Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
D@niel #10056 üzenetére
Na, most kicsit visszakerestem, mert rémlett, hogy mintha lett volna itt már valaki, aki - számomra érthetetlen módon - telefonra tölti a filmeket, és onnan játssza le.
Kiderült, hogy te voltál az, és már korábban is szívtál ezzel ...
Reméljük most már - ezzel ez erősebb háttérben futással (vagy mi a szösz) - most már jó lesz, és nem lesz több gondod. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
D@niel #10054 üzenetére
" ... erősebb háttérben futtatást ... " - ez valamilyen Xiaomi specifikus dolog?
Mert nem vágom.
"... Xiaomi mi router 3G a pontos típus."
Úgy látom erre köthető külső tároló. Én biztos úgy használnám. Vagy közvetlen a box-ra kötném a pendrive-ot / HDD-t. Az utolsó utáni gondolatom volna, hogy mobilról filmet cast-oljak. -
<Adamsky>
nagyúr
"Alapból telefonra töltök fullhd-t, majd innen ki tv-re." - nem értem miért jó ez (ha van rendes géped, ill. laptop-od is), de mind1, hagyjuk! Te, így csinálod.
"Közben próbáltam screen cast-ot vlc alatt ... " - korábban nem ezt próbáltad? Azt írtad a #9426-ban, hogy VLC-vel akadozik a hang.
"[Itt] pedig egy baromi hatékony mód ... " - hatékonynak nem nevezném, max egyszerűnek. Ugyan nem próbáltam, de nekem nagyon úgy tűnik (a videó alapján), hogy pl. nem tudsz "célt" megadni. Vagyis csak a int. storage → Downloads-ba mehet a fájl.
Mindeközben az X-plore (ezt sem ismerem, a MiXplorer-t használom telefonon, tablet-en, box-on) ha jól látom tud wifi-s share-t. Vagyis simán lehet vele az egyik oldalon létrehozni vele egy ftp szervert, amire a másikon - ugyanezzel a programmal - rá is lehet csatlakozni. -
Steve1207
veterán
fullhd-nál se kelljen laptopról pendrive-ra másolni - miért nem osztod meg a gépen, ha egyből oda töltöd? Simán eléred box-szal és mehet a 60gb-os 4k-s anyag is wifin, mert azt még bírja egy normálisabb router. Egyszer megosztod a mappát és szépen eléred bármikor a box-on.
Azt viszont már nem értem, hogy: telóra letöltve egyből ki tudjam lőni tv-re - hogy kerül a telóra, meg minek, ha alapból laptopra szeded le? -
Igen, ez a cast ikonja.
De a lényegen nem változtat. Ha valamit castonlni akarsz, akkor a célkészülék (jelen esetben Mi Box) a forrás netes elérését keresi, ami ad absurdum lehet éppen a telefonon is, csak úgy drasztikusan lelessul a kapcsolat, hiszen két wifis kapcsolatot is meg kell járnia.
Erre a célra vannak jobb, kvázi képernyőtükrözési lehetőségek is, és az sem kizárt, hogy a VLC ezt megoldja, csak én nem tudok róla. De akkor sem ez az az eset, amire a Chromecastot kitalálták.
MaCS
-
<Adamsky>
nagyúr
Ezt - mármint telefonról, az azon lévő filmet cast-olni - valahogy sose próbáltam. Két okból:
• nincs annyi hely a telefonomon, hogy érdemes lenne
• ... ha még lenne is, nem akarnék állandóan filmeket másolni rá, csak ezért (mert a telefonon nem nézek filmet).Nem tudom használod-e valamire a Box USB-jét, de ha
• ... igen, akkor vegyél egy HUB ...
• ... nem, akkor vegyél egy pendrive-ot (64, 128, ...) és arra tedd (vagy hálózaton keresztül, vagy úgy, hogy kihúzod → rámásolod → vissza dugod)
Ugyanis a Box belső tárhelye (amire persze másolhatsz) elég kicsi.B-terv: nem írtad, hogy pontosan milyen router-ed van, de elképzelhető, hogy tudsz rá tenni HDD-t / pendrive-ot. Nálam pl. most így van egy "filléres" Tenda router-en.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... vagy ezt tudom alapértelmezetté tenni?"
Sajnos alapból nem igazán támogatja ezt a rendszer, de ha adb-vel letiltod (sajnos ehhez kell egy USB-A ↔ USB-A kábel**, ami nem minden háztartásban van) a "com.google.android.tvlauncher" -t akkor az lesz az alapértelmezett (mivel nem lesz más).
** elég hozzá egy 2.0-s is, ill. akár kölcsönbe is elég ha kérsz egyet, mert ha egyszer belövöd a wireless adb-t, akkor onnantól kezdve kábel sem kell (csak az USB debugging-ot kell bekapcsolni), és "hekkelheted" a box-ot a másik szobából (vagy VPN-en a világ másik pontjáról
). Ha pedig már van adb-s hozzáférés, akkor a bloatware-eket is szépen kényelmesen lehet letiltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged