Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Yettel topik
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
MADcat #47996 üzenetére
Most nekem is pont ezt csinálja, androidon.
Mostanáig működött még a régi verzió (9.15), de most már nem engedett belépni, jó, frissíteni nem engedte, akkor uninstall, 10.17 install. Telefonszám, jelszó, csinálj szelfit. Csináltam már kb 80 szelfit, de mind elutasítja. Lehet csak kialvatlan vagyok, holnap remélem elfogadhatóbb lesz a fejem. -
qqzs
őstag
Vagy ha nem akkor hasznalja valaki ugy a revolutot hogy utalasokra kartyahasznalatra es beszedesre meg otp, kartya nekul?
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Beszedési megbízás mukodik revolutrol?
-
Új verzió került fel a telefonomra a mai napon. IOS.
Újra be kellene jelentkeznem selfie-vel. De az istenért nem akarja. Ilyenkor mi van? -
törölt tag
válasz
KIA Ceed #47991 üzenetére
Igen, feltéve, hogy van elég fedezet, euróból. Ha nincs forintból fogja váltani a Revolut (vagy amit még talál, kripton kívül, nem zsebben). A Atm miatt egész számokban gondolkodj, mert címleteket ad ki. Így nem biztos, hogy pont 75.000 forintnak megfelelő összeget tudsz felvenni, lehet kicsit kevesebbet, pl, keret átlépése nélkül. Vagy minimálisan átléped a keretet.
A pénzfelvételt viszont forintban fogja a Revolt számolni, a limitet nézve.
-
KIA Ceed
tag
válasz
#33802016 #47990 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, csináltam most akkor a Ft mellé egy új számla létrehozása/Devizaszámla Euro-t, így most már van egy Ft és egy Euro számlám. Valahogy a kettő között átváltom, lesz Euro a devizaszámlán, és mikor az OTP-s Euros ATM-ből fel akarom venni, erről fogja levonni. Jól gondolom, így kell?
-
törölt tag
válasz
KIA Ceed #47989 üzenetére
1. Semmit csak leveszed eurós atmből (csak5-10-20-50 eurósokat tud pl kiadni, kerek számokban gondolkodj).
Csak otp eurós atmből vegyél fel, az ingyenes biztos.2. Érdemes előre váltani, mert akkor tudod milyen árfolyamon váltottál és nincs hétvégi felár sem, ha hétvégén vennéd fel véletlenül.
-
KIA Ceed
tag
Szia! Köszi, support kellett, mert a régi regisztráció félbeszakadt a vége előtt, de azért ott maradt, így se előre, se hátra. Szóval kitakarították, és így már engedett egy teljes reget újra végigvinni.
Abban kérhetnék segítséget valakitől, hogy ha én a havit 75e Ft-nyi Eurós KP felvételet szeretném, akkor azt hogyan csinálom? Azelőtt, hogy elmegyek az Euros ATM-hez, mit kell tenni, miután Ft-ban bankártyásan feltöltöttem a 75e Ft-ot? Egyelőre feltöltöttem 3000Ft-ot és megrendeltem a fizikai kártyát, itt tartok. Köszönöm!
-
bigdady
nagyúr
Hali
EUR zsebből hogy utalok pl Mo-ra EUR számlára eurót?
átutalás /uj / nemzetközi utalás / iban megadása? Nem így kell? Mert így utaltam és EUR zseb alatt látom is a tételt de alatta zárójelben ott van HUF-ban is. Fura is volt nem EUR összeget lehetett megadni hanem forintot indításkor és ő csinált belőle eurót -
Viktor77
titán
válasz
Major Lion #47979 üzenetére
Beírtam, kaptam róla mailt, hogy rendben van, csak az app viselkedett furcsán.
-
Viktor77
titán
Sziasztok!
Valaki leírná szájbarágósan, hogyan tudok magyar bankkártyáról pénzt rakni a Revolutos számlámra? -
Szbtms
csendes tag
válasz
Szbtms #47937 üzenetére
Csütörtökön este jött egy e-mail a Bosch-tól egy számlával, és másnap hozta a futár a másik terméket is. Délután szerettem volna BKK jegyet venni, de nem tudtam jóváhagyni, mert azt írta, hogy nincs fedezet. Nem értettem, mert 1 órával előtte még volt rajta 7-8000 Ft. Beléptem az appba és láttam hogy mínuszban vagyok. Soha nem tudtam, hogy hogy lehet ezt elérni 🙂
Levonták a másik termék árát is (valamennyi szállítási díjjal együtt), amiről nem jött értesítés. Ezt a tételt is berakta 02.07-ére a másik alá.
Összességében elég rossz megoldásnak tartom ezt, de ezek szerint nem egyedi, csak én nem találkoztam még ilyennel.
Köszönöm a válaszokat nektek!
Dptrsk
Jim74
Emcee825 -
8
senior tag
válasz
KIA Ceed #47971 üzenetére
email spamben nézted?
https://help.revolut.com/help/profile-and-plan/log-in-issues/i-lost-access-to-my-phone-number/
👉 If you fail the verification process three times, you'll be directed to the in-app chat support. Our support agents are always happy to help you.
Ha fenti nem megy, még megróbálhatod, hogy redditen írsz a hivatalos revolut supportnak
https://www.reddit.com/user/RevolutSupport/
Nem tudom így külön direkt üzenetben fogadnak-e ilyesmit, ha nem, akkor még mindig létrehozhatsz egy bejegyzést a Revolut vagy a RevolutSupport témába, amiben leírod a problémát, mindkettőt követik, és ha válaszolnak rá, akkor már biztos írhatsz nekik -
KIA Ceed
tag
Sziasztok! Nincs még Revolut számlám, illetve emlékeim szerint 1 éve regisztráltam, de aztán nem használtam, be sem léptem egyszer sem. Most próbálok újra regisztrálni, de azt mondja már van, mindkét mail címem, és mindkét telefonszámom próbáltam, de nem enged be, jelszóra nem emlékszem, illetve bármit próbálok nem jó. Sem mail, sem sms-ben kért emlékeztetőre nem jön semmi. Most csináltam selfit, befotóztam a személyim mindkét oldalát, de visszajött, hogy nem tud azonosítani. Mit tegyek? Köszönöm előre is a segítséget!
-
Andralin
aktív tag
válasz
emcee825 #47962 üzenetére
Ez egyáltalán nem Revolut sajátosság, bármelyik bankkártyán rendszeresen előfordul az ilyen. Pl. amikor Simple app-al parkolok, amihez OTP kártya van felvéve, a parkolás elindításakor befoglal a kártyán pl. 1600 Ft-ot és a leállításkor az eredeti tranzakció összegét módosítja pl. 840 Ft-re, ami a tényleges parkolási költség volt. De találkoztam ilyennel automata benzinkútnál, autóbérlésnél, vagy szállodánál, amikor az elején befoglalnak egy nagyobb összeget és a végén a szobaszámlád összegére módosítják az eredeti tranzakció összegét.
Az ilyen összegmódosító tranzakciókat az elfogadó kereskedők kezdeményezik, nem maga a Revolut. Nagy előnye, hogy a módosító tranzakció pillanatában azonnal módosul is a terhelt összeg a számládon, míg ha teljesen új visszatérités tranzakciót indítanak, azt általában több nap múlva kapod csak meg. -
Andralin
aktív tag
válasz
DanielLong #47963 üzenetére
Szia!
Felejtsd el gyorsan a Revolut Xcover-es utasbiztosítását, az egy hatalmas vicc kategória!
Revo Metal csomagban vagyok, januárban egy repülős utam során volt poggyászkésésem, erre indítottam náluk kárigényt. Már 23. napja ülnek az ügyön semmi nem történik.
Telefonszámuk nincs, elérhetetlenek telefonon, nem tudod sehogy megsürgetni az ügyet. Kb. egy hete sikerült live agent-et kérnem a honlapukon, több órás próbálgatás után, szépen kértem, hogy segítsen egy kicsit meggyorsítani az ügyemet. Azt válaszolta, hogy nagyon sajnálja, de túl vannak terhelve az ügyintézők az ügyekkel és emiatt tart ilyen sokáig a dolog, de nyugodjak meg, mert amint lesz rá kapacitásuk, foglalkozni fognak majd az én ügyemmel is, addig is legyek türelmes.
Lassan már egy hónapja lesz, hogy semmi nem történik!Szóval jobban jársz, ha elfelejted ezt a röhejes xcovert és rendes biztosítást kötsz egy tényleges biztosítóval.
-
válasz
freelancer68 #47965 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! A revinfóra nem kattintottam rá korábban, mert azt hittem valami komolytalan oldal lesz.
-
freelancer68
tag
válasz
Az XCover oldalán is megtalálod a különböző Revolut csomagokhoz járó biztosítások feltételeit, infókat:
Revolut Premium
Revolut Metal -
TrollBalint
addikt
válasz
Ha biztosításokat hasonlítasz össze, esetleg érdemes elmenni és megkérdezi a Postát, állítólag egész jó az ajánlatuk, viszont a neten nem reklámozzák, és alig van fent valami info. Személyesen kell elmenni és megkérdezni...
Viszont a Revolut biztosításos ügyintézéséről volt egy-két negatív hangvételű írás itt a topikban, talán a múlt hónapban. Érdemes lehet rákeresni.
-
Sziasztok!
A napokban ráálltam az éves utasbiztosítások összehasonlításának, mivel idén sokszor utaznék és ebből egy repülős kanyar is lesz. Próbáltam a Revolut premium csomaghoz tartozó biztosítás részleteit is megtudni, de PC-ről nem jutok semmilyen részletes dokumentumhoz, talán közrejátszik, hogy pár hónapja váltották le az Allianzt, mint partnert. Mindegy is, a lényeg, hogy ha valakinek van ilyen dokumentuma esetleg vagy két kattintással meg tudja nézni az appban, akkor legyen szíves dobjon egy linket vagy ossza meg a fájlt, nagyon kíváncsi lennék.Egyébként ha valakinek van tippje ilyen biztosításra, arra is kíváncsi lennék. Félelmetes, hogy pl egy 6ezer forintos alap OTP-s cucc tele van kiskapukkal és mindenből kihúzzák magukat (poggyász sérül, csak a bőrönd árát térítik meg...), míg a Revolut UK biztosítása már elég korrektnek tűnik és látnám az értelmét, csak sajnos azt nem a ránk vonatkozó partnerrel kötik.
-
tototos
addikt
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Egy másik kérdés, a rendszeres utalásokkal kapcsolatos. Lakásvásárlás miatt kell nyitnom új bankszámlát egy másik banknál. Van arra lehetőség, hogy a meglévő bankszámláról havonta revolut segítségével mozgassak pénzt az újra? Vagy ezt akarják most az új szabályzatban tiltani?
-
8
senior tag
válasz
tototos #47956 üzenetére
Ismerősöm hasonlót csinált, support chatben előtte eljutott valahogy egy live agent-ig és közölte mi várható, forráskártya és célszámla, összeg, milyen célból.
Bekészített egy jövedelmigazolást, ha netán kérnék, akkor késedelem nélkül egyből be tudja nyújtani.
Nála nem volt gond, simán ment. Csak a bankkártya limittel kapcsolatban kellett birkóznia előtte a magyar bankjával, de az revoluttól független dolog. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Mennyire járható út, hogy revolute-ról utalok 18 millió forintot magyar bankszámlára? Prémium csomagom van, ilyenkor ingyen utalok?
Köszönöm
-
Addel
senior tag
Egy másik témában (Mibe tegyem a megtakarításaimat?) kovaax írt egy hozzászólást, rákérdezett a NAV-nál, hogy hogy adózik a Wise-n keletkező kamat.
A NAV válasza alapján, az hogy a Wise 30% kamatadót von le, nem mentesít itthon a szocho megfizetése alól.
Két lehetőség van, egyrészt ad ki a nav adóilletőségről igazolást, ezt a Wise-hez benyújtva, elvileg nem vonhatnának 15%-nál nagyobb kamatadót az illetőtől, másrészt visszaigényelheti az eddig levont adó 15% feletti részét(ha akarja és tudja).Ugyhogy maradjunk annyiban, nem jobb a Wise, mi a Revoval ebből a szempontból jobban jártunk, nekunk csak a szochot kell befizetni és pont.
-
SzGee
aktív tag
válasz
freelancer68 #47950 üzenetére
Szerintem az nem a számla száma, hanem a számlaszáma (legalábbis az IBAN-ból erre következtetek
)
-
freelancer68
tag
Revolut - SEPA utalás lépései
Mivel neked megvan az IBAN szám, még kalkulálni sem kell.
Ahogy SzGee írta fentebb, annyival kiegészíteném, hogy a közlemény rovatba beírnám a számlaszámot (51/005010048), ami alapján fizetsz. -
szasanyi
félisten
Konkrét segítséget szeretnék kérni! Még nem utaltam revolutról sosem, sehova viszont most euroban kellene utalnom ide:
Bank neve: BANCA PREALPI SANBIAGIO
Számlaszám: 51/005010048
COD.ABI: 08904
COD.CAB: 36291
IBAN: IT72 J089 0436 2910 5100 5010 048
SWIFT-BIC: CCRTIT2TPRE
Kedvezményezett neve: AZ GROUP SRL
Kedvezményezett címe: 30020-Bibione (VE), PIAZZALE ZENITH 8.Ha valaki tudna abban segíteni pontosan hol, mit és hogyan kell tennem az nagyon jó lenne mert akarom, hogy félremenen a dolog.
-
TrollBalint
addikt
válasz
xviktorx #47929 üzenetére
ugyanolyan regisztrációtok van? (Mindenkinek magyar, vagy mindenkinek szlovák, stb.)
Illetve, hol nézitek? Mert ha nem mutat tizedes jegyet, akkor azt is el tudom képzelni, hogy kerekítési "hiba". Vagy ha kint nézitek a csempéknél (ha kiraktátok) ott nem frissít folyamatosan.
-
Wohme
tag
Sziasztok!
Hamarosan ezeket az országokat fogom meglátogatni:
-Grúzia (grúz lari - GEL)
-Örményország (örmény dram - AMD)
-Törökország (török líra - TRY)Úgy láttam az első 2 pénznemnél nem lehet számlát nyitni Revoluton. Kérdéseim a következőek hozzájuk:
-Hétvégi 1%-os felár úgy tudom, csak Revolut-számlák közötti átváltáskor jelentkezik és nem a kártyás fizetésnél vagy ATM-es pénzfelvétnél. Ez vonatkozik arra az esetre is, ha GEL vagy AMD pénznemben fizetek kártyával vagy veszek fel pénzt? Tehát itt bankközivel kellene váltson?
-Ezen az oldalon engedi megnézni az árfolyamot ezekhez a pénznemekhez, de akkor miért számol fel épp felárat a váltáshoz? Az appban nem lehet ilyen pénzt váltani, akkor ez az oldal mire szolgál pontosan? Hogyan tudom meg, hogy mennyi HUF/EUR/USD-t fog levonni, ha GEL/AMD-ben fizetek kártyával vagy veszek fel pénzt?
-Megéri előbb a HUF-t EUR-ba váltani a Revoluton belül és utána azzal fizetni GEL/AMD-ben? Látom van egy Converter menü is az alkalmazásban, ahol GEL-t és AMD-t is lehet hozzáadni. Ezek lesznek tán a mérvadóak a számítás szempontjából vagy a fenti oldal?Ha van bármi egyéb ilyen tipp (akár Revoluton kívüli) ezekhez az országokhoz, azt is szívesen fogadom.
-
törölt tag
Nekem pár éve volt utalásom magyar cégnek, nem jelezték, hogy bármit levontak volna. Magán személynek sem.
Ha van levonás, az levelező bank lehet esetleg, nem a Revolut oldaláról.
Vagy a ügyfél oldalán (aki kapja) annak a díjcsomagjában van olyan tétel, ami beérkező utalások esetén (külföld) felszámításra kerül. Kérdés, minek minősül a Revolut által küldött pénzed. Szerintem egyébként nincs váltás. -
Joef
csendes tag
Sziasztok,
Egy romániai magánszemélynek a romániai OTP számlaszámára kellene utalnom 1100 RON nagyságrendű összeget. Sajnos nincs Revo-ja
Ha az appban felveszem banki címzettnek történő utalással, majd egy 100 lei-es összeget írok be, díjmentesnek írja az app az utalást. Jelenleg kb. ekkora összeg van a RON zsebemben.
kérdéseim:
1. Hihetek az appnak, hogy ez számomra díjmentes utalás lenne? esetleg akkor is ezt írná, ha a szükséges 1100 lei-t írnám összegnek (ha működhet, fogok még váltani a jelenlegi 100 mellé)
2. Arról lehet valahonnan előre infót szerezni, ha az utalás megtörténne, a romániai OTP levonna-e, és ha igen mennyit a beérkezett összegből? (Tudom a címzett ezt meg tudná kérdezni, de én tudok valahonnan hitelesen, egyszerűen tájékozódni?, itt nem a román OTP ÁSZF/ banki hirdetményeiben való turkálásra gondolok, mint egyszerű tájékozódás.. )
3. Azt tudjuk egy ilyen tranzakció milyen konverziókon menne át míg az én RON revo zsebemből eljutna a fent nevezett román számlára a lei?
Kérdezem fentieket azért, mert itt olvasva vannak olyan magyarországi revo számláról, magyar cégeknek indított forint utalások, ahol a címzett magyar bank szép összeggel csökkenti az érkező utalást. (Amúgy ez csak céges számláknal fordul elő, v magánszemélynek utalva is?)Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást, azt meg külön is, ha valaki megírná létező, ilyen vonalon végrehajtott utalásának történetét, "költségszerkezetét".
Joe
-
dptrsk
addikt
válasz
Szbtms #47937 üzenetére
Feltételezem a foglalási időszakban módosították a terhelendő összeget, s azt a csökkentett könyvelt tételt látod.
Ez lehetséges, pl italautomaták is vannak, amik befoglalnak ~900 forintot(legdrágább termék), de pár nap múlva csak 300at(egy ásványvíz díja) könyveltet le.
-
Szbtms
csendes tag
A Bosch-tól vásároltam volna 2 terméket, ami szállítással együtt 19941 Ft-ba került. Egyszer használatos kártyával fizettem, az értesítések között szerepel is. A Revolut appban akkor nem néztem külön.
Megérkezett a csomag, de csak 1 termék volt benne. Az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy lehet, hogy két részben küldik (de értesítést nem kaptam erről), illetve kérdezte, hogy nem utalták-e vissza az árát. Ekkor beléptem a Revolut-ba, hogy megnézzem, és akkor láttam, hogy más összeg szerepel ennél a tételnél.
Ez az ár sehogy nem jön ki. Nyilván beszélek majd velük megint, de láttatok már ilyet, hogy különböző helyen más összeg szerepel?
Volt már többször, hogy visszatérítést kaptam más bolttól, de az új tételként jelent meg pluszos összeggel. Szerintem az lehetetlen, hogy egy meglévő tétel összege változzon egy visszatérítésnél (azon túl, hogy az összeg sem stimmel).
-
t420s
aktív tag
üdv
ez még mindig igaz? "Számlaszám
Jelenleg minden felhasználó Egyesül Királyságbeli (UK), vagy Litván (LT) számlaszámot kap. Az UK számlaszámok kivezetése és a LT számlaszámok bevezetése folyamatos."a magyar usereknek nincs magyar számlaszám? csak a külföldi litván?
-
törölt tag
https://fintechzone.hu/itt-az-uj-egyseges-kriptoszabalyozas-mica/
Azt írják - 12 - 18 hónap a hatályba lépés ideje.
-
xviktorx
tag
Sziasztok! Több éve van revolutom, használom is havi rendszerességel euro váltásra és szlovákiai vásárlásra ( boltban kártyás vásárlás ) is. A havi limiteket sosem lépem át, Standard csomagom van.
Az lenne a problémám, hogy azt vettem észre több kollégámnál ( akinek jóval utánam lett Standard csomagos revolutja ) hogy tőlük kb. 1 forinttal többe kerül nálam az Euro mint nekik. Pl. tegnap nekem 391 volt az Euro nekik meg 390. Sosem váltok hétvégén.
Ez mitől lehet?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
törölt tag
-
Wovbagger
tag
Köszönöm a kártyát illető tanácsokat!
Ami a mindenféle hírek miatti árfolyamváltozásokat illeti: bár a felvetésedben van ráció, de nem 100%, hogy nekem kell fizetnem, és mivel egyébként nem használok Eurót, ezért ha ma váltanék, utána meg vissza kellene váltanom akkor minden bizonnyal rosszabbul járnék. -
8
senior tag
válasz
Wovbagger #47923 üzenetére
Nyugodtan használd majd az egyszerhasználatos kártyát. Ha esetleg nem fogadná el a webshop, akkor utána még mindig próbálkozhatsz virtuális kártyával, hozz létre egyet ehhez, és fizetés után töröld, így leszel a legnagyobb biztonságban.
+1, nem politikának szánom, de a mostani turbulens nagylemondásos időszakban ki tudja mi történhet még holnap délelőttig, így ha nagyobb összegről van szó, és biztosan tudod hogy vásárolni fogsz, még az is lehet, hogy jobban megéri most váltanod előre.
-
törölt tag
válasz
Wovbagger #47921 üzenetére
Mikor esedékes a vásárlás? Ha hétvége, válts előre. (Péntek késő estétől, vasárnap késő este, hétfő hajnali) Ez időben 1% plussz díjat számol fel a revolut, ha váltasz.
Ha hétköznap váltasz akkor, nincs nagy jelentősége. Az éppen aktuális árfolyamon fog váltani 350e forintig. Utána van felár, ez 0,5% volt, régebben, de lehet már felemelték 1%-ra.
Appban egyébként nyomon lehet követni, váltás előtt írni szokta.
Az, hogy kártyával fizetsz és euród, vagy forintod van, mind1, mert elintézi magának. Technikai szempontból.
-
Wovbagger
tag
Sziasztok,
nem szoktam külföldi weboldalon fizetni bankkártyával, de negyed órája megtudtam, hogy lehet, hogy holnap kénytelen leszek megtenni ezt, úgy, hogy az adott ország pénzneme Euro. A Revolut számlámmal nem variáltam amióta létrehoztam, forintos és eurós számlám van, az utóbbin még nem volt pénzmozgás, az egyenlege 0.
Elolvastam az összefoglalót, de abból nem jöttem rá, hogy ez esetben érdemes-e a forint számlámról a megfelelő összeget átváltani a Revoluton Euróra, és aztán az Eurós számláról fizetni a webshopban, vagy ez felesleges, mert ha a forint számlámat terhelik meg akkor ugyanúgy járok, és ugyanolyan árfolyamon fogják átváltani a forintomat Euróra, mint amennyiért én váltottam volna előzetesen?
Tudtok nekem ebben a kérdésben segíteni? -
törölt tag
Adózás miatt nem volt mind1. Mert a tőzsdei és nem tőzsdei, eft és egyéb kategoriáknál más volt a mérték, amennyiben jól emlékszem. A szakértők meg a fő irányra álltak rá, abból van a nagy lóvé ugyanis.
Ez majd akkor lesz érdekes, ha kiveszem, addigra már megint más szabályozás lesz, mert az eu-s is életbe lép
-
Addel
senior tag
válasz
#01110937 #47914 üzenetére
Szerintem ha nekem van egy szerződésem a revoluttal (ha más nem ÁSZF) ami szerint kripto eszközzel kereskedek rajtuk keresztül, akkor nekem nincs okom ebben kételkedni és az ebből keletkező nyereséget joggal tekinthetem kripto ügyletből származó jövedelemnek és valhatom be ez alapján a NAV-nak.
-
emcee825
csendes tag
válasz
#01110937 #47916 üzenetére
Ez minden bizonnyal így van, viszont azt ne feledjük el, hogy a szakértők/senior fejlesztők nem a NAV vagy a BM keretein belül dolgoznak annyi pénzért, amennyit ők ajánlanak, hanem a versenypiacon dolgoznak.
És ez alól nem igazán van kivétel... Tudom, most majd előkerül valaki, akinek a nagybátyja az IBM/Microsoft/Google/stb. egyik vezető fejlesztője volt, csak hazajött és a NAV/BM csapatát akarja erősíteni bagóért, mert ezt súgja a szíve. Ezekről az emberekről általában kiderül, hogy nem vezető fejlesztője volt, max medior és nem hazajött, hanem el kellett jönnie, de itthon már úgy van mesélve, hogy ő volt az atyaúristen. Aztán az ilyen ember kínjában, ha máshol nem kap helyet (ez is kizárt, ha nem junior alatti szinten van vagy nem összeférhetetlen a személyisége), akkor elmegy az állami szférába. Ahonnan jönnek a jobbnál jobb, agyon tesztelt és fejlesztett GUI-k, megbízható, nagy teherbírású oldalak... ja nem
-
emcee825
csendes tag
NAV tartozás esetén 1000 Forint alatt nincs be/kifizetés, tehát ha visszakapsz és 1000 Forint alatt van, azt sem kapod vissza.
Az 1000 Forint teljes NAV tartozásra vonatkozik, nem adónemenként.
És attól, hogy 1000 Forint alatt van, még be kell vallani, csak befizetni nem kell. De ez összesített. Tehát, ha magyar munkahellyel rendelkezel és a könyvelő elcsesz valamit az SZJA/stb. levonásakor, akkor az szépen hozzá adódik a külföldön szerezett kamatjövedelem SZJA (15%) + SZOCHO (13% --> 2023.07.01-től) részéhez és ezt be kell fizetni egyben.Persze Revolut/stb. nem jelent a NAV felé, csak, ha a NAV kikéri az adatokat, amit az adóazonosító jel miatt pikk-pakk meg is tud tenni. Évi pár száz esetben van erre példa, nyílván nem a néhány ezer Forintos kategóriában. Viszont, ha nincs bevallva és kiderül, akkor jön a bünti is az elmaradt adófizetés mellé.
Nem hiszem, hogy túl nagy ördöngősség megcsinálni ezeket. Az ember összeszedi minden szolgáltatónál, hogy milyen pénznemre mennyi kamatot kapott naponta/havonta. Ami nem Forint, azt adott napi MNB középárfolyammal Forintra kell váltani és úgy hozzáadni az összeghez. Napi kamatozás és nem Forint esetén (pl.: Trading 212) gondolom nagyobb szívás, mert minden napra meg kell nézni az adott napi árfolyamot. Bár ezt Excel táblában le lehet kérni az MNB-től és szerintem a T212 is hasonló formában exportálja ki, így egy nem túl bonyolult FKERES/VKERES függvénnyel meg lehet oldani, aztán szummázni az évest.. én legalábbis így fogom csinálni. Aztán, hogy megéri-e ezzel játszani, az majd kiderül, de hobbinak is felfogható.
Ez a bevallom, vagy sem dologhoz még egy adalék:
- ha nem vallja be az ember, akkor a következő 5 évben számolja meg, hogy hányszor jutott eszébe, rándult miatta görcsbe a gyomra, aztán a végén osszon/szorozzon, hogy megéri-e. Szerintem kis összeg esetén nem, nagy összeg esetén pedig amúgy is feltűnik a NAV-nak előbb vagy utóbb, így azért nem érdemes. -
törölt tag
válasz
Oliverda #47913 üzenetére
Nem tudom mi a bajod, de konzultálnod nem ártana valakivel, abban egyre biztosabb vagyok... : (
#47912 Addel
Értem, hogy nem bonyolult, de nincs kedvem még azzal is foglalkozni.Kriptonál, mindenki a simára van rá hegyezve. (+ még kriptó-kártyás vásárlás, ahol szintén vannak adós szabályok) Revoluttal kapcs, sem konkrét ebből élő adószakértő, sem a nav nem tudott választ adni. (ugye, itt nem tudtad kiküldeni, és definíció szerint az nem kriptó. - De közben pedig már ki lehet küldeni, tehát már mire aktuális lenne definíció szerint is az lehetne. És Nem is ETF vagy jogilag 4 féle kripto besorolás volt pár éve, mikor utána olvastam. És most még jön hozzá, az új eu-s szabályozás is...
-
Addel
senior tag
válasz
#01110937 #47911 üzenetére
Nem bonyorult, most néztem az ÁNYK-ban, 1 sor gyakorlatilag kettős adó elkerülő külföldi kamat ahol megadod a brutto összeget, meg a levont adót.
Kripto se bonyorult, az is egy sor, ha csak nyereséged volt, de ha veszteséget számolsz el, akár korábbról, az bonyolítja, más oldal és 2-3 sor.
Vagy 20 éve magamnak csinálom minden évben az adóbevallásom, sose volt még vele gond.A személyeskedést én se értem. Totál felesleges.
-
törölt tag
válasz
emcee825 #47904 üzenetére
Pont erre utaltam, csak nem fejtettem ki. A vonják már, azt itthonra értettem (hogy már azt is kell fizetni kb nyártól), nem a Revolutra.
Oliverda, miatt nem mentem bele jobban, állandóan vádaskodik, sérteget, beszólogat, indokolatlanul. (Én nem ártottam neki semmit).
Így legalább tiszta víz került a pohárba, hogy jól tudom sejtettem, kell ezzel foglalóznia, az ügyfélnek is.
Egyedüli kivétel a WISE, mivel a belga forrásadó 30%,
Az is csak azért kivétel, mert Belgáknál többet kérnek, mint amit nálunk kellene befizetni. Tehát ott sem arról van szó, hogy a Wise elrendezi helyettünk, mint egy itthoni bank.Köszönöm az értékes és tartalmas hozzászólásod.
Minden ilyen szarságot meg kellene kérdezni könyvelőtől#47908 Addel
Nyilván aki nem szokott adóbevallást csinálni, az gondolja át, megéri-e neki a bajódát vele ez a kis aprópénz.
Nekem nem kell szerencsére. Kriptó miatt csináltam tavaly (?) Totál káosz. Senki nem ért hozzá, senki nem tud semmit.... végül abban maradtunk, hogy beírhatom, mind1, mert úgy sem vagyok mínuszba, ha rossz akkor sincs gáz. (viszont, ha kivenném, levonják).
-
floratm
senior tag
Tudja valaki hogy lehet Revolutrol Btc-t beutalni Binance-ra? Próbálkoztam parszor ezzel a Qr kódos beolvasással de nem lett jó
-
Addel
senior tag
Nem nagy kunszt, revon lehet kérni kivonatot róla, rajta van a brutto netto, be kell írni a jövő évi bevallásba, ha nem haladja meg az 1000 forintot, akkor ittam 4 sört ingyen, ha meghaladja, akkor befizetem.
Nyilván aki nem szokot adóbevallást csinálni, az gondolja át, megéri-e neki a bajódát vele ez a kis aprópénz.
-
emcee825
csendes tag
válasz
TrollBalint #47903 üzenetére
3,25% * 0,85 = 2,7625%
Levonja a 15% forrásadót.
-
emcee825
csendes tag
válasz
#01110937 #47900 üzenetére
Ha a Revolut 15% forrásadót levon, akkor még a 13% SZOCHO is fizetendő itthon, amit az adóbevallásban kell megtenni, minden külföldön szerzett kamatjövedelem esetén (Lightyear, T212, stb.).
Egyedüli kivétel a WISE, mivel a belga forrásadó 30%, így ott a magyar 15+13%-nál több, így befizetni nem kell. Visszaigényelni lehet. A Visszaigénylés módját nem tudom, mert nem éltem még vele.
-
zsamiatt
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest