- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland0224
senior tag
Kijelzőben és kamerában igen teljesítményben attól függ mire de szerintem gyorsabb/stabilabb hétköznapokban is
S21 FE-ről tudok nyilatkozni az új snapi procik eléggé melegednek főként erőigényes appoknál de ez minden gyártónál jelen van ahogy olvasgattam
Rendszer szokható Miui után bár ez szubjektív nekem bejön
Nekem az Fe 3-5 óra kijelzőidőt hoz egy napot bírja nekem ugyan úgy mint a xiaomi. Mobilnet, bt (watch4-gyel)
Játszani nem játszom már így csak közösségi média, zene,telefon , navigálás -
Roland0224
senior tag
Sziasztok
Én is búcsúzom. Nem teljesen a fórumot azért követem még illetve a telefon is megmarad gps-nek/ másodlagosnak lehet cégesnek.
Nálam élesebb váltás lesz. Samsungra...(majd kiderül megbánom-e)
Samsung Galaxy S21 FE lesz az utód.
Van amiben előre van amiben visszalépés de nagyon jó áron volt (180.000Ft Konzolvilágnál míg 250-270 máshol) iPhone lett volna de a Galaxy Watch 4-gyel nem kompatibilis így maradt a Samu.
Kíváncsi leszek első benyomások pozitívak kijelző ég és föld (igaz azóta eltelt három év de minden olyan színes lett 🤣) egyenlőre jóban vagyunk a SamsunggalSzerk.: Nem terveztem cserélni de egyéb nem kívánatos események miatt rákényszerűltem de a telefon mai napig rendben van
-
Roland0224
senior tag
válasz
LilProphet90 #10890 üzenetére
Ma nekem is ez volt de a hangjegyzet se észlelte
Újraindítás megoldotta
Kicsit zavaró (független ettől lehet nálam érik a csere) -
Roland0224
senior tag
Arra figyelj nem tudom honnan jön de 07.01- óta ha nem eus vámköteles
Illetve a 30.000 mah csak clickbait nem hiszem ,hogy annyi lenne. Hasonló áron sztem itthon is kapsz 5000mah-sat media emag stb helyeken és arra várni sem kell (de ez az én véleményem)
Én ~3 éve vettem médiában xiaomit 5-6000 körül tökéletes nagyon nem használom de ha kell tölti illetve gyorsatöltős is 2s a neve 10.000 mah-s -
Roland0224
senior tag
Legújabb eu devet feltette valaki?
Nekem OTA-n 06.30-at jelez.
De a legutóbbi baki óta nem merem feltenni, telót meg nem szívesen tenném/laknám be újra -
Roland0224
senior tag
Ha jól látom OTA-n kint az új eu dev
Viszont a xiomi.eu oldalán nem látom
Várok még vele nehogy az legyen mint a múltkor -
Roland0224
senior tag
válasz
pataig #10466 üzenetére
Akku nem tudom mert az elmúlt egy évben (covid->online oktatás) itthon használtam így nagyon nincs mihez hasonlítani nem emlékszem milyen volt anno.
Sebesség nálam jó, fagyás mikro lagg nincs azaz néha bebuggol a feloldás ha lezárom a kijelzőt de appban vagyok nem lépek ki, de az app meg újra töltődne mivel eltelt 5-10 p de ezt leszámítva semmi nekem stabil
Legújabb eu dev. -
Roland0224
senior tag
Nem tudom nektek,hogy bírja az üveg a kijelzőn. De én most cseréltem először.
Mikor megvettem feltettem rögtön még az Alza átvételi pontban 1,5 éve .
Volt pár leejtés de jól bírta széle kicsit megrepedt de ennyi.
Leszedni alig bírtam 🤣
Egy zavaró volt benne csak ,hogy ha az asztalon volt akkor megjelent a Newton ring rajta mivel csak a szélén a fekete kereten volt ragasztó úgymond az érintő kijelzőn nem de használat közben nem látszott.
Most ebayről rendeltem egyet egész jónak tűnik remélem beválik ez is.
Ha kell dobok linkeket -
Roland0224
senior tag
Új eu deven nektek jó a gmail?
Nem nagyon jött értesítés az emailekről (frissítés előtt jó volt) . Gmail hiba lehet vagy az eu dev-vel van a baj?
Gyanítom a második lesz a ludas -
Roland0224
senior tag
válasz
Criminal017 #10412 üzenetére
Nekem most jön let OTA-n. 3-4 perc aladt leszedte most várok, hogy feldolgozza végre
-
Roland0224
senior tag
válasz
Criminal017 #10393 üzenetére
Igen sajnos nagyon úgy néz ki köszi szépen
De hála a hosszú hétvégének nemsokára itt a csütörtök (azaz érzetre gyorsabban) -
Roland0224
senior tag
Xiaomi.eu dev-röl valakinek valami infó?
Tudom ,hogy csúszik de kb mennyit, mikorra várható? -
Roland0224
senior tag
válasz
Laci.M #10335 üzenetére
Hát igen én is néztem a T pro-t de az ips amoled után nem lenne túl szerencsés.
5g meg az Ufs 3.1 meg azt hiszem a gyorsabb ram dobta meg az árakat elvileg.
Vagy ilyesmiket mondtak anno a Mi10/11 árazásánál .
Remélhetőleg jövőre lejjebb mennek mert jelen pillanatban ár/érték arányban nincs olyan mint a Mi9 volt anno -
Roland0224
senior tag
válasz
HawerKing #10314 üzenetére
Pár szóban : nem mert nem tudnám ,hogy mire így várok még ~ 1 évet.
Hosszabban:
Én nekem 1,5 éve van meg.
Nem szeretném cserélni azért mert ilyen árban (mint akkor volt ) ilyen teljesítményt (amit akkor és akár most is képvisel) nem tudnék venni. Gondolkozom iPhone-on de ott az aksitól félek. Esetleg Samsung vagy ha lejjebb mennek a Xiaomi árak akkor az. (iPhoneból olcsóbban gondolkozom mint pl a sima 11 vagy Samsungnál az S20 Fe azt hiszem) de csak jövő nyáron lesz csere szerintem (novemberben lesz 2 éves az enyém) de nagyon elszálltak az árak.
OnePlus is jó választás csak drága (plusz ennyiért nem szeretek a netről rendelni)
Nem csere érett még, teljesítmény jó játékokat viszi maxon(pubg, real racing3) kamera nekem bőven elég kijelző is, aksi kicsit halovány (fénykorában sem volt nagy durranás) de bőven elég. -
Roland0224
senior tag
Kint az új weekly eu.dev
-
Roland0224
senior tag
válasz
Black&White #10285 üzenetére
A vastagság nem gond legalább jobban rálóg a fóliára legalábbis Mi9 lite tokból kiindulva (véletlen azt küldték sima Mi9 helyett)
Viszont a gomb igen .
Köszi a választ erre nem gondoltam,azt hittem azon is van (tekintve h kb 95% ugyan az a ház )
Van 5€ kuponom ebayen így ingyen lenne a tok lehet megveszem akkor ha nem jó max megy a fiókba 😂 -
Roland0224
senior tag
Sziasztok
Próbált valaki Mi 9 pro tokot már a telefonon? A méreteket néztem nagyjából egyeznek ±pár ⅒-ed mm.
Van egy tok ami tetszik de egyszerűen nincs Mi9-re csak lite,se,pro. Megnéztem több árusnál ,alitól ebayen át magyar oldalakig de sehol.
Tévedésből egyszer Mi9 lite tokot küldtek ami jó a telefonra méretben csak ugye a kivágások nem mindenhol egyeznek ezért gondoltam a Mi 9 pro-ra,hogy az lehet jó lehet szintén.
Válaszokat előre is köszi -
Roland0224
senior tag
válasz
Criminal017 #10236 üzenetére
Ezesetben bocsi
Tegnap amíg töltötte le olvasgattam a xiaomi.eu forumot onnan rémlett -
Roland0224
senior tag
Kint a legújabb eu.dev
-
Roland0224
senior tag
Eu devről valakinek van infója ?
Mikor jön illetve most mi lesz 12.5 vagy 12.6?
Illetve telegram csopival mi lett eltűnt nekem a listából megszűnt? -
Roland0224
senior tag
Akkor töltöm is a frissítést.
Sokat nem használnám de ha kéne jól jönne. Airdroidot használok most ilyen célra. Egész jó de ha le van töltve a gépes app is akkor az igaziSzerk.: véletlen új hozzászólás lett nem válasz
Más, neked a vowifi-t azt fent kiírja? A voLTE kint van a vowifi egyszer random kint volt de eltűnt
(Be van kapcsolva és aktiválva van szolgáltatónál) -
Roland0224
senior tag
válasz
-=RelakS=- #10168 üzenetére
Biztonság (alkalmazás ) és azon belül tiltólista és ott jobb felül fogaskerék?
És ottbazon belül még van sms meg ismeretlen, rejtett szám tiltás .
Nekem ott van ilyen de én eu.dev romon vagyok.Vagy írd be a beállításokban a keresőbe hátha kiadja
-
Roland0224
senior tag
válasz
adamfriday #10150 üzenetére
Az igen
Érdekes mert nekem is a múlt heti van nem frissítettem most. -
Roland0224
senior tag
válasz
adamfriday #10141 üzenetére
-
Roland0224
senior tag
válasz
racskobalazs #10144 üzenetére
Éjszaka/esti képekre jobb
Nappali ugyan az sztem (basic user vagyok , hétköznapi felhasználásra használom) -
Roland0224
senior tag
válasz
HawerKing #10132 üzenetére
Nem használom azt az appot kolléga miatt kipróbáltam.
Én (lekopogom) a közel fél év alatt mióta eu.dev-en vagyok nem találkoztam buggal ami volt 1 hét volt max jön a patch és javítja . Nem tudtam az állapotsávról kikapcsolni a netet ennyi ez volt az egyetlen. Kövi héten javították. Aki ezt felteszi magának tisztában van vele ,hogy mit tesz fel. Ha nem tetszik vált. Sztem a eu.dev meg eu.stable a romok közül a két legstabilabb (nem véletlen hisz gyári rom tulajdonképp)
De javítsatok ki ha tévedek
(Többi romról nem tudok nyilatkozni azokat nem próbáltam)
Én párom szerint fura vagyok de én nekem ha jelez a Googleplay h frissítés van azonnal frissítem. Szeretem a feature-eket itt szinte minden héten jön vmi apróság. Szóval ez a heti frissítés nekem lett kitalálva 😂
Aki ezt nem szereti nincs vele baj ott a gyári+ Ugye a fórumra a hibák miatt jövünk a jót nem nagyon osztjuk meg ezért olvasni azt h melyik rommal mi a baj.
-
Roland0224
senior tag
Illetve nézzétek meg ,hogy az ai gombra nincs-e beállítva alapértelmezetten azt hiszem hosszú nyomására be van állítva aztán ha úgy fogod a telefont elő hozhatja (legalábbis nálam így volt) azt kikapcsolva megoldotta
-
Roland0224
senior tag
válasz
Laci.M #10059 üzenetére
Gesztus vezérlés nekem se volt jó de az elsőt a "Teljes képernyő jelzésének elrejtése" kikapcsolása után most jó azóta nincs probléma
Messenger bubblest nem szeretem engem zavar anno a chatfejek is ki voltak kapcsolva.
De nekem működik fekvő módban nem működött de update javította ,próbáltam megszokni de kikapcsoltam -
Roland0224
senior tag
-
Roland0224
senior tag
válasz
Laci.M #10004 üzenetére
Engem annyira nem zavar. Eddig be volt kapcsolva kb 2 hónapja kikapcsoltam. Most vissza mert így jobbnak tűnik. Engem az zavart inkább ,hogy a hátteret mellette nem oldották meg rendesen . Sokszor fehér volt vagy csak fekete nem átlátszó. Ahogy nézem ez javítva lett (vagy legalábbis fejlesztve). Csütörtök, péntek kikapcsolom ha jön a heti update . Megszoktam nélküle. iOS-en se szép de ott legalább jól meg van csinálva. Ment a copy de a tudása, gyorsasága nem az igazi még amblok sztem ennek a gesztus vezérlésnek
-
Roland0224
senior tag
válasz
Laci.M #10001 üzenetére
Én gyárit használok
És működik
Eu dev 21.1.20
Szerk.: van h bebuggol és nem tudok kilépni az appból ha a főképernyőre akarok (lentről húzom fel) de ha vissza lépkedek kilép és utána jó a lentről húzás. De ezt most mintha megoldotta volna ,hogy kikapcsoltam azt h eltűntesse alulról a vonalat (nem tudom mi a neve az IOS copy) -
Roland0224
senior tag
Úgy érted kikapcsolni a buborékot?
Azt messengeren belül tudod bal felül profilképedre nyomsz és "buborékok" címszó alatt lehet. -
Roland0224
senior tag
Jaaa igen bár az nem a messenger.
Az az Android 11 miatt van. 1-2 más alkalmazással is működik azt hiszem. Telgrammal talán. -
Roland0224
senior tag
válasz
ricsi0307 #9926 üzenetére
Szia , használd egészséggel.
Szerintem jól döntöttél. Nekem is volt az évekig telefon lesz, nekem 6 volt 3 év után is telefon volt. Csak az aksi ugye az almák gyengéje (nem most 1-2 év múlva).
Én év vége felé cserélem a telót szerintem. De ahogy nézem a híreket ugye lehet el lesz kaszálva USA által a Xiaomi (is) így vagy Samsung vagy iPhone lesz a következő vagy estleg O+ .
Régebben azért volt nehéz jó telefont venni mert bő volt a választék 6-7 gyártó csúcs készülékei közül lehetett választani. Most ahogy nézem Xiaomi, Samu, Op,iPhone csak, hogy az ismertebbeket említsem. És árban sajnos eléggé hasonló már az összes. -
Roland0224
senior tag
Akkor le vagyok maradva😂🤦🏼♂️
-
Roland0224
senior tag
Én az elsőt tettem fel. Az a legújabb
Android 11-hez az kell -
Roland0224
senior tag
válasz
Criminal017 #9861 üzenetére
Azon vagyok
Megpróbáltam de ugyan az nem változott -
Roland0224
senior tag
válasz
baitsee23 #9858 üzenetére
Nekem az előző van a amibe elvileg javítva
lett az nfc fizetés más nem. 20.12.30-as
A Spotify nekem abban jó, gmail probléma se jelentkezett.
Stabil
1-2 furcsaság van pl néha visszahangosítja magát a telefon
Meg most crashelt az updater és nem engedi letölteni a frissítést 😂🤦🏼♂️ -
Roland0224
senior tag
válasz
Criminal017 #9850 üzenetére
-
Roland0224
senior tag
Nem tudja valaki ,hogy lehet bővíteni a xiaomi clod tárhelyet?
Nem fogadja el a magyar kártyát+ kínai oldalra visz
Sikerült valakinek bővíteni? -
Roland0224
senior tag
Jött új xiaomi.eu dev.
Tud valaki egy changelogot dobni? Telegram csopiban nincs ott -
Roland0224
senior tag
Cloudba azt menti amit bejelölsz. Ha csak naptár jegyzetek stb van akkor azt. Ha képek akkor azt. Nyílván az is függ mennyi adatod és mennyi tárhelyed van.
Nekem képek nincsenek mentve mert nem sikerült előfizetnem még (mert kínai oldalra dobál) . De jegyzetek, háttér, elrendezés, wifi jelszavak, kontaktok,sms stb nekem visszajöttek.(hogy onnan vagy google az passz de ezek visszajöttek) -
Roland0224
senior tag
Milyen újdonságokat hozott az új eu.dev frissítés? Az android 11 milyen új funkciókat adott illetve van bármiben javulás/romlás?
-
Roland0224
senior tag
válasz
Jimbull #9722 üzenetére
Végül elkezdtem hívni a szervizeket közben meg vissza állni gyári EEA-ra . Nem tudom ,hogy miközben beléptem fastbootba és hosszan nyomtam vissza kattant vagy szoftveres probléma volt de most gyári EEA-n (lekopogom) megoldódott.
Most nem merem végképp használni a gombot pedig eddig is alig használtam mert van kirakva widget azzal zárom ujjlenyomattal oldom 75%-ban.
Annyi ,hogy fasboot rommal jöttem vissza bár benyomtam ,hogy clean all and lock de errort írt a folyamat végén mikor lefutott de újra indult az új rendszerrel szóval nem értem. A kérdés hol tudom ellenőrizni,hogy visszazárta-e a bl-t? -
Roland0224
senior tag
Sziasztok
Olyan problémám lett egyik pillanatról a másikra,hogy elromolhatott vagy beakadhatott a bekapcsoló gomb( pontosan nem tudom mi a szakkifejezés) . Reggel elmentem közértbe hazajöttem leültem reggelizni és elkezdte lezárogatni a telefont, meg behozni ,hogy ki akarom-e kaocsolni/újra indítani. Leszedtem a tokot amit bő ½ éve használok így jó de ha épp csak ráteszem az ujjam a bekapcsoló gombra lezár(szóval nem nyomom be nem hallatszik a gomb nyomása)
Nem volt leejtve,eldobva újra is indítottam (folyton újra meg újra indult mintha nyomnám a gombot). Reggel működött még mielőtt elmentem kocsiban is ment a zene nem volt ilyen probléma.
Ötletek vagy esetleg valakinek hasonló?
Lehet szoftveres(bár kétlem de hátha)?
Alzán vettem nov.24-én volt 1 éve
Xiaomi eu.dev legújabb van rajta.
Válaszokat előre is köszönöm -
Roland0224
senior tag
válasz
Atomgeszi #9577 üzenetére
Nekem 02:00-kor van szóval lehet ez valami ilyen fix, hogy olyan időpontban legyen amikor nem használod a telót.
De hetente csinálja csak esetleg állitsd át hetire és akkor csak egyszer fogja.
Tudom nem jó megoldás de így csak egyszer zavaró
Én ejszakára kikapcsolom a wifit és mikor reggel bekapcsolom akkor leffrissíti, adsig csak az értesítés jön elő. -
Roland0224
senior tag
Így október derekán van valakinek infója az Android 11-ről? Akár gyári akár pl eu dev?
Úgy emlékszem tavaly ilyenkor már kint volt az új rendszer vagy legalábbis több infó volt róla (lehet rosszul emlékszem) -
Roland0224
senior tag
Sziasztok hülye kérdés lesz de van mód arra ,hogy a gyári appokat lecseréljem ? Nem találom régi torkomban (honor 10 volt iylen opció)
Google appokra szeretném, tárcsázót pl, naptárat ,hogy az legyen az alapértelmezett. Üzenet appot sikerült .
Root nincs
Eu.dev-en vagyok legújabb -2 frissítés -
Roland0224
senior tag
-
Roland0224
senior tag
Sziasztok lehet off topic
De valaki próbálkozott má olyannal ,hogy a telefont a tv-re rákötni mint egy laptopot pl? (Szóval nem okostv-re) vagy lehet egyáltalán?!
Válaszokat előre is köszi -
Roland0224
senior tag
Hali
Sötét módban ha screenshotot csinálok az is sötét lesz. Erre van megoldás? -
Roland0224
senior tag
Off topik de hátha
Nézegettem pro hardveren de kihaltak a topikok.
Ki milyen Bluetooth Fm Transmittert használ? Zenehallgatásra(Spotify) lenne 98%-ban használva. Ami most van 1000 Ft-os gagyi kínai jó jó de helyenként a városban recseg (Pl stadionoknál vmiért)
Meguntam, váltanék
Köszi a válaszokat előre is
Ui. Ha linket is dobnátok nagyon hálás lennék -
Roland0224
senior tag
válasz
dilajoska1 #8926 üzenetére
Az android mert más telónál (Samsung) láttam ilyet de igen az
Update: hülyeséget írtam bocsi nem olvastam el a fenti képet
Mi fiók zárta ki -
Roland0224
senior tag
válasz
Roland0224 #8899 üzenetére
És xiaomi.eu-ról hogyan tudok váltani másik romra?
-
Roland0224
senior tag
válasz
juve600 #8818 üzenetére
Teljesem mindent resetelni kell vagy van rá bármi esély, hogy a képek egyebek fent maradjanak ergo elég beállítások visszaállítása?
Illetve másik kérdés,ha xiaomi.eu devről váltanék gyári EEA-ra vagy esetleg xiaomi.eu stable-re akkor azt ,hogyan? Twrp vagy choose update package és onnnan vagy Fastboot Rom? -
Roland0224
senior tag
Chrome-nál azt hiszem a dc dimming (csíkozódás csökkentés ) okozza ki kell kapcsolni.
Közelség érzékelő pedig hívj fel valakit párod, szülők stb és takard le az ujjaddal a telefon tetejét kamera körül van azt hiszem ha nem sötétül el szervíz ha igen akkor lehet csak rosszul tartod
Egyébként melyik rom? Gyári vagy xiaomi.eu vagy egyéb? -
Roland0224
senior tag
válasz
Roland0224 #8816 üzenetére
Gyári EEA Miui 12 milyen? Bugos vagy stabil vannak bugok? Aksi? Mert ha igen nem bugos és az aksi sem gáz, lehet ezen hiba miatt vissza mennék ha már újra teszem a telót mert bosszant ,hogy csak widgettel vagy beállításokban tudom ki/bekapcsolni a netet.
-
Roland0224
senior tag
válasz
adamfriday #8823 üzenetére
Nem néztem
De majd meglesem. Így,hogy 70% -ban itthon vagyok nem tűnik fel nagyon ha szar az aksi idő mert többet és másra használom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest