-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Hát nem tudom,de az én s10+-om se lő sokkal jobb képeket mint az MI9.Pedig gépen nézem őket,ha valaki jó képeket akar akkor azt nem mobillal teszi,egy pillanat megörökitéséhez meg bőven jó amit az MI9 hoz.Az viszont biztos,hogy az S7 még új korában sem volt olyan pörgös mint az MI9,akkuja se bírta jobban meg a rendszer is dadogós volt,még úgy is hogy én a miuit útálom,mert egy félkész rendszer a samuhoz képest...én 100Kért vettem 128ast,annyit simán megért.
-
ricsi0307
senior tag
Látod, megint meg akarod mondani másnak mire használja a telefonját
A Revos se hozott végülis plusz egy óra SOT-ot minimum, biztos mindenkinek csak placebó a
dolog.Füleshez én is csak vezetéknélkülit ajánlok, sokkal nagyobb szabadság és sok feles idegeskedéstől ment meg. Én az egyetlen gyári átalakítót mindig kerestem hova raktam vagy hol használtam utoljára meg macera volt vele szenvedni.
-
walakyb
tag
Kapasbol kihagytad a bocsanatkerest, amit az altalad szarragonak nevezett emberek teljes joggal elvarnak.
Az meg, hogy SZERINTED mire valo, az meg nem feltetlenul a valosag. Nezz korbe a playben, amit ott talalsz, arra mind valo. Ha valaki elkezd kemenyen jatszani, az mar egy nyomi idiota, mert naponta 2x kell toltenie a telefont. Es nem 2 naponta 1x?
De nezzuk, amiket irtal. En napi 3.5 orat utazom bkv-val, bluetooth fulessel a fejemen. Ha valaki napi 2-3 orat autokazik pl pesten, es hasznalja a wazet, az mar abnormalis?
Ertem en, hogy te a sajat szokasaidat irtad le, de korabban azt is, hogy 2 napot siman bir a telefon, de akinel nem, az nyomi? Jo lenne, ha kicsit elgondolkoznal magadon... -
walakyb
tag
Van egy otletem szamodra. Csinalj egy kulon topicot, es ott arrol mehet a beszelgetes, amirol csak szeretned, es ha nem tetszik, le is allithatod. Elhisszuk, hogy te magasrol teszel arra, hogy mennyi sot jon ossze 1 toltessel, de masokat meg pont ez erdekel. Es most en is idezlek, csak hogy engem is fikazhassal: ki a francot erdekel, hogy teged erdekel-e. Ha nem tetszik a tema, nem olvasod, sot, akar el is lehet hagyni a topicot, szerintem sokan nem sirnanak miatta...
Az meg, hogy kerdezel valamit a jelen levoktol, majd lefikazod oket, hogy mikrol mernek beszelni, eleg sokat elarul. Es a legjobb, hogy meg te vagy felhaborodva, hogy nem kapsz ertelmes valaszt...
Arra azert kivancsi lennek, hogy szerinted mire valo egy xiaomi MI9-es flagship okostelefon... -
Atomgeszi
nagyúr
"ha fbn megnézem az értesítéseim akkor az állapotsávról miért nem tűnnek el? van erre valami ötlet? "
Téged idézzelek:
Gyerekek ki a francot érdekel, hogy nem tűnik el az állapotsávról az értesítés? Nincs ujjad otthon vagy a munkahelyen, hogy elsöpörd?
Nem egész 1 mp alatt elsöpröd az ujjaddal, ha arra használod, amire való. -
Atomgeszi
nagyúr
Sehol nem írtam, hogy csoda.
Tisztában vagyok az idle fogyasztás magasságával, a gyári kamera gyengeségeivel, az OIS hiányával, és az olykor hektikusan működő automata fényerőszabályzóval.Na, most itt két lehetőség van, vagy megtalálod mindenre a megoldást(éjszakára töltőn hagyod, gcam-ot használsz, ha fontos a videózás akkor 4K30FPS helyett 4K60FPS -el veszel fel gimballal és olyan videókat szerkesztesz a gimbalos szoftverekkel, hogy beszabehu), hogy kevésbé fájjon a használat közbeni idegesség. Vagy eladod és veszel egy marketinghüvelyt vagy egy aranyárban mért almát. (végeredményben jobban nem jársz, max a tudatod nyugtathatod, hogy igen jól döntöttél).
A fényképezéshez kell némi érzék is amúgy. Egyes készülékek jól kiegészítik az automatikával ezt a hiányt, mások kevésbé.
Akinek nincs hozzá, az vegyen iphonet és se nem lesz túl jó se nem túl szar, hanem amolyan see'n'click képek.
Havernak P30Pro van, nulla fotózási tudással szintén rettenetes képeket csinál.
Kár összehasonlítani a pár éves S7E-vel. Valóban remek kamera van abban, de az se minden fényviszony között volt jobb.
Manapság nincs abszolút kitűnő telefon kamerában. Mindegyiknek van gyengepontja, ennek ez, másnak az.
Mindenki mérlegelhet, hogy együtt él-e ezekkel, vagy pedig csak szenvedni jár ide a fórumra.
Mi itt folyamatosan megosszuk a tapasztalainkat az aktuális ROM-okkal kapcsolatban, és a legújabb gcam-okkal is.
Valaki csak pocskondiázni jár ide. Bár nem értem miért. Az adja el, és vegyen valami mást.
Én kinőttem már abból a korból, hogy szenvedjek, ha valami nem jön be. És ez a készülék pont nem azt a kategóriát súrolja, hogy használhatatlan lenne, csupán meg kell ismerni a MIUI sajátosságait(erre is nagyon nagy segítség pl. Karavik kolléga, aki kenivágja az egészet kívülről belülről és attól függetlenül, hogy nincs ilyen készüléke, ide is benéz és segít mindenkinek - de akárkit említhetnék innen, hisz eddig mindenkinek megoldották/tuk a problémáját kisebb nagyobb nehézséggel), alapvető fotós ismeretek sem ártanak..
Viszont szerencsére olyan világot élünk, hogy van adok-veszek piac, el lehet adni(ha nem akarjuk magunkat tovább kínozni) és használni 3 évvel ezelőtti 1 kamerás telefont.
AAddig itt hagynám a tegnap este készült egyik fotómat, mi9-cel
-
ricsi0307
senior tag
Szerinte nem csoda a telefon csak helyén tudja kezelni. Az a baj, hogy sok az olyan ember mint te aki azt hiszi hogy ha 3 lencse van egy telefonon az 3x javulást fog hozni mert benyalják a bullshit marketing dumát. Csak nem értem ezt miért gondolod. Van egy fő lencse nagy látószöggel egy ultranagylátószögű meg egy tele lencse. Ezeknek miért kéne 3x jobb képeket csinálniuk mint az általad említett 1 lencsés telefonnak? Csupán plusz perspektívákat adnak a kezedben amivel játszani tudsz. Meg az is sokat segítene ha elmondanád szerinted miért olyan rossz ez a kamera. Mert én annó meg tudtam mondani hogy a magas zajszűrés miatt ami nulla vonalélességet eredményez. De ezt gcammel tudtam orvosolni. Ha elmondod neked mi szúrja a szemed konkrétan akkor talán tudunk segíteni.
-
gorcsev27
tag
Nekem a témaindító cikkben és más tesztekben közzétett videók nem tűnnek szaggatottnak és a fotóknak sem kell szégyenkezniük.
A gyári app túltolja a zajszűrést és az élesítést a részletgazdagság rovására. Gyenge fényviszonyok mellett éjszakai módban a Gcam éppen ezért sokkal szebb képeket csinál, a főkamerával szerintem nappal is.
A másik két lencsét talán a gyári kezeli jobban, az ultraszéleshez ráadásul torzításkorrekció is van, amit Gcam beállításokban nem találtam, de lehet, hogy csak én vagyok bamba.
Nekem a gyári portré módjának mélységélesség állítása is nagyon bejön.
Hosszabb videókat még nem csináltam, de nem tűnik rossznak akár 4k/60fps-en sem, korrekt a lassítás/gyorsítás és jól eltalálták az EIS-t is. -
walakyb
tag
Az a legnagyobb baj, hogy sajat magadat hazudtoltad mar meg joparszor. Most legutobb egyszer allitod, hogy megtanultad, hogyan kell kezelni a telefont, csakis telefonalasra, aztan 1, vagy 2 hsz-el kesobb pedig mar netezesre, levelek olvasasara, meg ilyenek.
Ha jol emlekszem, meg a legelejen az is te voltal (ha nem, akkor bocs), aki kijelentette, hogy mivel cegre vetted a telefont, ezert nincs garancia...
Raadasul nyomod az agyatlan hater dumakat, es meg az se erdekel, hogy mennyi valosag van benne... Szerinted a probalkozok felenek nem sikerult feltennie az EU romot. Erdekes, nekem visszagondolva 1 ember remlik, bar nala nem emlekszem, hogy mi lett a vege.
Az meg a vilag legnagyobb faszsaga, hogy valaki azert hasznal egy olyan telefont, amit szive szerint 3x a falhoz vagna, mert nem akar bukni rajta...
Egy jo ideje nem reagaltam mar rad, ezentul se fogok, mivel kb 2 lehetoseget latok, vagy troll vagy, vagy pedig...
Ha pedig a masodik, akkor csak egy mondas: nincs lehetetlen, csak tehetetlen -
Aurig@
őstag
Ezért nem érdekel engem egyetlen telefon kamerája sem! A legegyszerűbb mindenre célhardver. Ez igaz mindenre. A telefon a büdös életbe nem fog olyan képet készíteni, /pici rekeszmyílás stb./ mint egy jó közép-felső kategóriás /nem csúcskategóriás/ fényképező /150-200000 Ft vagy e feletti/. Igaz, hogy magával kell vinnie az embernek, ha jó és maradandó képekeket szeretne, ezt sokan nem akarják, érthető módon. Viszont, akkor ne akarjanak minőségi képeket. A fényképezők által készített képekbe lehet nagyítani nem lesz minőségromlás, egy darabig. De sokkal jobbak, mint bármelyik telefon által készített képek.
-
ricsi0307
senior tag
Én azért nevetek rajtad mert kezdetben sokan szidtuk a telefont, ha vissza keresel láthatod hogy én is. Aztán volt aki áttért EU Devre volt aki maradt Stabilon de mindenkinek szépen lassan eltűntek a bosszantó hibák. De te mint egy utolsó mohikán még mindig küzdesz a készülékkel olyan dolgokat említve amit rajtad kívül senki más nem tapasztalt. Kérj meg egy közeledben lévő topiktársat aki felrakja neked az EU Devet és akkor végre neked se kéne ennyit idegeskedned.
-
LilProphet90
senior tag
Egy-két képnél én is így éreztem, de azért régebbi S7-es képekbe belezoomolva látszik a különbség. Inkább csak élénkebbek voltak a színei, valamint OIS miatt minden esetben éles képet lehetett csinálni vele. Éjszakai képek Gcammel pedig ég és föld.
S9-cel készült összehasonlító videót nézd meg YT-n, Mi9 szerintem jobban teljesít. S10-nél már más a helyzet.
-
hroberto
veterán
Nálam már ott elbuktál mikor azt írtad, hogy az S7 edge milliószor jobb képet készít mint ez.
Volt S7 edge-m... Sőt S8-am is...
Ami egyre jobban bosszant, hogy úgy tűnik a MIUI 11-ben sem jó az automata fényerő.
Lehet, hogy emiatt fogok megválni ettől a telefontól. Pedig ezen kívül nem igazán van vele bajom. -
B. Tamas
aktív tag
Én meg épp telefonálásra használom a legkevesebbet, van olyan napom, hogy egyetlen hívásom sincs egyik irányba sem. Minden másra (navigáció, dokumentációk átnézése, fotózás, játék, stb stb) viszont nagyon sokat. Na mindegy, ahogy anno EAGLE-nek írtam, az a jó, hogy nem vagyunk egyformák, mert az unalmas lenne.
-
Laci.M
senior tag
Mégis mi olyan baja van amivel ne lehetne együtt élni? Én 4 hónapig a gyárival használtam és nem sokat panaszkodtam. Atomstabil, soha nem fagy le, soha nem lassul be. A legnagyobb bajom az volt, hogy nem látszódtak az állapotsoron a frissítések (de erre is van külső app). A többi gyártó összetenné a két kezét ha ilyen jól működne.
Mondjuk a Oneplus fórumban is mindig volt aki siránkozott a semmire.
-
stigma
addikt
Ő ..ezt most annyira nem értem, mit értesz hulladék alatt?
Megszokni a MIUI rendszert, kellett nekem 2-3 hét, mert én Oneplus-ról jöttem, viszont ezt a telefon HW és SW ügyileg is jól össze van pakolva.
Én sima Global rommal kezdtem, melyről átértem az EEA romra és eddig semmi különöset nem tapasztaltm és örülök hogy nem egy jóval drágább bármilyen más telefont vásároltam.Én a 11-es frissítést este fogom feltenni, mert most még használnom kell a telót + fel akarom tölteni előtte nehogy lemerüljön frissítés közben (igaz szerintem 50%-k alatt nem indul el szerintem)
-
B. Tamas
aktív tag
Most komolyan. Ha ennyire nem szereted azt a rohadt telefont mi a fenéért nem adod el 20-30E bukóval és veszel egy másikat amit ugyanígy fogsz ócsárolni?!
Bocs de ezt már én sem hagyom szó nélkül. Nem tökéletes, de ha megveszel egy 3+K-s telefont abban is fogsz hibát találni HW és SW téren is. Ezek szerint szeretsz a péló rossz oldalán lenni és még élvezed is.
-
-
B. Tamas
aktív tag
Én kb 1 hónapja csináltam az itteni leírás szerint és elsőre sikerült. A dolog nyitja ami a leírásban is benne van, hogy érdemes mind ADB-n mind TWRP-ból 2-3 alkalommal telepíteni a TWRP-t és ha elsőre nem marad fent a TWRP akkor az ADB-s restartot kihagyni és csak a hardvergombos megoldással csinálni.
-
Laci.M
senior tag
Elméletileg nem lehet tönkre tenni a telefont (mostmár tapasztalatból mondom), viszont a miflash leírása elkélne a topik összefoglalójába. Egyszerű és jól működő program. Csak aki nem ért hozzá aannak nem egyértelmű, hogy milyen rom kell honnan stb...
Ugyebár külön rom kell recovery és fastboot módhoz. -
Atomgeszi
nagyúr
Nem a leírások a lutrik sajnos, hanem nincs egy elsőre mindenkinek normálisan működő TWRP.
Ennél szájbarágósabban nem lehet egyszerűen leírni már.
Ha valaki követi a leírást, és a TWRP-t többször is telepíti, ha elsőre nem sikerülne(nekem is csak másodszor maradt fent), nem adja fel az első nem sikerült telepítésnél, akkor utána végig tudja vinni a telepítést ismét, és másodszor, ne adj isten 3x sikerülni fog.
Persze megértem, ha valakinek ez már sok, annak megoldás lehet a most november elejei MIUI11 frissítés.Más:
7-es GCAM és a legaranyosabb fotóalanyom:
[link] -
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
Idézem magam:
Minden EEA global, de nem minden global EEA. Tiéd pedig EEA.és, ha megnézed benne van a ROM-od nevében, hogy PFAEUXM Ez amit elvileg az Európai részre szántak,
És a másik, ami a száraz global (amit mindenhova máshova KIVÉVE KÍNA, tehát EU-ba is) PFAMIXM
Az M betű nem tudom mit jelenthet, az I International lesz. Gyanítom. -
Atomgeszi
nagyúr
Erre így sajnos nem tudok segíteni, esetleg egy videót feltehetnél, képernyő fotókat.. De ezt így látatlanban nem tudom.
A feljövő google segédre pedig nálam ez volt a megoldás. Egyik faces csoportba leírták pontosan, nem tudom mi volt az ottani megoldás. Nem találom a bejegyzést. Global alatt nálam is vackodott, de mindenféle google segéd kikapcsolása és AI gomb deaktiválása megoldotta. Xiaomi.eu dev-en meg alapból jó.
Hogy mikor várható? Ez az, amit senki sem tud.
-
Atomgeszi
nagyúr
"már megnyitottam ezt a szar blt de nem tudom mennyi idő van még, hiába csináltam meg a programmal amit felajánl, csak lefut és semmi nem történik, így leszartam mert felbaszott, addig meg nem fogok frt csinálni amíg nem telik le, mert xiaomi romot fogok feltenni."
Nem rosszból, de ennyi átláthatatlan dolgot egy mondaton belül rég olvastam már. De nyugi, én még mindig segíteni akarok.
Most akkor megnyitotta vagy nem? Ha nem tudod mennyi idő van még, akkor mi futott le? Ha viszont lefutott ,akkor automatikusan kapsz egy fr-t. Utána neked már nem kell. Ide nyugodtan berakhatod a topikba egyébként az ablakokról a screenshotot. Sokan szívesen segítünk még mindig.
"És már mondtam nem az egy app miatt nem csináltam frt, hanem a rohadt átláthatatlan gagyi szar beállítások miatt, mert mire mindent beálligatok, letiltok, átállítok azzal elmegy egy csomó időm.
és attól hogy nektek van időtök ezzel szarakodni, másnak drága erre..."Szerintem egyáltalán nem átláthatatlan a beállítások rész. Amiket látok ismerősöknél iOSon vagy mondjuk egy Oxygen OS-on, vagy csak haver EMUI-án, tudom fogni a fejem.
És nem tudom, ki hogy van vele, de én megvettem az első Mi4c MIUI telefonom, az volt az első, hogy végigtúrtam minden egyes menüpontot, mert csak tisztában akarok lenni azzal, hogy mit használok, és mi mire jó. És ez meg abban az időben volt, amikor annyira "zárt" volt a MIUI, hogy külön beállítás nélkül az app-ok még internetet sem kaptak, sem futhattak a háttérben!! Ehhez képest a MIUI10.5 egy kész leányálom. 5 évnyi használat után pedig minden annyira logikus és utolsó centiig testre szabható, hogy egy két custom ROM még mindig nem képes ilyenekre.
Én azt mondom, ha nagyon unatkozol, fuss végig minden menüpontot. Később csak profitálhatsz belőle. A beállításokban levő keresőről nem is beszélve, hogy azzal meg gyakorlatilag minden 99% pontosan megtalálsz.
És nem hiszem, hogy olyan sok beállítást kéne csinálni egy friss rendszeren. A 80%-át helyrehozza Mi Cloudból(ha minden be van állítva).
Sok embert olvasok facebookon is, hogy "Küldjétek el az új számotokat, mert új telóm van". Holott már google fiókba szerintem lassan 10 éve lehet menteni telefonszámot. És ez csak két kattintás, hogy oda mentse és saját magad szívatásától óvod meg magad későbbiekben.
Lehet, hogy most nehezen veszed rá magad, de hosszútávon sok bosszúságtól óvod meg magad, ha tisztában vagy az általad használt eszközök működési struktúrájával.
Ez a rész, hogy néz ki nálad?
-
walakyb
tag
minden feloldás után a google fogad, hiába nem nyomok meg semmi
10ből 4-5x csinálja csak...Most akkor minden alkalommal, vagy 10bol 4-5*?
Kb azota van "poenkodas" feelingje nekem a dolognak, amiota kozolted, hogy nem vitted a telefont szervizbe, mert szoftveres a gond. 1. Honnan tudod, hogy szoftveres, es nem pl egy full instabil proci kerult a telefonodba? 2. A szoftver (plane a gyari) ugyanugy a garancia resze (sot, sok helyen pont a szoftveres garanciaval etetik a nepet a 2 eves gari eseten), igy igenis azzal is foglalkozniuk kell...
Amiota pedig kozolted, hogy kemeny 1 app van a telefonodra letoltve, es emiatt nem vagy hajlando factory resetet csinalni, azota nagyjabol biztos vagyok benne. Vagy esetleg mazohista vagy... -
andrisms
aktív tag
Be van állítva, ujjlenyomat és arcazonosítás is...
Megnézitek, ahol kéri a jelszót, ott a segélyhívás, és odáig valahogy eljut... másnak is volt vele problémája annoAtomgeszi: nálam is zseblámpa hosszú nyomásra, kétszer egymás után meg előlapi kamera.
Most megnéztem, ki van kapcsolva, hogy az értesítések ébresszék fel a képernyőtSzóval passz...
-
Atomgeszi
nagyúr
-
-
Atomgeszi
nagyúr
hogy ez a csoda miket csinál, hátha nem veszi meg, hogy szivassa magát.
Olvass más telók fórumát is. Mindenhol vannak problémák.
FB csoportokban is 35 pozitív véleményt kap max 1-2 negatívat(mondjuk térerő gondok, mert pont két torony között van, de ugyanúgy szar lesz samsunggal meg iphoneal is azon a helyen 99%-ban).Különbség, hogy itt tudsz megoldást csinálni magadnak, míg egy ios-t vagy oneui-t nem tudsz mókolni és várhatod a megoldást fentről. Ha jön egyáltalán.
-
Atomgeszi
nagyúr
Valaki szegedi segítsen már neki. Helyi lennél én megcsinálnám szívesen neked.. Meg pót telóm is van 2.
Amúgy mindegyik alkalmazás rákérdez, ha elindítod, hogy megadod-e a szükséges engedélyt, amit kér. Ami gyakorlatilag annyi, hogy 2-3 kattintás, hogy engedélyezed-e a tárhely hozzáférést, kamera, hogy kamerát elindítsa, bluetootht bekapcsolhatja-e a Mifit, meg ilyenek.
És gyári appból sincs több 3-4-5 nél ami engedélyt kér, az összeadva a két social app-al 7 összesen. 7x2, 14 kattintás pluszban.
Amúgy már lehet a BL nyitás is rendbe hozza, mert akkor eleve csinál egy gyári beállítások visszaállítását. Szerintem azzal megoldódna ez a popup hívás gondod is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest