Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
értelek, csak gyanítom, hogy az ilyen jellegű használat viszonylag keveset nyomott a latban az utód tervezésénél, szemben a mobilitásnál tagadhatatlan előnyt jelentő zsebbarát lapos kivitellel
saril:
szerintem annál még több is, olyan 13700 környéke lehet. vagy mért adat? -
bwoay
nagyúr
-
McLaca
őstag
A lítium alapú akkuk töltési karakterisztikája miatt kell csökkenteni a töltőáramot a vége felé. De nem is érdemes mindig teljesen feltölteni, mert sem a túl magas, sem a túl alacsony feszültséget nem kedvelik a lítiumos akkuk. Vizsgálták, hogy ha folyamatosan 40-80% közt tartod a töltöttséget, akkor igaz, hogy 2,5× gyakrabban kell töltened az akkut, ugyanakkor 10× több töltési ciklus után romlik 80%-ra a névleges kapacitása az akkunak - azaz 4×-esére hosszabbodik az élettartam. Ez már évtizedes intelem, de a frissebbek szerint akár 10.000 résztöltést is elbír egy lítiumos akku.
Üdv!
-
Keem1
veterán
Az EU Stockon most a 2ndgen 10Ah-s bank rohadt jó áron van, jobb, mint Kínából. 4900 forint, de ha van/tudsz szerezni EU közösségi adószámot, akkor áfamentesen alig 4000 forint, mely esetben még a kiszállítási díjjal is olcsóbb, mint kintről.
Szerintem a PB (2) 10 Ah-s változat éri meg leginkább, többféle utánajárás után a Pro nem ad annyival többet, mint amennyivel többe kerül.Banggood-on van most is az új verzió is itt
-
Naná, 3000-es akkuja van ami mondjuk már nem tud ennyit, meg ott van a biztonsági ráhagyás full lemerülés előtt és azonnal kijön, hogy 2x.
Nekem durva méréssel 3752mAh megy a telefonomba (1-100% között) ezen is van ráhagyás, nekem már nem 2x, csak 1x meg 1x majdnem. Úgy, hogy nem nyomkodom. -
bwoay
nagyúr
szerintem a maximális ciklusok közötti különbség pont akkora, hogy nyugodtan elhanyagolható, ellenben az új power bank tudja a QC 2.0-t meg a micro current töltést, valamint ez a lapos kivitel zsebben egy fokkal kényelmesebb lehet. nekem nagyon tetszik a klasszikus 3 cellás típus, csak jelenleg nemigen szól mellette semmi, hacsak nem az, hogy házilag simán cserélhetőek benne a cellák. bár ahogy az már korábban is felvetődött, gyakorlatilag a cellák árába kerül az egész power bank.
-
-
dugynok
senior tag
Nem értelek, Másodjára címzel nekem olyat, amiketnem is én hablatyoltamössze...
Nem én mondtam, hogy van csepptöltés. Azt se mondtam, hogy a bank tölt folyamatosan. Légyszives idézd, ha mégis! De akkor nem értem miért nekem írod. A fali töltő se tölt, ha tele az akku. Mivel nem a töltő szabályozza a töltést." ( #2077 ) saril válasza Mikemend ( #2076 ) üzenetére
saril
(fanatikus tag)
hát pedig érdemes, én évek óta este pb-re teszem mert
ha feltölti a telefont "kikapcsol" a pb és nem tölti tovább
ez sokkal nagyobb élettartamot biztosít az akkunak
mint ha rajtahagyod egész este a fali töltőn és
csepptöltéssel tölti folyamatosan.."Fali töltő sem tölti tovább, hafel van tölt e. Csepptöltéssel meg pláne...
-
-
szpali
addikt
dobnál róla 1 linket?Találtam:
http://www.gearbest.com/electronics-gadgets/pp_280338.html -
moli.hu
őstag
"""feszültség és áramerősség szorzata? ha 5 volt helyett 6volton mér 1A-t akkor máris változik a fogyasztási érték nemde?"""
huu, ezt nem ertem, mit akarsz mondani, de mivel a meron a mAh ertek mindig no (sose csokken), ezert egy biztosnak tunik: nem az epp aktualisan mert V ertekkel szamolva irja ki az eddig mert adatot. Ugyanis akkor ha none az aktualis V, akkor csokkenne az eddig me'rt mAh (jol irom? vagy forditva? keso van) Ezert gondoltam, hogy az allandoan valtozo ertekeket normalizalja mondjuk fix 5V-ra, es eleve ugy tarolja el.
@dugynok: oke, hogy hibahatara van a meronek, a gond az, hogyha mindig csak egy iranyba, lefele me'r. A fogyasztasa is kerdes, mennyit eszik egy ilyen mero, a hattervilagitasaval.
-
katona.jozsi
aktív tag
Bocsánat a lámaságért. Eredeti a termék, legalább is a doboza.
A termékről később.
Köszönöm az infókat, amikor én vettem volna mindenhol 5000Ft+ volt az ára. Persze van 1-2.000Ft-ért is ebay-en, de azok olyanok is lehetnek.A visszajelzések alapján döntöttem mellette és akkor még 500Ft is mellette szólt. Csak azért írtam, hogy hátha vkit érdekel egy ebay-es eladó, aki megbízható.
-
szpali
addikt
Az igaz, viszont a 10000-esnek bumszli formája van (a LED lámpával kiegészítve viszont billentyűzet világításnak kiváló
), emiatt nem jó összefogni a telefonnal, zsebben is kényelmetlen
Van 5000-es is, de azzal csak 1,5-2x tudom tölteni a nexust, emiatt rendeltem slim 10.000-est -
Milyen Volt? Mi a z a Volt? HÁnyszor tölti fel a telefonom kezdetű kérdés. És akkor vakarom a fejem, mert olyan lent vagyunk, hogy mire felépítem a választ elvesztem a türelmem. Kolléga olyan volt, örült, 6X tölti fel a telóját. Kínai csoda. Másik meg: Jaj csak 2. Márkás nagy vas. Ennyi.
-
randras_83
addikt
és a gyári xiaomi usb kábel?
-
bwoay
nagyúr
egyszer már valaki kiszámolta, hogy gyakorlatilag a cellák árát kéri a Xiaomi a power bankért, sőt! mégis a postok 30%-a az áresés prognosztizálásával kapcsolatos. komolyan kérdem: mitől lenne akkora tragédia, ha beállna tartósan erre az árra? nem ér meg ennyit? csak mert véleményem szerint akkor is a kategória legjobb ár/érték aránnyal rendelkező terméke lenne, ha a fogyár feljebb menne 10-20%-kal. (a 10'000 mAh-s modellre értve.)
-
szpali
addikt
Én nem hallottam semmit, de tetszene egy 20.000 mAh-s designe kisebb méretben
-
TeeJay
félisten
11.99USD volt este az ára, és a karácsonyi pontokkal 9,91 dollárra tudtam lehúzni szóval ~2785forintra jött ki ami több mint tökéletes
mellé is csaptam egy kék USB-s LED lámpát és még úgy is az eredeti ár alatt jött a dolog szóval nagyon megérte. ha megjön letesztelem és lehet rendelek még 1-et páromnak is -
Magnat
veterán
Jah, de még azt is feltölti kétszer, annyi idő alatt meg már csak találsz vhol egy konnektort
Az 1A melletti kapacitástöbblet viszont nem feltétlen lesz jelentős, tekintve, h itt 3 cella van párhuzamosan kötve, szóval 1.8 A mellett is csak 0.6 A jut egy cellára, ami egy 18650-nek nem különösebben megterhelő. -
Freeman007
senior tag
és (#1466) TeeJay
én is egyszerre rendeltem a töltőt és a powerbankot, hát sajnos az utóbbi jóval később érkezett meg (hajóval küldik mert aksis dolgot nem küldhetnek repülővel vagy mi...)
Nexus 4-em van 2100 mAh-s akkusival 3-3,5 x 20%->100% tölt, szerintem a te 2500as aksidat is fel fogja tölteni 3szor biztosan -
twine
veterán
mondhatni a kezdetektől olvasom a xiaomi PB. "őrületet" (nem pejoratív értem, én is rendeltem már 3-at)
Eddig nagyságrendileg cca. 200 emberből kettőt olvastam, hogy banggoodról rendelt, és nem volt eredeti...
Ezt az összesen 2 példát én fenntartásokkal kezelem...
Banggood-ról fent említetteken kívül mindenki eredeti xiaomi-t kapott...
Szvsz. felesleges aggódnod -
McLaca
őstag
A 10000-esben 3350mAh-s (japán) Sanyo akkuk vannak. A 10.400-asban vannak tudomásom szerint LG (koreai) akkuk.
A kapacitásnövelés sokszor banális módszerekkel történik - megnövelik az elektródák méretét, vagy a szén anódot helyettesítik más anyaggal, amivel elsősorban nem az abszolút (felvett), hanem a relatív (leadható) kapacitás nő, így azonos méretű akkuk esetén is több kinyerhető belőlük. Persze ebből következik, hogy utóbbira nagyobb szám kerül. Hasonlót léptek meg az alacsony önkisülésű Ni-MH akkuknál is, csak ott nem írtak nagyobb számot, sőt (a nagyobb elektróda miatt kevesebb elektrolitnak van hely, amiből viszont nagyobb hatásfokkal nyerhető vissza az energia a nagy elektródával, így végeredményben egy 2A-es akku többet lead, mint egy 2,3A-es).Üdv!
-
Magnat
veterán
Elég széles a paletta 18650-ből, nekem van 3400-as Panasonic, de mintha lenne nagyobb is ... nem nagyon értek hozzá, de sok tényezőtől függ, pl ahogy észrevettem a kis belső ellenállású cellák (ezeket teszik pl akkus fúrókba) általában kisebb kapacitásúak. Teszt: [link] Ezek között a legkisebb belső ellenállása az 1600-as AW IMR1600-nek van.
-
McLaca
őstag
Keresd vissza a korábbi hsz-omat a topicban kb. szeptember vége-október eleje. Pontos számra nem emlékszem, de kb. 240%-ot töltöttem a 10000-essel a G3-amba (szintén 3A-es akku).
3 cella kontra 4: tök mindegy, %-osan mind veszít a kapacitásából, ahogy öregszik. Hogy most 3 cella áll 80%-on, vagy 4, a végeredmény szempontjából tök mindegy.Üdv!
-
Magnat
veterán
A mérések alapján komolyabb is (ha visszekeresel itt a topikban, vmelyik kolléga kimérte a különbséget közöttük és több volt 400mAh-nál), plusz állítólag a nagyobb kapacitású akkuk jellemzően kényesebbek mint a kisebbek, szóval ha ez igaz, a 10000-es bankok nem lesznek olyan tartósak mint a 10400-asok.
-
Csapoati
nagyúr
Nekem most jött meg a 10000-es, és 2x olyan vastag, mint a cikkben a 10400-as (22 mm vs 9,9 mm). A súlya is meglepett, tippre van vagy 30 deka. Na de sebaj, ha a Meizu m2 note-ot - 3100 mAh - fel tudja tölteni kétszer, akkor leégedett leszek. Az aljára 6250 mAh van írva kimenetre, szóval bizakodó vagyok, meg azért a telefon akksija sosem lesz 0%-on.
-
McLaca
őstag
Sanyo japán, LG koreai. Nem degradálom az LG-t, vagy a koreaiakat, elvégre G3-at használok
, de tény, hogy a japánok nagyon komolyan veszik magukat, ha technológiáról van szó, Koreában meg szeretnek a populizmus irányába elmenni.
Egyébként az LG telefonok akkui hajlamosak pusztulni.Nekem is 10000-s Xiaomim van.
Üdv!
-
TeeJay
félisten
most látom hogy a 10400-as és a 10000-es egyforma hosszú
csak nekem fura akkor hogy 4 LG akku vs. 3 Sanyo akku azonos teljesítményt adna?
ennyivel komolyabb Li akkukat gyártana a Sanyo hogy azonos méretben ráver az LG cellákra?
én azt hittem a 10000-es azért keskenyebb mert egyel hosszabb cellákat használ azért 3300mAH-s darabja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Emulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- EA Sports WRC '23
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- Parfüm topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Fotó állvány eladó
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest