- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
Hát igen, vannak korlátai még ennek a vezeték nélküli töltésnek. Egyrészt ekkora teljesítmény ilyen kis helyre bezsúfolni, hisz nem foglalhat el notebooknyi helyet a töltőpad, meg nem rakhatják tele baromi drága és helyigényes vízhűtéssel sem.
Bár nekem autóban és szobában is piszok gyors a töltőpad. Igaz, a szoba klímás, az autó klímás.
Valami klímamentes autóban 50 fokos beltérrel lehet nem örülne a töltőpad ennyire. De azért gyanítom senki nem zsigában használja a Mi9-et.
-
andoneboy
tag
Én 10.2.24-en vagyok. Amikor a 30-as elérhetővé vált, feldobta nálam is, de még tapasztalatok hiányában nem tettem fel. Most gondoltam ránézek (nagyban a te tapasztalatod alapján), és most megint a 28-ast hozza (amit szintén a te jelzéseid alapján inkább nem vállaltam be), a 30-ast nem, pedig tegnap és még ma reggel is hozta. Visszavonták volna?
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Android 10 alatt nálam még gyorsabb lett a rendszer, meg az ujjlenyomatolvasó is gyorsabb és jobb. Bár a vizes, koszos ujjat még mindig nem szereti. Arra gondoltam, hogy "vizes" ujjal is kéne felvenni ujjlenyomatot, csak ugye mennyi az esélye, hogy ugyanolyan takarásban vannak a barázdák az ujjadon, minden egyes vizes alkalommal?! Bár lehet, hogy nem kell ennyire belebonyolódni és szimplán csak jobb lesz.
-
Atomgeszi
nagyúr
Gboard az első, amit leváltok a telón.
Swiftkeyt használok. Sokkal jobban testreszabható, jobb a szótára, jobban tanul, a billentyűk is jobban kézre avagy ujjra állnak.
Ilyen automatikus javítást kikapcsolom, meg duplakoppos .(pont) rakást.
Általában, ha beírsz egy ismeretlen szót, majd visszatörölsz egy szóközt, és mondjuk az utolsó betűt hozzáírod az adott szóhoz, akkor következőleg már fel is ajánlja.
Ezerszer élhetőbb, mint a google megoldása. Van benne emailre mentés. Egy FR után is megmaradnak a szavaid, ha mentést visszaállítod.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezt mobilról írtam, a hülye ájfon és a szerinte megfelelő szó átírásaival az agyamra megy néha az is.
Szóval helyesen: kilépek és kívágom... a többi stimmel.
Aki használt Winmobile-t, az tudja, ha valamiben zseniális volt, akkor az pontosan az volt, hogy majdnem 100%-ban előre tudta milyen szót fogok/szeretnék írni egy mondatba és ki is rakta több verzióban, ehhez képest az ios és gugli is egy buta valami. -
-
-
Dr.FantastiK
őstag
. . az hogy Nekem hany volt / vagy Lessz azt Te nemtudhatod , OK ?
aki meg akar oldani egy problemat annak szivesen segitunk , mi , akik bebizonyitottuk hogy van problema mentes mukodes !
akik nem mer nekifogni , vagy csak nyafog , az remenytelen . .
a bekepzelt fogalmazasod helyett inkabb telepits egy masik / regebbi verziot !
** igy jobb Lessz, mintsem vitatkozni , ennyi !
-
Atomgeszi
nagyúr
"nem jók erre, ugyanis azzal pontosan ugyanúgy elmented az anomáliákat/bugokat."
Ha meg valami app csinálja, akkor hiába várja a rendszerfrissítést, ugyanúgy szar lesz. De így, hogy 2 app van fent, tényleg semmiből nem tartana helyrerázni a rendszert.
Mentésből visszateszi a híváslistát sms-t, wifi, jegyzet, naptár stb magától, a két appot meg feltelepíti playből.
-
Black&White
addikt
Amíg nem látom leírva az ellenkezőjét, miért ne?
A MIUI, főleg Global vonalon, elég jól el van látva appokkal, ami mellé egy átlagjúzernek szinte tényleg nem kell más, mint egy FB, Viber alkalmazás (kinek hol lógnak az ismerősei, rokonai).
Ráadásul ezen júzerek nagy része nem vásárol a telefon segítségével, a Play áruház is kb három havonta van megnyitva, szóval csak pár dologra használja.Az ominózus kolléga részéről se láttam együttműködésre utaló jeleket.
Ha pl leírná egyértelműen milyen rom van a telóján, már lehet OTA csomag nélkül is tudott volna frissíteni.
Vagy ez már mókolás lenne?? Ha igen akkor tényleg lerakom a hajamat.
De lehetne folytatni a sort, mert puhatolóztunk eu segítség ügyében, más javasolta neki factory resetet is.
Senki nem látja merre mozdul el ez a történet, a zemberek meg egy idő után természetes, hogy frusztráltak lesznek (főleg ebben a fasza időben). 🙂 -
ricsi0307
senior tag
Még jó hogy megpróballak. Ott voltam azon az oldalon ahol te most meg a másikon mert beleuntam a dolgokba. A példa pedig tökéletes én se anyázok hanem előzök, pont mint itt a telefon esetében. A vergődéssel nem fogsz egyről kettőre jutni. De igérem befejezem a megváltást, aki szopni akar az marad globalon aki meg nem az átáll EU-ra. Ennyi.
-
adamfriday
senior tag
Én semmit nem mókolok a telefonon. Bekapcsolom, működik a gyári rendszer. De ha nem működne rendesen, akkor csinálnék egy gyári visszaállítást és 1 óra alatt belaknám, vagy felraknám az EU Romot.
"továbbra sem érdekel, hogy nektek csak ez az egyetlen értelmes rábeszélésetek van, mint RE a problémákra." <- Ezt nem tudtam értelmezni. Próbálunk segíteni, de ti ketten csak ugyanazt szajkózzátok. -
HardRic
addikt
Az a baj, hogy nem olvasom kellő ideje a topicot. Amióta itt vagyok, azt látom, hogy gondod van, más márkákkal példálózol, hogy ott nincs, és azt trollkodásnak veszik a többiek. Ezt nem igazán értem, mert ez az iPhone/Android ellentét annyira 2012, hogy magyar fórumon kívül kuriózumnak számít. A másik dolog amit nem értek az az, hogy, hogy lehet ekkora különbség két felhasználói élmény közt? A szar gyári alarmon kívül 0 problémám van a készülékkel. Tényleg ekkora lutri ez a típus?
-
-
-
Az érdekes, legalábbis ahogyan kiveszem az írásodból a Samsung & Xiaomi os stabilitását.
Szóval akkor a mindennapokban számodra a kettőt összevetése alapján melyiket a stabilabb?
Tekintsünk el a kamera és egyebektől , csak az alap felhasználás (menü, levelezés, kommunikáció)? -
Sabber
aktív tag
Igen, ez valóban probléma mert a telefon maga tényleg jó lenne hardveresen, de a szoftver egy semmirevaló hulladék. Megvárom a 29et aztán ha az se lesz jó, kénytelen leszek rászánni az időm a mókolásra, hogy tegyek egy xiaomi.eu romot, az mások szerint jól működik... ez a stabil meg egy vicc...
-
walakyb
tag
Amennyit itt mar arra forditottal, hogy leirogasd, hogy te ertesz hozza, de nem fogod megcsinalni, meg hogy a szipiszupi szifon mennyivel jobb, annyi ido alatt meg is tudtad volna csinalni.
Nekem is 3 gyerekem van, parom, es minden hetkoznap 12 orat dolgozom utazassal egyutt. Az egesz csaladnak xiaomi telefonja van, mindenkinek xiaomi.eu rommal, es mindet en csinaltam. Legutobb a parom redmi 7ese ugy volt fel ora, hogy minden programot letoltottem neki, es a legtobbet benis allitottam. Nekem spec meger ennyi idot az, hogy a parom gond nelkul hasznalhassa a telefonjat. A gyerekeket sajat maguknak allitottak be, azokkal kb 5 percet forditottam. A sajatomat meg az atkoltoztetovel eleg hamar megoldom.
-
walakyb
tag
"Ha lassan, figyelmesen elolvasod,
Erre neked lenne szükséged, mert pontosan leírta"Senki nem szolt hozzad, ezzel nyitottal...
Es ha vegigolvastad volna LASSAN, FIGYELMESEN, akkor te is lathattad, hogy irtam, hogy azert van tele minden forum a twrp temaval, mert annak segitsegevel sokkal jobb lesz a telefon. Sehol nem irtam neki, hogy csinalja meg.
Es itt senki nem nez hulyenek, te csinalsz magadbol azt... -
walakyb
tag
Sajat bevallasod szerint a szifont hasznalod, csak hetvegenkent (azt hiszem ezt irtad) nyomkodod kicsit ezt. Nem hiszem hogy hatalmas, tobb napos beallitasi procedurakat kellene folytatni, de te tudod. Csak tudod igy kisse olyan ez az egesz, mintha egy mukodo kut mellett sirnal, hogy szomjan halsz
-
walakyb
tag
Ismered azt a mondast, ami ugy kezdodik, hogy "Ha hallgattal volna,..."? Nyugodtan vedd magadra.
Mar korabban is joparszor elegansan elsiklottal a mondanivalok lenyege mellett, igy meg se lep ez a hozzaszolasod :)
Szovegertelmezes egyes, leulhetsz...Egyebkent mar bocs, de ha neked hozzaertokent nincs kb fel orad arra, hogy sokkal jobban mukodjon a telefonod, akkor magadra vess.
-
Sabber
aktív tag
ha lenne időm mindezt megtanulni, utánajárni, kisérletezgetni vele nem lenne semmi baj, de sajnos nincs. megvárom a 29es globalt az hátha javítja az én bugjaim és ha nem kénytelen vagyok valamit kitalálni mert így szinte használhatatlan a telefonom. a helyedben én meg visszaraknám a 26ot, te értesz hozzá úgy emlékszem az írásaidból, hhátha megoldódik nálad a dolog, ha nem akkor az iphont használnám ezt meg eladnám a picsába.
-
-
Persze hogy vártad ezt a fajta választ , hiszen egy ilyen megoldás ami egyenlőre nincs is droidra, meg drága is, mind amellett fogod kezedben és tartód előre, vagy mindig beleszól az ing , blúz egyéb hozzá erő susogós hangja?
Sehogy sem jó. De ez az én véleményem.De a többit elfogadom.
-
Jaj! Tök jó meg minden, de most komolyan ki a manó fogja itt megvenni ezt ?
Majdnem csak a telefon áráért? Még milyen jó érzés lehet mikor nincs nálad.Inkább akkor egy Jack & type-c puska mikrofont. Bár ezeket is könnyedén otthon hagyod.
Nem azt mondom hogy a fentebb írt applikáció a megváltás , de tényleg a Xiaomi egyik legnagyobb gyengesége talán NR3- óta a mikrofon.
De valamivel meg kell oldani sw szempontjából és eddig ez az alkalmazás az amiből a legtöbbet tudtunk kihozni a dologból.Atomgeszi
Igen megjegyzi a beállításokat.
Videó hát.....
Azért egy kicsit több változást vártam. -
Atomgeszi
nagyúr
Azért csak hallom, hogy az egyiknél megvannak a mélyek, a másiknál meg elvesznek.
De tessék, hallgasd meg a saját füleddel. Nem azt mondom, hogy kurva jó, de a gyárihoz képest végre van hangfelvétel is normális a videó alatt. Köszönöm a tippet a kollégának!Ja és ne telefonon hallgassátok, hanem valami normálisabb hangcuccon.
-
Atomgeszi
nagyúr
Nézd, én ezekből gondolom, hogy ez csak szoftveres balfaszság. Amikor megjelent a Mix2S(azt hiszem S) a videó hangja egy hányadék volt. Kiadtak rá egy szoftverfrissítést, egyből jó lett.
Mi8 megjelent, hányadék hang. Frissítések után egyre jobban javult. Mostanra meg még mindig jobb.
[link] Oda raktam időben, ahol Mi9 nél kezdődik utána átrakja Mi8ra a hangot.Ez szerintem fixen szoftveres gond. Nem akarom elhinni, hogy ne raktak volna bele legalább ugyanolyan mikrofont de inkább jobbat, mint a Mi8-ba. Egy aktuális csúcsba érted.
Plusz itt vannak a Magisk Audio Bitrate növelőEszdmann video patche - A range of 100-37000 ISO
- Max exposure 320+ seconds
- Improvements to quad bayer
- Sound 960 kbit / s, sampling 44100Hz
- Stable frame rate for 4k 30-60fps Stock camera
(ONLY FOR 9.7.19)Ahol szintén felhúzta a bitrátát. Csak lehet értelme szoftveresen javítani. De ez ilyen tipikus kínai balfasság. Egyszerűen nem hallják szerintem. Hány olyan embert ismerek akinél üvölt a 990Ft-os fülhallgató a buszon, és egy okádék hangja van. Egyszerűen nem hallják az emberek, nem érdekli őket. Kínaiaknál meg amúgy is fos a hang. OP7Pronál mondjuk meg P30-nál jó, de szerintem azt sem maguk miatt, hanem, mert volt egy hülye aki szólt, hogy ti barmok ez ide kevés lesz. Ezen kéne túljutnia Xiaominak is, azon kívül, hogy normális logisztikát alkalmazzon a hivatalos partnereknek, meg megfogadni a cseszett c.mi.com-on levő threadeknek.
De hát ez van. Jelenleg ennyi pénzért nincs jobb telefon. Ezt ők is tudják.
OP7Pro kiesik - nincs vezetéknélküli töltés, bazári nagy.
P30 Pro. Az életben nem adnék telefonért annyit, plusz a képeknél ott is ugyanúgy mókolni kell a színekkel meg mindennel. Egyedül a zoom tetszik, de max 3x használnám a strandon lefényképezni 150 méterre levő tangabikinis csajt. Valószínűleg. Szóval ez van.
Samsungokról nem is beszélve, ott is van elég sok minden ami nem tetszik a rendszerben, és az utóbbi 2 évi telefonok nagy része szerintem kamerában ugyanott van.
Ezek a dxomarkos képek egy vicc szerintem. Pixel 4 kijön szerintem tarolni fog. De az megint kiesik, mert kicsi az akksi és amúgy sem tetszik a stock droid. Nem lesz ultraszéles lencse sem. Vezeték nélküli töltés is kérdéses és lesz vagy 350 ezer biztos.
Akkor inkább fényképezek RAW-ban manual vagy open camerával és lightroomban beállítom a színeket osztán kész.Bár már én is leírtam a véleményem a kameráról, hogy alapból felül méri a fényt, kéziben lejjebb kell venni mindig. De szerintem, ha valaki alapvető fotós képességekkel rendelkezik, akkor tud ezzel a készülékkel is, akár stock, akár gcammal jó képet csinálni.
Mondjuk én könnyen beszélek. 5 éve xiaomim van és ugyanazok a betegségei a kamerának, mint akkor. Mi4c-vel és Mi5-el is már olyan képeket csináltam, hogy sokan el se hitték. Pedig lehet, csak rá kell szánni pár délutánt és kimenni gyakorolni. Főleg, ha valaki emiatt vesz telefont. Nem mondom, hogy az iphone click and see képei ezerszer jobbak, de halandó is képes elérni telefonnal legalább azt a szintet. Mert láttam már fos képet i8Plus volt barátnőm telefonjától is, de láttam nagyon nagyon jó képet is. Ahogy az iphone SE is itt egy csomóan a fototrenden tudnak jó képet lőni, de pl. instamessengersnapchethuszár volt barátnőm hányadék képeket csinált. Szóval ehhez valami érzék is kell, és alapvető fénytan ismeretek, hogy mit mikor milyen szögből, mekkora fényméréssel csináljunk.
-
BullZeye
veterán
Minél többet mondod/írod magad is elhiszed. Nem egy törött kijelzőt láttam már, lehet nem ő ejtette le, hanem a párja, haverja, bárki, ettől függetlenül ez egy törött kijelző.
Régen szervizben dolgoztam, tudod hányszor hallottam az "este leraktam/összecsuktam, reggelre ilyen lett" kifogást?
-
Atomgeszi
nagyúr
Ezt a mikrofon dolgot azért nem értem, hogy miért ilyen túlszűrt, mert beszélgetés, diktafon, bármi alatt jó a hangminőség. Még messengeren is hangüzenetben átküldök egy bulis hangfelvételt, vagy kocsiban, ahol jól szól a mélyláda, és visszaadja(mármint otthon hangrendszeren meghallgatva). Haver 6S-e pedig ocsmány ahhoz képest(ezt is ő maga mondta nekem, hogy az enyémen mennyivel tisztább a hang), másik haver p20 projáról nem is beszélve(hogy egy fos). Szóval én még mindig azt mondom ,hogy szoftveresen bőven lehetne javítani rajta. 96kbit az 96kbit. Szoftveresen baszták el szerintem.
-
Tengo
aktív tag
Azóta teljesen szétterjed a fekete folt, már az egész képernyő csak fekete. Felhívtam őket ma, azt mondták, hogy ne vigyem, mert nincs hétvégén garanciális ügyintézés, csak írjak egy emailt, így kétlem hogy a 3 napos cserével megoldják a dolgot. Én is attól félek, hogy beveszik, aztán majd jön a levél, hogy én okoztam a hibát, kijelző csere 60ezer, vagy vigyem ahogy van.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Sajnos ez van az összes Xiaomi telóval. Az első fél év a legrosszabb valamiért SW támogatás szintjén, főleg itt a Pie - Q átállás is közrejátszik. És hiába jött ki most a Mi9T Pro, még hírben sincs rá a Q. Vagyis hát van, hogy majd egyszer. De a Mi9-re sok közleményt olvastam már, hogy elsőnek kapja meg, és, ha nem akarnak felsülni vele, akkor időben elkezdik fejleszteni. Én csak erre tudok gondolni. Bízom is ebben.
Mi4C-t és Mi5-öt fél évvel megjelenés után vettem meg, és semmi baj nem volt SW támogatással, addigra kinőtte a gyermekbetegségeket, de Mi9-cel már nem bírtam várni. Igaz, hogy xiaomi.eu dev mindent megoldott, de sajnos ez nem opció mindenkinek. Global vonal nem megy a xiaominak. Mondjuk 4X-en és Note 6 Pro-n semmi gond nincs a globallal. Reméljük itt is normalizálódnak a dolgok. De én sem rakom fel a Q-t. Sok app nem is támogatja és nem a nyaraláson akarok szenvedni, hogy valami összefossa magát.
-
Atomgeszi
nagyúr
Mindig nézem a kínai fórumot. Ott sincs egyelőre semmi változás global fronton.
MIUI 10 Beta Stable China V10.2.33.0.PFACNXM ez jött ki 2 napja. De ez is csak béta. Szóval a kínaiakat is leszarják.
Most ez vagy azért van, mert javába több embert állítottak a 10-es android alapú MIUI fejlesztésre, vagy, mert szarnak rá. Remélem az előbbi.
Mert még mindig úgy hirdetik, hogy Mi9 lesz az első, ami megkapja a 10-es droidot. Szóval szerintem ez van a háttérben.
-
Atomgeszi
nagyúr
Szerintem, ha benézel bármelyik topikba, ami Xiaomi. Egy idő után a xiaomi.eu a téma, mert minden meg van beszélve a készülékről, a heti béta pedig általában hoz valami újat, amiről lehet beszélni újra.
Nekem a legutolsó stabil V10.9.13 volt asszem, ott is megjegyeztem,hogy nem tetszik, hogy flickerel a screen, ha ráteszem az ujjam az animációra. Nem hagytam szó nélkül. De mivel nekem mind2 előző telefonomon xiaomi.eu dev volt, én már akkor eldöntöttem, hogy felrakom, mikor még meg se volt a készülék. Csak aztán kaptam a 2 hetes várakozást a BL nyitásra. Aztán használtam is a global stabilt 1,5-2 hónapig, és meguntam, hogy nem jön frissítés. Akkor még csak V10.9.9 volt asszem. Erre 2 hónap után odabasszák a 4 kis javítással újabb ROM-ot? Ekkor fogtam és felraktam a dev-et.
És most leírom ismét, hogy [link] amit itt írtál 3. bekezdésben, nyitotta sok embernek a kezében a bicskát.
Idézem:
"Egyszerűen az iphone mindenben gyorsabb és stabilabb nekem, akkor feleslegesen nem szívatom magam eu 28 féle hulladék frissítésekkel, a következőt még megvárom, de itt rohadjak meg, ha ott nem változik valami, ezt ha ezt a kiszabott telefont azonnal nem kukázom."És azt is leírom, hogy nem támadtalak(most sem!), akkor is szó nélkül elmentem mellette. Megértem az álláspontod, gondoltam ezt normális emberek módjára is meg lehet beszélni. Csupán a figyelmed próbálom felhívni rá, hogy nem a 28-as frissítés osztásával van a baj, hanem az utolsó bekezdéssel. Mert ez egy nagyon kényes téma mindkét oldalon. iphone topikban ugyanez lenne, ha valaki bemenne és elkezdené ezt írni, hogy bezzeg az androidon előveszem a kamerát és kattintok és azon szép kép lesz, mintsem a click and see picture iphoneon, vagy bemész, hogy android sokkal gyorsabb, miközben az iphone másodperces animációkkal tereli el a lassúságot. Ezt sehol nem hagyják szó nélkül. Mindenki próbálja védeni és önigazolni magát, amiért súlyos pénzeket hagyott ott. Ki így, ki úgy. Ettől függetlenül én nem támadásként írtam ezt neked.
Most olvasom a szerkesztett hsz-t. Nyilván nem topikgazdát akarok játszani, mert nem vagyok az, de ettől függetlenül szerintem lehet vitázni személyeskedés, sértődés minden nélkül és úgy, hogy megértjük a másik álláspontját. Ami jelenleg senki részéről nincs meg, mert mindenki foggal körömmel harcol, ahelyett, hogy összetartó közösség lennénk, a sok hibától eltekintve.
És nyilván azért írtam, amit írtam, mert amire válaszoltam hsz-t, te azt kifogásoltad, hogy a 28-as frissítés ekézése miatt kaptad az ívet. Miközben (ahogy én látom a kollégák reakcióját) a 3. bekezdés miatt kaptad.
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem kezdem, Én mindenkinek az álláspontját értem. Csupán azt akartam mondani, hogy azon akadt fent mindenki. Én letojom. Nálam jó a készülék minden szempontból. Ha más készüléket írtál volna, ugyanúgy azon is mindenki kiakadt volna. Minden topikban ezt látom, ha felhoz valaki egy konkurens készüléket. Legyen az android vagy ios. Ez nem ez a topik sajátossága. Mindenhol elküldtek volna kb melegebb éghajlatra. Ugyanúgy, ha egy androidos megy be "flamelni" egy ios topikba. Mert erre soknak nyílik a bicskája. Én sem támadtalak, csak próbáltam mondani, hogy nem azon volt a hangsúly, hogy a 28-as szar, hanem, hogy mit mihez hasonlítasz.
-
Atomgeszi
nagyúr
Szerintem nem azzal volt baj, hogy leírtad, hogy még mindig szar és nem jött frissítés. Illetve, hogy 26 alatt jó volt, 28 alatt nem. Hanem, hogy almát körtéhez hasonlítottál ismét, hogy bezzeg az ájfonon az úgy megy. És ebből volt a félreértés és sértődés.
Érted kb, úgy esik le ezekből a vitákból, mint amikor androidos vesz egy iphonet, és várja, hogy megkapja ugyanazt a szabadságot ioson és ezt hozná fel mindig példának, hogy bezzeg androidon úgy megy háttérben a YT ezek meg azt se képesek megcsinálni, csak fizetősen stb. stb. stb.
Ezek után valószínűleg nem is 29 fog jönni, hanem valami 10.3.11 körüli ..
-
Sabber
aktív tag
-
walakyb
tag
Figyi, attol meg, hogy azt szajkozod, hogy nekunk az a bajunk a hsz-eddel, hogy szidni merted a 28-as frissitest, attol ez meg nem lesz igaz. Elegge vilagosan tobbszor is le lett irva, hogy mi a problema, ha te ezt keptelen vagy megerteni, akkor a hiba a te gepezetedben van...
-
Laci.M
senior tag
ΞΔGLΞ rólad valahogy ez a vicc jut eszembe:
– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– EGY? Hát mindenki szembe jön velem!!!Én csak olvasom a fórumot, de hihetetlen amit leművelsz, és mindenki értelmetlen idióta a válaszodban aki ezt megemlíti. Előre várom, hogy én mit kapok ezért tőled, de nem érdekel.
Egyszerűen hihetetlen, hogy nem hiszed el, hogy nekünk MŰKÖDIK a telefon. A kamerának is mindenki csodájára jár. A múltkor az állványos fúró tokmányát fényképeztem le úgy, hogy járt a fúró közben és el lehetett olvasni. Amit meg éjjel művel kevés fénynél az hihetetlen. Szemmel nem látok semmit, erre teljesen szép a kép.
-
adamfriday
senior tag
Jót mosolyogtam, hiszen konkrétan te vagy a topic fő "rinyagépe" (lealacsonyodok és kölcsön veszem ezt az intelligens szót egy kicsit), akinek még egy segítőkész, pozitív hozzászólása nem volt.
Ellenben az elmúlt 40 napból 11 db "Ájfon" témájú hozzászólás van itt, találd ki kitől származik mind:
[link]
És akkor még az iPhone és Apple szavakra nem szűrtem, így sem kapom vissza ezt a két percet az életemből amit erre szántam.
A legnagyobb gond talán az, hogy páran normálisan szóvá tettük neked és még így sem érzed, hogy ez nem oké, sőt neked áll feljebb. -
ShadowLac
addikt
Kamera sajnos gyengébb mint a Mi 8é. Az emberek bőrszíne sem az igazi. Rézbőrü kicsit mindenki. G cammal jobb a helyzet. De ez sem üti a Mi 8 szintet. Egyébként nagy különbségek vannak a g camerák között is. Atomgeszi pár napja felrakta changelog 9.8.1 hogy mi a változás ,abban írják a kamera javítást. Kép minőségének javítását. Szóval remélem javítanak rajta mert ráfér.
-
workin
senior tag
-
walakyb
tag
Szerintem arra egyszer sem kaptál rinyálást (LOL), ha valami gondod volt, és emiatt szidod a telefont. Ha valamit elbasznak, megérdemli az ekézést, sőt a fórum is attól lesz autentikus, ha a hibák, és xiaomi bénázások is felmerülnek. Ami rinyálást (még mindig LOL) kaptál, az minden esetben annak szólt, hogy xr igy, xr ugy, stb. Szerintem jópár ember nem érti, hogy ha van egy szuper xr-ed, ami mindenben kenterbe veri az MI9-et, akkor minek kínzod magadat?
Na meg minket -
adamfriday
senior tag
Neked egyébként elvonási tüneteid vannak, ha néha nem dobhatod be az Apple témát? Máshol ezért a hisztizésért és offolásért már rég warn-t, vagy ban-t kaptál volna. Hetek óta itt sírsz, hogy mennyivel jobb az iPhone, egyszerűen szánalmas. Ha jól emlékszem korábban már többen is szóvá tették neked, de úgy érzem ideje lenne moderátorhoz fordulni.
-
8zabi
őstag
nekem például csak magyarországi cím van megadva, sosem volt más, ráadásul a kártyaregisztrációnál is azt választom ki számlázási címnek
a Revolut kártya angol, gond nélkül működik a GPay sms aktiválás után
nem szükséges semmi extra trükk, azon kívül hogy a hivatalos alkalmazást beszerzem és használomrészemről ez nem hekk, az nem itt kezdődik
-
-
-
racskobalazs
senior tag
Merülésre annyit, hogy az első 1-2 hétben 2 de még volt, hogy 3 napot is kihúzott. De mostanában minden nap tölteni kell. Ennyi idő alatt nem mehetett tönkre az akku ennyire. Első két hétben minden ment nonstop (bt, dual gps,wifi mobilnet, minden ami létezik), most csak mobilnet, és kényesen figyelek rá, hogy ami nem kell, az ki legyen kapcsolva és így marad nap végére olyan 30%.
Mind az eredeti, mind a xiaomieu rommal. Egyszerűen nem tudom mi történhetett. Pedig azóta már egyszer újra is volt rakva, de nem segített.
A használati szokásaim nem igen változtak.. Sőt, még tán kevesebbet is használom napközben. Mégis.
-
-
mjani1172
addikt
Ha cégre veszed, NEM TUDOD visszaküldeni.
Egyre több helyen élnek(vissza) ezzel, én most egy kávéautomatával, és egy billentyűzettel jártam így..
Az automatát javították, (persze rosszabb lett, a billentyűzettel még nem tudom mi legyen.
És van akinek drága az ideje is, és nem szeret egy eleve bukott ügybe beleállni.Én is ilyen vagyok. -
walakyb
tag
Ha visszaolvasod, en is ezt irtam.
Ami meg a megoldast illeti, amennyi idot itt eltoltott a haterkedessel, siman egy szuperul mukodo telefon lehetett volna a telefonbol. A fiamnak vettem egy note 7-et. Kapott egy hetet a BL nyitasig, szoval hasznalta ugy a telefont. Amikor lejart az ido, kb 15 perc volt a BL nyitas, TWRP felrakas es a rom telepites (nagyjabol ennyi a muveletek szama is...). Utana kb nem hitte el, hogy nem masik telefont kapott...
Szoval visszaterve es osszefoglalva. Kap egy 3-500k-s telefonokkal kb megegyezo harvert tartalmazo telefont 100-150k-ert, es amikor kb 1 orat (nagyon beleszamolva a tobbszoros utanaolvasast is) el kellene tolteni vele, hogy szoftveresen is azon a szinten legyen, o inkabb haterkedik. Bocs, de nem tudom sajnalni, vegyen egy szifont, majd rajon, hogy ott se mindig sut a nap... -
Atomgeszi
nagyúr
Én sem szoktam. Itt is, ha egyszerre válaszolok több embernek, azt mind külön hsz-ban teszem. Eleve, ha rákeresel a fórumban egy adott témára, akkor könnyebben visszakeresheted (csak egérrel kattintva), hogy ki kinek válaszolt, minthogy a hsz számokat nézed, hogy most épp ebben kinek válaszolt és külön fülön nézed vajon melyik hsz is az, akár 1 oldallal előbb is.
-
Atomgeszi
nagyúr
Erre megoldás lehetne, ha lehetne a hozzászólásnál egyből linkként idézni egy adott hsz-t, ami kattinthatóvá válik és nem neked kell szöszmötölni a linkkel való beszúrással...
Pl. így:
(#1099) ricsi0307 : Lehet, hogy Mi9SE hardver, de méretileg Mi9.
A SE utótag lehet, hogy mostantól a kisebb verziót fogja jelenteni, ha jövőre folytatják a vonalat.
Amúgy tegnap tapicskoltam a SE-t haveromnál, most a Mi9-hez képest már tök kicsinek tűnik, és nem bántam meg, hogy a nagyobbat választottam.
-
Atomgeszi
nagyúr
Elvileg bármelyik mobilra lehet, hiszen, ha mikrofonos headsetet használsz, arról is szívhatja a hangot. Ugyanez igaz a gimbalokra is, azokon is, ha jól tudom van beépített mikrofonos, de külső mikrofonos verzió is(amikor ugye te határozod meg, hogy milyen mikrofont teszel a gimbalra).
Nálam ilyen opció nincs, és soha nem is láttam.
Igen, két mikrofon van benne, egy alul, egy felől, egyik a zajszűrésért van. De így volt már a Mi5 idején is. Sőt szerintem már elég régóta 2 mikrofont használ az összes másik gyártó is.
Viszont xda-n találtam egy friss patchet, amit nemrég rakott fel az egyik gcam portos srác.
ADD-ONS (MAGISK/WORK IN PROGRESS):
ESZDMAN MAGISK MODULE
- A range of 100-37000 ISO
- Max exposure 320+ seconds
- Improvements to quad bayer
- Sound 960 kbit / s, sampling 44100Hz
- Stable frame rate for 4k 30-60fps Stock camera
(ONLY FOR 9.7.19)Ezeket tudja. De kommentekben írják, hogy eddig senkinek működik. Ha kommentekben írják majd a többiek, hogy jó, akkor én is megpróbálom. Ez egy elvileg all in one modul, mert 3 féle modullal szerelték a Mi9-et, com.qti.sensormodule.f1a_imx586.bin
com.qti.sensormodule.luxvisions_imx586.bin
com.qti.sensormodule.semco_imx586.binA legelső ilyen patch viszont csak semco-val működött. De úgy látszik, hogy a mindegyikhez jól működő még sajnos nem működik jól. Remélem hamar javítja a srác.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest