Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pampika
őstag
ibuygou-n most akciós a 32 gb-os verzió, 319$-ért
(sajnos eu warehouse esetén a teljes, ~360 dolcsis árra számolják az eu sarcot, szóval csak kínából rendelve olcsó) -
hakydakillah
senior tag
Emberfüggő, mert nekem pont az óra nem kellene, mert jelenleg még nagyon keveset bírnak. Majd hamarosan jön a Xiaomi óra, még az lehet érdekes lesz, majd meglátom.
Nálam a Mi Band előnyei a következők:
- diszkréten ébreszt, nem kell arcomban lennie a telónak, nem kapok frászt és a család se(jelenleg gyerkőcökkel együtt alszunk 1szobában)
- okosébresztés szintén nagyszerű dolog, mert nem mélyálomból riaszt fel, hanem a legideálisabb ponton. Nálam ez tényleg bevállt, sokkal fittebben ébredek. Nem beszélve arról, hogy nem kelt fel akkor, amikor egy 10pontos erotikus álom kellős közepén tartok
- rendszeresen sportolok, mely során a zsírégető és izomépítő fázisokat váltogatom. Ezeknél a legfontosabb a pulzus limit betartása, mert bizonyos tartomány felett már nem zsírt égetsz, hanem izmot építesz. Itt nagy hasznát veszek, főleg most, hogy teló nélkül látni fogom az adatokat
- biztonság - szeretem zárolni a telót, Mi Band segítségével ez még kényelmesebb, mert ha teló közelében vagy, feloldja a zárat telódon, ha munkában elmegyek mondjuk wc-re, senki se tudja asztalomon piszkálni a telót, mert Band nélkül jelszavat kér
- szintén diszkrét jelzések a nap folyamán. Személyre szabhatóak a jelzések/vibrálások, kapásból érzed, hogy sms, viber, facebook, privát email, vagy céges mailt kaptál. Már ebből meg tudod ítélni érdemes-e előkapni a telót, vagy sem.
- lépéseket se gondoltam volna soha, hogy hasznosnak fogom tartani, de kialakított nálam egy bizonyos mániát. Ha nem érem el a napi limitemet, egyszerűen nap végén annyit járkálok fel-le, hogy tutira meglegyen. Szóval mánia, de egészséges életmódra ösztönzés is
- nem kell soha levenni -csak ha feltöltöd, és rengeteget bír. Óra esetében halálom lenne naponta szétszedni és töltögetni.
Hirtelen ennyi ugrott be, de tutira van más apróság is -
-
CChryss
csendes tag
Megköszönném, ha segítene vki:
Ma megjött a Mi5, kértem több min 10 napja BL unlockot. A telefonon MIUI 7.3 stable - 7.3.4.0- van, bejelentkezve ugyanazzal a Mi acc-al, amivel a MiUnlock progiba is. Elindítom a programot a Win 7 SP1 64bit gépen, bejelentkezek, felajánlja az unlockot. Telo kikapcs, fastboot mode hangerő+power gombbal, kiírja h fastboot, programban gépen Unlock, és 50%-nál megáll, nem tudja ellenőrizni, Couldnt verify device.
Ha vkinek bármi ötlete van, kérem ne tartsa magában. Átnyálaztam a fórumot, nem találtam megoldást.
Köszi! -
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Otthon nekem is sikerült a globar rom-ot feltenni. Kiderült, hogy a linkelt leírásos oldalon az ADB nem volt jó win10-hez legalábbis.
Találtam egy másik oldalon egy nagyon egyszerűt. A történet annyi, hogy a telefont kézzel fastboot-ba kellett tennem és akkor jelent meg a portok között a Qualcomm. És ebben az állapotban a miflash már feltette a rom-ot. Viszont, ami fáj, hogy bármire állítom a lokalizációt, az mindig visszaugrik Kínaira. Illetve van nekem egy Fitbit Charge HR kütyüm, ami BT-n csatlakozik a telefonhoz. Működik is szépen. Egyedül a Smart Lock int be nekem. Hiába vettem fel a megbízható eszközök közé. Mindig kéri az újlenyomatot vagy jelszót.
Ezekre van valami megoldás?Az eddigi segítségeket és ötleteket köszönöm.
Üdv: Katsu
-
Blazy88
csendes tag
Felkerült a global ROM a telefonra. A korábban linkel EDL mode-os leírás alapján gond nélkül fel tudtam telepíteni (az ADB driver felrakása okozott csak egy ki fejvakarást).
Eddig minden jónak tűnik, google appok benne vannak, kínai motyókkal nem találkoztam. A magyar nyelv kb. olyan, mint a spemall ROM-ban volt, a lokalizáció dettó. A play áruház és a települő alkalmazások viszont frankón tudnak magyarul.
Köszönöm a segítséget!Végre gyári ROM fut a telefonomon!
-
-
whYz
őstag
válasz
hakydakillah #1788 üzenetére
Van ennek amugy valami ertelme? Mire jo, hogy szamolgatja a lepeseimet meg megmondja a pulzusom? Egy okosorat meg ugy-ahogy megertek, de ezt nem igazan.
-
snowman
tag
Mi2S-em van, és gondolkodom a váltáson. A MIUI-t megszoktam, tetszik, így kézenfekvő lenne, hogy Mi5-tel folytassam. Viszont a Mi2S-nek van két elég bosszantó tulajdonsága, amik nem lenne jó, ha az utódnál is visszaköszönnének: ha hívnak és felveszem, háromig el kell számolnom és csak utána kezdenek hallani (6.5.26 EU rom), illetve polárszűrős napszemüvegben csak fektetve látszik a kijelzője.
A Mi5-nél ezekkel mi a helyzet? -
válasz
kovbandi82 #1782 üzenetére
Megoldittam. Toroltem az adatjait...
-
Valaki nem tudja, hogy ezt a Second Page ertesitest hogy lehet eltakaritani?
-
Karavik
veterán
Bekerültem az official MIUI8 Global Alpha csapatba is
Nem is tudom, hogyan birkózom meg ennyi teszt feladattal
-
válasz
mergesmate #1774 üzenetére
Fastboot módban sikerült. Teljesen hülye vagyok, a minimal adb fent van a gépen ezer éve, csináltam is már másik telón ilyet. Köszi a segítséget
-
bjames
aktív tag
válasz
mergesmate #1778 üzenetére
Én az #1462-es hozzászólás alapján indulok neki, épp most.
Jobban bízok a Xiaomi.eu-s leírásokban mint az általánosban.
#1462-ből: https://xiaomi.eu/community/threads/xiaomi-eu-multilang-rom-for-xiaomi-mi5-unlocked-bl-only-released.31231/ -
mergesmate
tag
válasz
kovbandi82 #1776 üzenetére
-
válasz
mergesmate #1774 üzenetére
Jo, csak nincs recovery, nincs igy root se, hogy rakjam fel?
Mas: ezt a Switch modot hogy lehet kiirtani az ertesitesi savrol? -
Blazy88
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok jártas ROM cserélgetés témában és felmerült bennem egy-két kérdés. Jelenleg a félig-meddig magyarított spemall-os ROM van a telefonomon. Most, hogy megérkezett a magyar nyelv a global ROM-ba, jó lenne lecserélni.
Azt már látom, hogy az EDL módos játékot nem fogom tudni kikerülni. Ám hogyan kéne csinálni? Először felrakni a China dev ROM-ot, bootloadert nyitni, és utána fel a globalt, vagy egyszerűen EDL módban egyből feltenni? A global ROM blokkolja az EDL módot (mert akkor zsákutca)? Illetve fog OTA frissülni?
Előre is köszönöm a segítséget.Blazy
-
mergesmate
tag
válasz
kovbandi82 #1773 üzenetére
Elvileg került fel új TWRP hozzá: [link]
Vagy ezzel sem jó? -
Telepítettem a v8 alfa multi romot. Azóta nincs recovery (TWRP). A MI logonál nem lép tovább. Más tapasztalt ilyet?
-
De jó, hogy van épp egy felesleges Mi4 itthon, lesz min miui8-at tesztelni
-
mergesmate
tag
válasz
vampire17 #1769 üzenetére
Igen, most nézem én is
Csak sajna Alpha Tester-eknek. Egyébként mennyi idő abba a csoportba bekerülni?
Meg a xiaomi.eu-s alpha is kijött a Mi5-re.Nagyjából, sikerült kitörölni china alpha-ból is a kínai cuccokat.
Ezt a WPS-t éppen most néztem. Ez az egy volt az ami kitűnt a csirkelábak közül.
Most, hogy nagyjából beállítottam mindent csinálok róla egy local backup-ot, aztán megpróbálom felrakni az .eu-s változatot. (Remélem elfogadja majd a mentést.) -
vampire17
addikt
válasz
mergesmate #1768 üzenetére
Kozben kijott a Global alpha is
En Mi3-ra raktam, de sok kulonbseg nem lehet
A Globalban van gapps alapbol, ket elotelepitett app van a WPS Office meg a Facebook, illetve a google cuccok (gmail, Hangouts, stb...) Viszont minden torolheto playbol, nem foglalja foloslegesen a helyet, ha nem kell
Kinai app termeszetesen nincs (Globalban nem is volt soha) illetve itt a theme app is angol
Nyelveknek egyelore itt is csak angol es kinai van, viszont mar magyar lokalizaciot is be lehet allitani! Ez azt vetiti elore, hogy nem kizart, hogy a Crowdin-es forditas (93%-os) is hamarosan bekerul!!
-
mergesmate
tag
Alpha Rom:
Összességében jó! Én arra számítottam, hogy tele lesz buggal, fagyásssal, újraindulással stb. Ehhez képest ugyanazon a szinten van majdnem mint a dev rom. Nem fagyott le egyszer se, nem zabálja az akkumulátort sem. A 6 óra kijelzőidő ezzel is megvan.
Ram-ból 1,6-1,7GB szabadon átlagosan.
Itt a duplakopp már jóval nagyobb hatásfokkal működik.
A notification bar is lagg mentes, és jól is mutat
Az angol igazából 99%-ba benne van. Egyedül a Theme app ami majdnem teljesen kínai. Meg félig az alap billentyűzet. De a Gapps telepítés után felraktam a google keyboard-ot.
Alapból root-olt lesz a teló a rom telepítés után. Így felraktam a magyar lokalizációt is hozzá. Ez viszont szerintem bezavart a facebook-nak mert abba néhol elég furcsán jelennek meg az ékezetes karakterek, vagy nem jelennek meg. Máshol oké minden karakter.
Gyári böngésző ugyanazt tudná, hogyha a google-t betudnám neki állítani alapértelmezett keresőnek.
Az új scanner-t is lepróbáltam, hogy mennyire megy a karakter felismerés az angol szövegen, de itt még van hova fejlődni. -
whYz
őstag
válasz
benfolds #1764 üzenetére
Ez gondolom Fejvadi-nak akart menni, de szerintem szerintem se kellene mas elolap a fem hatlaphoz. Sot ha lenne fem hatlap en egybol megvennem. Egyebkent keramia hatlapot kulon mar lehet kapni feheret es feketet is olyan 40-50 dollar kozott, uveget meg 35 dollar korul.
-
GrooveHero
addikt
Sógoromnak rendeltem egy iphone se telót, erre ma tesóm mondja, hogy jött valami csomag, valami fedex. Nem mertem neki mondani, hogy az bizony nem iphone, hanem egy mi5 pro
Szóval igen, megjött a mi5-öm, kár, hogy éjfélre érek haza
Bootloader nyitási kérelem elbírálása mêg sehol, kíváncsi leszek milyen rommal jön -
Katsu
aktív tag
válasz
stingy2 #1759 üzenetére
Igazából a Google Play miatt gondoltam, hogy szükség van rá, hogy az ideszánt dolgok jöjjenek fel. Illetve a pénznemtől kezdve minden ilyen dolog.
De ha azt mondjátok, hogy semelyikben nincs ilyen, akkor nem küzdök vele. Megkérem a BL nyitásához szükséges dolgokat, aztán ha megkapom, akkor szenvedés nélkül felraokok valami dev romot.
Ez az EDL nem akar nekem összejönni. Nem jelenik meg a potok között az eszköz. Az ADB látja, de az eszközkezelőben nem tudom qualcomm-ra állítani a drivert, amit írnak... A MIFlash emiatt nem is látja.
Mindegy, nem tudok 100%-san erre figyelni meló közben... -
-
Katsu
aktív tag
válasz
kovbandi82 #1750 üzenetére
Értem, köszönöm.
A magyar nyelv nem is hiányzik, de a lokalizáció igen. Az van az eredeti romokban? -
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Spemall-os rendelésnél melyik ROM-ot rakják fel a telefonra? Egy olyan problémába ütköztem, hogy kiválasztom a magyar nyelvet és nem tudok hozzá magyar lokalizációt választani. Próbáltam angol nyelvvel és akkor sem. Esetleg tudtok ebben segíteni? Locale és lokalizáció kulcsszavakat használtam a keresőben, de nem találtam semmit.
Előre is köszönöm a segítséget.Üdv: Katsu
-
tott
tag
Nesze nektek office.
http://www.gizmochina.com/2016/05/31/xiaomi-will-purchase-patents-microsoft-phones-come-office-pre-installed/ -
mergesmate
tag
TWRP backup-nál elég kiválasztani a Boot, System, Data partíciókat?(most csinálok ilyet először)
Így akkor ha ezt vissza teszem, akkor az app-ok, saját fájlok, és a rendszer beállítások meglesznek?Előre is köszi a választ!
Meg akarom nézni, hogy milyen a Miui 8 Alpha.
-
benfolds
őstag
ez mennyire lehet fake?
-
mergesmate
tag
Nem teszteltem, de a miui.hu fórumon írták, hogy benne van, csak kb. a fele vagy még annyi sem a magyarított rész a rom-ban.
(kár, pedig a crowdin projektbe már 93%-ot ír)(#1735) Barthezz2:
Egyébként tényleg nem is lenne rossz, ha megcsinálnák azt a fehér képernyős hibáját. -
loukie
tag
válasz
Karavik #1736 üzenetére
Még megvárom, míg megjelenik a Honor 8, aztán ha az olyan lesz, mint ahogy a kiszivárogtatások sejtetik, feladom a pro-ra való várakozást és vissza térek a honor típushoz és az EMUI rendszerhez, ami nagyon hasonló a MIUI-hoz és nagyon szeretem. Sajnálom, hogy így kicseszett sokmindenkivel a Xiaomi.
-
Karavik
veterán
Ez a Xiaomi mekkora farok!! Black ceramic még sehol, de már elérhetővé tette a white ceramic változatot, hogy legyen még egy fantom teló amit ne lehessen megvenni...vagy nemtom...
White 3D ceramic pro az Mi kínálatában: [link]
-
válasz
mergesmate #1729 üzenetére
Ios 9 retouched. Amúgy semmi baj vele, de ezzel csúnyán megszivatott.
-
pampika
őstag
válasz
hakydakillah #1733 üzenetére
és nincs nfc
pedig nekem is az lett volna a másik jelöltem... -
hakydakillah
senior tag
Na ZUK ma megint odacsapott, jön a sima Z2. Kivettek pár dolgot + kisebb lett + változott a külső, ami nekem most már sokkal jobban bejön. Alap infók – 5´´ FHD kijelző, Snapi 820, 4GB RAM, 3500 mAh akksi, QC 3.0, 13/8 Mpix kamera, 245€ kínai ár.
Szép teljesítmény, nekem a Xiaomi jut róluk eszembe, amikor még ők is nagyon az elején jártak, és hasonlóan vadállat konfigokat dobáltak vicc áron. -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Megjelent a hivatalos Global developer: http://en.miui.com/thread-272401-1-1.html
Nem kizart, hogy mar tartalmaz kb 93%-os magyar forditast
Keresnek valami lelkes tesztelot, aki megnezi ezt nekem
-
whYz
őstag
Par kep amit a hetvegen csinaltam full automata modeban es HDR-el. A masodik corsair kep az zoomolt raadasul. Az utolsonal kicsit tul lett huzva a zoom.
Mas:
MYUI8 temat ajanlom annak aki MIUI7-en szeretne MIUI8 kinezetet. Nagyon utos.
-
mergesmate
tag
válasz
Barthezz2 #1723 üzenetére
Melyik téma volt beállítva? Vagy telepítés után állítódótt be arra?
Nekem a sima Mi5 black téma van.(#1725) Karavik: Láttam én is az .eu fórumon, hogy 7es hibakóddal áll meg. Ami meg ha jól olvastam annyit jelent, hogy nem megfelelő(nem a telefonra való) zip akar feltelepülni.
-
-
válasz
kovbandi82 #1726 üzenetére
És mi változott át magyarra? Minden? Vagy csak a Gmail?
-
-
Karavik
veterán
válasz
mergesmate #1722 üzenetére
Már újra lett töltve, de azzal meg error 7 hibakódot dob telepítés közben...sry
-
válasz
kovbandi82 #1721 üzenetére
Melyik rom van fent a telefonodon?
-
válasz
mergesmate #1722 üzenetére
Ok, a hibakód megvan telepítéskor, nem tudom végül felment-e aztán, a lockscreen utáni fehér képernyő viszont az idióta téma miatt volt. Vissza tettem a 26-ot, és utána is az volt. Vakon kellett eltalálnom a zárkódot(ujjlenyomattal nem ment), és utána létre jött.
-
válasz
kovbandi82 #1718 üzenetére
Nah végül csak sikerült.
Ha valaki szopna vele:
- Engedélyezd az USB hibakeresést
- Telepítsd fel a Minimal ADB and Fastboot nevű cuccot (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790)
- Üsd be a parancsorba a következőket, egyes sorok között ENTER
- adb devices
- adb shell
- pm grant jp.co.c_lis.ccl.morelocale android.permission.CHANGE_CONFIGURATIONEzek után újra állítsd be a nyelvet, és örülj
-
-
Morelocale2-t használ valaki?Multi rom vigyorog fent, de hiába nyomok rá a magyarra ( SU jog megadva ) nem vált át a lokalizáció. ADB-s parancssoros cuccot is megpróbáltam, dettó....
-
válasz
Karavik #1714 üzenetére
Ööö..
Updater alól indítottam a telepítést, és látszólag ment, mint eddig, de a végén kijött valami üzenet, hogy hagyom-e írásvédetten a system partition-t. Elhúztam a csúszkát, hogy módosítások megtartása(asszem ez volt), majd visszalépett a TWRP főmenüben. Most innen kerestem ki megint a ROM-ot, megint rámentem, és ekkor látszott az előző telepítés 7-es hibakóddal állt le. Nos, másodszorra is. Hagytam a fenébe, restartoltam, most meg úgy indul, mintha települt volna..
-
-
Karavik
veterán
FYI:
MIUI7 6.5.30 xiaomi.eu multilang gemini kiadás elérhető: [link]
-
mergesmate
tag
-
válasz
mergesmate #1703 üzenetére
Elég volt a fehér résznél lehúzni, hogy frissítsen, és jó lett.
hakydakillah
Mikor megláttam a képet, egyből ez ugrott be nekem is -
Fanyuvo
tag
válasz
hakydakillah #1705 üzenetére
Azt mondod a világ összeesküdött, hogy meggátolják a Xiaomi 5 telefonok utólagos védelmét?
-
Fanyuvo
tag
-
mergesmate
tag
válasz
Barthezz2 #1701 üzenetére
Nálam sem volt jó. De most addig-addig nyomkodtam, hogy sikerült megcsinálni valahogy
Hozzáadtam Google Fit-be a fiókom meg engedélyeztem neki a bluetooth bekapcsolást, és ahol a súlyt írja ki(alul az a fehér rész), onnan fogva "lehúztam".
Ekkor szinkronizálta és megjelent utána minden adat, a tegnapi is.
Ilyen részletességgel: -
válasz
mergesmate #1696 üzenetére
Viszont nálam nem menti le. Itt nekem is mutatja, de ha rányomok, és napi bontásban kellene lássam, ott mindenhol 0..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Router gondok
- Futás, futópályák
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest