Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro

Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Orbán: A romák Magyarország rejtett tartalékai
ne mond, hogy nem hallottad ezt még?
jó akkor érthetően..egy cigány jött oda hozzám.
-
7s26c
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
ez nálam sem állt össze ...

-
mAtech
aktív tag
A listámra vettem én is eme készüléket.

Bár ha lenne elég della akkor ezt venném.
-
7s26c
őstag
Komolyan kedvet kapok egyhez...
-
HeavyToys
senior tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Thort használtam 2-3 hétig, most volt nálam 4A-is.
Összességében nekem jobban tetszik a Xiaomi, de az hogy a Thor-ban múzeumi lenne az SOC az azért eléggé túlzás. Továbbá a MIUI nem igazán arról híres, hogy csínján bánna a rendszermemória használattal. Erre nagyon jó példa volt anno a Redmi 1S-is, ami még a kamera appot is bezárta, mert kifutott a memóriából. Nyilván a helyzet azóta javult, illetve 2Gb ram áll rendelkezésre, de még ma sem a "perfekt multitasking" mutogatni való példája egy 2 Gb rammal szerelt Miuit futtató telefon....
Xiaominak nekem megnyerőbb a formavilága, a kijelzője szebb és könnyebben kezelhető mint a Thor-e, kamerája is jobb.
Thor esetében ott van egy félig-meddig működő ujjlenyomat olvasó és egy erősebb SOC valamint a több memória.
Igazából ízlés kérdése a dolog.
-
Flashget
félisten
válasz
fateless
üzenetére
Az emberek túlnyomó többségében a kínai dolgokról (bármi is legyen az) a gagyi, hamisított és hasonlók jutnak eszükbe.
Hiába hallják a médiában ami a kínai gazdasággal a világban betöltött szerepéről szól, nekik a samsung telefon a jó a kínai a szar, még akkor is, ha a koreai felrobban, kigyullad stb.
Rám akkor is úgy néztek mint valami hittérítőre mikor mondtam, hogy nyugi a xiaomi már tévét is gyárt és olyan megoldással amit a samsung még csak meg sem említ.
Mikor megvettem a Redmi 1s-t bő 2 éve éppen nyomkodtam mikor odajött hozzám egy rejtett munkaerő, hogy nem akarok venni tőle samsung telefont..mondtam nem, mert már van xiaomim ami jobb attól..micsodája van a fiatalúrnak?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
ddaydome
üzenetére
8 magos? Akkor jobb, mint a Mi Note 2-m, az csak 4 magos.

Semmi érv nincs az ujjlenyomat olvasót leszámítva a Thor mellett, amitől jobb lenne a 4A-tól. Hiába a több RAM és a múzeumba illő SoC, ha nem jól használja a rendszer. A 4A-n legalább MIUI van és annak ellenőre, hogy nagyon memóriára éhes rendszerről beszélünk, meg sem röccen a telefonon. -
válasz
mjani1172
üzenetére
Azt abból ítélem meg, hogy hányan kérdeznek meg arról, hogy milyen kínai telefont vegyenek.
10 éve el sem akarták hinni a kínai telefont (béna is volt, akkor a fő telefonom épp egy Samsung i780 volt, ha jól emlékszem, és nagyon szerettem, ahhoz képest a kínaiak játékszerek voltak)
5 éve furán néztek, hogy ők is tudnak ilyen okostelefont gyártani.
Most azért hívnak, mert hallották, milyen jók, és ők is kínait akarnak venni, mit javasolnék.Érdekes látni a folyamatot
-
-
Bertiee
senior tag
Akár privátban is, de tudnátok javasolni boltot jó árakkal 4A-hoz való tokokkal és fóliával?
-
csongi
veterán
válasz
ddaydome
üzenetére
Thor:
Zsebben elhajlott mint a szel.
Az erinto pontatlan.
Az ujlenyomat scenner gyenge.
Melegszik, es hajlamos leallni.
Navigalni, telfonalni, mobilnetezni, hat nem kell egyszerre, csak ha kapja a klimat.
Gomb vilagatias azon sincs.Koszi a tesztet!!
Kivancsian varom a pro verziot, szerintem az is jo vetel lehet
-
mjani1172
addikt
Csak én látom visszalépésnek az elődhöz képest? Az adatokból pedig úgy tűnik.
-
-
válasz
janeszgol
üzenetére
Abból is látszik, mennyire befuccsolt ez a terv, hogy míg pár éve alig páran voltunk, akik kínai telefonokat vettünk, használtunk, addig mostanság ha ránézek a bal oldalon az utolsó 10 fórumtémára, legtöbbször több kínai telefonról megy a beszélgetés, mint más országbeliről (az irogatásom közben 5:3 volt az arány, két semleges témával, de volt már 8:1 is)
Hasonló tendenciát fogsz megfigyelni a tesztelt telefonokat tekintve is, de ott még nem ilyen magas az arány.
Valóban azt látni tehát, hogy befuccsolt a terjeszkedés terve.
-
-
válasz
BrukoMisike
üzenetére
Ennyi pénzért? Van 60k-ért olyan is ám.
-
törölt tag
válasz
BrukoMisike
üzenetére
Arra ott a Redmi 4/Prime.
-
BrukoMisike
tag
Egy ujjlenyomatolvasó mehetett volna még bele, csak ezért nem veszem meg.

-
Chaser
legenda
válasz
ddaydome
üzenetére
a message lednek van egy olyan jó tulajdonsága, hogy jelzi ha esemény történt anélkül hogy meg kellene fognom a telefont..rgb-nél ráadásul azt is tudom mi történt...ha neked ez nem fontos akkor nem fontos
miui? izé van, kell...
ha neked ezek nem kellenek ott a thor
én is ejtettem el a telefont, vannak balpH@szok, meg nem balpH@szok...brit tudósok nem tudom hogy vannak vele, de én tudomány nélkül is megállapítottam ( :
egy telefonom se tört még el/be/előre/hátra...de érdekes -
ddaydome
senior tag
Hello!
A mallnál nem kell csájnába küldenem a telefont, gondolom ezt tudod!

A telefont így vagy úgy, de elejted, ezt már tudományosan is alátámasztották...Amúgy mondom, nagyon tetszik ez a 4a, de nagyobb árkülönbség kellene, hogy ez legyen a vonzóbb... Már napok óta ezzel szemezek...
-
Chaser
legenda
válasz
ddaydome
üzenetére
thornál nincs miui
nem hiába jön bárki, ami elromolhat elromlik, idő kérdése - ezt az időt nem tudja senki előre ( : - , nagyon nem mind1 ha vissza kell küldened csájnába egy telefont, főleg ha noname shopból vagy aliról van
nem kell betörni a kijelzőt..problem? 3. éves a note1-em, nem tört be, 5,5", pedig esett már..jók a reflexeim, akinek nem annak adok lízingbe, denemleszolcsó'
message led nélkül telefon..részemről kizárt
redminél nincs gomb pilács, ő a beugró xiaominál..én se díjazom de ez van
a redmi pronál van egyedül, de ő külön állat faj, 5,5" és oled -
ddaydome
senior tag
Hello!
Nekem nagyon szimpatikus a telefon, de Thor és eme telefon közötti árkülönbség igazán elhanyagolható. Konkrétan 4 ezer forint....
Amivel több a Thor:
+ 8 magos
+ 1 gb rammal több
+ jobb ips panel + védelem
+ titán váz
+ ujjlenyomat (engem nem érdekel ez)Na ezek azok az "apró előnyök", amik nem aprók és +4 ezer forintért valahogy sokkal jobban megéri. Persze tudom, hogy sokak szerint biztos gagyi, de az egyik barátom már kb. 3 hónapja használja és semmi komoly problémája nincsen csak néhány apró, szoftos hibája, de melyik androidosnak nincsen...
Amióta van Android azóta tudom, hogy viszonylag erős hardver kell a Droidnak és akkor jól fog futni.
Supporttal meg garival hiába jön bárki, mert ha betörik a kijelződ (ami a legvalószínűbb probléma) arra egyik gari sem jó.... Ha meg nevesebb helyről kell a Thor, akkor a Mallon 47e pénz 2 év garival.A jó oldala a Xiaomi Redmi 4A-nak:
Baromira tetszik a Xiaomi felülete, nagyon meggyőző nekem.
Tetszik, hogy van értesítési led.
Stabilabb név.A rossz oldala:
Érthetetlen számomra, hogy miért nem világítanak a navigáló gombok......u.i.: Szerintem az "apró" nem apró....
-
Chaser
legenda
Itt meg valahogy mindenképpen azt akarja sugallni a cikkíró hogy mennyire Best buy - talán mert az?

a lenovo is kínai, hp is, samu délkorea, talán lg is, kit érdekel hogy a xiaomi kínai, usa, japán vagy bennszülöttek csinálják?
35-ért mutass jobbat amii másnap nálad van magyar garival, működővel, nem tudsz -
joci86
senior tag
Ár/érték arány miatt különösen ajánlott plecsnit vártam volna...
A színétől először én is tartottam, de élőben nem gázos. Az aranyhoz nem sok köze van, inkább amolyan halvány pezsgő. Tény, hogy ezüstben vagy feketében jobb lenne, de tokban úgysem látszik.
Fekete kávás védőüveg + hibrid tok = csak a szín miatt nettó hülyeség nem megvenni, ha egyébként mindenben megfelelne
-
Upo
addikt
válasz
LyonnaisFan1
üzenetére
Még mindig vannak ilyen okoskodó ramnácik...
Ha belakva is mindig több mint 1 giga free lenne, annak nem nagyon örülnék. Az azt jelentené, hogy a rendszer állandóan kivágja a ramból a használt programokat, azaz ha szükség van rá akkor mindig a háttértárról kell visszatölteni. Ez elég idegesítő lenne, ha ezt akarnám akkor 512 ramos telefont vennék. Nem azért van benne 2 giga ram hogy üresen álljon, ez elég nagy pazarlás lenne, és ez nem kellő optimalizálásra utalna. Épp annyi free ram kell, hogy egy újonnan elindított alkalmazás beleférjen, mert ha miatta swapolni kell a háttértárra az lassabb. A maradék ramban mer legyenek benne a használt alkalmazásaim, ha átváltok rá akkor azonnal ugorjon be, nem azért fizettem ennyi ramért hogy egy alkalmazásváltásnál azt lessem hogy mikor töltődik már be. 3-500 mega free bőven sok, még az is inkább a pazarlás felé mutat.
Aztán az ilyen emberkék még felraknak ilyen "ram optimalizáló" programot is, aztán bőszen nyomkodják a ram clear gombot, amivel azt érik el, hogy a rendszer megpróbálja visszatölteni a ramba a futó alkalmazásokat ahogy illik, ezzel használódik a háttértár (a flash tárhely nem végtelen élettartamú!), és az akkut is jobban meríti. Akkor megint megnyomja a gombot, és kezdődik minden elölről. Esetleg még be is állítja a programot automata ram törlésre, aztán csodálkozik hogy gyorsan merül és lagol a rendszer. De boldog, mert van sok free ram
(amit nem akar használni, de akkor minek vette meg a telefonba?).

-
gemini
aktív tag
Sikerült végigolvasni az összes kommentet. Érdekes, hogy leginkább a színével kapcsolatban megy a fröcsögés. Szerintem az arany (ami valójában inkább pezsgő) teljesen vállalható, főleg úgy, hogy minden második iphone tulajnál ilyen színű készüléket látok, de ott valamiért nem ciki. Ja, és ezek mind hímek. Egyébként meg egy fekete tokkal könnyen orvosolható. Egy hete nyúzom a készüléket, és azt kell mondanom hibátlan, ebben az árkategóriában pedig páratlan. Tudja azt amit egy alap készüléknek tudnia kell, baromi gyors, a kamera kicsit lehetne jobb, de ne várjunk csodát ilyen összegért.
-
DS39
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
Ezt nem is vitatom, nem ezért hoztam fel Kínát, hogy ott még olcsóbb.
De ez akkor is almát a körtével esete.
Ha nem echte kínai telefon van tesztelve, MM, edigital, speedshop, szolgáltatói a mérvadó ár az összehasonlításhoz.Itt meg valahogy mindenképpen azt akarja sugallni a cikkíró hogy mennyire Best buy
-
Fejvadi
nagyúr
Köszi a tesztet.
Ennyi pénzért megéri. -
gzsiii
újonc
3 hónapja vettem kínából Redmi 3S-t postaköltséggel 31ezer-ből jött ki. Elődje Redmi 1S volt 2 évig, amit nagyon imádtam. Legjobb ár/érték az okostelefonok között.
-
kelzsoca
félisten
88 dollár volt spemallon előrendelésben, majd a Xiaomi bejelentette, hogy visszafogja a termelést, és a készülék ára meredeken emelkedni kezdett.
20-30 dollárt emeltek a kínaiak, vagy még ennél is többet, rövid időn belül, ezt látni most a kínai webáruházas áraknál jelenleg. -
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
janeszgol
üzenetére
Snap 410-ért én már nem adnék pénzt, főleg annyit nem.. Samsung neve szól mellette.
Mérlegelni kell, ezt a telefont eladja a színe , a neve sem ismeretlen, de persze ez nem szentírás. És a tudása is bőven jó.
P8 Lite esetleg, azt hamarabb, a P1M jó, csak hát a hardver, nos gyenge.
-
janeszgol
félisten
-
Graphics
Jómunkásember
Kínából nem jön ki olcsóbban.
Nézd meg az árakat.. 100-120$ alapból, erre bármiféle szállítás esetén vagy áfa jön, vagy spemallnál esetleg 20$-ral EU-ba érkezik...
Még úgy is 40 felett leszel. Jelenleg az Eustock ára versenyképesebb, mint Kína.
Kínából számlát? Sose láttam még olyat, hogy kínai adna bármiféle számlát...Mire gondolsz? Gari? Visszaküldős? Egy ilyen olcsó terméknél felejtős.
-
koshmar
veterán
Ha valaha lecserélem az Xperiát, akkor ez lesz az utód!
-
johnny500
tag
Ebben már van duplakopp a képernyő felélesztéséhez? Redmi 3 pro-ra nincs?!
-
Chaser
legenda
amióta idehozzák neked és kapsz róla számlát meg itteni gart, ha nem is magyar áfás de kb mind1
szerk: kirusz1 nemrég 95 v 100$ volt, ők sztem emelnek ha megnő a kereslet/csappan a készlet..de általában eustockos árak mindig jobbak vagy nem drágábbak mint spemallról eu directtel
-
Krill77
őstag
Belehaltak volna ha egy feketét is kiadnak..
-
DS39
nagyúr
Az eustock ár mióta számít hivatalos magyarországi árnak? (Külföldi központú, nincs itt boltjuk sem, nem is ide adóznak)
Edigitalban 50k, Samsung J5 2016 pedig 55k a Samu hivatalos boltjából.Szürke importosan márkás telót is lehet olcsóbban kapni.
Amúgy a telefon rendben van.
-
Két kolléga is vett a napokban szülőknek és nagyon jó kis kütyü. Ennyi pénzért verhetetlen szerintem. MIUI miatt pedig kifejezetten ajánlott!

-
Bass
addikt
Ezért a pénzért kivàló vétel,hugomnak rendeltem az eustockrol ,hàt csütörtök 11-kor rendeltük és péntek reggel 9:30-ra itt volt nàla. Nagyon jól működik. Tényleg 35000forintért még ennyit sem vártunk. Szép,jó a sebessége,ennyi pénzért tényleg nem szabad belekötni. Àr/érték bajnok 😀
-
Szaba18
csendes tag
Xiaomi Redmi 4 illetve 4 Prime teszt a későbbiekben lesz?

-
lócitrom
őstag
jól értem, hogy akkor ebben már szoftveresen kiküszöbölték a hangminőséggel kapcsolatos problémákat?
-
Graphics
Jómunkásember
-
Sinisi
senior tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Arról hallottam, hogy a cégek exportjára vonatkozó postaköltségét az állam átvállalja, illetve jelentősen támogatják meghatározott összeg függvényébe. Gondolom akkor a gazdaság fellendítésére lehetett egy ilyen mindent átfogó projekt. Olyan kommunizmus irányába ható jelenség ez, és lehet, hogy ezért is hívják őket a vörös kínának?!

-
janeszgol
félisten
Pár éve a kínai állam komoly pénzekkel támogatta a cégeket, köztük a Xiaomit is. Ezért tehette meg, hogy ne fogjon rajta semmit. A cél a terjeszkedés volt. De úgy látszik, befuccsolt ez a terv. Nem azért, mert rosszak a telefonok, hanem nem tudni miért. A hazájában is csökkent a kereslet.
Mindent tudsz használni, ami a specifikációban olvasható.A teszthez: jónak tűnik. Pláne a beszédhangszóró minőségére kaptam fel a fejem. A kamera is jó (nekem megfelelő). Biztos lehet majd egyszerűbben szerezni (pl Edigital).
-
joey04
titán
Nem rossz ajánlat, de azért itt már érezni, hogy spóroltak itt-ott rendesen. De használható készülék.
-
Sinisi
senior tag
Ok. Így már értem a jogdíj részét (is). Jelenleg ha veszek egy ilyen vagy más kínai cégtől egy telót attól tudom használni pl. a GPS-t stb amiért nem fizet jelenleg jogdíjat? Vagy ez is olyasmi mint az almáéknál (ahol hozzáteszem a vas is brutál drága), ahol az appok többségéért (pro változatok) kell fizetni (vagy fel kell törni ha az ember nem "akar" fizetni)?
-
Nem rég volt hír arról, hogy veszteséges a Xiaomi. Jogdíjat meg mindenért kell fizetni, pl. a használt frekvenciákért, a GPS-ért, szinte mindenért, amit a mobil tud/használ, stb. Ezek jó részét eddig megspórolta a Xiaomi, részben ezért ilyen olcsó, és ezért még olcsóbb sok kínai vacak. Viszont hivatalos jelenléttel már nem fog tudni ezeken spórolni, muszáj lesz neki csengetni, különben betiltják a termékeit.
-
LyonnaisFan1
őstag
Ahogy nézek különböző teszteket körülbelül 1.00 GB RAM marad a bekapcsolás után felhasználhatóként.
Annyira az nem rossz, bár sztem pár száz mega plusz ram még elkélne. -
Hallosz
senior tag
Komolyan mondom, semmi szükségem rá, van friss prémium készülékem, de azon agyalok, hogy veszek egyet.
-
Richie86
senior tag
Nem vagyok szakértő, de amennyire én tudom alkalmazásokból és szolgáltatásokból több a bevételük, mint a mobilkészülékeken megkeresett hasznuk. Ugyebár ezeket Kínában szépen tudják értékesíteni gondolom, de nemzetközi piacon nem lesz annyira kelendő. Illetve például be kell invesztálni offline üzletekbe, kell költeni reklámra, stb., gondolom ezeket is be kell majd építeni a készülékek árába, hogy nyereséges legyen nekik. Ez az én véleményem de gondolom (remélem
) nem állok messze a valóságtól. De majd kijavítanak a többiek ha hülyeséget írtam. -
pandur99
aktív tag
A fotók minőségéről mit lehet tudni? Hol helyezkedik el a skálán?
-
Richie86
senior tag
A Xiaomi nem fog szinte semmi hasznot a telefonjain. Emellett, ha valóban komolyan gondolják a globális jelenlétet, akkor jogdíjakat, stb.-t kell majd fizetniük, és kénytelenek lesznek emelni az áraikat. Lehet hogy akkor is olcsóbb lesz, mint mondjuk egy Samsung, de nem ennyivel.
-
Krill77
őstag
Unibodykat nem csipem, nem lehet akkut cserélni (v csak nehezen). 2gb ram elég ma?
-
Sinisi
senior tag
válasz
Armagedown
üzenetére
Biztos nem a színe miatt ennyi amennyi. Az a durva, hogy ha az egyik piacra dobja olcsóbban az adott kategóriát mint pl. most ez akkor a többi gyártó, hogy tudja olyan magasan tartani az árait?! Mármint ha ebben a kategóriában ez a tuti akkor nem is értem ,hogy miért nem vesznek csak ilyet... és a többi márka csak kénytelen lenne követni az árát.
-
válasz
Bambuszpro
üzenetére
Nem tudom milyen hw kell VR mozizáshoz, talán ahhoz elég.
-
Bambuszpro
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ahogy Örni előttem mondta elég sok olcsóbból kispórolják. Nekem lg spiritem van azt is olyan ~30 körül megy/ment de ebben sincs.
(#87) ollie: Még VR mozizáshoz sem elég erős? Mondjuk azt gondoltam ,hogy nem egy Gear VR.
-
Crafter32
őstag
Azért ez csak egy kínai telefon vörös csillaggal a háttérben. Nyilván arra jó ha erre van lehetőség vagy ajándékba mégis vmi legyen, de ha nem muszáj mégsem erőltetném a dolgot. (minden ott készül már tudom)
A színek nekem is női vonalat erősíti, mint a hagyományos férfi értékeket.
Jó áron van, jól működik, de nekem nem igazán tetszik. -
Teszla_
senior tag
válasz
Graphics
üzenetére
Eredetileg Elephone S3-at akartam neki, de nagyon sok rosszat olvastam a márkáról, a rosé gold verzió pedig csak elméletben létezett, gyakorlatilag sehol se találtam belőle. Utána már mozdultam volna a 3S irányába, vagy Meizu is lehetett volna, de az utolsó pillanatban találtam rá a 4a-ra. Ez mindenben korrekt, de a legfontosabb a szín volt, abból meg ez a típus volt a legolcsóbb. Még vámmal, áfával együtt is. Most már ugye van eustock-nál 35-ért, annyit szerintem bőven megér, főleg az egyedi szín miatt, nőknek. A sima arany nekem nem tetszik, sőt, a Motorola V3 Dolce and Gabana és a Nokia 8800 óta nem láttam olyat, aminél tetszett volna az arany szín

-
törölt tag
-
törölt tag
Szétnéztem ebayon. Nemnagyon van hozzá jelenleg választék(fólia,tok)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!

(amit nem akar használni, de akkor minek vette meg a telefonba?).