-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Valahol elvettem a mobilnetet a Google Play-től...Visszaraknám, de nem találom azt az almenüt...
-
xabolcs
őstag
válasz
enginev3.0 #596 üzenetére
Egyikre: [MIUI 8] Gyárilag telepített Google-alkalmazások letiltása root nélkül
Masikra:
Ha sikerult mar OTA-n keresztul frissitened, akkor biztosan eredeti, fozetlen romod van!
Egyebkent a fejlesztoi beallitasok / Mi Unlock status menuben ha zartat ir, akkor bizakodhatsz, hogy eredeti! -
enginev3.0
félisten
Még kérdés
A nem kellő Google appokat ki lehet kapcsolni? Honnan tudom hogy gyári stable rom van rajta, nem valami kokanyolt?
-
Rocky975
senior tag
válasz
enginev3.0 #593 üzenetére
Elég jól bírja. Mióta megvettem azóta használom fólia nélkül és még mikrokarc sincs rajt pedig nem vigyázok rá.
😁 -
enginev3.0
félisten
Kijelző GG vagy ellenáll a karcoknak?
-
xabolcs
őstag
Nem veletlenul van 1A-es megoldas a csomagban.
BlitzWolf QuickCharge 2.0-as toltovel 5V-on 1.4A-t vesz fol.
Legalabb 2A-t tudna, ha mar QC-t nem ...
Global stabillal is es kinai fejlesztoivel is ugyanugy csak 5V es 1.4A a maximum. Majd meg kiprobalom QC3.0-s toltovel is ... sokat nem varok tole.
Mondjuk az a ~400mA is 40%-os gyorsulas a gyarihoz kepest.
-
joci86
senior tag
válasz
sityupityu #588 üzenetére
Dehogy
Rájöttem, hogy tetszik fehérben...@ollie
Itt vettem. 2 átlátszó kijön az árából, ügyes voltam... -
-
joci86
senior tag
Tegnap megérkezett a fekete kávás kijelzővédő üveg, kár, hogy időközben meggondoltam magam, fehéren akarom hagyni.
-
enginev3.0
félisten
válasz
sityupityu #585 üzenetére
Tegnap utolsó pillanatban tettek fel Ha-ra jó áron újakat
-
válasz
enginev3.0 #584 üzenetére
Honnan rendeltétek, Kína?
-
st6969
őstag
Igen, közben próbálgattam, és azt tapasztaltam, hogy ha beállítod az időzítést, mondjuk 23:00-7:00-ig lépjen csendes üzemmódba, akkor az tulajdonképpen úgy lesz csendes, hogy 7:00-ig egyáltalán nem küld semmilyen értesítést. Pl. hajnali 2:29-kor küldött email-t pontban reggel 7:00-kor jelezte. De mindehhez be sem kell kapcsolni a "Ne zavarjanak" kapcsolót, ezt a menüből tudod állítani.
Ha csak a kapcsolókat nézzük, akkor a "Ne zavarjanak" esetén bármi jön, hívás, sms, stb...még a kijelzőt sem ébreszti fel, "néma" esetén ugyanúgy felébreszti, jelzi, csak némán. -
Upo
addikt
A néma az bekapcsolod néma, kikapcsolod akkor nem. A csendes üzemmód időzíthető, és kivételezhető. Például beállítható, hogy 23 és 7 óra között legyen csendben, de a családtagok hívásai kicsörögjenek.
Nagy bánatom az a Q töltési hang, némításnál nincs, de (szerintem hibásan) csendes üzemmódban van, úgyhogy jó dolog ha elfelejti az ember, és akkor dugja rá vagy húzza le a töltőt ikor mások alszanak akkor óriásit kolompol.Egyébként nem is értem az egészet hogy minek kell zajongani, általában ott szoktam lenni mikor rádugom vagy lehúzom a töltőt, és figyelmeztető ordítás nélkül is tudok róla.
-
sunavlys
senior tag
válasz
tibcsi0407 #536 üzenetére
ott a nyertes tipp.
A ZTE-n 1 MB-os hosts file van, a redmi-n 56 B-os.
Azért a régiek tudtak valamit.
-
válasz
enginev3.0 #578 üzenetére
Kb hasonló, Mi4C-nek mattosabb hatása van, de számottevő eltérés nincs szerintem
-
enginev3.0
félisten
Mi4c-hez képest milyen tapintású a hátulja?
-
st6969
őstag
Lehet alap kérdés, de a "Ne zavarjanak" és a "Néma" funkciókat hogy kell értelmezni? Néma esetén bármi jön (hívás, értesítés), akkor rezeg, ha a rezgés be van kapcsolva. Ne zavarjanak esetén pedig teljesen néma (akkor is, ha a rezgés be van kapcsolva)?
(#575) atthany
Igaz nekem nem túl jó a fülem, de én nem hallok zörgést. -
-
atthany
aktív tag
ugye más is tapasztalt a teló felső részében enyhe zörgést?
azért nem aggódom nagyon, mert más Xiaomi telóknál is van ilyen, állítólag a lencse felfüggesztés! -
-
válasz
enginev3.0 #568 üzenetére
Ennek mi baja? [link]
Alkudni kell 1ezret vagy akkor ... Nem ezt kell venni
-
törölt tag
válasz
sityupityu #567 üzenetére
Annyièrt mi èri meg?
-
-
scyllarus
veterán
válasz
sityupityu #567 üzenetére
Szerintem se nagyon, de a posztban ez nem szerepelt, csak annyi, hogy nem kapható.
Olvastam délelőtt a hozzászólásodat, de azért ez a +10k, +5k még a 45k-s árhoz képest is nagyon sok százalékosan, nemhogy a 35-höz. Szóval a 3 vagy 3s szerintem nem opció e helyett. -
enginev3.0
félisten
válasz
sityupityu #565 üzenetére
Egyik hibás másik majdnem drága
-
-
scyllarus
veterán
válasz
enginev3.0 #564 üzenetére
Kapni sok helyen, csak jóval drágábban.
-
válasz
enginev3.0 #564 üzenetére
Aprón nézd meg ha esetleg az megfelel.
-
enginev3.0
félisten
Nem kapni ilyen telefont sehol
-
sunavlys
senior tag
-
Flashget
félisten
amennyiben bevezetik onnantól fogva miért hagyná ki bármelyik is, nem fogják megvenni saját piacukon sem az ilyen telefont.
xiaominak ez volt a leg gyengébb pontja, de már ez sincs az új modellek mind B20-al jönnek amit ide szánnak.
Már csak az a kérdés mikor jön az A4 és A4 prime verziók B20-al. -
Na csak dolgoznak a kínaiak, ma jöttek meg az "öveglapok" és a szilikontokok a telefonra
-
-
Dhampir
félisten
válasz
sityupityu #553 üzenetére
A Xiaomi 4A-ban még az infra is megtalálható, ezért hoztam fel.
(#552) tibcsi0407
alb
-
válasz
tibcsi0407 #544 üzenetére
Hát ha Kínában tényleg bevezetik a B20-at, akkor minden kínai gyártó beleteszi majd a készülékébe.
-
válasz
tibcsi0407 #550 üzenetére
Egyetértek.
(#547) Dhampir Sokat gondolkodtam már ezen az infra dolgon. Mármint, hogy valaki tényleg használja ezt? Én két napig bohóckodtam vele aztán ennyi.
Persze elfogadom ha valaki valóban rendszeresen használja.
-
Dhampir
félisten
válasz
tibcsi0407 #550 üzenetére
Amíg csak annyi volt. :-/
-
tibcsi0407
félisten
válasz
sityupityu #549 üzenetére
Így van. Pontosan ezért van 35k-36k környékén tökéletesen pozícionálva. Abban az árban best buy.
-
válasz
tibcsi0407 #542 üzenetére
Hozzárak az ember még egy tízest és tud venni egy redmi 3-at, vagy még ötezer pluszban és egy 3s. Persze itthoni árakon.
-
Dhampir
félisten
válasz
Sajnos azokban nincsen infra, a Xiaomiban ez megtalálható.
-
sunavlys
senior tag
válasz
Graphics #535 üzenetére
Írtam, hogy két különböző termékről van szó.
Másképp írtad, és rosszul értelmeztem.
Persze lehet próbálkozni, de max szerviz lesz a vége.
Eltérő hardveres alapok, eltérő mikrofon és hangszóró is lehet, tehát nem úgy van, hogy keresztbehosszába ráteszek valamit.
Hihetetlen, hogy egy mikrofon és egy hangszóró két kivezetéssel akár téglásodást okozhat. Mennyivel szebb volt a Windows világ.
Opera, beállítások, és van mindenféle opció:
- Előugró ablakok tiltása, hírek reklámok engedélyezése...
Adatforgalom-csökkentés menü - reklámok blokkolása...
Nézz szét a beállításokban ,ha eddig nem tetted meg
Az első két gépen biztos nem voltak piszkálva a beállítások, mert friss telepítés mindkettő, a 3., 4. gépen elképzelhető.
De azért még egyszer megnézem.
Kösz.
-
válasz
Lesz
-
válasz
tibcsi0407 #542 üzenetére
Hát sajnos olcsóbb nem lesz, ahogy néztem, kint már emelik felfelé.
Ha most a Meizu alávág az új szériával, meg B20-szal, akkor érdekes lesz.
-
Flashget
félisten
válasz
szami777 #540 üzenetére
ezek a cégek 99%-ban rendelik a wayteq-től emiatt a 10K-val magasabb ár mint az Eustocknál volt a 27% áfa kinyír mindent...na most ha a külső raktár alatt ők azt értik és kifogytak, akkor külső raktáron sincs.
Na most itt jön a bibi a xiaomi meg árat emel így majd ők is kénytelen lesznek. Már most 45K ez a mobil nem ér majd 50K-t, ha tényleg 20 dollárral drágul. -
szami777
addikt
válasz
Flashget #539 üzenetére
Igen, csak kifogytak.
Bestmakrtot nem értem annyira, 1 volt nekik raktáron, ami azonnal átvehető 43.490 forintért, tegnap megrendeltem, ma azt írják a weboldalon, hogy már csak külső raktáron van, az ára is felment, viszont nem írtak még emailt, hogy átvehetnénk a telefont, nem értem, ha fel tudták emelni az árat a webshopban (persze ugyanúgy 10% rá az akció, csak az alapár ment fel
), akkor miből állt volna kiküldeni egy emailt.
-
Flashget
félisten
válasz
szami777 #538 üzenetére
Ami oldalt linkeltem ott van leírva most nézem.
NEMZETKÖZI VERZIÓ
A Xiaomi Redmi 4A ezen verziója már teljesen az európai igényekhez igazítva jelenik meg. A készülék támogatja az FDD LTE B20-as frekvenciát, így a Vodafone felhasználók is már mindenhol Magyarország területén ki tudják használni a 4G nyújtotta előnyöket. Az Android 6 Marshmallow alapú MIUI8 Global verziós szoftver OTA-n kapja meg a rendszeres frissítéseket. A dobozban gyári EU dugós töltő található
-
pébé
csendes tag
Melyik menüpontban lehet Pin kódot kikapcsolni illetve változtatni ?Közben megtaláltam -
válasz
sunavlys #534 üzenetére
Írtam, hogy két különböző termékről van szó.
Persze lehet próbálkozni, de max szerviz lesz a vége.
Eltérő hardveres alapok, eltérő mikrofon és hangszóró is lehet, tehát nem úgy van, hogy keresztbehosszába ráteszek valamit.
Opera, beállítások, és van mindenféle opció:
- Előugró ablakok tiltása, hírek reklámok engedélyezése...
Adatforgalom-csökkentés menü - reklámok blokkolása...
Nézz szét a beállításokban ,ha eddig nem tetted meg
-
sunavlys
senior tag
válasz
sunavlys #525 üzenetére
up
és még valami:
mért van az hogy az index.hu operan/opera betan hol hirdetésekkel, hol anélkül jelenik meg?
1. Zte v967s miuiv6 hirdetések nélkül
2. Redmi 4A miui 8 hirdetésekkel
3. Huawei y300 hirdetésekkel
4. Chuwi Hi8 Pro hirdetések nélkülegyiken sincs elvileg telepített hirdetésblokkoló (vagy esetleg gyárilag van beleépítve?)
-
JayZ
tag
válasz
enginev3.0 #531 üzenetére
S4em van, rommá hekkelem, messenger helyett liteot használok (no insta, no snapchat, semmi egyéb ilyen BS) és így mondom azt hogy ok. Aosp 6.0.1 rom mellett!! Nem 5.0.1 hulladék tw.. Nagyon régi telefon, használtan van csak, és egy alaplap két három évet bír. Lutri, meddig bírja, ha venni akarsz használtan.
Röviden, vegyél valami xiaomit neki.gyorsabb ram, nagyobb akku, kisebb felbontású kijelző, újabb proci. Win win win win. Egyedül az amoled ami csoda dolog
-
válasz
enginev3.0 #531 üzenetére
Hát ...
Szerintem az a TW nem épp nyerő.
R4A mint a vaj. Nagyon jól üzemel. Szerintem ez jó valasztas
-
válasz
enginev3.0 #528 üzenetére
S4-et semmiképpen sem vennék, hacsak nem akarsz 2 éves androidon ragadni.
-
válasz
enginev3.0 #528 üzenetére
4eves telefon VS ez.?
Nem jó hasonlítani ezeket így.
Én ezt vennem, 35-ert volt , de elfogyott. Hardverapron van 1-2db meg fent esetleg.
S4 még más tészta, régi hardver stbstbstb
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Most 35 körül sehol nem lehet kapni?
Vagy ez lenne vagy egy Galaxy S4
Melyikben erősebb a proci? -
Flashget
félisten
válasz
szami777 #521 üzenetére
Ezek a boltok többsége egy helyről szerzi be, onnan ahonnan az edigital is hozza (anno tőlük vettem mikor még nem létezett eustock vagy hozzá hasonló bolt) még pedig innen [link]
aki nem más mint a wayteq hazai képviselete. Tőlük is megkérdezheted, mert a szervíz hátteret is ők adják úgyis. -
scyllarus
veterán
Én ezt a kérdést nem itt tenném fel.
Akik itt vannak, azok többnyire meghozták ugyanezt a döntést, szerinted melyiket fogják ajánlani?
A Melyik okostelefont vegyem? a te topicod. -
Jajj, vedd már le azt a fóliát, azt nem arra tervezték, hogy azzal használd a telefont. Iszonyatosan rontja a képminőséget meg a betekintési szöget.
(#503) xhege: nem biztos. Attól függ, hogy merre lakik és milyen szolgáltatónál van. Vodafone-nl oké a B20 nélküli változat, mert ugyan nem lesz 4G, de 3G igen. A másik kettő szolgáltatónál meg egyre több helyen csak 2G és B20-as 4G van, vagyis könnyen ragadhat 2G-n, ha nem B20-as a telefon. Persze ha csak telefonlásra használja, akkor oké, de akkor meg minek okostelefon?
-
szami777
addikt
Hali, sajnos kifogyott az Eustock, viszont ma mindenképp lenne új telefon vétel. Erre esett a választás.
De olvasom, hogy van b20 nélküli verzió is, ha valaki vásárolt már ezen boltok közül, meg tudna erősíteni, hogy ezek mind olyan változatok-e? [link]
Köszi a válaszokat. -
-
sunavlys
senior tag
a 3s topicban futó hangjavító patch-et rá lehet engedni egy 4A-ra?
-
Alurion
csendes tag
Sziasztok!
Ha szempont hogy minél jobb képeket lehessen vele készíteni, melyiket ajánlanátok? Redmi 4A-t vagy egy Vernee Thor-t? Barátnőmnek lenne.
A Thor mellett szól még a több RAM, és hogy kapni is lehet 35 körül, Xiaomi viszont 40k nálunk (viszont a 4A szimpibb, nekem is egy Redmi 3 van jelenleg).Köszi!
-
st6969
őstag
válasz
sityupityu #514 üzenetére
Hát ez "remek" hír, a szilikon védőtok még rajta sincs (úton van), akkor azzal még rosszabb lesz.
Na mindegy, ha az árára gondolok, ennél még jóval több kompromisszumot is elfogadok
-
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #512 üzenetére
akkor is ha védőtokba rakod?
-
-
Flashget
félisten
Nekem a redmi1s-re javasoltak másik romot felrakni így került fel a CM valamelyik verziója. Valóban abban erősebb volt valamivel a rezgés meg tetszett is volna a gond az volt csak, hogy minden fenn volt MI tárhelyen oda meg CM rommal nem lehet hozzáférni.
Nem tudom mi az oka, hogy így tervezték, lehet akksi kímélés szempontjából. -
gemini
aktív tag
Nekem is megérkezett végre a tokom.
Egy ilyet rendeltem. [link]
Tökéletesen illeszkedik a készülékre és elég hamar ide is ért.. -
st6969
őstag
válasz
Flashget #504 üzenetére
Az a baj, hogy még igazán zaj sem kell hozzá...kihalt utcán bicikliztem, telefon a zsebben (nem farzseb), mondom, mintha csörögne a telefonom...ááá, biztos nem, akkor érezném a rezgést. Pedig csörgött, és csak mikor kézbe vettem, akkor éreztem, hogy rezeg is (pedig a szűk farmer rendesen odavasalta)
Nem tudom, a magasabb kategóriás Xiaomik is ilyenek-e (nem cserélném le emiatt, bár egy elég hasznos és alap feature ez). -
-
xhege
veterán
válasz
Oroszlánom #499 üzenetére
Kérdés akart lenni, csak lemaradt a kérdőjel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest