- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
A szaggatás a rossz tömörítéstől van, ezért is megy jól szoftveresben. Ha ezeréves a fájl megesik, nem a SoC-től, ami amúgy nem új, már piacon van régóta és a Kodi szintén kilőhető emiatt, hogy ne támogatná rendesen.
Magától semmilyen eszköz nem indul újra, háttérben csak store alkalmazás updatelhet, ami nem igényel újraindítást és nem befolyásolja az alap működést. Mintha a telefonod csak úgy újraindulgatni, vagy ki-be kapcsolgatna a tv-t, mert gondol egyet
Ha újraindul teljesen (nem csak egy UI restart megy a launcher miatt) az eszköz az lehet szoftveres nyűg (bár szerintem manapság legkevésbé), hálózati adapter (vagy ha nem a gyári táp/kábel van használva, ill. ebből is van, hogy nem bírja leadni a névlegeset és ez okozza) vagy alapból gyári hibás eszköz és terheléskor előjön. Ahogy a stickeknél is a korábbi szériákhoz képest jóval több volt már a hibás, melegedő vagy csak a gyárilag problémás adapter és egy wifi kapcsolat mellett már nem szolgálta ki vagy begajdult a SoC és restartolt. Lényeg a lényeg, hogy nincs "csak úgy" újraindulás normális esetben. -
<Adamsky>
nagyúr
20.1 (Nexus)? Nem kéne, hogy különbség legyen, de én azért kipróbálnám a nem Play!-es verziót.
Az "adjust display refresh rate"-el játszottál? Mi van beállítva?
Esetleg próbálj meg keresni valamilyen hőmérséklet monitorozó progit (sajna ajánlani nem tudok) és megnézni, hogy tényleg melegszik-e.
... ill. én a helyedben azt csinálnám, hogy miután felment a Kodi, - még mindenféle addon nélkül rádobnék mondjuk egy 4K filmet.#9552 Geby
Még nem tudtam megnézni a videót, de miből gondolod, hogy kell a "dev. options" aktiválása? Én még nem találkoztam olyan rendszerrel, ahol kellett ...
Egyébként mi az app (ha nem titok)? -
Geby
senior tag
Köszönöm. Ezt megnézem majd ha a box közelébe kerülök. (ismerősnek vettem)
Valóban a something went wrong üzenetet mondja a box.Az apk telepítésre szerintem az lesz a megoldás, hogy developerré kell válni: [link]
Aztán megy a szokott módon. Ismeretlen forrásokat bekapcsoltam már. -
<Adamsky>
nagyúr
"Geby egyik problémája, hogy nem működik a rendszerbe épített kereső ... "
Jogos, tényleg említett ilyet is, csak én beleragadtam az apk-s problémába.
Egyébként a keresőt passzolom, mert nem használom. Ahogy a gyári launcher-t se.Viszont az apk-s problémánál a jog megadásán (érzésre) már túl vagyunk. Ezért írtam, hogy szerintem ott lesz a gond, amit Steve1207 írt. De majd kiderül, ha előkerül a kérdező.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Nem eszik ilyen forrón azt a bizonyos kását ... "
Szerintem csak annyi történt, hogy - ahogy Steve1207 utalt is rá - valószínű nem jó apk-t akart a box-ra tenni. Ezek a box-ok (szerintem az új is, bár ennek most nem néztem utána) 32 bit-esek, szóval a "armeabi-v7a"-s apk-t lehet / kell rájuk telepíteni. Persze van olyan is, amelyikben minden is (ARMV7A → 32 bit + ARMV8A → 64 bit) benne van, de alapvetően a 32 bit-es csomagot / apk-t kell keresni.
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi az infót!
Hát ez így - elsőre legalábbis - egyenlő egy vödör csavarral. Csodállak, hogy még nem vágtad a falhoz.
Gondolom azok a "bizonyos filmek" a 3-as Box-on simán mennek Kodi alatt hw.-es gyorsítással. Láttál összefüggést azzal kapcsolatban, hogy milyen codec-et használ az adott film (video + audio)? Esetleg a "konténer" (mp4, mkv)?
A hw.-es gyorsítás kikapcsolás egyénként nem opció. Anélkül nagyon gyorsan elvérezne az egyébként nem túl acélos CPU. Arról nem is beszélve, hogy ha streaming-et (is) szeretnél Kodi alatt nézni, akkor a másolásvédelem miatt szintén nem kikapcsolható (legalábbis ez dereng, mivel jó ideje lemondtam már mindent ...)
Itthon vetted? Külföldi fórumokon más is panaszkodik hasonlókra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Debian GNU/Linux
- További aktív témák...
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged