Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Én is így gondolnám, mert ez a berögzült hozzáállás.
Viszont a Revolut és a többi fintech behozott pár újítást, amire ha pár éve rákérdez az ember, hülyének nézik, most pedig alap szolgáltatás náluk.
Ugyanannyira tudom kiválasztani itthoni webshopban is az utalást, mint a kártyás fizetést. Tehát kártyás fizetéssel gyorsan vagy hülye, az utalással pedig lassan, de a végeredmény ugyanaz.
Ha cégnek utalok vagy fizetek kártyával, ugyanoda jut az összeg.
(Ha a technikai dolgokat és trükközéseket nem nézzük, amit írtam, hogy tegyünk félre most.) -
zerodot
aktív tag
válasz
üzenetére
Érdekes módon a többiek következetesen off-ba rakták a kp kihozós témát, de te nyilván mindenkinél jobban tudod, mint mindig. A nyakatekert érveléseidet, meg hogy az offtopic kapcsolót amúgy hírből se ismered, gondolom egyszerűen csak szokjuk meg, mert neked úgy a jó...
-
törölt tag
válasz
zerodot
üzenetére
Kedvező Zero, a te hozzászólásod offtopik, nem kell linkelgetni a jelentését. A kérdés ontopic, mert Revoluttal is fel lehet venni Atmből készpénz. Vissza már nem tudja rakni a számlájára.
"Nem viszed ki vele. Azt hogy digitalisan mit latsz es helyben melyik partnernel tarolja a penzt a revo nem egyenlo azzal, hogy kivitted. "
Meg fogom nézni de ahhoz is, LT számla tartozik. Árfolyamokat is jegyzik, kereskednek a pénzekkel, a kivitel csak fizikaira vonatkozhat, kereskedelmi forgalomban, pénzváltó. Magán személyként haza hozol "pár fontot" nem reális, hogy ezért szankcionáljanak.
-
vmarci21
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Mondjuk nem chargeback, hanem a vásárlásvédelem volt a kérdés, ami két külön dolog.
Gardaai:
Irányítóközpont - > biztosítás - > vásárlásvédelem alatt le tudod tölteni a biztosítás feltételeit.
Amúgy csak Revolut kártyával, újonnan, nem magánszemélytől vásárolt termékekre vonatkozik a biztosítás. Lopáskárra érvényes a vásárlástól számított 365 napig, de hogy ha meg sem kaptad a kereskedőtől a terméket, az nem biztos hogy ebbe az esetbe tartozik. -
pictigjis
őstag
válasz
zsamiatt
üzenetére
nem "mérlegelésről" van szó, hanem a kártyatársasági szabályok elég egyértelműen rendelkeznek arról, mikor jár chargeback és mikor nem. természetesen ezek a szabályok sem állandóak, különben akár sorozatos chargeback-igényekkel is vissza lehetne élni
az aliexpresses példa azért jó, mert ott van az oldalnak saját vásárlási védelme = rendezze ott a károsult a baját. ha paypallel fizetsz, akkor is a paypallel kell rendezned az ügyet, a paypales tranzakciók chargebackje sem lehetséges
de az eredeti példa az utalásról szólt, és azt senki nem tudja és akarja ellenőrizni. ezért lesz az, hogy egy utalás előtt esetleg 5 perces műsort mutat a revolut arról, hogy szerinte ez csalás (lehet), biztos akarod-e, és ha tizenkettedszer is leokézod, természetes, hogy a banki megközelítés az, hogy így jártál (átverés esetén)
-
pictigjis
őstag
válasz
zsamiatt
üzenetére
márpedig óriási különbség van. a kártyás vásárlásra ugyanis vannak kártyatársasági szabályok, az utalásra meg nincsenek. ha készpénzzel fizetsz és átvernek - na ezt kell az utaláshoz hasonlítanod. de nem értem, miért kell erre rácsodálkozni, mindig is így volt, már évekkel ezelőtt is ezért akart az értelmes ember paypallel fizetni az ebayen, nem pedig a 100 százalékos saját kockázatot jelentő utalással
-
Gardaai
senior tag
Nem tudjátok utalásra is érvényes a vásárlás védelem? Vagy kizárólag online fizetésre?
Teszem fel utalok egy cégnek és kiderül, hogy kamu az egész.
Most a többi tényezőt hagyjuk, hogy miért, hova, mennyit stb.
Ha céggel szemben érvényes, magánszeméllyel szemben is?
Valószínűleg meg fogom kérdezni a supportot is erről, csak a Súgó ebben a témában elég erősen fogalmaz és nem akarok olyan beszélgetést nyitni, ahol azonnal azt látja a rendszer, hogy feltörtek. Nem látok általános chatelést. -
-
törölt tag
A váltás viszont igaz. Több országban is 1:1 váltják, számolják a dollárt és az eurót.
A cikk amit linkeltél 2. pont alatt írja, hogy "talán a legjobb megoldás egy következő utazáson elhasználni a váltott egyiptomi pénzt. Nah akkor ott elhelyezed széfbe és ha visszamész kiveszed és újra használod? Ugye, hogy nem. viszed magaddal haza. Az, hogy nem lehet kivinni, az a kereskedelmi forgalomra vonatkozik, pénzváltók pl.
-
törölt tag
Több országból is van megmaradt papír pénzem, sőt van fém is. Senki nem zargatott senkit. Pedig a határon az egyik országnál kérdésekre kell válaszolgatni és nézik igazat mondasz-e.
Ismerős költözött ki, most az egyik Ázsiai országba, tiszta korrupció az egész "gombokért" mindent elintéznek, Thaiföld szomszédságában. A Turistákat főleg Európaiakat nem szokták zaklatni, legtöbb helyen, mert ebből élnek.
Egyesült Arab Emirátusok pénze sem váltható itthon, mégis van belőle. Nem azt mondtam, hogy egy hatalmas köteggel vigyen. De ha megmarad némi költőpénz azért senki sem fog zaklatni. Egyrészt azért sem mert a reptéren is elköltheted, másrészt meg miért tennék. Én sosem láttam az évtizedek alatt, hogy ezért valakit vhol zargatnának.
És Ha Revoluton van Egyiptomi font akkor még digitálisan is kiviheti az országból, nah azt hogy ellenőrzik

-
SzGee
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Szerintem ne bajlódj fonttal, dollárt vagy eurót vigyél (inkább dollárt, mert tapasztalatom szerint 1:1-ben váltják, akkor is úgy váltották, amikor 1,3 volt az árfolyam), és ha lehet, kis címleteket, jól fog jönni a borravalónál, sok-sok 1 dollárossal készülj, egyből mindenki nagyon készséges lesz
Egyébként a fontot nem is lehet hivatalosan kivinni az országból, ezért se vesződj a váltással, ezért aztán magyar pénzváltóknál nincs is
-
törölt tag
Felvenni feltudod ingyenesen. Arra nincs garancia, hogy a hitelkártyás feltöltés is ingyenes lesz, bankonként változhat, hogy számolják el. Vásárlás, vagy készpénz felvétel.
Donki Hóte, itt próbálj meg, Egyiptomi atm információt keresni.
https://community.revolut.com/ -
Gardaai
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez ott derül ki, ha majd próbálod levenni. Itthon nem fog kiadni fontot az ATM, ha erre gondolnál. (Legalábbis tudtommal nincs ilyen, bár kis városban élek.)
-
Megyünk Egyiptomba, láttam, hogy már van font zseb a Revolut kártyán. Érdemes fontot váltani?
Melyik bank automatája ad kezelési költség levonása nélkül pénzt Revolut kártyáról?
-
Sziasztok!
Magyarországi OTP ATM-ből az ingyenes limit erejéig költségmentes a HUF kp felvét?
Ha igen, akkor ha feltöltöm az egyenlegem mondjuk egy hitelkártyával, akkor azt ki tudom venni kp-ban a Revolutról és nem ütközik semmilyen Revolut szabályba, ugye?
Köszönöm a segítséget.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Pont valaki kapott tőlem egy ref-linket, de pont kevesebb, mint 31 óra állt rendelkezésére ÉS 1-2 lépsen megakadt a folyamata (pl a redirect oldal nem töltöttbe) ÉS a korábbi formátumnál másabb a ref-felület az appon belül ÉS az utóbbi kettőt azután láttam, hogy lejárt az idő.-Ha adott telefonszámmal nincs a listámban semmijen módon, akkor az ő száma nem rögzült a korábbi periódusba ha már megadta, és kapott SMS-t is, de csak -tippre- a letöltő oldalhoz?
-Ha most kap egy új periódusos linket, akkor "all good"? Az hogy 50 órán belül próbál rá kétféle reflinkre kétféle periódusból, egyazon számmal az nem kavar be valahol?
-Hányféle ref-promó fut most? Eddig mindig láttam, hogy "hívj másokat, és kapsz X-et". Most nincs ott ilyesmi adat + nem látok semmi féle terms linket, míg minden "help article" úgy hivatkozik rá, hogy annak ott kell lennie.Köszi!
-
Gardaai
senior tag
Használtam a keresőt, de nem nagyon találtam friss infót.
Most már lehet forintot utalni Revolutról Wise-ra? Egy ideje nem foglalkoztam a témával, de 1-2 hónapja még (talán) nem lehetett.
A pénz elindult, levonta az összeget, mutatja is az ikonnál, hogy felismerte a fogadó bankot Wise-ként. Viszont nem tudom a másik oldalon lehet-e probléma, esetleg visszafordítják. Ha jól rémlik eddig kiírta, hogy hibás számlaszám és azért nem lehetett, ezen az elven ha elindult az összeg, akkor célt kell érjen. -
zsozsoka80
csendes tag
Sziasztok!
Standard felhasználó vagyok. A nullás egyenlegemre fel akartam tölteni néhány ezer forintot, de nem engedte, mondván "Your account is limited". Mit tegyek? Legutoljára 2022 őszén vásároltam a Revoluton keresztül. Az adószám rég be van jelentve, tehát biztos nem annak hiánya miatt korlátoznak. Az, hogy az accountom "restricted" minősítésű lenne, nem derül ki semmiből, nincs semmilyen üzenet, csak abból értesülök róla, hogy a feltöltést nem engedi.

-
Pedramek
csendes tag
Sziasztok,
Azt be lehet valahogy állítani, hogy ha váltani szeretnék, akkor ne az EUR legyen az alapértelmezett céldeviza? [kép]
-
oszy
veterán
Téves!

-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Veletek előfordult már olyan, hogy magyarországi HUF számlára indított átutalás "declined" állapotba került rövid idővel az átutalás után? Egy OTP-s számlára próbáltam utalni, amelyre korábban egyszer már utaltam pénzt. Status: rejected lett és visszatérítették a pénzt a Revolutomra. De semmi egyéb infót nem tudtam meg mi volt ennek az oka.
-
paolinho
addikt
Lehet, nem mindenkit érdekel, de Törökországban mind a Halkbank, mind a Ziraat Bank költségek nélkül adja ki (kvázi váltja) a forintot Revolut-on keresztül Lírára.
Csak, hogy egyszerűbb legyen pl. Side-ben megtalálni ezt a két bankot, illetve az automatáit, keressétek a The Red Lion éttermet, aminek kb. 30 m-es körzetében ott vannak a bankok. 🙂 -
ikelemen
csendes tag
Sziasztok!
van köztetek olyan, aki a munkabérét magyar foglalkoztatótól Revolut számlára kapja?
Vagy tudtok olyanról?
koszi -
Brandynew
őstag
"Amúgy a Revolutnál nagy mínusz, hogy nincs NFC funkciója. Így kézi fizetésnél is mindenhol odaadod az adataid."
Ez a legkevésbé sem hátrány. Semmi létjogosultsága nincs annak, hogy a pénzügyi szolgáltatók saját NFC-fizetési megoldást működtessenek. A Google/Apple Pay natívan, rendszeralkalmazásként fut (az oprendszer részeként érkezik, akkor is ott van, ha nem telepítesz hozzá felhasználói felületet), nincs olyan 3rd app, amellyel gyorsabb, megbízhatóbb lenne az NFC-s fizetés.
-
-
törölt tag
válasz
Friczy
üzenetére
Innen indult ki..
itt válaszoltamCsak a felére reagáltál, és boncolgattad. Nem váltottam témát, az első hozzászólás azért keletkezett, mert nem tudta használni a kártyát. Hónapok óta nem müködik rendesen akár hol próbáltam. használok helyette másikat.
-
zerodot
aktív tag
-
Friczy
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem nem tűnik el, viszont nem lehet használni újat kell generálni, a régit pedig törölnöm kell. Valósnak tűnik a bejegyzés. Revolut oldalán nem találtam erről információt.
Ebből indultunk ki, korábban egy szót se írtál arról, hogy nem mindenhol fogadják el. Szóval ne írd, hogy teljesen lényegtelen a megújulás, ez volt a kiindulópont. Én erre reagáltam, aztán az, hogy te erről át akarsz váltani másik témára, a te dolgod. Viszont ne írd, hogy lényegtelen, ha arról kezdtünk diskurálni. Most egy másik témára váltottál át, az engem nem érdekel, használom, ahol elfogadják és indokoltnak látom.
-
törölt tag
válasz
Friczy
üzenetére
"Itt a megújulásról volt szó."
Teljesen lényegtelen a megújulás. A lényeges az, elfogadjáke az érvényes kártyát amikor használnám. Nekem utobbi fél évben ahol korábban elfogadták ott sem működött, vissza lett utasítva és csak rendes virtuálissal ment. Vagy nálad megy valami jól, vagy nálad még nem romlott el. Itteni felhasználói jelzések alapján másnak sem fogadják el, egyre több esetben.Nálam tranzakció létre sem jön, kapok egy push üzenetet, hogy ez a kártya nem használható.
mzso, fizikai kártyán van nfc funkció. a kártyákat meg tárcákba tudod tenni, annak minden előnyével, kockázatával.
-
mzso
veterán
válasz
pictigjis
üzenetére
Mert amúgy az a normális meg logikus, hogy mindenhol megadod az adatokat amivel le lehet húzni a "kártyáról" a pénzt. Még véletlenül se az lenne az értelmes, hogy minden online fizetést is meg kell erősíteni. Az egyszer használatos legalább attól védene, hogy felhasználják újra az adatokat.
Amúgy a Revolutnál nagy mínusz, hogy nincs NFC funkciója. Így kézi fizetésnél is mindenhol odaadod az adataid.
-
Friczy
senior tag
válasz
üzenetére
Az, hogy elfogadták-e vagy sem, nem függ attól, hogy automatikusan megújul vagy sem.
Itt a megújulásról volt szó. Arról olvastam, hogy egyre több helyen nem fogadják el, de én most nem arról írtam.
Mellesleg én a létrejött, tehát elfogadott tranzakciókat néztem a listámban, szóval igen, elfogadták. -
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
azt látom valahol (iphone applikációban) hogy ebben a hónapban mennyi eurót váltottam, és mennyit fér még bele a díjmentes keretbe? Standard csomag. Köszi!
-
Sziasztok!
Revolut HUF egyenlegről lehet magyar kereskedelmi banki HUF számlára utalni?
Ha igen, akkor ennek mennyi a költsége és az átfutási ideje?Köszönöm
. -
törölt tag
válasz
Friczy
üzenetére
Én most keresőben kerestem rá. Ezt dobta első találatra többit is megnéztem, de nem volt hasznos. Ez állt legközelebb a jelenséghez. Próbáld ki, hogy viselkedik a kártya.
Több oldalon is használtam volna, de ugyan abba a hibába futottam be, mint mások. Korábban többnél sikeresen használtam. Kellett legyen változás a háttérben, valamelyik oldalon nem magától bolondult meg.
-
sirály69
őstag
Bocsi, ha már volt ilyen kérdés...
A fiam a saját revolut fiókjából szeretne nekem az én revolut számlámra küldeni 1000€-t.
Ez nagy összegnek számít? Zárolhatják a pénzt? -
Friczy
senior tag
válasz
üzenetére
Ezt a nem ad újat már máskor is olvastam itt, azóta biztos, frissült az app, mert naprakészen tartom. Most épp 9.24 (iOS) Ha rákattintok, kiadja az adatokat. Legutóbb szeptember 9-én használtam, sikeresen.
Szerk: a linkben lévő cikket annak idején is belinkelte valaki (lehet, hogy épp te), én azóta is vígan használom úgy, ahogy korábban. A Revolut oldalán is továbbra is ott szerepel az egyszer használatos kártya. -
törölt tag
Ha a létrehozást követően nem használja fel a felhasználó, akkor a kártya 24 órán belül eltűnik magától, ezt biztonsági okokkal indokolta meg a Revolut ügyfélszolgálata.
Nekem nem tűnik el, viszont nem lehet használni újat kell generálni, a régit pedig törölnöm kell. Valósnak tűnik a bejegyzés. Revolut oldalán nem találtam erről információt.
Akkor is, ha fel sem használtam.
-
pictigjis
őstag
május óta tegnap este nyolc körül utaltam először revolutról forintot. mások korábbi észrevételeire ráerősítve tényleg úgy tűnik, a citibank révén felgyorsultak az utalások: az előbb rápillantottam a célszámlára, és már ott is volt a pénz
-
-
Czimby
addikt
Sikeres meghívás után mennyivel kapja meg a meghívó a pénzt?
Mert üzenet már jött, róla de a pénz még nem jelent meg a számlán. -
Bogyi007
veterán
válasz
üzenetére
Látom téma a váltás.
Múlt héten kaptam 130 eurót a Revolut számlámra, ha jól tudom Standard csomag esetében hogy ne legyen plusz költség a váltás során célszerűbb az összeget "feldarabolni" ergo több számlára szétdobni.
Nekem, páromnak és kissóginak van Revolut számlája. Ha háromféle dobjuk a 130 eurót akkor nem lesz pluszköltségünk ugye?
Más is valaszolhat természetesen, nemcsak Gallmix kollega.
-
törölt tag
-
pictigjis
őstag
kifejtettem már párszor, meg mások is. eldobható kártyával ismeretlen/nem megbízható/gyanús kereskedőknél kell fizetni
a nagy cégek nem ilyenek, a paranoia magasfoka ilyen helyeken eldobható kártyával fizetni, és mint látható, oda vezet, hogy egyre több fizetési platform szűri ezeket a kártyákat (nagyon helyesen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házimozi belépő szinten
- Windows 10
- Sorozatok
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- TV antenna és jelerősítés
- Futás, futópályák
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"