- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Pici telefon, óriás akksival?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Miért van az ha frissitem a MI Launchert illetve a biztonság appot az apkmirror oldalról akkor összeomlik az alkalmazás és hiába törlöm ki a gyorsítótárat nem javul meg?
Bezzeg az időjárási app az fut.
-
Maist
senior tag
válasz
#73029888 #3853 üzenetére
Úgy néz ki elmarad az átfogó teszt, mert azt az account-omat, amivel eddig azonnal tudtam havi 1x bootloader-t nyitni, miután a készülékeket hozzáadtam, most megkínálta a Xiaomi 360 óra várakozással. Mivel így nem lesz root, csak az egyik telefonon, emiatt Gcam-al, raw-okat sem tudok készíteni, ráadásul addigra kb. mindkét készülék az új gazdájánál lesz, meg egyébként is
felba, bosszantottak ezzel a hülyeséggel, hogy ennyit várakoztatnak. -
szasanyi
félisten
Bőven jó, és a drágább készülékekkel is felveszi a versenyt! Jó hangos tud lenni, a kijelző szép és nagy ráadásul a betűméret több lépésben állítható. Tudása az átlagos felhasználónak elég, esetenkénte még több is. Jobb ár/érték arányú készüléket nem tudnék mondani.
Azokat amik ebben a postomban találhatóak link formájában csak ajánlani tudom! -
racerx
őstag
Hello! Édesapámnak (70 éves) néztem ki ezt a készüléket (szolgáltatóknál 40-50 ért kb semmit se lehet venni), erősítsetek meg benne, hogy ez jó választás volt. Használati szokás: telefonálás, és internetezés(böngészés). Tavasztól őszig olyan helyen van, hol nagyjából ezen csak ezen internetezik, ezért minél nagyobb méret annál jobb
, ja meg ha lehet bírja egy kicsit a strapát (tok? üvegfólia, normális van e), kertimunka, zsebbe ki, zsebbe be, stb stb.. Vagy esetleg más ajánlat kínaiakból?? (annyira nem vagyok otthon benne). Köszi!
-
Buksi
csendes tag
Két hete használom a Redmi 5 plus-t, kb két-három napja a back button rendszeresen beragad, csak két-háromszori érintésre hajlandó visszaléptetni. Nem tudja valaki, mi okozhatja ezt? Egyre gyakrabban jelentkezik most is.
-
szasanyi
félisten
válasz
#73029888 #3883 üzenetére
Ha esetleg tudod te, vagy bárki más: melyik az a lejátszó ami kimondottan zenére ideális? Másra nem kell csak .wav és .flac zenékhez, viszont ezekből 24bit / 96kHz is van.
Viktor0610: igen, elvileg.Azért kérdeztem mert most nem tudom kipróbálni és nem akartam fölösleges letölteni ilyen zenét, aztán szerencsétlenkedni.
-
-
szasanyi
félisten
Próbált-e vki .wav kiterjesztésű zenét hallgatni a telón?
-
KFORboy
senior tag
8 év fotózás abból 5 év szakmai szinten... - után merem állítani és tartani a korábbiakat.
De nem leszek gonosz, és állítom egy középformátumú gép mellé.
Szimplán hozd akármelyik csúcs telót én meg egy 2005-ös APS-C DSLR-t kitobival.Egyértelmű lesz a szitu, de gondolom majd akkor is akarnál valamit belemagyarázni a dologba :")
-
nullpoint
őstag
válasz
Graphics #3872 üzenetére
Csodát nem várok tőle, azért vettem hogy a kijelzőt védje, nyilván kopik, cserélem.
De a határozottan látható hosszú karcot durva behatás nélkül, alig 2-3 hét használat után nem tudom elfogadni. Értelemszerűen ez a fajta nem valódi 9H ,ezért írtam hogy ezt ne vegyétek. -
FoLey-v
addikt
válasz
Viktor0610 #3874 üzenetére
Valóban igaz elírtam sry.
-
-
-
nullpoint
őstag
Ezt a fajta védőüveget akkor nem szabad venni!
Szerintem három hete sincs hogy felrakattam és most vettem észre karcokat rajta, mindezt úgy hogy nem tartom zsebben kulcs mellett és betonüzemben sem dolgozom.
Semmi olyan behatás nem érte a kijelzőt ami indokolná, tehát valószínűleg a lerágott körmeimtől is megkarcolódik ez a.... Erről ennyit
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #3869 üzenetére
Ma ismét fotóztam a gyári kamerával és a makett hatás használatakor akad,ezt mi okozhatja? (4:3)
-
-
gycs02
tag
válasz
#73029888 #3835 üzenetére
Én is ezt használom évek óta. Nálam annyi gond van, de ezt már írtam régebben, hogy néha megakad a lejátszás, de a gyárival is ezt csinálja. Próbáltam rájönni, mi lehet az ok, s két dologra tippelek. Az esetek 90%-ban vonaton utazva használom, s csak ekkor jön elő a gond, így esetlegesen a felsővezeték zavarhatja néha meg valamiért. A másik amire gyanakszom, hogy az utazások alatt kb 4-5x elmegy a 4G (néha 0 a lefedettség) és a váltás, keresgélés okozhatja az akadást.
-
törölt tag
Ha felrakjátok a Cameringot akkor állitsátok be hogy teljes képernyőn fusson mert az ablak nem jön fel hogy vedd meg. (Vagy megveszitek a Pro verziót)
-
-
topyjo
aktív tag
válasz
Black_Raven #3816 üzenetére
Köszi, csinálok úgy mentést.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
zsadnok #3840 üzenetére
Én a Battery Widget nevűt (talán meglepő a neve) használom évek óta.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #3858 üzenetére
A beégés ezért van mert apró a szenzor
-
A Redmi 5Plus telefon hátsó fényképezőjében 1/2.8" méretű szenzor van (a szelfikamera 1/5" méretű
). A következő képen a legkisebb, zöld négyzet az 1/2,5" szenzor méretét mutatja, az 1/2,8 ennél még valamivel kisebb.
Szóval ha nem is bolha méretű szenzor van a Redmi 5Plusban, egy rendes fényképezőgépben ennél azért kb. 20-szor nagyobb felületű szenzor van
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #3839 üzenetére
Biztos van különbség különben nem lenne 2 szenzor.
Nálam a Gcam és RAW kimarad mert nem fogom kinyitni a BL-t.
-
dlaj
őstag
válasz
Viktor0610 #3848 üzenetére
Igen-igen.
De egy normális szenzor mérethez a mobil szenzor mérete nem úgy viszonyul, mint "az ember mérete a bolháéhoz?
Ezért írtam, hogy nem a fórumtárs gondolatai (hanem, rossz átvett hasonlat)!
Szerintem ebben is kiegyezettünk! 😉 -
-
trebrona
nagyúr
válasz
Sony szenzor valószínűleg nem pöttyöz HDR+-szal, vagy raw-ban.
-
-
-
KFORboy
senior tag
válasz
Viktor0610 #3843 üzenetére
Ez még így is meg úgy is egy bolha méretű szenzorral szerelt mobil kamera...
Nem érdemes túlmisztifikálni -
"de nem ugyanolyan verziójú rendszeren"
Ez azért nem lenne mindegy, mert én a Redmi 4 Prime-omon lettem arra figyelmes, hogy a frissítésekkel a kamera is sokat javult.
Akkor lenne pontos az összehasonlítás, ha a szoftververzió is ugyanaz volna.Most olvasom a hsz. végét. Ez így korrekt. Várjuk.
-
Maist
senior tag
válasz
Jelenleg még csukott bootloader-el van nálam egy 3/32-es Redmi 5 plus, OV szenzoros gép is. Pár másodperc eltéréssel, gyári kamerával, de nem ugyanolyan verziójú rendszeren az alábbi képek készültek:
Olyan nagy eltérés nincs a két kép között, egyetlen érdekesség, hogy ugyanolyan záridőhöz az OV-vel szerelt telefon 160-as ISO-t használ, a Sony meg 100-ast.
Nyitott BL-el pár nap múlva várhatóan csinálok akkor nagyobb lélegzetvételű tesztet, egyforma rendszerrel, Gcam-el is, sima RAW-ot is töltök fel, aztán ránézünk, ha van rá igény.
-
zsadnok
tag
Sziasztok! Még egy kezdő kérdés lenne:
Widget akkuszint kijelzésre létezik ehhez a telóhoz? Ha igen, honnan lehet leszedni? -
-
törölt tag
válasz
inteltunder #3829 üzenetére
Örülnék ha Sony szenzor lenne az enyémben....
-
-
törölt tag
Google Play áruházban az AIMP lejátszónál a fejlesztő írja ezt:
"1. App may works unstable on Xiaomi devices based on MIUI firmware."
Felraktam és hibamentesen megy.
Más aki használja tapasztal hibákat?
-
-
Maist
senior tag
válasz
KFORboy #3822 üzenetére
*#*#6484#*#*, vagy a
kernel verzióra sokszor rábökve jön elő a hardver teszt, és az első pont alatt lesznek a kamera, kijelző, ram, stb. információk.
Látom, erre már kaptál választ.Dulee #3833:
Gondolom ez egy program, ami mutatja, és a főzött rendszerekbe nem mindig főzik bele. A GPS miatt amit használok 9.0.4.0 Xiaomi.eu stabil, abban sincs benne. Mikor fejlesztőit néztem egy frisset, hogy jó-e már a GPS, abban benne volt már, onnan néztem ki, mi van az enyémben. -
válasz
inteltunder #3829 üzenetére
Igen ? Mi a baj ezzel?
Ekkora baj a Sony kamera?
-
zsadnok
tag
Köszi! Megtaláltam és működik!!
-
inteltunder
tag
4/64
Front: qtech_ov5675_i
Back: ofilm_imx486_ii -
zsadnok
tag
Köszi! De a régiót hol állítom?
-
zsadnok
tag
Sziasztok!
Xiaomi Redmi 5 Plus-hoz keresek olyan theme-t, amiben az akku töltöttségét nagyobb csík vagy szám jelzi, mert az eredetin alig látni.
Ja és nincs theme ikon se a telóban, ahol lehetne keresni ilyet. -
KFORboy
senior tag
Melyik is az az alkalmazás ami sikeresen kitudja olvasni a szenzor típust?
Kíváncsi lettem, hogy Sony vagy Omi táborba tartozom
-
nullpoint
őstag
válasz
Viktor0610 #3818 üzenetére
Sejtem én is
Nekem is sony senzor van benne, az mitől függ vajon hogy sonyt vagy omnit teszik bele? Amelyik polc közelebb van?
Egyedül a képstabilizátor hiányzik, szabadkézből nekem nehéz stabilat fotózni, gimbalt meg mégsem cipelhetek magammal
#KFORboy:
Nagyon nagy lenne ha ezt úgy odaírnák
-
Maist
senior tag
Készítettem Gcam mod-al egy RAW képet én is, amit Lightroom-al szerkesztettem. (4/64, Sony szenzor.)
-
KFORboy
senior tag
válasz
nullpoint #3817 üzenetére
Valószínűleg a jóllátható inkompatibilitási problémák miatt.
Ezért inkább letiltották.
Persze ezt nem kommunikálják le... Elég hülyén is festene a debütkor, a specifikációk sorolása közben eljutunk a kamerához és bedobják, hogy még nem tudtunk stabilan megírni a szofveres részt multiplatformra a nyers adat szintű szenzor kiolvasásra... Ezért tiltva van a camera 2 api.
Persze a felhasználók túlnyomó részének ez semmit se mond azon kívül, hogy kevesebbet kapnak és az rossz és uuu már nem is kell a telefon.
(persze ezeknek soha nem is kellett vagy fog kelleni ezen fícsőr mert nem is értik / értenek hozzá) -
-
nullpoint
őstag
Azt sem értem igazán hogy miért nem aktív alapból a cameraapi2 . Nehogymá elfogadható képet csináljak ? Vagy mi az oka?
-
-
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3813 üzenetére
Kérdésedben a válasz. Gyári kamera nem használja.
-
-
trebrona
nagyúr
RAW-ból nappal ezt sikerült kihoznom: [link]
-
topyjo
aktív tag
válasz
Black_Raven #3803 üzenetére
Feloldó minta van beállítva.
-
törölt tag
válasz
asanotadanob #3807 üzenetére
A kiégett kijelző csak a Leaked MIUI ROM-nál volt (Megoldás telepítés után az automata fényerő kikapcsolása....felelősséget nem vállalok továbbra sem). LOS v15.1 ill AEX vagy RR v6.0.0 ajánlom használatra. Azok STABLE ROM-ok így nagy gond már nem lehet velük.
A hírhedt MIUI OREO:
-
asanotadanob
tag
Valaki használ már Oreos romot? Ajánlott valamelyik? Látom XDA-t ellepték az ilyen-olyan remixek, de elsőre valahogy egyik sem meggyőző... A kiégett kijelző miatt kicsit félősebben próbálok rá.
-
-
KFORboy
senior tag
Ezaz msa-global mi akar lenni?
[kép] -
-
dragonfx
veterán
meizu m6 note ehhez képest hol áll szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
ma 18:9-es képarányra váltott a Redmi sorozat, az 5 Plus pedig külsőben, összeszerelésben, takarékosságban és kijelzőben is magabiztosan hozza a minőséget.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egérpad topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hyundai, Kia topik
- Nyaralás topik
- Ukrajnai háború
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest