- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Pici telefon, óriás akksival?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
válasz
KFORboy #5490 üzenetére
Nos nekem folyton ezt csinálja
-
rtzmp
aktív tag
Sziasztok!
Tud segíteni vki, hogy az eredeti képernyővédő fóliát hol lehet beszerezni?
A segítséget előre is köszönöm
-
KFORboy
senior tag
válasz
Donki Hóte #5482 üzenetére
Google cuccok között van egy alternatíva ami nagyjából megbecsüli azt, hogy használod a készüléket és nem engedi bealudni, nemtom hogyan lehet előcsalni, nekem is csak egyszer feldobta és jóváhagytam neki.
Valószínűleg az egyetlen google innováció ami aktív a készüléken, a többit kilőttem, kezdve az idegesítő fel simítós gyors keresővel. -
-
trebrona
nagyúr
válasz
Donki Hóte #5480 üzenetére
Nem.
-
Azt be lehet valahogy állítani a telefonon, hogy amíg nézem a képernyőt (vagyis a frontkamera "látja" a szememet), addig ne tegye alvó módba a kijelzőt?
-
Szekizoli79
újonc
Sziasztok!
Hétfőn vettem birtokba a készülékem,és a beállításokat csináltam egy MI fiókot is.Valamit elbénáztam,és most kilépett a fiókból, és kéri a jelszavam.Hiába írom be azt az üzenetet kapom,hogy Bejelentkezési hiba a munkamegosztás lejárt.Jelentkezzen be újra.
Mit lehet ilyenkor T? -
Pityu.
nagyúr
Kicsit olyan vaskosnak tűnik.Én is most akarok majd egy két cuccot rendelni,bár nekem most egy nillkin van fent ami nem ér teljesen a sarkokig meg a teló tokban van,szóval nem tudom lehet rendelek egy ilyet is csak kérdés,hogyan viszonyul a tokhoz,mert valahol olvastam,hogy valakinek folyton felszedte a szélét a tok.
-
KFORboy
senior tag
Tudtátok, hogy a gyári kamera szoftver úgy is lövi a képet ha az ujjlenyomatolvasót tapicskoljátok? :"D
-
Padisah
tag
Sziasztok!
Be lehet valahogy állítani, hogy a háttérképeket magától váltogassa vagy valamilyen sorrendben vagy véletlenszerűen?
-
janakbacsi
őstag
válasz
Darko_addict #5461 üzenetére
Volume step increase - ezt a magisk modult tedd fel!
-
csongi
veterán
Igen, mindenutt tapad a kijelzore.
Jo vastag cucc, es van sulya is
Ez icipicit elvesz a keprnyo szelebeol, talan 0.2 mm -
csongi
veterán
Feltettem az üveget
Tökéletesen illeszkedik, nem kellett zsonglőrködni semmit.
Küldtek vele zselét is, de nincs rá szükség.
A gyári szilikon tokkal super. Majd érkezik egy másik tok, remélem azzal is jó lesz. -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Egy ideig CrDroid (LOS-alapú) ROM-ot használtam, de most visszatértem a legfrissebb stabil Xiaomi.eu ROM-ra (9.5.5.0). A csengőhang, még a leghalkabb hangerőn is piszok hangos. Általában csendes környezetben vagyok, dolgozom és folyamatosan felijedek, amikor valaki hív. Van rá ellenszer, állítható? A néma módra állítás nem megoldás és a növekvő csengőhangerő sem. A telefon rootolt.
Kevésnek találom a level step-eket is, ismertek olyan applikációt/müdszert, amivel beállítható, hogy a media hangereje mondjuk ne 5, hanem 10 lépcsős legyen?
Köszi!
-
aram01
nagyúr
Tudtok ajánlani valami frakó fóliát? A gyári matt kezdi feladni. EBay link isteni lenne.
Koszonom -
Ciccuka
veterán
Kipróbáltam a BlitzWolf BW-S9 QC3.0 töltőjét (pár hete 2000 alatt volt még 1m kábellel együtt)
gyári Xiaomi töltő + gyári Xiaomi kábel 5V 0,9A (csak villámjel van)
BlitzWolf BW-S9 + gyári Xiaomi kábel 9V 0,9A
BlitzWolf BW-S9 + BlitzWolf kábel 9V 1,5A (villámjel plusz be van karikázva)Legújabb gyári frissítéssel (9.5.12.0)
Tehát valóban megy a gyors töltés már. Érdemes rá beruházni, mert gyorsabban tölt a telefon (FastCharges, SuperCharge és hasonló szabványú gyors töltőket viszont továbbra sem támogatja).
-
válasz
KFORboy #5442 üzenetére
Pl.: 4000mAh lehet tölteni 4A kezdő áramerősséggel.
Lehet, persze. Csak nagyon nem érdemes
A Samsung is elhitte ezt a Note7 telefonok esetében, ki is gyulladt a telefonok jelentős része, mert hiába van ezer helyen hőérzékelő, a baj mindig ott üt be, ahol nincs védelem.
Ezer szónak is egy a vége, egy beépített, zárt tokba rejtett akku esetében nagyon veszélyes a melegedés, egyrészt közvetlen veszélyt jelent, másrészt igenis csökkenti az akku élettartamát. Nem véletlen, hogy a Xiaomi olyan töltőt csomagol a készülék mellé, ami nem támogatja a gyorstöltést
Ha nem indokolt, akkor kerülni kell a gyorstöltést az akku kímélése érdekében, ritkán, indokolt esetben természetesen ki lehet használni ezt a lehetőséget.
-
topyjo
aktív tag
Sziasztok!
Valaki légyszi linkelje be frog, és blues hangokat a gyári rom-ból!
Bár, akár az összes is jöhet.
Másik romot használok, jól belaktam, nem szívesen tenném vissza egy másolás miatt.Köszi!
-
TA68
őstag
-
-
gilead
tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy semmilyen formában nem tudom visszavarázsolni az arcalapú feloldást? Nagyon jól működött szerintem a 4x-en, dupla kopp mellé szuper lenne. dev9.5.12, régió Bosznia. Köszönöm szépen.
Egyébként szuper a teló, gesztusvezérlést kifejezetten szeretem. Egy hét alatt második 5plusz lett, az elsőt lenyúlta a lányom. -
vegyszer
addikt
válasz
FoLey-v #5431 üzenetére
Csak egy tipp. Nekem 3 utas go,comma töltőm van. Ha kell a gyors töltés, ott az egyetlen erre dedikált aljzat. Ha nemkell, ott a másik kettő. És még tudunk küzdeni érte a Zasszonnyal, hogy ki mit szeretne épp.
Gocomma 3 USB Ports QC 3.0 Power EU Plug Quick Adapter Charge -
KFORboy
senior tag
válasz
Donki Hóte #5439 üzenetére
Te nem tudod mi az erős melegedés... maradjunk ennyiben.
Sőt, amit te érzel a hátlapon keresztül az is inkább a PWM üzemi hőmérséklete és annak is csak része, mert amm alap járaton egy két elektromos komponens olyan üzemhőmérséklettel bír amit szabad kézzel kissé fájna taperászni !A gyorstöltő semmi mást nem csinál mint a PWM számára a leg ideálisabb feszültséget és áramerősséget generálja a töltés állapotához viszonyítva, azzal kommunikálva folyamatosan.
Minden lényeges és érzékeny komponensen, így az akkun is van hő szenzor amit dettó figyelembe vesz az automatika.
Minden lithium cellát lehet a kapacitásával arányos áramerősséggel tölteni.
Pl.: 4000mAh lehet tölteni 4A kezdő áramerősséggel.
Modern cellák ezeknek a kétszeresét is simán tűrik.
Persze ez nem egy könnyű tétel egy töltő blokkal és mezei gyári kábellel, stb...
Ezért ezt a telefon maga végzi el magasabb feszültségből transzformálva.
Az akku gyorstöltés lényegi része különben is kb olyan 65%-ig tart, mert a cella addig lényegesen jobban terhelhető, akár magasabb töltés feszültséggel.
A továbbiakban "hagyományosan" megy végbe a töltés, arányos paraméter léptetésekkel, csak okosabban, mivel a töltő feszültség-áramerősség generáló képessége diverzifikáltabb az alap integrált PWM-el szemben ami 5.x V 2A-ből tud csak legózni.
Emiatt ez is kicsit gyorsabban megy végbe, de itt a lényeg a több mint fele töltés 30-40 perc alatt.Az akku degradációja gyorstöltés esetén nem számottevően magasabb a "hagyományos" töltéssel szemben.
-
FoLey-v
addikt
Köszönöm a segítséget és a tanácsokat!
-
válasz
FoLey-v #5435 üzenetére
Javítani biztosan nem javítja az akku állapotát a gyorstöltés, mert eléggé melegszik a telefon és az akku gyorstöltés közben, az erős melegedés pedig nem használ az akkunak.
Úgy oldom meg a problémát, hogy van egy sima töltőm fekete töltőkábellel, meg egy QC2.0 szabványt ismerő töltőm piros kábellel. Ha a fekete kábelt dugom bele, akkor a normál töltéssel töltődik, ha nagyon fontos a gyors feltöltés, akkor meg a piros kábelt dugom be
-
norberto9
aktív tag
Sziasztok!A redmi 5 Plus-ra lesz Oreo?
-
FoLey-v
addikt
Hali!
Hol lehet kikapcsolni a gyorstöltési funkciót?
Megérkezett az akkutöltőm csak azért kérdezem meg.
-
Fulár
senior tag
-
kerekx
csendes tag
Bocs, de lehet nem jól fogalmaztam a kérdést. Valóban nincs tapasztalatom a MIUI-val, csak most ismerkedek. Megy a widget is de csak a főképernyőre, viszont a záróképernyőre nem. Azt szeretném, amikor megnyomom a bekapcs gombot, a feloldást megelőzően az eredeti színes háttérkép helyett (vagy a felett) rögtön az időjárás widget jelenjen meg. Előzőleg Lenovo A7000 volt, ott ez gond nélkül ment.
-
Fulár
senior tag
Érints meg egy üres részt bárhol a főképernyőn és tarsd rajta az újjad!Elő fog jönni a Widgetek hozzâadása lehetőség(is)!Ott lesz az időjárás is!
Nem tudom használtál e már Miui felületet.Ezen sok minden témafüggő.Ha megváltoztatod a beállított témát az teljesen átszabja a beâllított időjárás widget megjelenését is.
aram01em teljesen értem a kérdésed!A Vr elég tág fogalom!Úgy érted a hardver?Mert az elég.Vr szemüveggel használnád?Mert ahhoz viszont a Full Hd plus panel harmatos.Ilyesmihez erősen ajánlott legalább 2k-s kijelzővel szerelt mobil!
-
Goxi
tag
8 óra 17 perc kijelző idő után még volt 21% az akkuban!!
Azt hittem a hajamat lerakom. Üzemidőben magasra helyezi a lécet a cumó, köv telóknál majd nehéz lesz megszokni az ennél rosszabbat.Más: teljes képernyő módban használva alkalmazás váltásnál kicsit sok idő míg megjelennek az alkalmazások. Ötlet erre h kicsit furgébb legyen? Esetleg fejlesztői beállítások?
-
humulus987
csendes tag
a fényképezésnél a hangvezérlés hogyan működik?
-
aram01
nagyúr
Srácok a VR-hez elég a teló?
-
kerekx
csendes tag
Pár napos tulaj vagyok, tetszik nagyon az 5Plus, nagyjából már be is tudtam lakni. Abban tudna valaki segíteni, hogyan tudnék a záróképernyőre widgetet kitenni? Az időjárást szereteném, de sehogyan sem megy.
-
msaca01
tag
Masik Premium Rom letölthető [link]
-
dexi
csendes tag
Sziasztok!
Hétfőtől vagyok boldog tulajdonosa egy 3/32-es gépezetnek. Egy ideje kipróbáltam pár kínai gyártó telefonját, szinte mind MTK procis volt. A páromnak nézegetve, találtam akciósan a GB-n ezt a telefont. Eddig sok jót hallottam róla és jó árban is volt, ezért megrendeltem.Hát nem kapja meg. Megkapja az én Vernee mix-emet :-)
Szokni kell a MIUI-t, de nem olyan vészes.Nagyon szuper a telefon.
A családban most ajánlottam egy 5A-is :-)
Egy kis segítséget kérnék.Két dolgot nem találok, tudok.
Hol tudom beállítani, hogy világítson a led, ha sms-t, viber vagy mail üzenetet kapok?
Milyen töltővel tudja a gyorstöltést. Saját töltővel csak ~5V 1A.
Csak qc2 vagy qc3 is?
Köszönettel: -
frankstork
aktív tag
Sziasztok. Már szét olvastam az agyam...
7.1.2. Redmi 5plus. Hogy lehetne elérni, hogy a böngészök ne akarják mindenáron lejátszani a videókat? Chrome, Brave...
Kikapcsoltam a beállításokban. Átnéztem a flags-et is ott nem találtam erre vonatkozó beállítást. Marhára idegesítő hogy állandóan elindulnak a videók..
Köszi a válaszokat -
MrYoniko
aktív tag
Sziasztok!
A héten vettem egy redmi 5+ 4/64GB-os modellt, mert a szeretett UMI-m összetört és legalább 3 hét mire beér az alkatrész.
Kb hasonló a két telefon, bár ez erősebb, az UMI meg felszereltebb.
Viszont problémába ütköztem a net megosztással kapcsolatban:
- Nem találok USB-s megosztási lehetőséget
- Wifi hotspot módban tud rá csatlakozni minden, de a tabletemen kívül egy se kap internetet.
Android verzió: 7.1.2. N2G47H
MIUI verzió: MIUI Global 9.5 |Stabil
9.5.12.0(NEGMIFA)
Valakinek tipp, hogy mi lehet a kínja?
Ja és igen, azért fontos, mert csak mobilnetem van, sok költözés miatt praktikusabb...
Új hozzászólás Aktív témák
ma 18:9-es képarányra váltott a Redmi sorozat, az 5 Plus pedig külsőben, összeszerelésben, takarékosságban és kijelzőben is magabiztosan hozza a minőséget.
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest