Hirdetés
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Az iPhone-on többféleképp lehet fizetni, de ami egységes, hogy mindig te kezdeményezed, azaz önmagában nem elég az, hogy odaérinted, mint egy kártyát. Ehhez a legegyszerűbb út megnyomni kétszer a touchid-es gombot, vagy faceid készülékeken az oldalsó gombot és arccal azonosítani. Így elkerülhető, hogy pl. a telód érzékeli egy terminál és megpróbál beterhelni x összeget.
Extra biztonsági szint, Apple módra. Az ApplePay az egyik fő oka, hogy iPhone-om van, ez százszor jobb, átgondoltabb és biztonságosabb, mint a konkurens OS esetén.üdv, adika4444
-
viktorhu
veterán
Próbálta leolvasni a QR kódot, ami nem sikerült, lehet, hogy valami olcsó IPS kijelző, vagy nem az appból mitatta a qr-t, hanem fotóról. De közben ugye tolta oda a telefont a terminálhoz, és mivel két percen belül volt a feloldás, az NFC is aktív volt, így fizetett egy új kegyet.. És mivel nem a saját berletével utazott, hanem "kölcsön kérte" valaki másét, így reklamálni nem sok alapja van.
-
Oliverda
félisten
Aha, a fenti példából is látszik, hogy mennyire felesleges.
Major Lion: Igen, minden fizetést külön meg kell erősíteni biometrikus azonosítással vagy passcode-dal. Kivétel az Express Travel Card, ami néhány nagyváros (pl. London) tömegközlekedésénél működik. Ez "alvó", sőt, még lemerült készülékkel is működik.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
ACE-
addikt
válasz Oliverda #50290 üzenetére
Na, hát akkor ez a plusz felesleges azonosítás, de ha az ember fizetni akar akkor nyilván duplán nyom, azonosít, és érint... Nemtom, szerintem az Androidos verzió sem rejt magában semmilyen biztonsági kockázatot...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz Oliverda #50288 üzenetére
Akkor ez kb. ugyanúgy működik mint Android-on... csak ott az egész telót ébreszted, és nem nyomkodsz külön gombokat... Apple-n hogy ha feloldod a telót, és simán odaérinted a terminálhoz, akkor mit csinál? Kér megint azonosítást?
[ Szerkesztve ]
-
-
Nekem nem egyértelmű, hogy a meghívás tart 09.10-ig, vagy az egész promóció. Tehát itt nem az van, hogy ok, kiküldheted tizedikéig a meghívót, de ráér mondjuk hónap végéig vásárolgatni. Tök véletlen láttam tegnap hogy van akció.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Noxy
veterán
válasz Victoryus #50278 üzenetére
Akkor nem értem miért kérdezted, ha tudtad mi a határidő?
Menyem délelőtt nálam regisztrált, du hazament Sz.fehérvárra oszt befejezte.
Nem akarásnak, mindig ez a vége. Szegényebb lettél egy 8GB-os ddr5 ram-l.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
axioma
veterán
-
válasz pictigjis #50277 üzenetére
De minek, amikor a képernyő feloldásához is kell azonosítanod magad? Vagyis iPhone-on feloldod a képernyőt azonosítással, majd fizetsz, de ahhoz is azonosítanod kell magad. Ennek így nincs értelme.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Noxy
veterán
válasz viktorhu #50276 üzenetére
Akkor kapcsol be, amikor előhozod a walletban a bankkártyákat a fizetéshez, és azonosítottad magad a TID-l vagy a FID-l, ha ezek nem mennek, akkor még megadhatod a jelkódot. [kép]
[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Szeptember 10-ig kéne mindent teljesíteni? Akkor ezt hagyjuk a fenébe, visszamondjuk. Igazából nincs szüksége rá az asszonynak, csak a bónuszért csinálta volna meg. Katyvasz ez az ászf. Én is 1 évben párszor használom, ha kell plussz készpénz valamelyik szakinak, de kijött volna egy 8GB-os ddr5 ram belőle.
[ Szerkesztve ]
-
8
senior tag
válasz Kolondrum #50273 üzenetére
mivel megy a kijelző megy az NFC
madness…
erősen javaslom beruházni egy - akár használt - iphone-rarevolut support mit mondott? (mi itt nem fogjuk tudni megoldani neked)
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
viktorhu
veterán
válasz Kolondrum #50273 üzenetére
Akkor ez ilyen megosztott bérletként működött? Igen, úgy nehéz, viszont akkor utazásonként is több jegyet számolt el? Mert azzal még lehetne kezdeni valamit szerintem. Annak idején én a belgrádi busplus kártyával nem tudtam, hogy mit csinálok (át lehet váltani angolra, de nem akkor, amikor szállnának fel mögötted az emberek, és menne tovább a busz)
-
válasz pictigjis #50272 üzenetére
Kártyát én már elő sem veszek. Telefonon volt a QR kód és mivel megy a kijelző megy az NFC. Olyan a rendszerük h ha nem olvassa le akkor NFC fizetésre ugrik (sajnos utólag jöttem rá). Nálam 2 perc feladás után kér PIN kódot, előtte érint, levon, bármennyit.
pictigjis! Azert is necces ez mert nem én vettem a 7 napot. Más telefonon másnál regelt appra lett véve.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Üdv. Nem tudom mi lesz, írjátok meg. A lényeg,h napokon át azt hittük, hogy egy külföldi országban a heti bérletet használom, de mint kiderült mivel nem tudta a szkenner csak ritkán leolvasni a kódot, így többször elindult az NFC fizetés (A hang mondjuk feltűnhetett volna), Revolut és vettem jegyet. Látható jele ennek nem volt, majd az éjszaka leple alatt le akarta vonni ezt a horror összeget összszedve a napot, de nem volt rajta ennyi. Azóta sincs. Folyamatosan éjjelente próbálja levonni, de nem tudja. Mi lesz ha így marad? Ez a cég a svéd tömegközlekedés cég (SL).
Köszi![ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Noxy
veterán
válasz Victoryus #50266 üzenetére
Mi lenne ha fizikai kártya költséget te állnád, és problem solved.
Ez lenne minimális korrektség a részedről.
A 3 vásárlást meg mindenhogyan a virtuális kártyával tudja csak megoldani, mert mire ide ér a fizikai, addig kifut az időből.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
TrollBalint
addikt
válasz Victoryus #50266 üzenetére
a 'barátok meghívásánál' részletezi, mik a feltételek, de általában az feltétel szokott lenni, hogy legyen fizikai kártya. (Elég megrendelni, nem kell azzal teljesíteni a fizetési kötelezettségeket)
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Van megint promo, ha adok meghívót, kapok 12600 ft-ot. Az nem tiszta, hogy a meghívottnak kell fizikai kártyát igényelni, vagy elég ha telefonnal fizet nfc-vel?
-
Közben rákerestem a Revolut oldalán. Lehet, de persze csak a számlatulaj használhatja.
Can I access my account on multiple devices? Can I access my account on multiple devices? As the account holder you can access your account on multiple devices. To do this, you'll need to sign in using the mobile number and email address linked to your account and complete the secure facial verification.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Moleman
addikt
válasz FireFox1996 #50260 üzenetére
Azt nem tudom, hogy hivatalosan szabad-e, de lehetni biztosan lehet, több régi telefont használunk itthon, mindegyiken rajta van a Revolut (amelyiken még működik), hogy kéznél legyen. Sose volt gond belőle.
-
válasz FireFox1996 #50260 üzenetére
Ha ugyanazé az emberé az account, akkor talán lehet.
-
ACE-
addikt
válasz Tarisznyarák #50261 üzenetére
Nem tudja, az ellenoldali név Citibank Europe lesz.
-
FireFox1996
őstag
Egy Revolut accounttal egyszerre lehet 2 külön telóra telepíteni, és használni?
Nem fogják letiltani az accountot?<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Oliverda
félisten
válasz adika4444 #50257 üzenetére
Olyan ingyenes szolgáltatás nincs, amire gondolsz. Ha teljesíted az ingyenességhez szükséges feltételt, elgondolkozhatsz az Erste Privilégium 2.0 Partner számlán, azzal tudsz kedvező árfolyamon váltani devizát havi 500k-ig.
"Anno ezért kezdtem el használni a Revolut-ot, csak mostanra már sok más egyéb szolgáltatása miatt alaposan belaktam."
Igen, a beetetésnek vége, most szép elkezdik fejni a kedvezőtlen változásokat még csak nem is sejtő felhasználókat.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
vnorbi
aktív tag
válasz adika4444 #50257 üzenetére
Ha csak euró kell, akkor OTP-ről utalhatsz Revolutra úgy, hogy az OTP váltson. Deviza (SEPA) átutalást kell indítani a forint számláról, és euróban megadni az összeget. Ezzel megkapod a középárfolyamos váltást az OTP-től, aztán Revolutról elköltöd az eurót. Az utalás elején többet zárol a rendszer, de végül annyiba kerül, mint a belföldi forint átutalás.
Vagy OTP-nél kérhetsz (drága) eurós devizakártyát, és akkor tudsz előre devizát váltani devizaszámlára, majd az eurós kártyával elkölteni (így két lépésben, de végül tudod használni online vásárlásokra is a kedvezményes árfolyamon történő váltást).
Szerk:
Ha élesedik októbertől a devizaváltást terhelő adóemelés, akkor azért várható, hogy az OTP-s kedvezményes váltás is változik előbb-utóbb. A normál váltáson nemrég emelték a spreadet 1%-ról 1,25%-ra. Lehet, hogy ennyivel megelégszenek, de simán lehet, hogy az Árfolyam+ csomagon is rontanak majd.[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Hali!
A témát követve és saját tapasztalat alapján a Revolut a havi 30--40 eurós váltásokra szép kis hasznot pakol, ami miatt elgondolkodtam rajta, jó volna valami alternatíva helyette.
A bankszámlám az az OTP-nál van, Smart csomag, de az árfolyamos kiegészítő elvileg a netes vásárlásokra nem vonatkozik.
Van esetleg olyan fintech, amivel tudok előre váltani 40--50 eurót, aztán átrakni a Revolut kártyára, ahonnan vonogathatják a szolgáltatók? Anno ezért kezdtem el használni a Revolut-ot, csak mostanra már sok más egyéb szolgáltatása miatt alaposan belaktam.üdv, adika4444
-
ACE-
addikt
Hűha, kicsit olvasgass utána. Gyűjtőszámla már 2 éve nincs. Ft-ot beutalni nem éri meg, mert nemzetközi utalásnak minősül és csomó pénzbe kerül. Egyedül a bankkártyás feltöltés, ami ingyenes. Amit számlát látsz az szerintem az EUR számla, USD-t is tudsz rá utalni, csak annak is díja lesz. Ez saját számla, nem gyűjtő.
[ Szerkesztve ]
-
bonat
senior tag
Sziasztok,
Jól látom, hogy a Revolut-ra történő USD vagy EUR vagy Forint utalás esetén mind ugyanarra az IBAN számra kell utalni és nincs most már kötelező közlemény rovatban ügyfélazonosító beírása mint régen volt?
Régebben úgy emlékszem egy gyűjtőszámla volt és ezért kellett a közlemény rovatba az ügyfélazonosító...... -
8
senior tag
válasz devilzero #50250 üzenetére
kipróbálod egy alacsonyabb összeggel
sokat nem vesztesz vele52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
devilzero
tag
Sziasztok!
Raiffeisen banknál csináltattam hitelkártyát. Hogyan tudom kideríteni hogy a Hitelkártyával a Revolut fiókomat feltölteni pénzzel kártyás vásárlásnak vagy készpénzfelvételnek minősül (pontosabban az érdekelne, hogy díjmentes-e vagy valamelyik oldalról esetleg díjat számítanak fel… régen emlékszem az MCC kódok trükközésére ezért kérdem). Raiffeisennél nagyon nem segítettek ki, ott annyit mondtak ha kártyás vásárlás akkor nincs extra költség.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
vesir
tag
Hol lehet megnézni a beállított limitáras- és stop megbízásokat?
-
-
snooze
veterán
sziasztok!
nem használtam még külföldön a kártyát..szerbiában szeretném használni,és szerb dinárral fizetni..ilyenkor feltöltöm a forintszámlát és akkor automatikusan dinárt von le,vagy nekem kell applikácioban már átváltani dinárra? köszönöm a segítséget,de még ahogy irtam revolut kártyát csak idehaza használtam..GO Gunners!!!
-
viktorhu
veterán
válasz Oliverda #50214 üzenetére
Mi Tarantoban pl. mosodában, piacon meg még pár hasonló helyen nem tudtunk, meg Nápolyban nem turisztikai helyeken (pl. metróállomás) lévő bárokban (=kávézó) az 50 centes kávéért stb. A turistás helyeken persze ment mindenütt, még a sör is ment automatából (csak egy helyinek a személyijét hozzá kellett szkennelni). A turistás helyeken kívül olyan kispénzű szolgáltatások voltak (célközönség / árak), ahol gondolom nem fért volna bele nekik a kártyajutalék, meg az adózás se nagyon szerintem.
-
RBJ
addikt
Másnál működik most az OTP S kártyáról való feltöltés? Most defektes soha nem volt még ilyen. Gyanítom az OTP nél van valami.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
-
Oliverda
félisten
-
zsola400
aktív tag
válasz Sisco2 #50232 üzenetére
Igen úgy tűnik ezen a limitáras váltáson variáltak, ma váltottam és kb. 0.6% volt a jutalék, ez eddigi kevesebb volt. A másik ami feltűnt, hogy amikor megnyiltom a váltást, majd vétel és nem írtam be összeget a "Vétel: EUR" alatt kis betűkkel írta ezt a kb. kedvező árfolyamot, most ez is eltűnt, csak ha összeget írok be akkor jelenik meg az árfolyam. (friss béta app van fent, kipróbálok egy régebbi, stabil verziót)
-
Sisco2
tag
https://revb.hu/revolut-deviza-arfolyam-valtas/
Úgy látszik akkor hogy becsukták már ezt a limites rést a pajzson hogy ott jobb árfolyamon váltott összegtől függetlenül, és mostmár oda is ezt az összeg függő árfolyam rendszert alkalmazzák.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz kovisoft #50227 üzenetére
Lehet hogy ez mégcsak valami teszt üzem, és pl. egy hónapja még máshogy működött.
Akkor belefutottam olyanba hogy piaci teljesítéssel jobb árfolyamot mutatott adott összegnél mint amennyiért váltott végül. Szerintem már akkor is ezt a sávos árfolyam rendszert alkalmazták, csak az app nem jól mutatta.Utóbbi időben így váltok hogy szórakoni kell az összeggel és figyelni hogy hol van a sáv széle hogy jobb árfolyamon váltsak. Limitáras szerintem max. a hirtelen árfolyam változástól spread tágítástól véd meg.
Egyébként limitessel váltok én is, de elötte megnézem piaci teljesülésnél hogy mekkora összeget váltsak a jobb árfolyam miatt, és utána beadom közel ahhoz a piaci árhoz a limites megbízást így szinte azonnal teljesül.
De nézd meg hogy nálad hogy működik, nem kell váltani hozzá elég csak beírni az összeget és látod hogy más árfolyamot ír ki összegtől függően.
Nem hiszem hogy még akár ezt is így véglegesnek gondolják azért ettől jobban kellene kommunikálni a user felé.
szerk.
nmit[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
Ez világos, nem így értettem a kérdést, hanem úgy, hogy korábban volt az, hogy piaci áron lényegesen rosszabbul váltott, és ezt ki lehetett trükközni a limitáras megbízással. Nem úgy, hogy megvárta az ember, hogy annyival lejjebb menjen az árfolyam, hanem valamiért piaci áron magasabb árfolyamon akart váltani.
-
ACE-
addikt
válasz kovisoft #50227 üzenetére
A limitárnak az a lényege, hogy amikor az alá vagy az fölé megy (illetve azt eléri), akkor azon az összegen fogja beváltani az általad megadott összeget. Ha éppen felfelé megy, vagy másik irányban épp lefelé, akkor sosem fog teljesülni, illetve csak akkor, amikor megint vissza, vagy felmegy arra a szintre... de az is lehet hogy ez csak 1 hét, vagy 1 hónap múlva történik meg... Ez az értelme.
-
Sisco2
tag
válasz kovisoft #50225 üzenetére
Van még egy olyan is hogy sávosan változik az árfolyam attól függően hogy mekkora összegben váltasz. Ha beírod az összeget piaci áras megbízásnál akkor látod hogy arra az összegre milyen árfolyam vonatkozik.
360 000 Ft-nál ugrik
4 500 000 Ft-nál megint
Felette nem néztem de van még olcsóbb árfolyam is nagyon nagy összegnél.Lehet te 360e Ft alatti összeget akartál váltani limitárassal, ott még rosszabb árfolyamot ad és esetleg azért nem teljesült. Elég fura mindenesetre nekem hogy így működik.
[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
Pénzváltásnál megy még ez a limitáras trükk? Most próbálok váltani, de nem teljesül a limites megbízás, 394.20-as limittel sem (394.07 körül mutatja most az EUR-t).
-
ACE-
addikt
-
nagyúr
Sziasztok! Egy virtuális Visa kártyát adtam Apple Pay-hez, és szerettem volna vásárolni vele egy appot az App Store-ból, de...
Kattintok a fizetésre, előjön a fizetés ablak, megadom az ujjlenyomatom, kiírja, hogy sikeres, elkezd karikázni, aztán ... Semmi sem történik. Se bú,se bá, se hibajelzés, semmi.
Már újra felvettem (ugyanazt) a kártyát.Én csinálok rosszul valamit?
-
attiati
veterán
tárgytalan
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz Major Lion #50210 üzenetére
Könyörgöm írtam két példát, nem én kérdeztem, a kolléga, csak mondtam két példát, amikor valakinek valid lehet egy ilyen infó, hogy hol tud ingyen felvenni, ha már lehetőség van rá...
Amúgy meg esetemben a kocsi szervíz 2 napig tartott, bőven lett volna idő 2 automatával arrébbról felvenni azt a jó pár száz eurót. -
Major Lion
senior tag
Ha ilyen gondom lenne akkor tuti nem szaladgalnek 4-5 euro koltseg miatt, hanem vennem fel a penzt a legkozelebbi atm-bol. Ha meg ennyire be akarod biztositani magad akkor miert nem viszel itthonrol?
[ Szerkesztve ]
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Oliverda
félisten
-
Orgi
addikt
válasz Oliverda #50205 üzenetére
Nekem idén lerobbant a kocsim külföldön, nem tervezetten és a megkötött autós asszisztencia elhajtott (köszi Union, rohadj meg), nekem kellett mindent megoldani. A legközelebbi szervíz hírből sem ismerte a kártyás fizetést, sőt angolul se tudott, Google Translate-vel írkáltunk egymásnak a szerelővel egymás mellett állva.
Sőt síelésnél barátnőm korábban (10+ éve) eltörte a vállát, nem volt EU TAJ-kártyája és a kórházban ki kellett fizetni a gipszelést, amit utólag kifizetett az utasbiztosítás, de ott akkor a kórházban ki kellett egyenlíteni az orvosnak rögtön.
Ezt csak azért írtam ide, mert mindenkinek lehet tényleg nem várt olyan problémája külföldön, amire nem tud előre készülni és jó tudnia, honnét tud pénzt felvenni, lehetőleg költség nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz trouble #50204 üzenetére
A valami nem vártban igazad van. A biztos az, amikor a p.tárcádba van indulás előtt.
Azt is könnyen ki lehet számolni hogy mennyibe kerül 1 óra nyaralás. Azt az időt amíg ATM után kajtatsz, még számold hozzá.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
-
trouble
senior tag
Ha mostanában vett fel vki kp-t , Olaszországban, revo kártyával költség nélkül, kérem írja meg, hogy milyen banknál!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest