- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Pici telefon, óriás akksival?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blamazs
senior tag
válasz
grafnet #3992 üzenetére
Köszi, megtaláltam a leírást, és a smartshop-nál a készüléket is. Tudja a B20-at ugye, nem csak ki van írva az oldalon. Vodás vagyok, úgyhogy kellene a B20 nagyon. Sajnos csak arany és fekete van náluk, én pedig kéket szeretnék. Ki kell egyeznem a feketével úgy néz ki...
-
trebrona
nagyúr
válasz
lacko0123 #3993 üzenetére
Persze.
Global developer: hivatalos, hetente frissülő rom, (OTA), nem tartalmaz kínai alkalmazásokat, google szolgáltatások integrálva. Multi, magyar nyelvet tartalmaz.
Ami most változás, MIUI 10 miatt ideiglenesen a frissítések felfüggesztésre kerültek. Jó is hogy szóba került, beteszem az ÖF-ba ezt is.
-
grafnet
veterán
válasz
Blamazs #3989 üzenetére
Kicsit olvass vissza. Kb tegnap írtunk róla. KFORboy-ra keress rá, néhány gondolatot jól össze szedett.
Nekem 4/64-es van a smartshop-tól. Pár nap alatt jött, számlával.
3/32-es van eustock-nál.
5 vs 5+: annyi a különbség, mint a Redmi és a Note között...
HD vs FHD, 5,7" vs 5,99", SD 450 vs. 625, 3.3e vs 4e akku.
Magyarul: kis tesó és bátyó között a különbség.
Az a pár ezer forint szerintem jó befektetés az 5+ 4/64 javára. -
trebrona
nagyúr
válasz
lacko0123 #3990 üzenetére
Szia, olvasd át az összefoglalót!
-
lacko0123
tag
Sziasztok. Megkaptam az engedélyt a BL nyitáshoz. Igazából a camera2api miatt szeretném. Jelenleg MIUI Global Stabil rom van a telón. Melyik romot tegyem fel, hogy ki tudjam nyitni és magyar is legyen?
-
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Redmi 5 plus készüléket venni. Van itthon forgalmazó aki rendes számlát (27% áfa) ad, mivel céges lesz, és B20-at tudó készüléket árul? Másik kérdésem, hogy érdemes 4gb-os verziót venni vagy elegendő a 3gb is? Jelenleg redmi 3 pro van 3gb rammal. Sima Redmi 5 mennyivel gyengébb( teljesítmény, akkuidő) a plusnál?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
KFORboy
senior tag
válasz
Viktor0610 #3985 üzenetére
Mert ha jó dolog, akkor a kedvenc topikom tagjaival osztom meg elsőnek
-
-
KFORboy
senior tag
Ultra OFF:
Vajon ez kamu? :")
[link] -
Male
nagyúr
válasz
kaszibat #3960 üzenetére
Nem, a PayPal a teljes vételárat téríti meg: katt.
A lényeg, hogy a PayPal felületről jelezd időben az eladónak - boltnak, hogy egyszerűen hibás a telefon, nem működik. Ha nem sikerül normális megoldást adnia, akkor átváltasz claimre, és kb 100%, hogy a PayPal a te javadra dönt, hiszen valóban rossz a telefon. ( az eladó esetleges trükkjeivel vigyázz, nehogy kicsússz a határidőből! ) Van itt a PH!-n valahol PayPal topic, ott pontosabban meg tudják neked mondani hogyan csináld, mire figyelj.... én még csak egyszer futottam bele ilyenbe, ott az eladó nem is válaszolt a claimre, így simán a PayPal viszaadta a pénzemet. -
Giot
addikt
R5+ tapasztalatok egy hét használat után. Miui global 9.5 stabil.
A 18:9-es arány és a villámgyors rendszer miatt vettem. Használtam egy pár napig a kistesót. A kijelzőre nincs panaszom tűéles megfelelő fényerővel rendelkezik.
A droid(?lehet hw?) viszont kellemetlen érdekességeket mutat. Megmagyarázhatatlan fáziskésések, volt hogy az ujlenyomat olvasóra nem reagált csak a bekapcs gombra. Esetleg gépelés közben meg meg akad, majd hirtelen kipakolja a betűket. Van hogy a back, előfordult hogy a home gombra nincs reagálás, vagy a space marad ki animálás van, de az sem mindig.
Alvásba küldéskor megesik hogy felvillan még mintha megnyomtam volna a bekapcs gombot.
Bosszantó apróságok, amelyek még szembetünőbbek mivel alapból tényleg villámgyors lenne.
Szóval vegyes az eddigi kapcsolatunk. Nem tudom hovatenni ezeket a problémákat. -
Buksi
csendes tag
válasz
kaszibat #3952 üzenetére
Nem vitted be a szolgáltatóhoz a telefont, mikor új kártyát kértél tőlük? Ott beüzemeli az eladó szívesen, aztán megnézi a beállításokat, hátha ott van gebasz. Mármint nekem anno egy gyári visszaállítás után elszállt a mobilnet, bevittem, megmutatta a srác, hogy mit kell beállítani rajta, aztán egyből működött... egy próbát megér.
-
grafnet
veterán
250 órája nem volt újraindítva a készülék.
Reggel megteszem, csak a kíváncsiság miatt.
Ma, okozott néhány érdekes pillanatot: nem tudtam játszani (nem röhög), mert nem reagált a játék semmire, csak a kilépésre, a Viber üzenet írás közben újraindult, úgy hogy a billentyűzet maradt, csak mögüle kiesett a Viber. -
Steve1207
veterán
válasz
grafnet #3962 üzenetére
Nem tudom telóban, mivel azzal fényképezek
Szóval minimálisan felhajlik alul és felül is, úgy 2-3 mm-t. Rálóg a telóra, így ott is védi. A hangszórólukakhoz nézve van a tok széle és a lyukak között max 2 mm.
A csatiknál nem ér annyira rá (usb, jack), így kényelmesen lehet azokat is használni.Ha flip tok kell akkor nincs semmi értelmes a piacon amúgy. Nekem a színe nem jön be, hogy ilyen sötétszürke csillogós (a másik arany verzió pláne), de a halálom a többi "baromi nagy borítóba rakjunk egy szilikon tokot, hogy még nagyobb legyen az egész" flip tokok...
-
Steve1207
veterán
Bal oldalon: teljes 2,5D-s kijelzővédő. Elég vékonyka, ha valamennyire strapabíró akkor szerintem a célnak ez is megfelel. Mellé egy ilyen mintázott hátoldal fólia (a fehér rétegről jön le, átlátszó).
Középen full cover, alja és teteje leszedhető, ahogy a képen látszódik a közepén. Telót beletesz a közepébe, alja és teteje rápattint, elég praktikus. Az egész kicsit hardcover jellegű (a középső rész hátoldala kiszedhető, az gumis). Kellemes a fogása.
Jobb oldalon a Nilkin flip tok. Elég erősen tart, telót alig lehet belőle kiszedni, nagyon passzos. Nekem kicsit fura, hogy az előlapi hajtóka ragasztva van a hátlapra, de elég stabil, szóval minőségi a dolog. Szélei enyhén lefelé a hátoldal felé hajlanak, így eléggé kényelmes ez is.
Más extrám nincs, szerintem ez bőven elég egy ideig, jelenleg úgyis egy másik H9 üvegfólia van rajta meg egy Nilkin tok.
-
kaszibat
tag
válasz
#73029888 #3953 üzenetére
Egyezik és ez lesz a végső megoldás a szerviz. Igazából abban reménykedtem, hogy valamelyik beállítással van probléma, de mint írtam új, gyári zsugorfóliázásból lett kibontva. Csodálkoznék, ha úgy lenne beállítva, hogy ne lehessen beüzemelni, de hátha. Minden szalmaszálba belekapaszkodok. Köszönöm neked is!
-
-
kaszibat
tag
válasz
Oldman2 #3950 üzenetére
Igen, és még ezt is kicseréltettem a szolgáltatónál egy újra, hátha, de sajnos nem segített, nincs térerő. Mindkét foglalatba tettem, mivel két különböző szolgáltatónál is vagyok, de egyiken sincs térerő. Azért köszönöm! Már arra is gondoltam, hogy le van tiltva a telefon. Lehetséges ez?
(És így zárójelben megjegyzem, hogy a Spemall szabályzatában le van írva, hogy 7 napon belül cserélik a telefont, ha a kézjezvételtől számítva ennyi időn belül meghibásodik, de még a saját szabályukat sem akarják betartani, már egy hete küzdök velük emiatt. Úgyhogy csak annak javaslom, hogy innen rendeljen, aki szeret kockáztatni.) -
kaszibat
tag
Sziasztok! Spemall-tól vettem egy 5+-t és az új telefon nem akar feljelentkezni a hálózatra, hiába teszek a két foglalatba SIM kártyát. Már megvolt a gyári beállítások visszaállítása is vagy 3x, pedig új telefon, de semmi. Valakinek esetleg ötlet, hogy mi lehetne a megoldás? (Legújabb stabil van rajta 9.5.4.0 és BL zárva). Köszi a tippeket, hátha valamelyik nyerő lesz.
-
ispi
tag
Sygic gps hibára megoldás ez a béta változat ([link]), amíg ki nem jön a stabil verzió. Tökéletesen működik, ma teszteltem. Ezzel együtt, így már minden eddig próbált navi szoftver működik nálam, ahogy kell (Google maps, Waze, HERE, Sygic, Maps.me).
-
Tökimanó
senior tag
Elvileg van arc felismerési funkció. Hol tudom beállítani?
-
törölt tag
válasz
Black_Raven #3945 üzenetére
Sajnos nálam storno
-
törölt tag
válasz
Black_Raven #3942 üzenetére
Videofelvétel nem megy,azonkivül minden más okés. Köszi.
-
candle-light
csendes tag
válasz
candle-light #3939 üzenetére
Frissítés: valamit nagyon benéztünk a folyamat során, mert kb 1 órás szenvedés után rájöttünk, hogy mégis jó az összefoglalós megoldás. Elnézést a pánikért, és örök hála a leírásért
(már nem tudtam szerkeszteni az előző hsz-t)
Ettől függetlenül úgy tűnik tetszik a telefon, jó lesz, jó lesz
-
candle-light
csendes tag
Sziasztok! Tesómnak megérkezett a telefon, de rögtön belefutottunk egy gondba. Win10-es gép nem ismeri fel. Próbáltuk a módszert, ami az összefoglalóban van, de nem jött össze, ahogyan más, neten látott dolgok se. Az Eszközkezelő 10-es hibaüzenetet dob (forrás: a Microsoft oldala): "Teljes hibaüzenet „Az eszköz nem indítható el. Próbálja meg frissíteni az eszközhöz tartozó illesztőprogramokat. (Hibakód: 10)”. A probléma oka: Az eszköz hardverkulcsában általában szerepel egy „FailReasonString” nevű érték, amely a hardver gyártója által meghatározott hibaüzenet megjelenítésére szolgál. Ha a hardverkulcs nem tartalmaz „FailReasonString” értéket, a fenti üzenet jelenik meg."
Találkozott már valaki ilyennel? -
törölt tag
Szeretem az 5P telefont mert szép,nagy kijelző és jó teljesítménye van,de úgy érzem hogy "Teszt" célzattal lett kiadva és a komolyabbak utána jönnek majd. Tetszik a Note 5 Pro is és a MI6X is. ,(Dupla kamera,4GB RAM+Snapdragon 660+Adreno 512 GPU)
-
grafnet
veterán
Ezért mondtam, hogy ne menjünk bele!
KFORboy kolléga elég érthetően leírta...
Igen, más a neve az Indiai, Kínai és a Globál piacra szánt eszköznek. Szerintem menet közben jöttek rá, s ezért változott meg a név.Neked, Magyarországon (és úgy általában az EU-ban) a Global verzió kell! Ezt keresd. Itthon 5+-nak hívják és PONT. A Note 5 (pro) az egy másik készülék: teljesen más a belseje (SoC).
szasanyi: Vannak akik nem szeretik, mert szerintük gyorsabban merül a gyorstöltés után. Ha nagyon nem tenne jót, akkor biztosan nem támogatná senki. (Persze fogyasztói társadalomban élünk! Minden elromló dolgot kicserélünk...)
-
nullpoint
őstag
válasz
szasanyi #3924 üzenetére
A telefon tudja, kipróbáltam havernál 9v QC töltővel, tötlés közben a villám jel egy körben volt, és ráadásul rohadt gyorsan töltődött.
Tehát a telefon tudja, ez bizonyított, átáll QC-ra megfelelő töltő jelenlétében. Ezt akarom letiltani, nem akarom az aksit degradálni.
Ha valaki tud megoldást ne tartsa magába
-
nullpoint
őstag
Gyorstöltés funkciót le lehet tiltani valahogy?
Powerbankot szeretnék venni , és amiket kinéztem mind tudják és nem akarom kínozni az aksit.
-
KFORboy
senior tag
Indiában vagy Kínában, nemtom majd egy okos megmondja Note 5 néven jött a r5p, redmi 5 meg 4x néven vagy mih... Ezzel kicsit bezavarva a globál piacon keresőket.
Amm a SD625 már rongyosra járatott már öregedő (hát még később) SoC, nembaj, hogy egyel lépnek feljebb és a 635 lesz az új közép ár kategória, de most még persze lovagolják "nyitóáron" 70 körül, ami még abszolút korrekt, pláne ha izgat a dupla kamera is és társai.
Az utána érkező közép kat. pingpong ütők valószínűleg dettó 635-el jönnek és 50e körül azt is meglovagolva pár évig.Tehát nincs itt semmi baj, csak már annyi a SoC mint a szemét és tulajdonképpen a legalja is annyi maggal bír mint egy dinnye... Még a magamfajta powerusert is kielégít a lowbudget 625 és akkor még ott a minőségi kijelző, anyaghasználat, forma, akku, optimalizálás, MiUI, stb...
Kizárt dolog, hogy panasz lenne a Xiaomira.
Most indul be igazán a szekerük, ezt ők is tudják.
1-2 év és utoléri, olyan név lesz mint a Huawei (pláne, hogy Trump be is fékezte őket)
Nem félrenyúlás a r5p, szimplán kiszórták a maradék SD625-öket a gyártás előtt áló N5(P) burkolatával, kijelzőjével jó ár / értékkel. -
grafnet
veterán
Most ne menjünk bele az elnevezés körüli Xiaomi b@romkodásba. (India, Kína, Globál, stb. minden piacon másképpen hívják vagy az egyik vagy a másik készüléket!)
A Global piacra (EU) szánt 5+ az nem Note 5!
A Note 5 erősebb procival jön.grafikus17: A note 5 csúszik, jó lesz ha június elejére kézzel fogható lesz! Szerintem felesleges aggódni a támogatottságon! Sokkal régebbi modellek is minden héten (2-3 havonta) kapják a frissítést!
FoLey-v: Nekem sikerült jó árban eladni a RN3SE-t, ezt pedig jó árban megvenni. Nem fogom eladni, majd csak ha már látom az A2 / N5 közötti különbséget...
-
grafikus17
senior tag
-
FoLey-v
addikt
válasz
grafikus17 #3915 üzenetére
Hát az vicces lenne ha kifutó széria lenne pedig 3-4 hónapja jelent meg.
-
grafikus17
senior tag
Szomorúan olvastam egy hírt a facebookon, miszerint a telefont már nem gyártják, kifutó széria, a gyártó már a Remi Note 5 -re koncentrál.
Megint belenyúltam a tutiba? -
ubul23
senior tag
válasz
Blood Mage #3911 üzenetére
Én is úgy vettem Mibilszerviz Kaposvári üzlet, bontatlan csomagban érkezett hétfön délután rendeltem kedden délben nálam volt a készülék. 1+1 év garanciával.
-
Ronam
addikt
válasz
Blood Mage #3911 üzenetére
En is itt vettem hardverapron mibilszerviztol, kimondottan korrekt, csak ajanlani tudom
.
-
Blood Mage
senior tag
válasz
grafnet #3909 üzenetére
meglepően rövid életű volt ez az 5 plus pedig már bele éltem magam, max tényleg megézem ezt a smartshoppot.. persze most felcsigáztál az N5el mert utána néztem de akkor megint várnom kell és +10K
ubul23: vettem már pár dolgot ott, rendben is van de most szépen becsomagolva az eladótól szeretném megkapni
-
ubul23
senior tag
válasz
Blood Mage #3908 üzenetére
Hardveraprón nézz szét én is ott vettem.
-
grafnet
veterán
válasz
Blood Mage #3908 üzenetére
Ezt tőlük kérdezd meg.
Emlékeim szerint nem fogják forgalmazni, hiszen alig több pénzért érkezik május végére (június elején) a N5.smartshop.hu-tól rendeltük páran. Pár napon belül meg is érkezett mind.
-
Blood Mage
senior tag
Sziasztok! 5 Plus 4/64es telót szeretnék venni Eustockról kb 2 hete levették az oldalról és azóta nem elérhető. Esetleg van bármi infótok, hogy ez a vonat gyorsan jött és gyorsan el is ment vagy azért még kapható lesz?
-
Buksi
csendes tag
válasz
Black_Raven #3902 üzenetére
Nem jött be sajna...
-
Giot
addikt
válasz
Törölve.
No erre kiváncsi vagyok. -
Buksi
csendes tag
válasz
Köszi, kipróbálom.
-
törölt tag
Candy ROM OREO:
Új hozzászólás Aktív témák
ma 18:9-es képarányra váltott a Redmi sorozat, az 5 Plus pedig külsőben, összeszerelésben, takarékosságban és kijelzőben is magabiztosan hozza a minőséget.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egérpad topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hyundai, Kia topik
- Nyaralás topik
- Ukrajnai háború
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest