- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
One fórumon azt írták, hogy a Piston 3-al nem jó a chat, Nem tudom mire vélni a dolgot, mert te azt írod Apple-n minden ok, az Apple headsetekkel meg a One is megy.
Lehet megvárok még egy felhasználói véleményt és csak azután döntök. Teljesen megfelelne ez a headsetes megoldás számomra, ha ténylegesen működne a One-on, mert a fejhallgatós megoldások eddig nem jöttek be. Kényelmetlenek, tompa hangzás és még bele is izzad az ember. -
Dominó85
addikt
Redmi Note 2-ről portolt MIUI romban nekem ezek vannak:
Általános fülhallgató - Általános hallójárati
Xiaomi fülhallgató - Mi általános hallójárati
Mi Piston-1 - Mi Piston-2
Alap változat - Mi Piston-3
Mi fejhallgató - Mi Piston-Youth
Színes változat - Mi In-Ear ProIlyen sorrendben.
-
Dominó85
addikt
No jelentem átvettem, kibontottam és rögtön teszt alá (füleimbe) vetettem a Piston Hybrid-et. Elsőre @#>{&{} sok volt a háttérbasszus, mindaddig, míg rá nem jöttem, hogy nem az EQ-val van gond, hanem hogy a MIUI romban a Piston 3 hangzás alatt kettővel ott van a Piston Hybrid beállítása Piston In-Ear Pro néven. User error hell yeah!
Első benyomások (Lenovo K3 Note, MIUI V7 rom, Piston In-Ear Pro és EQ-ban Flat beállítás):
- nagyon kiegyensúlyozott részletgazdag és megfelelő
térhatással rendelkező magas-mély-közép tartomány
- dobhártyát kellemes bársonyossággal püfölő basszus
- kiváló és gyors dinamika- kényelmes használat (egyén függő) a gyári harangokkal
- sajnos lassan Xiaomi betegség -> ruhán súrlódó kábelzaj
- menő és egyedi megjelenés (szubjektív)
- fém és műanyag harmóniája (itt pozitív, Piston 3-nál inkább gagyi hatás)
- kábelbevonat tartóssága kérdéses (lásd Piston 3, ebben a Piston II viszi a prímet)
- felvevő gombok végre fentebb (Piston 3-hoz képest is szerintem)
- de ugyanazok a vékony "gagyi" gombok... (Piston II a nyerő e téren)No de járatom tovább.
Eddig a hangzás alapján nálam1. Hybrid és Piston II Advanced
2. VJJB V1
3. Piston 3
4. Maja S8
5. 1More design füles -
Nestor16
senior tag
Amikor én utánakerestem a harangoknak ezt az ebayes harangot ajánlották elég sokan itt a fórumon. Én még nem vettem meg, kicsit drága, csak hátha valakinek tudok segíteni.
-
-
Dominó85
addikt
Nincs benne VJJB-V1, Maya S8, Edifier H190, 1More és a Pistonok sem. Ergo a cikkemnek lenne/lesz majd létjogosultsága. Lehet kiadom úgy a cikket, hogy minőségibb fülesek a távoli Keletről. Dawe cikkjében (nem akarom megbántani), de eléggé a hulladék kategóriás fülesek vannak. Végig nyálaztam vagy több tucat magasan jegyzett Alis füles store-t és ezek pont hogy kapásból kizúgtak nálam a rostáláskor. A KZ ugyan egy ismertebb márka (Knowledge Zenith). Fejhallgatóik kiválóak, de a fülesekben hát... Az Awei-knek a házanyaghasználata és illesztései vackok, a Fuqing (F*cking
) gumiharangjain ott a sorja. A neve sincseket meg se vettem volna még 8-10USD-ért sem. A nevesebb gyártók 10-20USD közti hamisítványait meg végképp nem (Xears).
-
Norby86
őstag
Maximum scannerrel tudok teljesen sík képet készíteni,mert mobilom makrója nem annyira jó.
Kész is lett és feltöltöttem a google drive-ra, hogy ne romoljon a képminőség, innen le lehet tölteni, hátha valakinek sikerül be olvasni a kódot. Piston 2 QR kód -
Norby86
őstag
Kíváncsi leszek akinek van ilyen Piston 2 fülese és ezüst színben rendelte, annak milyen színű ez a kód rajta, és mennyire beolvasható. Én azóta is próbálkoztam, de eredménytelenül.
Most ez két dolog miatt gázos, egyrészt hogyan tudom meg hogy eredeti e, másik meg hogy ha eladnám, mert a hangjával nem vagyok kibékülve (plusz a telefonomba bedugva sem szólal meg csak jack hosszabbítóra kötve) akkor most a jövendőbeli vásárlónak mit mondok, hiszen én sem tudom eredeti e, bár annak tűnik a csomagolása meg maga a füles is.
-
pikszel
addikt
Lehetett volna műanyag is, kinézetre ugyanilyen lenne. Viszont a guimharang (a legnagyobb) csak akkor marad bent a fülemben rendesen, ha már kissé zsíros. Előszedtem a korábbi, hasonló fülest. Egy HPM-70-es Sony és egy 20 dolláros Skullcandy. Mindkettő harangján van egy hajszálvékony kiemelkedő rész. Lehet, hogy az a titok, valamint ezek anyaga is durvább, mattabb, de nem jók erre a hangkeltőre. Nagyon bosszantó a dolog. Valaki írta itt korábban, hogy rendelt szivacsos kivitelt. Kíváncsi leszek a tapasztalataira.
-
Dominó85
addikt
Megérkezett a Maya S8 is. Fullos eredeti dobozban küldte a kínai, mintha itthon emeltem volna le a polcról egy boltban.
Tartozékok:
- Maya feliratos fekete neoprém füles hordozó tasak
- 1db csipesz
- 1 pár normál, fekete, közepes fülpárna
- 1 pár kétszintes, fekete fülpárna
- 1-1 pár neon zöld - szürke fülpárna kicsi, közepes (fülesen), nagy méretekben
- eredeti díszdoboz
+ extraként egy 3,5mm jack-jack átalakító (különböző lábkiosztások miatt)Csak légyszi a hangja is legyen jó.
-
Dominó85
addikt
Hohó, ne hasonlítsunk össze két eltérő kialakítású fülest.
Az in-ear füleseknek is többnyire csak azért van jobb mélyük, mert a dobhártyához közvetlenül jut a hangok többsége. Az én 1More-om már bejáratódott, illetve EQ-zni is kell egy kicsit, hogy a mélyeket előcsaljam. Viszont telefonálásra a legjobb! Majdnem eredeti hangon hallom az ismerőseimet és kristály tisztán.
Amolyan hosszú úton, nyugalomban ülős füles.
-
OgKush
senior tag
Holnap el is megyek megvenni, elkezdtem rendelgetni már most cuccokat, karácsonyra meg ilyenekre
Mindig utolsó nap tépem a hajam, hogy mi az istent vegyek ennek meg annak, mindenkinek megvan mindene, kacatot meg fölösleges venni, csak hogy vegyél valamit.. Ezek meg ilyen fogyóeszközök, minőségi és olcsó. -
fury71
aktív tag
Igen, annak fehér volt a szigetelése, de tettem fel képeket is ide korábban. Az enyém is bejáratós még, de már most jól szól. Nekem a tere is megfelelő, mivel úgysem hallgatok hangosan zenét a hangereje is jó. A mélyei is kielégítőek. Igaz nem hallottam korábban a Piston 2-t.
-
Dominó85
addikt
Igen, de sajna van egy ára is... (jelenleg 19,49USD): [link]
Nem kell félni az eladó 3 darab plecsnie miatt. Az enyém 11 nap és a kezemben volt. Teljesen eredeti és bitang jól szól. A tesztet egy Lenovo K3 Note Dolby Atmos telóval fogom végezni.Az akció még 15 és fél óráig tart, utána 44USD lesz az ára! Sietek a teszttel.
Szerk.: OFF-ba téve.
-
Dominó85
addikt
A kábel felépítése 1-az-1-ben megegyezik a Piston II-ével. Kapható barna-arany illetve csupa fekete kivitelben. Hozzám egy arany-barna érkezett egy "enyhén" nőies naracssárga-rózsaszín-színváltós fémdobozban, ami amúgy nagyon igényes, szálcsiszolt hatású.
Tartozékok: 2db steril párna a fülesre, 2 pár (4db) műanyag kupak a fülesre (fingom nincs mire szolgálnak)
-
Dominó85
addikt
Az Aliexpress milliónyi webshop összessége. A bolt ahonnan vettem mára 4 gyémántból 4db plecsnire lett lefokozva. Több, mint 140 rendelésen vagyok túl, ennek kb huszada dispute, a többi OK. A Shenzen Chigon, vagy az ELE, HK Goldway és hasonló webstore-ok is az Alin vannak jelen. Szóval aki általánosít, az elgondolkodhatna egy kicsit (akinek nem inge, nem veszi magára).
-
Dominó85
addikt
A lényeg, hogy nálad mind a kettő bevált és tetszik. Nem igaz? Én amikor valamelyik gyártó kihoz egy fülest és annak egy "olcsósított" változatát, akkor az olcsóbbat csak teszt erejéig veszem meg, mert tudom hogy nekem nem felelne meg. Természetesen a Youth a fiatalos, sportos embereknek lehet jobb választás. Könnyebb a háza, a hangzása OK és nem esik ki a fülből.
-
Dominó85
addikt
Az elektronika és a komponensek sem ugyanazok, ahogyan a készülék egyik legfontosabb eleme, maga a váza/háza sem. Nem mennék bele a részletekbe. Amúgy meg azért írtam kicsit oltóan, mert olyat állítottál normál teszt hiányában ami egyáltalán nem tükrözi a valóságot. Akinek a kettő között nem tűnik fel számottevő különbség hangzásban, az
- nem audiofil
- átlagos vagy kicsit xar a hallása
- nem ért a témához annyira, így nem tudja mit is kéne figyelni
- véletlenül, meggondolatlanul írt HSZ-t
stb...
Állapodjunk meg annyiban, hogy aki olcsón akar korrekt fülest, az vegyen Youth verziót. Aki pedig azért átlag feletti fülest szeretne és van is hozzá hallása, az vegye a Piston 3-at. -
L4mie
veterán
+ azért bírom itt a mentalitást,
várom a youth után a normált, felteszem, hogy valamivel szebben fog szólni, le vagyok oltva hogy nem fog szebben szólni, ugyanaz az elektrónika, kialakítás, már hogyan is szólna szebben, hülye vagyok.megjön, megállapítom, hogy KB ugyanúgy szól.
Hülye vagyok....az fix. hogy hangzásvilágról szóló értekezés annyira szubjektív, hogy többet biztos nem fogok belemenni, mert nem lesz más megállapítás, csak hogy hülye vagyok. majd eldöntöm magamnak, hogy nekem mennyire tetszik és másra nem fogom ráerőltetni a szubjektív véleményem....
kkthxbye.
részemről a hangzásbeli viták ezennel lezárva. -
Dominó85
addikt
-
pikszel
addikt
Nekem ~ 3 hét alatt ért ide. Banggood-ról rendeltem a Piston 3-at és a Youth Editon-t. Nagyon igényes cuccnak tűnik mindkettő, de a dobozon lévő feliratokból én csak a számokat és a 1more-t értem
, bár igazán nem is számít. Így elsőre is szépen szól, de azért most bejáratom. 6661 Ft volt a kettő akcióban. Jövök még tapasztalatokkal.
-
basaja
senior tag
19-én rendeltem a Banggoodról,ma jött meg a legnagyobb örömömre😃Ránézésre nagyon igényes,bejövős fajta.Kicsomagolva a dobozt,arra jutottam hogy sokkal hülyébben van megoldva a TPU tokra való feltekerés,mint a Piston 2 esetében.A közepes gumival tökéletesen kényelmessé vált a füles,atombiztosan áll a fülemben.A 2-nél néha előfordult,hogy kicsúszott a fülemből,ennél szinte esélytelen😃Amíg azt eléggé be kellett tolnom,ezt elsőre nagyon könnyen,kényelmesen be tudtam helyezni.Nyersen hallgatva a kettes valahogy tisztábbnak tűnik,kissé fátyolos még eq-val is(igaz,olyan rettentő sokat nem szórakoztam vele,majd a bejáratás után)Kiegyenlítettebb,nem annyira pattogós a basszus,jó lesz ez csak kell az a néhány óra…egy nagyon kicsit halkabb ugyanazon a hangerőn,de talán egy egységgel azon meg könnyen segítek😃
-
Degeczi
nagyúr
De ez itt nem helytálló, mert a 32 Ohm is alacsony impedanciának számít, amit könnyen meghajt a legtöbb telefon - és ha korrekt a specifikáció, a Piston 3 érzékenysége növekedett, tehát éppenhogy hangosabb tud lenni, mint a 2...
Konkrét számokkal: pl. 10 mW teljesítményhez (ami veszett nagy, ezek a kis fülhallgatók csak a töredékére, pár mW-ra vannak tervezve!) 16 Ohmon 0.4V mellett 25mA szükséges, míg ugyanehhez 32 Ohmon 0.56V de csak 18mA kell - ez lényegtelen különség, ennyit bármelyik lejátszó könnyedén lead, akár 1.5V-ról üzemelők is (és a mai telefonokban 3.7V-os az akku)
Ha tényleg nagy, mondjuk 300 Ohm impedanciájú típus lenne az egyik, ott már valóban szempont lenne, hogy azon ugyanehhez a 10mW-hoz már 1.7V-nál is nagyobb feszültség kelleneÉs akkor még vegyük hozzá, hogy az impedancia csak a táblázatos specifikációban néz ki egyetlen számértékként, a valóságban egy hegység keresztmetszetéhez hasonlít... mindegy, lényeg, h ezt a paramétert nem szabad elsődlegesnek venni, nem ezen múlik a hangerő.
-
syler123
veterán
Nekem mennek a gombok, mondjuk poén is lett volna ha Xiaomi telefonnal ne menne
Hamarosan kipróbálom egy Motorola Atrix 2-vel, mert azon fog menni a bejáratás, és talán a zenehallgatás is tekerés közben, mert a Redmi 1s épp hogy befér a nyeregtáskába, de akkor a jack kábel tuti nem fér el.
-
syler123
veterán
Nem a kábellel van a gond, a lejátszó volt szerintem. Nagyon jó hangja van ennek a fülhallgatónak, mindezt 2300ft-ért, hát nem semmi. Igazándiból ennél drágábbat és jobbat venni tiszta felesleges, egyrészt akkor már inkább fejhallgató, amivel nem lesz halláskárosodásunk, hangminőségben pedig ez is tökéletes, bejáratás után talán még jobb lesz, adok neki 24 órát. Szépek a mélyek is és egyáltalán nem torzít.
-
-
-
-
-
Moleman
addikt
Én 14-én rendeltem simát Banggoodról, követéssel, most kaptam meg.
Kivitelezésre fantasztikus, az esztergált vasak, a harisnya, kényelmes is, pedig az M-es bogyót nem szokta bírni a fülem (Sony S-es bogyóval használok egy Soundmagic E30-at a mindennapokban).
Hangzásképre közel van a Sony EX50-hez (amitől én sikítva szabadultam meg), tehát elektronikus zenéhez nagyon jó, hangszereshez nagyon nem (nekem túl sok és pontatlan mély, kevés mélyközép, túl éles magasközép, sistergő magas).
Követéssel együtt alig több mint 16 dollárt fizettem érte, annyit megért. Ja, a hangerőszabályzó nálam nem működik megfelelően, de az nem is volt elvárás (Lenovo K910). -
slayer006
addikt
Akkor ezek egy hajóban jöttek.
Original Xiaomi Piston 3 Reddot Design Earphone For Smartphone
Shipped Date:2015-07-16 23:27:22
Received Date:2015-07-27Payment Information
Payment Method: PayPal Express CheckoutOrder Totals
Sub-Total: Ft4,345
Standard Shipping: Ft377
Total: Ft4,722 -
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest