- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MurdR
veterán
Olvasd el még kétszer amit bemásoltam
"Amikor a konzorcium megalakult, még az 5-ösverziónál tartottak, ekkor azonban a rendszer is új nevetkapott: Symbian OS lett belőle."
Nem ez volt a kérdés?(Nem bunkóságból, csak tényleg nem értem melyik része nem tiszta, azért kérdem)
-
MurdR
veterán
"Története
A londoni székhelyű Symbian Software-t 1998 júniusában a
Psion Software , a Nokia, a Motorola , és az Ericsson
alapította. A rendszer alapjait a Psion kezdte fejleszteni
kézi számítógépei számára EPOC néven, még a 1980-as
évek végén. Amikor a konzorcium megalakult, még az 5-ös
verziónál tartottak, ekkor azonban a rendszer is új nevet
kapott: Symbian OS lett belőle.
1999 -ben csatlakozott a Matsushita (Panasonic ), majd
2002-ben a Siemens és a Sony Ericsson . Az első
okostelefon a 2000-ben megjelent Ericsson R380, illetve
2001-ben a Nokia részéről a 9210-es kommunikátor, amely
a rendszer 6.0-s verzióját futtatta. Az igazi áttörést a Nokia
7650 -es készülékén bemutatkozott Symbian OS 6.1
jelentette, ez indította el az S60 és a Symbian
sikertörténetét."Forrás: wiki
-
Sucuka
senior tag
Köszi
Tegnap kemény 3 órás munkámba telt, mire megjavítottam benne az eltört szalagkábelt. A történet ott kezdődött, hogy szeretzem egy törött érintős Series 5-öt, na mondom ebből átteszem a szalagkábelt. Frankón rákészültem: szépkap, kábel kiforraszt stb. Utána szétkaptam az MC-218-at is. Pechemre a kijelző beszállítója más (Az 5-é Sharp, az Ericssoné meg Hitachi) ergo a szalagkábel kijelző felőli oldala nem ugyanaz, tehát első körben bukott a mutatvány.
Na de nem hagytam ennyiben, közelebbről megvizsgálva a szalagkábelt, a kijelző felől van rajta egy lyuk, közvetlenül az egyik vezetősáv mellett. A lyuk széle a hajtogatástól berepedt, és a hasadás elérte a vezetősávot is.
Szerencsére a jónéhány évnyi elektronikai iparban szerzett tapasztalat meghozta gyümölcsét, helyrehoztam a kicsikét. -
gandol
csendes tag
Szerintem ez volt a legszebb órája a SE-nak, a későbbiek sem voltak csúnyák csak mások.
Mostanában divat világszenzációként emlegetni a hírekben ha valaki BT-os órát készít, pedig ez a modell 2006-os! Hívni nem, de sms-t olvasni, hívást fogadni headsetre, hívást elutasítani és egyáltalán, hívást diszkréten rezgéssel jelezni ez is tud! :-) Ráadásul kiírja a hívó számát, tehát tudod ki keres aztán eldöntöd mi legyen! 30M vízálló, akkumulátoros, a telefon töltőjével tölthető adapterrel...
Hasznos dolog az biztos! ;-) -
bunkomen
aktív tag
-
stufen2
aktív tag
3 Htc után nem lesz még egy, de droid se az is biztos, barátnőmnek iphone 5öse van lassan egy éve, 30ért vette lehet befizetek egy 5s re én is 30ért, de egy biztos, szídom én is hogy szifon, de működik nem úgy mint a droid, lassan már falhoz vágom a htc-t, de más gyártó terméke se egy csoda, vagy megvárom az új bb-t. De droidot soha, de soha többé, még a winmobile 6.5 is jobb volt annál.
-
Earl_Muttley
őstag
-
MurdR
veterán
Kis faanyagra gondoltam még, hogy akkor még testre is lehetne szabni a kis izéket. Csak azt nem tudom, ha ragasztópisztollyal összeragasztom, akkor az kibírja kényelmesen a telók súlyát?
De most így belegondolva, lehet hogy valami állványfélét kéne gyártanom mint amit régen elképzeltem. Csak nem tudom, hogy az új lakásban hogy lesz elhelyezve, vagy egyáltalán milyen lesz a az új lakás. Mert én jobb szeretnék egy "dolgozó" szobát, ahol el lenne kényelmesen a sok kütyüm. Ahova asszony nem teheti be a lábát
-
-
stufen2
aktív tag
Ja, az n95 volt az utolsó jó telefonja ami 2007-ben volt, de az sem volt már éllovas, utána meg semmi se jött össze. Arról nem beszélve, hogy pont a Nokia volt az a gyártó aki irreálisan magas áron kezdte el árulni a telefonjait kb 200 körül fél év elteltével meg 60-70 lett vagy még olcsóbb, a luxus sorozatot kivéve mert azok többe kerültek, mindig mire megjött a modellfrissítés az elődmodell szinte "elértéktelenedett". De ha csak 3-4 éve tartana a hanyatlás, akkor is szarba lett volna, gondoljunk csak a HTC-re, a Sensation sorozat óta nem tud felkapaszkodni dobogós helyre, és kb azóta veszteséges is, egy ilyen gyorsan fejlődő iparágban ez nem megengedhető egy cég számára.
-
KSparrow
őstag
Nekem ott okos egy telefon, hogy azt mondják róla--- azaz Symbian
Najó, Android is, meg iOS, de ezeket is mert csak mondják.. egyiket se használtam soha.
Mellesleg .jar file-okat elvisz az S40, van pár app, amit így leszedtem 5310-re anno ... akkor az okos? pl. asszem Honfoglalo.. meg Worms2008 space odyssey. N82 telepítette, de 5310 is vitte. akkor az is okos?
-
quailstorm
félisten
Azt csak úgy írtam. Felesleges kötekedni, mert a te oldaladon állok.
Egyébként mintha lett volna olyan hogy annak hirdetik. Talán ezt a legújabb platformot. De fejleszteni atomgagyi.A Nokia meg szerintem sok helyen rontott. Túlárazás. Béna zárt rendszer az SE-hez képest, bár a Samsung E250 sikeréből kiindulva annyira nem volt gyászos.
Aztán berakták a GPU-t, OMAP2420, de kb csak dísz volt. Aztán mire mindenki más is berakta és használta, ők egy generációra kivették. Már az N95 idején felmerült az OpenGL felület...
Aztán a kész Linux rendszereket kukázni hülyeség volt. Jól mentek.
A Symbiant nem portolni ARMv7-re pedig megadta a záróhangot. Az erőlködés az Ashával meg vicc.(#27738) sz.balazs.95: ezek szerint ezt is ugyanúgy látjuk.
-
quailstorm
félisten
Látom neked se sikerült megfogni...
Hivatalos álláspont szerint nincs meghatározott definíciója az okostelefonnak, ami írnak, annak 80%-át meg a W810-em is tudja...
Én is a natív kóddal futtatott appokat tekintem az okostelefon feltételének.Az utca embere meg a tapiképernyős facebookot. Meg nemrég hallottam olyat hogy a vinil lemez nem hifi...
Egyébként direkt kérdeztem így, de sajnos a várt eredményt kaptam, nem mondtál újat.
-
-
Ittnemaz
aktív tag
eseteg valaki érdekel egy motorola v3 edge? valószinü szallagkábeles, de sajnos akku nincs hozzá töltöt keresik még...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Tesla topik
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Eladó Lego Star Wars - Mandalorian Fang Fighter vs Tie Interceptor (75348)!
- Asus AM1M-A AMD AM1 alaplap + Quad Core AMD Sempron 3850 Processzor
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Logitech G923 PS5/PC + Váltó + playseat brake pedal + 3D mod
- Samsung Odyssey G40B 27" 240Hz 1ms IPS G-Sync full HD pivot HDR10 gamer monitor
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest