Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A zászlóshajó élmény újradefiniálását ígéri az Infinix Note 50 Pro+ 5G
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
whYz
őstag
válasz
ClunkyChip #2199 üzenetére
Erre ezt a romot tudod rafrissiteni az updater appal. Csak letoltod a telora, bemesz az updater appba, jobb felul harom kis potty, majd choose update package es betallozod a letoltott fajlt.
-
whYz
őstag
válasz
ClunkyChip #2196 üzenetére
Na most ha Global Stable V7.3.4.0 van fent akkor updater app talal frissitest es egybol frissiti is a telot. Csak elinditod az updater appot es ranyomsz, hogy "Check for updates".
Kerlek nezd meg, hogy az Settings/About phone menuben a MIUI version sornal mit ir.
-
No.01
addikt
válasz
ClunkyChip #2196 üzenetére
Kicsit vak vezet vilagtalant feelingem van
Szoval tudni kellene, h milyen ROM pontosan ami rajta volt es mit is szeretnel foltenni. Tovabbra az sem artana, h tudnak, h van-e mar bootloader nyitasi lehetoseged vagy sem.
-
ClunkyChip
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Szerdán végre megjött a várva várt MI5 Pro-m, és teljesen új vagyok a ebben a MIUI dologban (két évig WP-m volt sajnos). Frissíteni szeretném a rom-ot, jelenleg 7.3.4 van rajta, de a 7.3.5-öt szeretném rárakni. Utánanéztem a dolognak és el is kezdtem a frissítést, de 5-10 percig csak ment körbe körbe a karika, utána újraindult a telefon és továbbra is 7.3.4 van rajta. [link] e szerint csináltam. Írta az elején hogy Please wipe all data in Recovery mode if you want to update to a discontinuous ROM version de ezt nem tudom, hogy hol kell csinálni.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
No.01
addikt
Valoszinu az elos MiFalsh volt a gond mert ezzel az ujjal kb 3 perc leforgasa latt elsore folment.
Huhhh. Kicsit azert leizzadtamMindnekinek koszonom a segitseget. Egyenlore meg most jon az ismerkedes...
A gyari billentyuzet teszi a dolgat vagy esetleg erdemes/ajanlott valtani?
-
No.01
addikt
Sajna bo 1 oraval kesobb meg mindig a MI logot bamulom szoval ez bootloop
Ilyenkor mit ajanlanatok? Hogy tudom Fastbootba visszatenni, h ujraprobalhassam a flash-t? -
válasz
enginev3.0 #2187 üzenetére
Az az új amit Te csomagolsz ki elsőnek. Ki tudja vajon miért akarja valaki ilyen gyorsan eladni. Igaz kicsit többért van itt a Spemall-os, de az még mindig egy szűz telefon, nem másnak a ledobott sz...
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2187 üzenetére
Inkább rendelnék ha nem annyira sürgős.
-
enginev3.0
félisten
Van itthon egy feher 100ert, azt mondtak fel ev garit vallalnak, vagy maradjak spemallnal 97ert ? Ugye egyikre kell varni masikra nem
Az itthoni is uj folias, olxen hirdetik
-
No.01
addikt
-
No.01
addikt
Most megprobaltam ujbol, de meg majd 30 perc elteltevel is csak azt irja, h flashing... Ez normalis?
-
MiZY
tag
B20 engedelyezessel kapcsolatos leiras. A leirtakkal kapcsolatban nem vallalok felelosseget!
http://en.miui.com/thread-242834-1-1.html
-
No.01
addikt
válasz
mergesmate #2175 üzenetére
Igen, de nem ez volt a baj,hanem a ROM. Letoltottem megegyszer, kicsomagoltam ujbol es most mar elkezdi viszont maga a MiFlash program vacakol es meg mielott vegigerne azt irja, h a program leallt... Semmire nem tudok klikkelni csak a program bezarasara. a telefon nem indult ujrra ugyanugy a Fastboot logot latom. Most egyaltalan lehuzhatom vagy jo igy?
-
No.01
addikt
válasz
mergesmate #2172 üzenetére
Na most kezdtem neki de most meg can not found file flash_all.dat hibauzit kapok...
A filet mar letoltottem megegyszer es kicsomagoltam hatha, de az eredmeny ugyanaz.Otlet?
-
mergesmate
tag
+1
Az a "kódneve" a telefonnak. Bármilyen romot is raksz rá, ez a név általában szerepel a .tgz vagy .zip fájl nevében. Neked most, ha miflash-el rakod rá a romot, akkor fastboot romra van szükséged.
Xiaomi.eu dev havonta frissül ota-n. Ebben a romban szerintem biztos nem csalódnál, mert elég megbízható
Karavik leírta ma már, hogy mik a különbségek a xiaomi.eu és a global rom között. -
No.01
addikt
válasz
mergesmate #2169 üzenetére
Koszi. Meg egy gyors kerdes: A Gemini a fastboot vagy a kettonek nincs koze egymashoz?
Ha megsem vallna be akkor a xiaomi.eu dev ami frissul OTA-n. Ott stabilitasban mekkora a kulonbseg. A Golbal es a multilag ROM kozotti kulonbseget meg mindig nem nagyon latom at
A lokalizaciot leszamitva mi az ami meg emlitest erdemlo kulonbseg? -
No.01
addikt
Bootloadert nyitottam. Ha OTA-n frissulo, jol mukodo ROM-ot szeretnek akkor jol sejtem, h csak a Global stable van mint opcio? (ha jol tudom akkor a xiaomi.eu stabil nem frissul OTA-n es az nekem fontos lenne)
-
enginev3.0
félisten
Köszi az akksi infokat, tetszik, azt hiszem ez lesz a következő, csak még rá kell vennem magam, hogy nem 80ezer amennyit szánni akartam telefonra
-
manokaki
addikt
válasz
syler123 #2162 üzenetére
Hát nem szeretek rosszakat irni , 5 napig használtam az Mi5 64 Gb-ot , MIUI Global 6.5.30 -al , egy Samu A5 2016 illetve előtte egy S7 ( most is az van ) volt és fájó ,de azok jobban voltak vannak optimalizálva valahogy kiegyensulyozotabban fut rajtuk az Android , de az Mi5-benk valahogy nekem ez nem számitott , nem unatkoztam vele
A mostani S7 teszi a dolgát villámgyorsan ez olyan átlagos ...
-
syler123
veterán
válasz
manokaki #2161 üzenetére
Szerintem érdemes megvárni a teszteket a Zuk Z2 pro-ra. Konkrétan amit nem értek az az, hogy minden konkurens gyorsabb a Mi5-nél valós használatban. Csak egy példa, de meg lehet nézni, rengeteg ilyen videó van fent, hogy stopperral mérik az alkalmazások megnyitását. Ugyanazzal a Soc-al is gyorsabbak másik gyártó telefonjai. Most vagy a rendszer van ennyire rosszul optimalizálva, vagy a belső memória ennyire lassú...
A videóban a Mi5 2:58 alatt nyitja meg az appokat, a LeEco meg 1:54 alatt. Ez is hatalmas különbség.
De ott van a Samsung galaxy s7 a snapi 820-as soc-al. 2-szer gyorsabb ilyen esetben a Mi5-nél. A teszteken hiába teljesít jól a telefon, ha nem fürge a napi használatban.
-
manokaki
addikt
válasz
mergesmate #2160 üzenetére
ugy volt ,hogy kiprobálok egy Lenovo Zuk Z2 Pro-t , de aztán az nem jött össze , ezt előtte meg oda igértem valakinek ..
Ujra belevágnék csak most már a 128/4GB -os változatban , és feketében természetesen, ha valaki esetleg tud vagy rendelne szivesen csatlakoznék mellé ( eyedül nem igazán ismerem ezeket az online oldalakt ...)
Attila
-
manokaki
addikt
válasz
enginev3.0 #2157 üzenetére
Nekem mikor még megvolt
1óra / 15% jött ki kijelző időnek , ez folyamatos wifit és automata kijelzőfény erősséget jelent..irodában...
Bár kb 6-7 full töltésen voltam túl mikor megváltam tőle , lehet még picit javult volna a kijelző idő !
de szerintem olyan max 6 óra kijelző idővel lehet számolni , persze ezt sok egyéb dolog is befolyásolja..
Attila
-
twi452
senior tag
válasz
enginev3.0 #2157 üzenetére
nekem 4 óra körül szokott lenni de általában 2 vagy több naponta töltöm úgyhogy ennyi idő alatt összejön a sok apróság ami lassan eszegeti az aksit és nem csak a képernyő
most is épp screen 22%, Phone idle meg 13%
3 óra 50 perc SOT jelenleg
1 nap 20 órája nem volt tőltőn és most van 27%-on -
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #2142 üzenetére
Meg johetnek SOT infok
)
-
válasz
enginev3.0 #2154 üzenetére
Igen, neked más dolgod nincs, mint hogy rendelsz egy telefont berakod a kosárba, és fizetés elött, beírod a kódot és az levonja a 18USD-t. Várod a postást, és örülsz. HA jó fej vagy megköszönöd Ttibcsinek a hardveraprós linken, és akarsz Vr-t nyerni, akkor módosítod az aláírásodat és a megadott email-re elküldöd, és már nyerhetsz is.
-
válasz
enginev3.0 #2150 üzenetére
Itt van egy csoport, ami azért jött létre, hogy minél többen rendelünk a Spemall-ról annál jobb kedvezményeket kapunk.
Minden 50. vásárlás után pedig egy VR szemüveget sorsolnak. A második sorsoláson Én nyertem. (tehát működő dologról beszélünk) 18USD kedvezmény van most Mi5-re. És ez vámmentesen jön, ha megfelelő szállítási módot választasz ki. Célszerű Ausztrál dollárba vásárolni, mert az még kedvezőbb árat hoz ki. -
enginev3.0
félisten
válasz
mergesmate #2151 üzenetére
Nekem az drága, csak a kicsi kellene, 100k ha jól láttam
-
mergesmate
tag
válasz
enginev3.0 #2148 üzenetére
64GB-os verziót vettem. A vége 126ezer volt postával együtt.
-
válasz
enginev3.0 #2143 üzenetére
Az aláírásomba találsz infót Én honnan rendeltem. Most onnan jön egy Miband 2 is hozzá
-
enginev3.0
félisten
válasz
mergesmate #2147 üzenetére
Igen láttam, mennyi volt pontosan a vége? 99ezer? 32gb verzió
-
mergesmate
tag
válasz
enginev3.0 #2145 üzenetére
05.05-én rendeltem és 05.18-án kaptam meg.
(Jah és van hozzá kupon is: [link]) -
whYz
őstag
Gyari recovery-vel megprobalhatod felrakni a global stable-t. Nem kell hozza nyitott bootloader.
-
enginev3.0
félisten
válasz
mergesmate #2144 üzenetére
Onnan mennyi idő volt a szállítás?
Ahogy néztem spemall vagy xiaomiforsale a legjobb, utóbbi talán gyorsabb
Vagy oppomart -
mergesmate
tag
válasz
Szia!
Én is pont ezekre használom igazából, és 6 óra mindig megvan.
7óra fölötti kijelzőidőt is sikerült már összehozni.Spemallról vettem és 100%ba elégedett vagyok velük.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Mármint, én nem játszom, csak messenger, fb, és chrome, és szinte mindig wifi
Ha így meg lenne az öt óra, az nagyon tetszene
Honnan érdemes rendelni?
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Tényleg megvannak ezek az 5-7 órás képernyőidők?
-
Karavik
veterán
...most nézem csak hogy ez amúgy is több sebből vérzik, mert pont most beszéltünk róla hogy a downgrade nem működik updater app-ból, sem pedig a stabilról -> globalra váltás...
Én is azt javaslom, hogy nyisd ki a bootloadert és utána fastboot módban + MiFlash-el azt teszel fel amit csak szeretnél. Ez a legegyszerűbb és legkönnyebb út jelen esetben szvsz...
-
whYz
őstag
válasz
mergesmate #2139 üzenetére
Nem biztos, hogy ez hiba.
Mivel, hogy nem csatlakozik egybol MTP modban, igy biztonsagosabb a telo, mivel nem tudja valami random ismeretlen radugni a telot a gepre, hogy lementsen rola dolgokat.
De az teny, hogy mas romokban (cm, stb...) tenyleg beallithato ez a developer optionsben.
-
No.01
addikt
Hmmm... AZt hittem ez mukodik.
Viszont a benazasom maris kezdodik... Gyarilag 7.3.2 (MAACNDD) China Stable van rajta.
Unlock engedely megvan, de meg nem nyitotam mert elsonek a Global Stable-t gondoltam feldobni.
Ha jol ertelmezem a leirtakat akkor eloszor vissza kellene raknom a 7.2.13-as China stable-t updater appbol (letrehoztam a downloaded_rom mappat amibe bele is masoltam a ZIP filet (keveredes elkerulese vegett nem a fastbootosat ugye?))Itt viszont elakadok mert hiaba megyek az updater appba a Choose update package-re azt mondja ehhez netre kellene csatlakoznom. Itt a melohelyen nincs wifi de nem is ertem, h miert kellene ha mar egyszer letoltottem...
Mar itt elrontottam v.mit vagy...?
-
whYz
őstag
válasz
mergesmate #2134 üzenetére
Ezt hiaba allitja be, mert ugyanugy ha kihuzod es visszadugod akkor manualisan ki kell valasztani az MTP-t megint.
-
whYz
őstag
válasz
Karavik #2132 üzenetére
Nem tudod esetleg, hogy a xiaomi.eu stable vagy developer kiadasban(supersu nelkul, vagy kikapcsolva) mukodik-e az android pay?
Mint kiderult a China Stable es Global Stable kiadasokban mukodik, de a Developer valtozatok nem tamogatjak, igy most lehet vissza kell ternem valamelyik stable kiadasra amit nagyon nem szeretnek.
-
Karavik
veterán
Én kipróbáltam minden lehetséges hivatalos és nem hivatalos MIUI ROM-ot már és egyértelműen nálam abszolút első a xiaomi.eu developer kiadás. China developer ROM az alapja ehhez képest egyetlen hátránya, hogy a gyári root jogosultság kezelővel nem kompatibilis, de ez a probléma a SuperSU telepítésével könnyedén áthidalható.
Itt vannak a különbségek, természetesen MIUI7 kiadás van alapul véve:
Xiaomi.eu ROMs features (Whats not in Global/China):
Blurred statusbar and notification shade
Enabled search in statusbar
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
Enabled MiDrive in File Explorer
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Radio, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 26 EU languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added Phone swipe to the right gesture on the lockscreen
Added T9 dialer support
Added Screen-OFF animation
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Deodexed -
No.01
addikt
A beallitasokkal kuszkodok amig a ROM jon le...
- Mikent lehet beallitani, h PC-hez valo csatlakozasnal mindig tallozhato legyen?
tobbi kerdest majd ha tulvagyok a frissitesen... vagy kozben
-
whYz
őstag
Na elkeszult a gyari recovery-s telepites leirasa.
Ez szerintem barkinek hasznos lehet aki nem akar nagyon mokolni, nem akar varni a bootloader nyitasra, csak egyszeruen egy hasznalhato magyar romot szeretne.
-
mergesmate
tag
Igazából szembetűnő különbség nincs. Még a miui fórumon se jutnak egyről a kettőre ebben a kérdésben: [link]
Tehát funkcionalitásban nincs különbség. Bugok, akkumulátor üzemidő, memória használatban lehetnek különbségek.
Global romot én nem használtam még, de ha ezen tapasztalatok igazak: [link] akkor a xiaomi.eu biztosan jobb. -
benfolds
őstag
ahhaha, a greedytech-es csávó a mi 5 kijelzőjének erősségeit egy budapest videón szemlélteti.
-
whYz
őstag
válasz
Karavik #2122 üzenetére
Azt kellet volna kipróbálni, hogy stabil 7.3.10-ről egyből a 6.4.21-re frissíteni
Megprobalta, de nem sikerult, szoval nem lehet.
Tenyek amiket ez alapjan sikerult osszegyujtenem(koszi jana87
):
-China Stable romrol lehet frissiteni China Developer romra updater appbol
-Global Stable romrol lehet frissiteni Global Developer romra updater appbol(ezt a miui forumon olvastam)
-China es Global romok kozott nem lehet valtani updater appbol
-Downgrade nem mukodik updater appbol, tehat az EDL mod tenyleg teljesen feleslegesse valt, akar torolhetjuk is a leirast
-Kinai Mi PC Suite-os recovery-s rom telepitssel meg meg lehetne probalkozni, elvileg azzal lehet barmilyen hivatalos romot zart bootloaderrel, de meg nem nagyon teszteltek. -
jana87
tag
válasz
mergesmate #2121 üzenetére
ezt már próbáltam, sajnos ez sem ment fel...megkértem a bootloader nyitást, úgyhogy várok. aAbYss ajánlásával addig fent hagyom ezt a romot és utána meg mehet rá a az általatok javasolt rom
-
Karavik
veterán
válasz
mergesmate #2118 üzenetére
Látod ezt mondtam, jana87-nak updater app-ból simán felment stabil kiadásra a developer ROM. Bár az EDL mód blokkolása 6.5.7 kiadástól kezdődik a developer kiadásoknál, ezért a webshoposok a 6.4.21-re downgrade-elnek mert ez az utolsó amiben lehetséges még az EDL mód...
Jana87 köszi a tesztet!
Szerk:
(#2121) mergesmate:
Azt kellet volna kipróbálni, hogy stabil 7.3.10-ről egyből a 6.4.21-re frissíteni
-
jana87
tag
válasz
mergesmate #2118 üzenetére
-
No.01
addikt
-
mergesmate
tag
-
Karavik
veterán
válasz
mergesmate #2116 üzenetére
Állítólag webshopok úgy mókolnak, hogy official china stable kiadásra felteszik updater app-ból a china developer ROM-ot majd ezt downgrade-elik 6.5.5 előtti kiadásra, amikor még nem volt blokkolva az EDL mód, és ez alól indítják a telót EDL módban és flashelik fel a gagyi ROM-ot...na ezt kéne kipróbálni, hogy működik-e még...
-
Karavik
veterán
válasz
mergesmate #2111 üzenetére
-
jana87
tag
válasz
mergesmate #2111 üzenetére
-
whYz
őstag
Most beszeltem jana87 kollegaval es 7.3.10 kinai stable van fent neki es mar nem lehet updater appal visszarakni regebbi romot.
Ugy tunik akkor vege a webshop romos idoszaknak.
-
Majkee84
aktív tag
Az enyém megy sajnos vissza gariba, ha valaki segítene az ügyintézésben azt megköszönném.
-
SM1
csendes tag
Kicsit megint megcsusztam munkaugyileg, de a forummal probalok lepest tartani...
Eddig annyit sikerult elernem h tokeletesen folraktam a Nillkin uvegetAz osszefoglaloert nagyon halas vagyok!
A hozzam hasonlo kezdo Xiaomisoknak igencsak kotelezo.
Mivel meg be sem kapcsoltam
igy fogalmam sincs milyen ROM-al erkezett.
1 kerdesem viszont mar lenne: meg mindig nem vilagos h Global stable/dev. vagy xiaomi.eu stable/dev. lenne jobb valasztas? Olvasgatva a 8-as MIUI meg nem 100-as es a tesztelo szerepet sem jatszanam ha nem muszaj. Ennek tukreben mi lenne az ajanlas?Vasarnap tervezem az ismerkedest majd megirod mivel jott gyarilag.
Mellesleg a vambiztivel és IBG kombinált kicsit beszivtam reven itt (Hollandia) nincs szamla meg semmi csak 1 online felulet a DHL oldalan es az ott kapott visszaigazolast nem akarjak elfogadni -
jana87
tag
Sziasztok! A kínai partnerem meglepett egy fehér 64GB Mi5-el. Az még oké, hogy angol, de a play áruház meg a magyar nyelv nekem nagyon hiányzik róla. Milyen megoldás van erre a problémára? Köszönöm a választ!
-
Majkee84
aktív tag
Nézegetem a gyári rommal készült képeket, azokkal mint ha nem lenne gond. Megpróbálok felrakni egy globalt...
-
válasz
Karavik #2100 üzenetére
Igen, minden rendelésem olyan náluk
De nekem fizikailag is úton van egy, illetve most már kettő.
Én aliexpressről rendeltem, nem xiaomi tok. Bárhova állítom, nem zárja a kijelzőt.
Ok, spéci tok kell. Mi4 gyári flip tokja sem zárja le ha elé rakom, de a Mi4-et igen, viszont a Mi5 tok a Mi4-et se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest