- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
válasz
danielgalaxy #1214 üzenetére
Áh nem akarok én trollkodni.
Inkább megyek bowlingozni.
-
Dominó85
addikt
válasz
danielgalaxy #1211 üzenetére
Hehe, majdnem mondtam egy nem szépet. És inkább nem linkelem melyik kínai fülest másolta le egy az egyben a LeTV.
De jó hallani, hogy remek a hangzása és az anyagminőség is. Kép alapján google-ben érdemes kutakodni, akit érdekel a másik füles.
-
Dominó85
addikt
Hű, nektek azt hiszem nem való a külföldi rendelés. Komolyan mondom, ha főleg Kínából rendel az ember, akkor alsó hangon számoljon 3 héttel, de legrosszabb esetben is 2 hónapos megérkezéssel. Főleg annak fényében, hogy a magyar posta mennyire el van maradva saját magához képest is, így nyilván ez is okoz fennakadásokat. Szóval a kulcsszó: türelem! Aki pedig nem az, vegye meg itthon vagy szomszédos országban, esetleg nyerészkedő PH-s csíráktól 2-3x-os áron.
-
Dominó85
addikt
Add el a gyengébbiket, de ne a HA-n nézegess a nyerészkedők között. Én beszerzési áron se tudtam eladni a füleseimet. Bezzeg másokét elvitték khm ár mellett is. Szóval inkább dobd fel más oldalra a gyengébbet és rendelj sajátot Ali-ról vagy Gearbest-ről. Utóbbiról tuti eredeti jön. Ali-nál meg tudok segíteni.
-
Dominó85
addikt
A Xiaomi fejhallgató #&#>@ drága. Egyáltalán NEM ér annyit. 50USD lenne a reális ár, nem ilyen 95-130USD... Nevetségesen drága. Én akcióban egy Marshall Major FX-et vettem 27,50USD-ért. Az most nem tudom mennyi, de bőven van olyan jó (szerintem jobb is) mint a Xiaomi agyonárazott csodája.
-
Dominó85
addikt
válasz
krisi047 #1124 üzenetére
Ja amúgy erre is reagáltam volna, csak kiesett... Szóval a Redmi 2-re qrva sok a panasz. Szerintem nem a Piston fülesekkel, hanem azzal a telefonszériával nem stimmel valami. Amúgy is undorítóan spórolósra vette a Xiaomi a Redmi széria kapcsán a komponenseket. Gondolok itt az audio chipre, led villanóra, 800-as lte hiányra, kijelző sem már a Sharp gyártása, kamera is Omnivision lett a Samsung vagy Sony helyett. Ugyanakkor azért árban rohadtul nem mondanám best buynak a Xiaomi telefonjait. Nem beszélve arról, hogy mi ven a Xiapmival??? Idén ha így haladnak akkor a Redmi 10 és Redmi 12 Note fog kijönni... Szánalmas Szarszung köszön vissza tőlük. Hiába no az alma nem esik messze a fájatól.
-
Dominó85
addikt
Én nem akarok bizonygatni semmit. A Hybrid-et a MIUI rom-ban lévő alap beállításaival és flat EQ-val használom. Hogy értsd, eddig egyetlen olyan fülesem se volt, amit ne kellett volne EQ-val utókezelni. ... Mostanáig. A Hybrid köröket ver a Piston 3-ra és nem mellesleg sokkal kényelmesebb és könnyedebb érzést kelt.
Az Emag garanciája kb annyival "jobb", hogy ha van nekik raktáron/készleten olyan termék, ami nálad tönkre ment, akkor pár nappal gyorsabb a dolog. Amúgy meg "user error"-mentes használat esetén nem kell félni a meghibásodástól. Vigyázni kell rá. És ha beakad vagy valami bunkó megrántja az utcán a kábelt... Nos attól minden füles tönkre mehet.
-
Dominó85
addikt
válasz
rudi666 #1089 üzenetére
Amennyiben manuálisan állítgatod az EQ-t, úgy a saját füledhez tudod igazítani.
Note 3-ban lesz majd a Hanghatások között egy profil, ami után az EQ-ban FLAT (teljesen alap) beállítás mellett, nagyon üt a Hybrid. Rég nem hallottam már ennyire erőteljes hangzást egy hallójárati fülestől. Százalékban mérve bizony még a Piston II-nél is hangosabb vagy 15%-val.
-
Dominó85
addikt
Redmi Note 2-ről portolt MIUI romban nekem ezek vannak:
Általános fülhallgató - Általános hallójárati
Xiaomi fülhallgató - Mi általános hallójárati
Mi Piston-1 - Mi Piston-2
Alap változat - Mi Piston-3
Mi fejhallgató - Mi Piston-Youth
Színes változat - Mi In-Ear ProIlyen sorrendben.
-
Dominó85
addikt
No jelentem átvettem, kibontottam és rögtön teszt alá (füleimbe) vetettem a Piston Hybrid-et. Elsőre @#>{&{} sok volt a háttérbasszus, mindaddig, míg rá nem jöttem, hogy nem az EQ-val van gond, hanem hogy a MIUI romban a Piston 3 hangzás alatt kettővel ott van a Piston Hybrid beállítása Piston In-Ear Pro néven. User error hell yeah!
Első benyomások (Lenovo K3 Note, MIUI V7 rom, Piston In-Ear Pro és EQ-ban Flat beállítás):
- nagyon kiegyensúlyozott részletgazdag és megfelelő
térhatással rendelkező magas-mély-közép tartomány
- dobhártyát kellemes bársonyossággal püfölő basszus
- kiváló és gyors dinamika- kényelmes használat (egyén függő) a gyári harangokkal
- sajnos lassan Xiaomi betegség -> ruhán súrlódó kábelzaj
- menő és egyedi megjelenés (szubjektív)
- fém és műanyag harmóniája (itt pozitív, Piston 3-nál inkább gagyi hatás)
- kábelbevonat tartóssága kérdéses (lásd Piston 3, ebben a Piston II viszi a prímet)
- felvevő gombok végre fentebb (Piston 3-hoz képest is szerintem)
- de ugyanazok a vékony "gagyi" gombok... (Piston II a nyerő e téren)No de járatom tovább.
Eddig a hangzás alapján nálam1. Hybrid és Piston II Advanced
2. VJJB V1
3. Piston 3
4. Maja S8
5. 1More design füles -
Dominó85
addikt
Megérkezett a Piston Hybrid-em Gearbestről. 2,5 hét alatt megérkezett Kínából. Holnap este veszem majd át postán.
-
Dominó85
addikt
Kinek a pap, kinek a paplan. Felesleges velem vitába bonyolódnod. Járt a kezeim között pár tucat füles különféle árkategóriákból. Egyik sem tökéletes. Akiknek baja van egy termékkel azok pampognak (joggal vagy user error miatt), akik meg elégedettek, azok használják csendben (illetve védelmébe veszik). E két csoport aránya nem mindegy és bizton állíthatom, hogy van olyan jó, mint más gyártóké. Ennyi. Részemről a téma bőven ki van tárgyalva.
-
Dominó85
addikt
válasz
..thealien.. #1050 üzenetére
6 nap Kínából (flat rate shipping, NL post), egy hete csücsülnek rajta a posta/vám dolgozói.
-
Dominó85
addikt
válasz
thefreeman #1034 üzenetére
Elcseszett egy ország az is.
-
Dominó85
addikt
válasz
thefreeman #1032 üzenetére
Hol élsz te, hogy 10EUR felett áfa van? Húznék el abból az országból a francba, még ha 10x jobban is élnék, mint idehaza.
-
Dominó85
addikt
válasz
thefreeman #1030 üzenetére
Nem tudom mennyi pontotd van GB-n, de a hybrid (most néztem meg) 18.89USD és bizony azt "kipontozva" nagy vétel lehet.
Az enyém már az országban van, csak pont 23-án érkezett be az elosztóba. Így csöppnyi eséllyel két ünnep között, talán még idén hallgathatok vele zenét.
-
Dominó85
addikt
válasz
thefreeman #1028 üzenetére
Ezt egyik füles sem tűri. Egyértelmű user error, meg ne sértődj...
-
Dominó85
addikt
válasz
danielgalaxy #1018 üzenetére
Én a mélyet és basszust a Piston II-n EQ-val optimalizálom, bár MIUI rom van most a Lenovo K3 Note-n és ott hozzá sem kell nyúlnom és gyögyörűen szól. A Piston 3 tényleg kiegyensúlyozottabb, de a közép és magas tartományban bizony gyengébb és az én véleményem szerint a térhatása is minimálisan gyengébb a II-énél. Bár ez lehet az eltérő telefon, más EQ és hallásunk miatt is. A lényeg, hogy mind a kettő nagyon jó füles. Aki pedig képes a butítottat megvenni, csak az ár miatt, az magára vessen.
-
Dominó85
addikt
Fene a Gearbest-be, megint megvettek forintra... Egy Xiaomi Hybrid hozzám is érkezik majd 14.37USD-ért. Pont jókor voltam jó helyen. Böngészgettem az oldalukat, erre látom, hogy 10db SnapSale akcióban 14.37USD a Hybrid. Mondom: Ááá... már rég kifogyott! De nem, mivel a rendelés teljesen végigment. Hű! Öröm és boldogság, ha megérkezik ennyiért egy eredeti.
-
Dominó85
addikt
válasz
rudi666 #1014 üzenetére
A Pistonba vetett hitem a II Enchanced óta vége. Tisztára, mintha a Samsung marketing politikáját látnám... Szerintem 2-3 hónap és lesz egy újabb Piston-förmedvény. Mert a II óta bizony csak csökkent a színvonal és minőség, ugyanakkor a kezdőárak egyre magasabbak. Wake Up Xiaomi!
-
Dominó85
addikt
válasz
Just_Reboot #997 üzenetére
A legegyszerűbben úgy, hogy a jack csatlakozó szigetelési csíkjai feketék (eredeti!). A hamisítványnál ugyanakkor fehér. Továbbá a festett fém részek (jack csatlakozó feje, kezeleőgomb ház) színei közt eltérés van. De az interneten rengeteg képpel illusztrált összehasonlítast találsz.
-
Dominó85
addikt
Nyugodt lehetsz, nem sértődök meg ilyeneken. Légy egy kicsit körültekintőbb az ár és eredetiség kapcsolatában. Sajnos a Xiaomi kisebb termékeit valami brutál pofátlan módon hamisítják sajna. Ó nagyon örülni fog az, akinek szánod, de jó tanács, hogy járasd be mielőtt odaadod neki, mert elsőre kicsit fura lehet a hangzása.
-
Dominó85
addikt
Nem érzem jogosnak ettől függetlenül a dolgot. Ha egy Trabant képével árulnak egy 20millás Mercedest 10milláért te meg fogod venni? Az apró dolgokat vedd észre. Nem szeretnék általánosítani, de ez megint tipikusan a magyar xarrágás esete. 5USD-ért megvenni (egy ép ésszel láthatóan hamis), egy amúgy is korrekt árú (15-22USD és szinte garantáltan eredeti) fülhallgatót.
És tényleg nem bántásképpen írom.
-
Dominó85
addikt
A vevő "nem megfelelő tájőkozódása" a termékkel kapcsolatban NEM az eladó hibája! Ergo a fenti kolléga örülhet a 2USD-nek, amit visszakapott. Példa, ha egy Audi X típus 50 milla a neten szinte mindenhol, akkor a 20millásról már t9bb ezer mérföldről érződik a szagán, hogy ott valami nem stimmel. Amikor nekem 3db hamis érkezett, azok 22.99USD-ről voltak leakciózva SuperDeals keretén belül 14.99-re (20 darab összesen). Azaz simán hihető lett volna az eredetiségük. Sőt ott a szövegben ki is volt emelve hogy Original Xiaomi és még reseller tanusítvány is volt.
Én jogosan vertem az asztalt, hogy HELLÓ!
-
Dominó85
addikt
zolmesz kolléga linkjén lévő képek alapján is HAMIS! Valaki már korábban megírta a hamis és valódi közti dolgokat. Így én nem vesződtem vele. Nincsen két hamis, aminek ugyanolyan lenne a hangja. Ezt onnan tudom, hogy nekem 4 doboznyi hamis van, amit full refundolt az Aliexpress. Szóval alkatrésznek vagy nem is tudom minek tárolom őket.
-
Dominó85
addikt
Írhattam volna, csak megint az volt, hogy szóltam lesz egy cikk a kínai fülhallgatókról. Erre előttem 2 nappal egy drága másik felhasználó kiposztolt egy (szerintem félkész) cikket Nagy kínai fülhallgató teszt néven. Ugyan a VJJB-V1 nem volt benne és többnyire a silányabb gagyi fülesek voltak benne. Úgy döntöttem hagyom az enyémet a francba.
-
Dominó85
addikt
válasz
Tomi0703 #937 üzenetére
Sok "hozzáértő" lehet a füles topikban, ha szerintük egyezik a Piston II és a 3 mélye. A Piston II (nem véletlenül írom rómaival) sokkal robosztusabb és jó értelemben vett dübörgősebb, míg a Piston 3 mélyei kicsit visszafogottabbak. Dinamikára a Piston II egyértelműen jobb és szerintem a magas, de háttérben hallható apró, de fontos hangok jobban kihallatszanak. Ha nem Piston II vagy 3, akkor a VJJB-V1-et tudom neked ajánlani még. EQ-zni ugyan kell a VJJB-t, de bejáratás és EQ után nagyon jól szól. Van belőle mikrofonos és anélküli verzió is Aliexpressen.
-
Dominó85
addikt
Nincs benne VJJB-V1, Maya S8, Edifier H190, 1More és a Pistonok sem. Ergo a cikkemnek lenne/lesz majd létjogosultsága. Lehet kiadom úgy a cikket, hogy minőségibb fülesek a távoli Keletről. Dawe cikkjében (nem akarom megbántani), de eléggé a hulladék kategóriás fülesek vannak. Végig nyálaztam vagy több tucat magasan jegyzett Alis füles store-t és ezek pont hogy kapásból kizúgtak nálam a rostáláskor. A KZ ugyan egy ismertebb márka (Knowledge Zenith). Fejhallgatóik kiválóak, de a fülesekben hát... Az Awei-knek a házanyaghasználata és illesztései vackok, a Fuqing (F*cking
) gumiharangjain ott a sorja. A neve sincseket meg se vettem volna még 8-10USD-ért sem. A nevesebb gyártók 10-20USD közti hamisítványait meg végképp nem (Xears).
-
Dominó85
addikt
Megelőztek megint egy hasonló teszttel, így az enyémet kukáztam, mert nem láttam értelmét. 2 hét munka ment a kukába, de xarok bele... Így is alig állok a lábamon munka után (30 évesen, szánalmas ez az ország) és nincsen energiám már cikkeket írni, úgy ahogyan azt elvárnám magamtól.
Dawe CIKK
-
Dominó85
addikt
Na beszerzek én is egy ilyen Alcatel fülest, ha mondasz egy pontos típust. De szerintem közel sem lesz olyan kiegyenlített, mint a Piston 3. Persze mondhatnánk egymásra hogy megszokás kérdése és ezért elfogultak vagyunk. Csakhogy nálam nem egy vagy két füles fordult meg (illetve van is még meg). Piston 2, Piston 3 és Youth (ez utóbbi siralmasan leszerepelt nálam), Maya S8, VJJB V1, Edifier H190, 1More... Mindegyik másban jobb egy kicsit. De ha azt nézem, hogy alap járatban EQ nélkül hol a legjobb a térérzet és a lefedettség, akkor a VJB-t és a Piston 3-at emelném ki. De egy jó nagy pihi után a cikkemben minden elolvasható lesz.
-
Dominó85
addikt
Én a PP-n keresztül rendezném a vitát. Volt dolgom a Pandával és kritikán aluli a customercare részük...
Furkoo
Annyi a lényeg, hogy a Piston 2/Enchanced az nálam a fentebb említett szín kombinációs modellt tartalmazza, aminek a párnája a mai napig finom csokoládé illatú. Az hogy utána a Xiaomira (is) jellemző milyen színváltozatokat hoztak ki, engem nem érdekel. Bohózatba illő az iPhone 5C utáni színes hátlap őrület. Maradok a feketénél vagy jelenleg a telefonom névadó színénél (K3 Lemonade, vagyis citrom sárga). De persze már erre is kapható a fehéren és sárgán kívül "kínai fekete" (szürke) és b*zi kék hátlap is. -
Dominó85
addikt
1. Szerintem hamis
2. A Piston 2 nálam az arany-barna színpárosnál kezdődikés be is fejeződik. Az hogy a korábbi sikereket meglovagolva hangzásilag silányabb színes változatokat adott ki a Xiaomi, pedig csak marketing fogás.
3. Full refund és egy kibacott nagy negatív értékelés a Pandawill és Xiaomi részére!+ Hurrogjatok le és ne adjatok soha sem igazat nekem...
-
Dominó85
addikt
Most is megmondom neked, hogy ég és föld a Piston II és a 3. Én a Piston II-őt jóval kiforrottabbnak és minőségileg magasabb szintűnek tartom. Elég ha ránézek a két füles fém részeire és látom, hogy a II sokkal időtállóbb. Pedig átment rajta az első hetében a 45-ös busz 3 kereke is.
(röviden: bunkó utastárs előretolakodik az első ajtónál, meglök és a kezemből kiveri a fülemből épp kivett fülest, ami így a busz első kereke alá esik. Kivennem csak a busz elhaladta után sikerült...)
-
Dominó85
addikt
A sok füleses teszt csúszik, csak szólok. (várhatóan hétvége)
-
Dominó85
addikt
Megérkezett a Maya S8 is. Fullos eredeti dobozban küldte a kínai, mintha itthon emeltem volna le a polcról egy boltban.
Tartozékok:
- Maya feliratos fekete neoprém füles hordozó tasak
- 1db csipesz
- 1 pár normál, fekete, közepes fülpárna
- 1 pár kétszintes, fekete fülpárna
- 1-1 pár neon zöld - szürke fülpárna kicsi, közepes (fülesen), nagy méretekben
- eredeti díszdoboz
+ extraként egy 3,5mm jack-jack átalakító (különböző lábkiosztások miatt)Csak légyszi a hangja is legyen jó.
-
Dominó85
addikt
Gyerekek bizony egy igen komoly vetélytársat találtam a Piston 3-nak. VJJB V1 HiFi két darab 6mm-es driver egységet kapott és iszonyat ütősen szól bejáratás után. Mélyben veri a Piston 2-őt (nagy szó nálam) a magas és közepes hangtartományban pedig tisztábban és dinamikusabban szól, mint a Piston 3.
Akciósan 12USD-ért jutottam hozzá Aliexpress-en, de biztos találni 15-16USD körül Aliexpress-en még.
Tartozékai:
1 pár szürke közepes harang a fülesen
2 pár szürke kicsi és nagy harang
1db szürke neoprém minőségi hordozó tasak
1db 3,5mm jack védő műanyag kupakMegjegyzés: hangerő hiányában sem szenved a kicsike. 60%-nál több kakaót nem is merek neki adni. :DDD
És még érkezik egy Maya füles is, amit szintén akcióban sikerült elkapnom Aliexpress-en.
(Az akció jelen esetekben a Flashdeal-t takarja, limitált darabszámig alacsony ár) -
Dominó85
addikt
Hohó, ne hasonlítsunk össze két eltérő kialakítású fülest.
Az in-ear füleseknek is többnyire csak azért van jobb mélyük, mert a dobhártyához közvetlenül jut a hangok többsége. Az én 1More-om már bejáratódott, illetve EQ-zni is kell egy kicsit, hogy a mélyeket előcsaljam. Viszont telefonálásra a legjobb! Majdnem eredeti hangon hallom az ismerőseimet és kristály tisztán.
Amolyan hosszú úton, nyugalomban ülős füles.
-
Dominó85
addikt
Én annyit mondok, hogy 1 hetet (6 napot egészen pontosan) volt nálam a Youth verzió és olyannyira nem győzött meg, hogy adtam is el tiszta új harangokkal (az Enchanced csomagjából). Egyszerűen szerintem a sima és a buta verzió között nagyon nagy a különbség. És árban a sima is bőven a vállalható és olcsó kategóriába tartozik a 4,5-5000Ft-os árával.
-
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
válasz
sharkypeti #565 üzenetére
Jack csatlakozón az erezet delete színū legyen. Ez a fix!
-
Dominó85
addikt
Lenovo K3 Note-ra feltettem a legújabb MIUI V7 Beta2 romot. MiSound bekapcsolva, Piston 3 beállítások + EQ. Most a 1More fülesem szorult vissza a dobozába.
A romba ráadásul a Dolby Atmos-t is beletették. Eargasm...
szucsy89
Két ugyanolyan hangzású füles nem létezik a világon. Biztosan máshogy fog szólni, az hogy szebben az rajtad és a telódon lévő EQ-n fog múlni majd. Nem beszélve a hardveres és szoftveres segítségen ami a SoC-ban, OS-ben van. -
Dominó85
addikt
Bocsi, hogy ezt írom... Bírom, hogy itt xoptok a különféle webshopokkal, de engem meg lehurrogtok az Aliexpresses rendelés miatt.
(nem a hsz tulajának szól). Elhiszem, hogy nem az Ali a legolcsóbb, de most komolyan 2 dolcsin kell spórolni? 10 illetve 13 nap alatt kaptam kézbe mind a két eredeti Piston 3-am rendeléstől számítva. Linket pedig már csak azért sem adok.
-
Dominó85
addikt
Igen, de sajna van egy ára is... (jelenleg 19,49USD): [link]
Nem kell félni az eladó 3 darab plecsnie miatt. Az enyém 11 nap és a kezemben volt. Teljesen eredeti és bitang jól szól. A tesztet egy Lenovo K3 Note Dolby Atmos telóval fogom végezni.Az akció még 15 és fél óráig tart, utána 44USD lesz az ára! Sietek a teszttel.
Szerk.: OFF-ba téve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest