggel így ki mered-e jelenteni, hogy a router hibája lehet a dolog? Ez fontos, mert tesztet fogok írni róla -
mrgergoke
aktív tag
Bátyám gépe csak 20MHz-et tud, azt mondta. A kínai gépben valami Broadcom 802.11n SDIO adapter van, bár kétlem, hogy ez pontos hardverazonosító lenne. Ezeket találtam még, amik segíthetnek beazonosítani: SD\VID_02d0&PID_a9a6&FN_1
illetve LINK
Takarékos mód nincs bekapcsolva a Tendán, de egyébként a körülmények nem változhattak, mert ugyanazon a fél négyzetméteren van mindkét router ebben a pillanatban is, és felváltva használom őket. Alapból a Xiaomit, ami mindig fasza ugye, aztán amikor halad előrébba segítségeddel az ügy, akkor átdugdosom a kábeleket a Tendába, és azzal próbálkozok, de az ugye mindig szar.
Így akkor csak annyi van, hogy az ellenoldali eszközök bénák? Ne érts félre, nem bírálom a hozzáértésed, de ez elég furán hangzik. Minden szereti a Xiaomit, de semmi sem a Tendát, ami elméletileg jóval komolyabb is. -
mrgergoke
aktív tag
Egy win10-es kínai notiszerű táblagép (Voyo A1 Plus) szerint 26 Mbps. Nem, 5 másodperccel ezután már csak 19.5. Kis idő elteltével már megint 26-ot ír.
Bátyám gépe 72.2-t mondott rá. Ezek a 2.4-re vonatkoznak.
A telefonom a 2.4-re 65-öt, az 5-re 135 mbps-t mond.
Bátyám telefonja a 2.4-re 25-öt írt, az 5-öt meg nem is látta, pedig a Country 'All'-ra van állítva, és az én kínai telefonom látja.
Egy 2010-ben menő Samsung táblagép szerint a 2.4 58 megabites, az 5-öt ő sem látja, pedig amúgy képes rá. -
mrgergoke
aktív tag
-
Satis
tag
3 Notebook is kapcsolódik a hálózathoz. Az egyiknek, amin jelenleg is vagyok egy Atheros AR9002WB-1NG hálókártyája van. Mind 3 notebook ugyanezt a hibát kapja, maximum pár percig tudnak szünetmentesen kapcsolódni, majd hirtelen megszűnik a kapcsolat, és pár másodperccel később újra csatlakoznak. Erős a gyanúm, hogy nem a PC-k részéről van a hiba, hiszen éveken keresztül jól működött a rendszer a korábbi routerrel, és ugyanezzekkel a PC-kkel, mígnem meghalt a régi router és nem hajlandó többé rádiós jelet kibocsátani, vagy csak nagyon gyengét. Az új router perpill még erős jelet sugároz, de a hiba mi az réginél is észlelhető volt, már itt is jelentkezett, és folyamatosan disconnectel az összes eszközön.
Egy gyanú: Van egy asztali PC is a szobában, pár méterre a router/modemtől. Ennek a PC nek lehetséges, hogy baj van a tápjával. Ez nem bocsáthat ki ebben az esetben valamiféle elektromágneses teret ami tönkretehette az előző routerünk rádió adóját, és most meg elkezdte blokkolni, rongálni az újat? A szóban forgó asztali PC-t most kiiktattam, hogy megfigyelhessem van-e bármilyen befolyása dologba. Külön érdekes dolog, hogy ebben a PC-ben volt egy Wifi-jel vevő, ami teljesen használhatatlanná vált még mielőtt a router beadta volna a kulcsot. Mintha elnyomta volna valami a jelet előle, és alig kapott pár kbps-os sebességet a hálózatról.
-
Balynto
csendes tag
Köszi a gyors választ, végigmentem a csatornákon, maradtam a 40esen 235/205 volt a legjobb mérés, a legrosszabb kb mint a fenti, mehet ez még feljebb vagy ez a normál ? A TP Link programja a státusznál egyébként a 802.11ac módot írja, de a kapcsolatnál ha rámegyek ott csak 802.11n van.
-
Gabesz87
veterán
Óh, hát ezt nem láttam. Odaírhatták volna a frisshez is, mert a fene nézi a korábbiakat (bár akkor mindegyikhez írhatnák). Kösz az infót, akkor így próbálom.
Mielőtt még írtad volna ezt, szóval nem tudtam az okot, megpróbáltam kábellel összekötni a laptopot és a routert, és úgy az istenért nem tudtam behozni a setupot. Az miért van? Az átjáró, tehát a HGW címe, 192.168.0.1, a routernek (vagyis AP) LAN-on csatlakozik a modemhez, és 192.168.0.20 címet adtam neki.
-
kispal87
aktív tag
Használt és ugyanennél a szolgáltatónál volt használva mint ami nekem van. Nem működött náluk a net, így vettek egy másik routert, de közben kiderült, hogy a modem adta be a kulcsot. Így reménykedem, hogy nincs semmi baja.
Azért egy hosszú resetet ráengedtem, de nem működött.
Megpróbálom még1x, ha hazamegyek melóból, hátha alakul valahová a helyzet. -
stigma
addikt
-
Blyan
félisten
De van egyéb bajom is az iPhonenal - de csak otthon. Mondjuk - írtam feljebb is hülye példaként - játszom az Angry Birds Friends-szel, van hogy a betöltésre várnom kell - tehát a kiszolgálóval való kapcsolatra - van hogy perceket az otthoni wifin. Mobilneten nincs ilyen - csak nyilván mondjuk utazás közben.
De a speedtest.net futtatásánál is fel-le ugrál a töltést jelző.Na mindegy, szóval tipkusan csak otthon tapasztalt dolgokról van szó. Lehet kerítenem kellene egy másik routert és azzal próbát tenni.
Még az is lehet, hogy csak a szifonomat utálja a hazai router. Csak vicces, hogy ha mondjuk alkalmazásokat akarok frissíteni, akkor vagy megcsinálom mobilneten, vagy megvárom amíg beérek a melóhelyre - ha éppen megyek.
Persze, rááldozhatom az időt is nyilván, hiszen ha lassan is, de megtörténik. De egy 4-5 alkalmazás frissítés akár 20 percet is igénybe vehet, ami meg felesleges akuidőt jelent a készüléknek.(#28021) mezis
Majd teszek egy próbát, amikor mindent lenyomok a router kivételével. Mondjuk kb rádiós kommunikációs eszköz nem sok van egyszerre használatban otthon. Az én telefonom, az asszonyé, meg a thinkpadem. Ezek is este, mert ha otthon melózom, akkor csak a laptop meg a telefon van.
Persze a szomszédok az külön kategória, jókora társasházban lakom, a korábban feltett képen látszik, hogy jó páran wifiznek körülöttem. -
Blyan
félisten
És a pont a feltöltés az ami nagyobb? Ezt a hülyeséget. Mármint nem azt mondom, hogy amit írtál hülyeség, hanem a jelenség az.
Amúgy az is a bajom, hogy az iPhone-nal minden kritikusan rossz idehaza (gondolnám, hogy a szifon hibája, de más helyeken meg nincs vele gond). Az AppStore pl állandóan lassú és nem szerver túlterheltségről van szó, mert míg mondjuk mobilnettel egy alkalmazás az elvárt sebességen töltődik le vagy frissül, addig wifin lógva iszonytatóan lassú. Egy 20 megás app 4-5 perc mire leérkezik, van hogy több is, mobilnettel meg pár mp az egész, ahogyan elvárható.
És csak idehaza, melóhelyen, anyámnál, vagy bárki ismerősnél akinél előfordulok és wifin lóghat a telefon ott rendesen megy minden.
-
Akkor érdemes lehet megpróbálni 40MHz-vel a routert? Bár igazából mind1, mert egy fal miatt nem szabadna durván leesni a jelszintnek. Otthon emelet, vasbeton több fal és nincs ekkora árnyék.
Szerk: katasztrófát! Szó szerint! A roter mellett 40dB a jel. Kettőt lépek már 50, a fal meg megöli, plusz eleve nem kapcsolódik hozzá semmi épkézláb sebésséggel. Ha nem mondom nem is tudják, hogy ez nem jó. Mert hogy a szóban a teló eldobja a netet. Naná mert belenyel 80dB-be is lazán. Pár méterről van szó sima fal semmi vas. Upc-s csoda doboz.
-
-
-
Piwi
veterán
Nem a telefonra gyanakszom a hiba okánál, inkább a routerrre...irhattam volna hogy a laptopon is lassú wifivel a net,de a telefonon tudtam tesztelni hogy a mobil netes LTE igenis hizza az 50/10,sőt néha még többet is, viszont a mellette lévő sim kártyás router full térerővel már nem éri el a net csomagom sebességét..
-
gyomorHD
tag
Router DLINK DL-624 Plusz
Modem: DSL 360r
Gépbe bedugva adpater: TP-LINK TL-WN722N , High Gain, 150 MbpsKonkrétan elmegy az internet az összes eszközön ilyenkor. A router szerintem megy ugyan úgy. Csak egyszerűen elmegy az internet. De pár perc mulva, vagy ha ki-be kapcsolom modemet akkor visszajön.
-
merqree
őstag
Szia,
Köszönöm a tippeket, ötleteket.
Reseteltem a routert, letöltöttem a legfrisebb firmware-t, és most már 12 órája működik.
Kábelt nem tudok cserélni, mert be van falazva, maximum a lengőkábelt
Wifi-n keresztül is hosszasan kellett várakozni arra, hogy megnyíljon az admin felület.Minden média szolgáltatást egyébként letiltottam, csak az USB modem megy.
-
merqree
őstag
Szia,
Ez előtt egy TP Link router üzemelt, csak az megfeküdt.
A laptopon nincs semmilyen IP konfig beállítva, eddig sem volt.
Már feltettem a legfrissebb gyári firmware-t, régebbit is, de ugyan az a hibajelenség, hosszú perceking nem válaszol a router, még pingre sem, holott a ledek villognak... -
-
magmakocka
aktív tag
Hali !
Nekem is ilyen gondom lenne. Play Áruház lassan tölti be a képeket.
És mint mondtam nem működnek egyes alkalmazások sem. Routerem: ZTE ZXHN H168N Invitel-es.
HW Version:V2.1
SW Version:V2.10T2_HU
Boot version:V2.1.0
Log jelenleg kivan kapcsolva. A log bekapcsolásánál több menü jelenik meg.
Minden eszközön szemétkedik a net. Tudom használni de azt veszem észre hogy az alkalmazások megzakkantak. Lemérem ennyi infó elég.
Várom a válaszaitokat!
Üdv!
#26797 Bejegyzésben elírtam a modemet, de ott van részletessebben a probléma. A youtube néha betölt. -
Krallure
csendes tag
Igen ezt is próbáltam, TCPView segítségével próbáltam mindent kilőni ami forgalmat generál mellékesben, de semmi különbség. Lehet megoldás lenne hogy routerből kábellel laptopba, de a laptop ethernet csatlakozója nem tökéletes már, nem marad benne a kábel, letört egy tartó darabja.
-
Csabi0415
csendes tag
Telefonon a wifi jel ugyanúgy maxon van mint előtte, csak addig a 10-20 masodpercig nem lehet netezni, Xboxon az online reszbol is kirak.
Mikor az internet egyenesen a gepbe volt dugva, illetve mikor a routerrol kabelesen volt átvéve, akkor soha nem csinált ilyet. Ebből gondolom, h nem a szolgaltatonal van a provléma. -
Hephaisztosz
tag
Szia,
Nekem elsősorban a LAN lenne fontos. Asztali gépet használok UTP kábellal routerbe kötve.
Akkor ha kiszeretném használni ezt a 200/100-as netet akkor nézhetek egy 1000 Mbit-es LAN sebességre képes router után. Főleg úgy, hogy a közeljövőben ennél is nagyobb sávszélességre szeretnék váltani. -
pingwin92
aktív tag
-
pingwin92
aktív tag
Igen, letöltött .ipsw-vel.
És igen, azóta már kijött ugye a 8.4.1, de még aláírja a 8.4-et is.
Úgyhogy Shift+Restore-ral betallózom, kibontja, aztán kb. egyből megszakad 3004-es hibával.
A hosts fájlom rendben, próbáltam DFU-ban, Recoveryben, másik USB porton, iTunes újratelepítésével, mindennel. Még azt is, hogy közvetlen a modemre kötöttem a gépet. Bár ez a modem már egyben router is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- PlayStation 4