-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorcsev27
tag
válasz
pixta78 #6578 üzenetére
Most jött meg, sebtében kipróbáltam, ez teljesen jó. Könnyű stabilan feltenni a távcsőre és pozícionálni, a telefont is stabilan tartja.
Ezt sikerült lőni 45x zoom mellett:
Sajnos a spektívem nagyon szűk pupillás, még a gumit levéve is, úgy, hogy a telefon közvetlenül az okulárra fekszik fel. (A hátlaptokból nem vettem ki a telót)
Majd előhalászom a 10x50-es binokuláromat is, annak egy picit nagyobb pupilla rése van, bár azzal meg nem érdemes fotózni a kicsi zoom miatt.
Mondjuk nekem még annyi problémám volt vele, hogy a zoom állító pont bekerül a szorítóbilincs alá, ezért a zoomot az adapter rögzítése előtt be kell állítanom, ha változtatni akarok a zoomon, akkor előbb ki kell oldanom az adaptert, aztán zoomolás után újra igazítani és rögzíteni. De ez abszolút nem az adapter hibája.
Összességében jól használható, ha mobillal szeretnél megörökíteni távcsöves képeket. -
Black&White
addikt
válasz
pixta78 #6586 üzenetére
Én csak a legfontosabb dolgokat másolnám vissza, minden backup/restore folyamatban ott a bug lehetősége.
A google féle mentéshez azt a programoknak is támogatniuk kell, manapság már egész jó arányban tudják, de azért vannak kivételek.
A system app-ek beállításait meg úgyis csak root mellett tudnád menteni.
Szóval szerintem mentsd el a híváslistád, sms-eket (csinálhatsz screenshotokat is arról, amelyektől tartasz) aztán szánj egy kis időt a belakásra🙂 -
gorcsev27
tag
-
gorcsev27
tag
válasz
pixta78 #6570 üzenetére
A Gcam nagyon jó a képfeldolgozásban, főleg gyengébb fényviszonyok között mutatkozik meg az előnye. De nincs felkészítve több kamerára (miért is lenne). Ultraszélesen rettenetes a halszem és telén is van torzítás, meg zaj a széleken. Ezt a kettőt továbbra is a gyári kamerával használom. Estére tuti a Gcam, de csak főkamerával, legfeljebb telével, ha valamit nagyon szeretnék közelebb hozni. És azért a gyáriban van még egy-két hasznos dolog, ami a Gcam-ben nincs. (Pro, macro, bokeh stb.)
-
-
válasz
pixta78 #6094 üzenetére
Az Ugreen márkában még nem csalódtam.
Van tőlük kábelem, usb fali dupla gyorstöltő és vezeték nélküli töltőpadom is.
Szerintem az usb-c jack átalakítójuk is minőségi darab lehet.
Mondjuk mindent innen vettem, ez a hivatalos boltjuk azalin., de persze lehetnek hamisítványok is más helyeken.
A sok jó értékelés csak nem hazudik -
sublett
tag
válasz
pixta78 #5841 üzenetére
Pár óra, esetleg 1-2 nap állítgatás, rom csere nincs ellenemre, de folyamatosan fejlesztői romokat pakolgatni meg statisztikákat lesegetni se időm, se kedvem...
9t pro esetleg kifejlettebb ilyen téren? Specifikációban nem nagyon van elmaradva, 2mp-vel lejjebb van a kamerák felbontása, de az akksija erősebb.
Mi 9 akksijáról is olvasni mindent itt, amit kihámoztam a hsz-ekből hogy szoftveresen kell állítgatni, hogy kijöjjön a gsm arena által mért 95 órás üzemidő (ami az én telo használati szokásaim alapján olyan 75 óra lehet). Ez valóban így van?
sublett -
Sordoran
addikt
válasz
pixta78 #5684 üzenetére
Ha magyar nyelven nem megy a kamerában a Pro mód, lehet más nyelven más nem ment. (vagy csak ez volt a hiba más nyelven is) Remélem hamar kiadnak egy javítást, bár legutóbbi hasonló problémánál 2-3 hét is volt. Engem nem érintett volna, mivel angolul használom a telefont, de nem siettem a frissítéssel, így most kimaradt.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
pixta78 #5419 üzenetére
Nekem a 7.0 sokszor jobban bejön éjszakaiban, magasabb iso-val dolgozik, mint társai
Hypercamnak sokszor jobbak a színei, bármelyik témát tekintve. Az éjszakaija viszont nekem nem jött be valamiért.
7.2 pedig kezeli mindhárom lencsét, ami azért eléggé aduász night modet tekintve. Viszont kicsit több mosással dolgozik, ami néha előny, néha hátrány.Nem nagyon tudom elmagyarázni, de amit akarok épp fényképezni azt reflexből tudom már, hogy melyik programmal nyitom a legjobb végeredmény érdekében.
-
gaben88
őstag
válasz
pixta78 #4505 üzenetére
Nekem nem oldotta meg. Pedig Play Aruhazban es appon belul is kikapcsoltam az automata frissitest, sot korlatoztam a FB hatterfolyamatait is...
@Atomgeszi: koszi az infot, az nem fog neki menni...
Amugy EEA ROM-nal melyik halozatra erdemes beallitani a telot, mind ket SIM eseten?
-
tasakos
tag
válasz
pixta78 #4045 üzenetére
A gyárilag rajta lévő rendszert használom mióta megjött a telefon. Ez másfél hete frissult miui 11re és android 10-re. Igen, ezen csináltam gyári beállítások visszaállítását. Sajnos egy órán belül épp messenger hívás közben hirtelen megint újra indult. Eddig hónapok alatt ez egyszer sem fordult elő, semmi baja nem volt. Van egy olyan megérzésem, hogy ez nem szoftver hiba lesz..
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
pixta78 #3929 üzenetére
Hát így látatlanban szerintem senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy mi ez az ikon pack
Be vagy jelentkezve témák alkalmazásba? Ott kellene lennie a saját témáknál pedig. Legalábbis, ha már letöltötted.
Nézd meg a Fiókom - megvásároltak alatt.Ha ott sincs, akkor lehet, hogy közben törölték az áruházból.
-
adamfriday
senior tag
válasz
pixta78 #1343 üzenetére
LTE/WCDMA kell nekünk itthon, ahogy korábban is írtam. Telefon restart után kell újra belőni, mert akkor visszavált az alapbeállításra.
Szerintem egy kicsit kezded túlgondolni ezt a témát ezzel a 2G/4G kapcsolgatással. :)@Black&White: szerviz menüből elérhető opciókról van szó.
Egyébként a Hidden settings for MIUI app Phone info menüjéből is lehet kapcsolni, bár úgysem gyorsabb.
-
#Dániel
tag
Ez egy ótvar nagy bug, ami már régen javítva van developer romokban, de baszták kiadni a Global Stabilra, tökmindegy melyikre. Majd kiadják, tiszta szégyen.
Nekem mostanában, ha be van kapcsolva az automata fényerőszabályzó, akkor úgy állítgatja a fényerőt, hogy lehúzza, majd vissza, lehúzza, aztán vissza. Nem változik semmi, és folyamatosan csinálja.
Az üzemidő a 27-es ROM-al borzalom, jobban merül mint a 26-os, érezhető, szerintem látványos is.
Beakad a zárt képernyőn az ujjlenyomat fícsör, nem nagy kaland, de létezik.
Nem működik az ujjlenyomatos feloldás, mikor sík felületen van telefon. Mondjuk az asztalon... csak próbáljátok ki.
Hú, mondjuk most nálam a 27-es ROM-ban ez megy. Akkor ez csak azoknak szól, akiknél régebbi EEA vagy Global van.
Mondjuk csak nekem fájnak ezek, az is biztos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Káfrtyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest