- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
solti
senior tag
válasz
gorcsev27 #6807 üzenetére
bevitted a kártyád adatait? innentől picit megkérdőjelezem az egészet... Pl se KH appban se Erste appban nem kell kártya adatokat bevinni, csak kiválasztod a már meglévők közül... Lehet, hogy Gugli Walletbe így kellett (jelenleg gyanítom, hogy NFCvel beolvassa), de az meg nem official itthon...
-
Laci.M
senior tag
válasz
gorcsev27 #6803 üzenetére
Van asszonyod? Hogy mész el a boltba telefon nélkül? Mindenáron vissza akarsz menni?
Teljesen másképp mondod. Pont TI győzködtök minket, hogy jobb a bankkártya, és magyarázzátok, hogy szerintetek miért nem jobb a telefon. Mi igenis mondtunk érveket rá, csak ti nem hiszitek el.
-
adamfriday
senior tag
válasz
gorcsev27 #6803 üzenetére
Egy okostelefon topicjában azzal jönni, hogy inkább otthon hagyod a telefont, illetve nem jó dolog az NFC-s fizetés kb. ugyanolyan, mintha én egy Ferrari tulajaként elkezdenék a topicjában arról beszélni, hogy inkább gyalog megyek, mert egészségesebb gyalogolni, meg egyébként is milyen rossz dolog a gyorshajtás. Nekem is igazam lenne (mint ahogy természetesen a te megközelítésedet is el tudom fogadni), de ugyanezt kapnám, mint amit ti itt.
-
Laci.M
senior tag
válasz
gorcsev27 #6729 üzenetére
Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Eddig érdekes módon minden telefonommal tökéletesen működött a mobilfiizetés. Budapest banknál szerencsére nem kell semmilyen programot megnyitogatni, minden megy elsőre. Baj csak akkor lehet ha véletlenül az energiatakarékos mód kikapcsolja az NFC-t de nincs 3 másodperc míg visszakapcsolom. Kártyával sokkal többet szenvednek az emberek mire kikeresik a tárcájukban, majd még a tokból is kihúzzák, mintha a papír tokon nem menne át a paypass... Sokkal gyorsabb telefonnal fizetni, nem kell semmit keresgélni. Alig várom már google pay-t és akkor onnantól végre az óra is elég lesz hozzá.
brd
Bocs a stílusért, de ez a hozzászólásod nem kicsit felbosszantott, amit adamfriday-nak írtál:
"Másnak meg nem, a kártya viszont mindenkinek, úgyhogy a te statisztikád nem releváns."
A te statisztikád nem releváns, mert kb 5en írtuk kapásból, hogy semmi baj a mobil fizetéssel, ti meg csak ketten vagytok ennyi erővel. Szerencsére nem kötelező használni, nekem már nem az első telefonom amin hiba nélkül használom, egyszer sem kellett még a kártyámért nyúlnom.n.gab
A kérdés milyen értelemben kérdezed? Félsz, hogy lerabolnak, vagy az akksi időt félted? Megnyugtatlak az NFC csak működő kijelző mellett működik, úgyhogy a villamoson nem fognak kirabolni, a fogyasztása meg elenyésző, semmi értelme nincs kikapcsolni. -
noky_x
csendes tag
válasz
gorcsev27 #6723 üzenetére
En egy Zenfone3-rol valtottam (ZE552KL). Na ott volt gond a Wifi-vel. Siman elfogyott az 5GB-os keretem ho vegere. Ezzel meg marad legalabb 3GB, annyival jobban kezeli. Lehet, hogy en vagyok maradi, de a zuhany ala ugysem telefonnal megyek, vitorlasom sincs, szoval, hogy nem vizallo, az sem igazan zavar. Viszont nekem eleg az akku is, plane a vezetek nelkuli toltessel, megefeleloen gyors is, es meg fenykepezni is lehet, szoval szamomra ebben a kategoriaban best-buy
-
válasz
gorcsev27 #6723 üzenetére
A fő gond hogy sokan ezt a készüléket nem a saját ársávjában lévő eszközökhöz viszonyítják.
Mert ami min. 50-60 eft többe kerül annak megvan az oka. Felesleges olyan telefonhoz hasonlítani.
Amúgy 2 hónap használat után elégedett vagyok. Azóta a bankkártyákat szinte elő se vettem, jóval többet is fényképezek. Az akkuidő pont elég számora, a stabil 1,5 napot eddig mindig hozta. -
ricsi0307
senior tag
válasz
gorcsev27 #6665 üzenetére
Figyu nagyvonalakban leírom mire gondolhatnak a többiek. A tele meg nagylátószögű kamera rekeszértéke nagyobb, tehát sötétben jóval kevesebbet lát. Te mint laikus csak az mpx értékeket látod hogy alacsonyabb és sok hozzád hasonló embernek max ez ad támpontot, ők úgy lesznek vele hogy kicsit kevesebb a megapixel nem számít ugyan úgy ahogy most te vélekedsz. De aztán mikor nagylátószöggel fényképeznél majd sötétedéskor valamit és a kijelzőn vagy nem fogsz látni semmit vagy olyan zajos lesz a magas iso miatt hogy nem marad részlet akkor rájössz, hogy miről beszélünk. A 9T Pro jó telefon, van egy a családban is, de szerintem egy RevOS rommal a Mi9 jobb választás minden szempontból.
Sweet Lou 6: Kiváncsi leszek az üzemidőre.
-
gorcsev27
tag
válasz
gorcsev27 #6561 üzenetére
Összegzés:
- Ami működik, az rendes képeket csinál
- Telefotón a kép mentésekor elszáll
- Videóra át sem tudok kapcsolni, már akkor elszáll- Ultraszéles képek a széleken szín szempontjából rendben vannak, de nekem a Gcam uw eleve felejtős az erős torzítás miatt, legfeljebb távoli téma fotózásra jó tökéletes megvilágításban, de arra meg a gyári kamera is ugyanúgy jó, sőt van benne szélkorrekció (az ismert kivétellel)
Föltettem a 7.2.010 v2.3 verziót, rendesen megy minden
- Van 12/48 MP váltógomb, használható is, csak nekem az érintetlen gyári MIUI-n nem csinál semmit (nekem nem hiányzik, értelmetlennek tartom a 48-at)
- Van 30/60 fps váltó, a videókkal nincs semmi probléma
-
Black&White
addikt
válasz
gorcsev27 #6464 üzenetére
De először már leírtad / linkelted, amit erről a dologról tudni kell.
Most linkelsz valami tök mást (a kérdezőt ugye a fastboot telepítés érdekelte), amiben ráadásul már rég nem aktuális dolgok vannak (global beta hol van az már...), nem csoda, ha sokan rocket science-nek éreznek egy ROM felrakást. -
chris_77
csendes tag
válasz
gorcsev27 #6352 üzenetére
Szia, be van linkelve az összefoglalóba két BL nyitás nélküli fastboot rom. De nem tudom, hogy ezeket hogy tudom telepíteni. Ill. nem vagyok benne biztos. Miflash kell hozzá és azzal felteszem? Van valahol egy step-by-step leírás? Bocs, lehet, hogy alap, de ez az első Xiaomi telóm.
-
chris_77
csendes tag
válasz
gorcsev27 #6187 üzenetére
Szia, kiderült, miért nem frissül a telóm: a nem "normál" ROM van rajta (XM vegű), hanem VF végű (PFAEUVF), ami a Vodafone-t jelöli. Így viszont a frissítések valamilyen más, szervíz által nem tudott időben fognak csak lejönni, ha egyáltalán...
Szóval arra gondoltam, hogy a MiFlash-el fellteszem a gyári ROM-ot. Jól látom, hogy ezt bootloader nyitás nélkül is meg tudom csinálni? Ill. ez ugye nem okoz garanciavesztést? Mert a nyitás nyilván igen. -
válasz
gorcsev27 #6286 üzenetére
Nekem is teljesen jó a gyári eu-s rom. 2 simmel használom magán és céges, így 1.5 2 nap üzemidő. Kamera ebben az árban szerintem teljesen jó.
Kollégám 1 héttel a mi9 vásárlásom előtt vett iphone 11-et. Ő is 2 simmel használja, üzemidő hasonló kint nekem. Sajnos a mobilnettel vannak gondjai.Az a készülék 2* többe került...
-
Sordoran
addikt
válasz
gorcsev27 #6184 üzenetére
Emberek többsége elkészült képeket csak feltölti közösségi oldalra, ami már rögtön tovább ront a minőségen, és csak mobil eszközökön nézi vissza. Bár hozzáteszem a 4:3 képekkel sincs baja szerintem csak nagyon kevés embernek. Átlag felhasználó ahogy van használja, nem igényli a beállítások módosítása magától, és képes a 4:3 és 16:9 képeket is álló kijelzőn visszanézni, mert azt se tudja, hogy el lehet forgatni.
Ezek után egyértelmű, hogy a kijelző széli torzulás még ha mutatod neki se fog feltűnni számára, vagy azt mondja nem számít.
-
Sordoran
addikt
válasz
gorcsev27 #6182 üzenetére
Mindkét oldalnak megvan a maga igaza. Valóban több minden látszik a 4:3 arányú képeken, mivel 16:9 esetén a tetejét és alját vágja le. Persze témától függően lehet nem fontos, de akkor is az a jobb. Ellenben tény, hogy legtöbb készülék 16:9 vagy 16:10 arányú (jó ez utóbbi nagyon ritka már), mobilnál manapság meg 21:9, tehát a szélesebb kép jobban kitölti és jobban látható. Ellenben ettől még maga a kép akkor is 4:3 arányban készítve a jobb. Belenagyítva ugyanaz a hatás érhető el.
Az viszont marad hiányosság, hogy aki szeretne, nem tud 16:9 arányt kiválasztani (se más felbontást, bár ekkora háttértár mellett már ezzel se spórol az ember).
Szememben amúgy sokkal nagyobb probléma, a vertikális videózás.Persze van amikor jó/jobb, de esetek többségében nem az.
-
walakyb
tag
válasz
gorcsev27 #5873 üzenetére
Nem, valoszinuleg az europai elado kinabol vette (ahogy te is tudtad volna), es jelentos haszonnal eladta neked. Szervizeles ugyanugy csak utangyartott alkatreszekkel.
Egyebkent en sehol se irtam neked, hogy de igenis tessek valtani multi romra, max akkor szoktam kicsit jobban forszirozni, ha valakinek komoly gondjai vannak a trlefonjaval
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest