- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
oserenella
csendes tag
válasz
Kiskopika #9805 üzenetére
Helló!
Nálam is ez a gond a Gen 2-vel.
2 db Gen 1 van itthon soha nem volt semmi ilyen gond.
A Gen 2-őt nyáron vettem, de nem nagyon foglalkoztam vele.
Nem is nagyon Kodi-ztam, ami meg volt az x265 4K HDR, amit meg gond nélkül vitt.
Most valami régebbi mesét akartam a gyereknek berakni és 1 mp után a kép megállt, a hang ment, aztán pár másodperc múlva megint van 1 mp kép aztán megint megáll a kép.
Szoftveressel megy, de akkor a 4K akad.
Előszőr azt hittem, hogy csak Kodi alatt ilyen, de a VLC-ben ugyanez, Hardveresen megáll, ha ott is kikapcsolom és csak szoftveresen fut, akkor gond nélkül megy.
Arra gyanakszom, hogy gyárilag rossz a box kodek pack-ja vagy a proci/gpu nem támogatja azt a típusú kodeket.Az enyém MiTV-AFKR0 alatt fut.
Amúgy baromi idegesítő. Már mindent is ki -be kapcsolgattam, de nem mozdul hardveresen. Pedig a Gen 1-ek milyen jók voltak, már nagyon vártam egy gyorsabb procival, de így sok értelme nincs, hogy válogat. Ráadásul én vissza sem tudom küldeni, mert már elég rég vettem.
Remélem lesz valami megoldás vagy a következő frissítés megoldja.
Addig rakom vissza a Gen 1-et a nappaliba...
Üdv.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kiskopika #9835 üzenetére
A Xiaomi-val még nem volt dolgom, de sok más cégnek írtam már (mindig jön válasz, az más kérdés, hogy a végén tudunk-e közös nevezőre jutni). Tudod ez olyan - és ezt most ne értsd félre -, hogy ha te nem teszel meg mindent (ill. ami tőled telik), akkor miért várod el mástól? Viszont tényleg csak akkor írj, ha sikerül megtalálni a hiba okát. Ők tuti nem fognak azzal foglalkozni, hogy release-eket hasonlítgassanak (esetleg, ha kivágsz egy darabot egy hibás és egy hibátlan filmből, majd feltöltöd valahová).
-
prisz
senior tag
válasz
Kiskopika #9830 üzenetére
Igazad van én is kipróbáltam. Gen2. Ugyan nem töltöttem le, de kodi alatt a "filmapapával" megtaláltam ugyan ezt release-t. És valóban, a tünetek megegyeznek. Valami gigszer van a kódolással, amit a gen2 nem szeret. Viszont ugyan ez a film csak más forrással kodival, tökéletesen működik. Én java részt csak fullhd és 4k forrást használok, ezekkel semmi problémám még nem volt, persze megbízható forrásból szerzem be a "cuccot".
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kiskopika #9830 üzenetére
"Az Nnbetu betoltese a film elejen a logó csak." - én tudom, csak pch ebből másra következtetett.
" ... asszony hasznalja applikaciokbol az amazont es netflixet ... "
Én a helyedben rápróbálnék egy Amazon Fire TV Stick-re vagy Google Chromecast + Google TV-re. A Mi Box-ot pedig visszaküldeném. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kiskopika #9822 üzenetére
Megtaláltam ( 6underground.webrip-no1.mkv – 1,74 Gbyte ). Sima x264 kódolású mkv fájl, "sima" AC3 hanggal. Nem kéne, hogy gondot okozzon. És nálam nem is okoz.
Ha lehetőséged van, próbáld már meg másik TV-n, monitoron, kábellel ... stb.
Bár az is igaz, hogy ha a fentiek valamelyikével lenne gond, akkor a HBO, Netflix és társai is vacakolnának.
Egyébként az akadás (akadozás) módja is fura. Azt írod, hogy megy, aztán megakad, aztán megint megy. Nálam, ha valami akad, akkor az folyamatosan darabos lesz (nem ilyen, hol jó, hol nem). -
prisz
senior tag
válasz
Kiskopika #9815 üzenetére
Hali!
Nem állítgattam külön, kivéve az mx feliratkezelőjét. Minden tökéletesen működik. Netflix, youtube, disney+, hbomax, twitch, browser, mxplayer, geforcenow, fx, aptoide tv és végezetül Kodi a kedvenc kiegészítőimmel. Ennyi. Se több, se kevesebb. Hdd-ről már kb. 50-60 film es sorozat lefutott, hiba nélkül. Mondjuk az esetek 90%-ban .mkv fájlok. Az ilyen tesztnek készült vackokkal pedig én nem foglalkozok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kiskopika #9813 üzenetére
Szerintem első körben prisz-el próbálj meg egyeztetni, hogy neki mi megy (és milyen paraméterek mellett). Azt én semmiképp sem tartom normálisnak, hogy ugyanaz a videó neked hw. dekódolás mellett akad, míg sw. dekódolás mellett nem. Ezeknek a box-oknak pont az a lényege, hogy hw. dekódolás mellett többre képesek, mint sw.-n.
Nálam is a két korábban említett (ill. a BDAV_1080p@8Mbps.m2ts, mert azt néztem) videó akad (nem durván, de nem is olyan "vajsima", mint hw.-s dec. mellett)." ... xstream addon streamen az ment gond nélkül ... "
Nem ilyen streaming-re gondoltam, hanem Netflix, HBO, amiknél van másolásvédelem. Utóbbi csak bekapcsolt hw. dekódolás mellett fog menni.A prisz-el történő egyeztetéstől függően én lehet kérnék egy másikat. A 2nd gen. csak nem rosszabb, mint a 1st gen. Tudtommal utóbbival van csak gond, ha felfrissíted 12-es Android-ra.
Egyébként, ha kell a streaming support (pl. Netflix), akkor: Fire TV Stick, Chromecast with Google TV ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest