- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
hű, ezt néztem már, nekem a korábbi változata van, de az kérlek alássan egy konkrét tégla
pont amiatt szimpatizálok a 20'000 mAh-s Xiaomival (QC 3.0), mert kisebb és könnyebb, egy ekkora kapacitású powerbanknél túlzásnak tartom a 400 g-os súlyt is, nemhogy a közel fél kg-ot. a kétféle bemenet tök jó, de az LCD meg a 4 USB port annyira nem szükséges. az ára ugyanakkor kétségkívül bomba!
-
bwoay
nagyúr
ok, értem már! de itt egy becslést hasonlítasz össze egy konkrét eredménnyel.
a linkelt li-polimer akku kapcsán az a kivehető 6000 csak egy saccolt érték a szintén li-polimer Xiaomi konkrét eredményei alapján: ha 9300 megy be, akkor 6900 jön ki, ha 8700 megy be, akkor kb 6000 jön ki (ez a valóságban lehet akár 5800 is, majd Zsoooooti kiméri, addig úgysem nyugszik)a korábbi 3 és 4 cellás 10'000/10'400-as Xiaomi akkukkal nehéz ezeket összehasonlítani anélkül, hogy tudnánk, azokba mennyi ment bele. sőt, számomra a cellák pontos kapacitása sem ismeretes. igaz, valaki írta anno, hogy a 10400-asban 4 db 2600-os cella van, a másikban meg 3 db 3300-as, de pl. az már úgy eleve kevesebb, mint 10'000.
-
bwoay
nagyúr
igen, a li-polimer akksiknak nagyobb az energiasűrűsége, cserébe elvileg kevesebb ciklust viselnek el. A 01ZM /03ZM pl. kifelé 7100 mAh-t állít magáról. A klasszikus 3 cellás 10'000-es kapcsán amúgy talán én is valami 6200-6300-at olvastam valahol, vagy konkrétan annyi van feltüntetve rajta (és mivel abból van a legtöbb itt a topicban, ezt könnyű alátámasztani/cáfolni), de pont itt érhető tetten, hogy mekkora eltérés lehet kapacitás és kapacitás között pusztán az akku típusa miatt (is), a 7000 mAh a 6300-hoz képest több, mint 10% különbség.
-
-
törölt tag
Köszi. Végül is nem vettem meg a 10000-est a tanácsodra. Huszas lesz.
A telefon merülését a fene sem érti Nem tartja ébren semmi. 20-50 napi hívás indítás, 0-24 fácse, mobilnet. Délután egyre 20% alatt vanPedig qrvára nem indokolt.Igaz a s5 sem bírta jobban. Bocs, h csak most köszöntem meg, de csak most értem ide.
-
bwoay
nagyúr
meglehet, bár ilyen tengerentúli szállításoknál elég horror díjakba szaladhat bele az ember egy bizonyos térfogat/súlyhatár felett. ráadásul a gyártóra eső szállítási költség összege már nem feltétlenül változik attól függően, hogy céges vagy privát ügyfélnek megy a pakk, max utóbbi esetében a magasabb árba könnyebben beépíti a gyártó
-
bwoay
nagyúr
a példámmal csupán arra akartam rávilágítani, hogy a profit sokszor töredéke annak, amit az átlagember a fogyárat látva elképzel. a bangoodos árakat egyébként én sem tekinteném egy nagyker beszerzési árainak - céges partnerekre vélhetően teljesen más árszabás vonatkozik, de ne feledjük el, hogy nagy(obb) tételben történő rendelésnél azonnal belép az ÁFA, a VÁM, és vélhetőleg itt már szó sincs ingyenes szállításról. magyarán olyan költségek rakódnak a kiajánlott darabonkénti árra, hogy a végén nem is biztos, hogy versenyképes tud maradni a banggood árak mellett. ráadásul ha ezek akciósak, az nem feltétlenül jelent kedvezményes beszerzést egy céges partnernek.
-
bwoay
nagyúr
ok, tehát most már a 10'000-esről beszélünk, csak hogy tisztázzuk. fogalmam sincs, mennyiért szerzik be a hazai üzletek, de egyáltalán nem kizárt, hogy a viszonteladók árrése ennél a konkrét terméknél nem éri el a 10%-ot (a vásárlók sokszor hajlamosak egyes termékek árrésének az 5-10x-esét feltételezni).
kértem anno árajánlatot egy jónevű powerbank termékvonalra a forgalmazó cégtől:
az 5990 Ft-os darab nettó nagykerára (írd és mondd) 4200 Ft volt. vagyis 5990 - ÁFA = 4716. Igen, 516 Ft-ot lehet rajta fogni, best deal ever
tudom, hogy anno volt egy több hónapig tartó akciós időszak, aminek hatására sokan úgy tekintenek az akkori kedvezményes árra, mintha az lenne a termék normál fogyasztói ára. szerintem ez valahol az emberi telhetetlenségéről szól. adott egy kiváló ár/érték aránnyal, és kimagasló (anyag, kivitelezés) minőséggel rendelkező powerbank termékcsalád, ami árban bőven a nagy márkák hasonló termékei alatt van, gyakorlatilag a nevenincs gyártók árszintjén mozog. ez már önmagában egy nagyszerű dolog. tovább javítja a helyzetet, hogy lehetőség van a banggodról, vagy más külföldi weboldalakról ÁFA/vám és szállítási költségek nélkül beszerezni. az már csak hab a tortán, hogy akinek szüksége volt Xiaomi powerbankra, annak módjában állt hónapokon (!) át akciós áron beszerezni. mi mást kérhet még az ember? hogy legyen akciós for fucking ever? amikor az volt, akkor meg jöttek azok a kommentek, hogy "szerintetek érdemes várni, megy ez még lejjebb?". nem akarok senkit megbántani, de az elégedetlenkedés helyett nem lehetne inkább örülni ennek a terméknek, és a jellemzően 70-100e. Ft-os telefonok mellé rászánni azt az 5-7 rugót, ami kb egy toknak az ára? akinek meg ennyit nem ér meg, az dramatizálás nélkül is várhat mondjuk novemberig, hátha megint akciós lesz. -
bwoay
nagyúr
Könyvelő9892 az 5000 mAh-s slim powerbankről írt, ami a banggoodon 4 rugó feletti áron van, a xiaomishop-on 4490 Ft az ára jelenleg. mondanám, hogy azonos árban vannak, de beleszámoltam ezt a pontbeváltós sportot is, és megelőlegeztem az 500-1000 Ft különbséget. biztos az én hibám, de nemigen látom a tragédiát a storyban. azt meg már csak nagyon óvatosan pendítem meg, hogy a banggodról rendelt termékeket tudtommal jellemzően sem ÁFA, sem vám nem terheli, a xiaomishopon (vagy bármelyik másik forgalmazónál) látható ár viszont bruttó. szerintem így korrekt az árak összehasonlítása. a 10'000 mAh-s akksi 6990 Ft-ja is eléggé kiadja nettóban a banggodon látható árat. vagy rosszul látom?
-
TeeJay
félisten
a hosszabb kábelek 1,8-2méteresek?
és valóban átmegy 2A?
akkor lehet beújítok mert nekem is az bajom hogy telefonhoz mindig 1 vagy 1,2méteres kábelt adnak és túl rövid ha töltőről használom épp a telefont...néztem a Blitzwolf kábeleket is abból van most valami új amit még csak előrendelni lehet
2méteres oda vissza bedugható csatlakozós de már AWG22-es kábel és 2,1A-t tud1400 forint körül
[link]azért kérdem mert ha a tiéd garantáltan átvisz annyit és kb. 2méteres akkor jobban megéri mert 6kábel kerül 2400-ba
-
bwoay
nagyúr
Magnat látja jól, még ki is hangsúlyoztam, hogy a kisker árról van szó: "amennyibe 3 db cella beszerzése kerülne a vásárlónak". szerintem nem sok relevanciája van egy olyan kalkulációnak, melyben egy általad soha el nem érhető ár szerepel. egyébként Tangerine még csak nem is 1000, hanem cellánkénti 2300 Ft-os darabárat említ, de mindegy is, eleve nem sok értelmét látom annak, hogy egy kész termék esetén a komponensek nagykerárát, vagy előállítási költségét boncolgassuk, és az alapján próbáljuk meg mi magunk meghatározni egy számunkra "reális" fogyárat.
egyszerűen csak nem értem, miért élik meg egyesek akkora tragédiaként ezt az 5000 Ft-os vételárat, pláne, ha két teljes hónap állt rendelkezésre arra, hogy akciósan szerezze be az ember. elnézve a jelenlegi kínálatot, akinek ez nem ér meg 5 rugót, annak valszeg nincs is rá szüksége.
és ha már spekulálunk: a gyártó oldaláról feltétlenül vegyétek számításba, hogy nekik talán jobban megéri normál áron adni, mert hiába kisebb az eladott darabszám, ha emellett magasabb az árrés, alacsonyabb a költség, magyarán annak ellenére, hogy kevesebbet adnak el, összességében többet keresnek rajta. -
Jodanovich
senior tag
Nem foglalkozok vele azon a pár fonton nem múlik semmi, de gyorsan itt van. Melyiket vennéd? Melyik az eredeti?
-
Criminal017
őstag
No offense, de nagyon is tisztában vagyok. Ahogy a magyar posta, úgy a kínaiak is simlisek. Írtam nekik, hogy hol van, erre csatolt egy képet, hogy itt van. Aztán elkértem a TN-t, ami egy holland csomagra mutatott, amit már rég kézbesítettek hollandiában. A hiba abban volt, hogy nem vettem normális (RSxxxCN) tracking numbert, hanem ilyen kamu TN-t kaptam a reklamáló e-mail válaszában, amit ők használnak...
Tanulság, hogy 5$ felett érdemes TN-t venni, könnyebb reklamálni mind a királyi posta fele, mind az eladó fele. -
Freeman007
senior tag
Teljesen igazad van. Nem cseréltem aksit még, bár megvan az új aksi.
Az 1356os hsz-ben írtam, hogy:
"Nohát. Okt. 17-én rendeltem 10Ah-s powerbankot és Blitzwolf töltőt. A töltő nagyon hamar megérkezett (10 nap múlva), viszont a powerbank csak nov. 11-én.
A nexus 4 telefonomat (2100 mA-s akkus)
3szor 32-35% -> 100%, 1szer 40% ->100% és 40% ->53% ra tudta feltölteni.
Megérte"
Ez viszonylag pontos mérés, csak nem emlékeztem a pontos számokra és ezt lusta voltam visszakeresni
-
TeeJay
félisten
a mért érték 1,8A terhelés mellett adott annyit
gondolom ha csak 1A-el van terhelve picit több is kijöhet új korában
telefonomban 2460mAh akku volt új korában gyárból kihozva
1,5év használat után remélhetőleg még 2A felett van mert nem naponta töltöm csak 2napontaszóval reménykedek közel 3x feltöltésre
természetesen ahogy megveszem az LG G4-et ott már nem lesz érvényes mert 3Ah-s akku van benne
-
bluyoo
nagyúr
Nem írtam, hogy nem jó. Mint írtam az e-bay -t is most kezdtem el használni. A fene sem gondolta volna, hogy pont itt nem kapni eredetit(?).
Mindenesetre a banggood -on találtam 6200-ért, meg is rendeltem.
Kíváncsi vagyok mennyire látszik majd a különbség köztük.
Köszi a tippet!(#1236) Saccco
Köszönöm!
-
Olyan a munkám, hogy vannak helyzetek amikor ott ér a merülés. Amikor sokan alszanak én dolgozom, hol éjjel hol nappal.
Ja és nem egy irodában ülök, hogy jó a konnektor.Imy! Akkor ha gizda akku van abban a telóban. Annak a valós kapacitása 3250mAh. Amúgy mint mindig: banggood.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged