Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Karavik #1195 üzenetére
Ez javulni fog szerintem.
Jó tudni, hogy Te is fordító vagy, jómagam a LeTV EUI-n tevékenykedtem Keeperv85 fórumtárssal. Bár a javát Ő csinálta, merge-elte ahonnan tudta, meg rengeteg dolgot megcsinálta. De a Settings, SystemUI és Framework volt az igazán nagy falat, volt pár álmatlan éjszakám.
Ahogy az új telefonokat elnézem a LeEco-tól, lesz pár megint -
whYz
őstag
válasz
VANESSZA1 #1193 üzenetére
Hivaslista, SMS-ek: [link]
Nevjegyek ha szinkronizalva vannak a google fiokoddal akkor bejelentkezessel automatan szinkronizalodnak. Ha akarod exportalhatod is oket.
Programok/bongeszo elozmenyei: Erre en csak a Titanium Backup-ot ismerem. Ehhez vizony root jog szukseges.
-
Karavik
veterán
válasz
tibcsi0407 #1192 üzenetére
A magyar nyelv már egy ideje része az official global developer kiadásoknak, csak épp a MIUI7 HU global translation project nem volt csak kis %-ban kész, ami azóta szépen felfejlődött 100% közelébe crowdin önkéntes fordítóknak köszönhetően, melynek magam is aktív tagja vagyok...
Itt látható hogy az official global developer ROM milyen nyelveket tartalmaz: [link]
A gond csak az, hogy elég kevés készülék támogatott, ami a global developer kiadásokat illeti...
-
Ha megérkezik a Mi5-öm akkor a jelenlegi M8-ról hogyan tudok átpakolni mindent?
-Híváslista,
-Programok,(azok beállításai)
-Névjegyek,
-SMS-ek,
-Böngésző előzményei, -
tibcsi0407
félisten
-
whYz
őstag
Akkor maradjon ez a rom, de kesobb ha lesz magyar xiaomi eu rom, akkor arra valthatsz.
Addig is erdemes unlock kerelmet leadni itt, mivel legalabb 10 napot varni kell ra. Kitoltod a formot es indoknak beirod, hogy: "I would like to get root access". Mi account szukseges hozza.
-
moco22
aktív tag
A magyar nyelv tökéletes benne. Egy hibát nem találtam.
Sajnos én nem tudok meglenni magyar nyelv nélkül. Nem mai csibe vagyok......ha bele pusztulok, sem tudok megtanulni angolul. Minimális alap szinten megrekedtem és ennyi. Nekem ezért fontos a magyar nyelv megléte. -
Karavik
veterán
válasz
bibliator #1181 üzenetére
Szerintem mindenképp, kivéve abban az esetben, ha nem tudsz meglenni magyar nyelvű menü nélkül..
Meg amúgy is, mennyivel jobb egy bontatlan, szűz telefont kézhez venni, nálam ez mindig követelmény.Btw, kereskedői kiadású multilanag ROM-oknak nem sok értelmét látom, mert:
1. nincs hozzá OTA frissítés, nincs hozzá official support
2. nem lehet alóla bootloader-t nyitni
3. minden EDL mód telepítés gyalul mindent a telóról -
whYz
őstag
válasz
tibcsi0407 #1175 üzenetére
Pedig nem olyan veszes. Volt aki irta, hogy 50 fok fole ment az akksi homerseklete toltes kozben, de nalam max 40 fokot er el, ami szvsz meleg, de normalis.
-
twi452
senior tag
-
-
whYz
őstag
válasz
<Adamsky> #1162 üzenetére
Miert ne lehetne csokkenteni? Az erintokepernyo erzekenyseget is lehet allitani. Az elozo telomnal volt, hogy feljebb kellett allitanom mert annyira kicsi volt, aztan kijavitottak a gyari romban.
Masok is irtak egyebkent es xiaomi eu romba is bekerult ez a "feature".
Edit: a kapacitiv erzekenysegre gondoltam, bocsi. A hardveres konkret gomb az termeszetesen csak on/off allasban mukoduk, nincs erzekenysege.
-
válasz
tibcsi0407 #1159 üzenetére
Mindig válaszoltak, ha kérdeztem, és pont ma jött egy mail is, amiben összefoglalták a helyzetet, hogy sajnos még mindig nem tudni, mikor lesz.
Nekem nem volt semmi bajom velük, de ha Ibuygou-ról május vége, az ide még 2-3 hét legalább, és akkor 4 hónapnál tartunk. Az nekem sok. Sehol nem várnék ennyit rá. De a csúszás meg nem az ő hibájuk. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
PowerBuldog #1153 üzenetére
+1. Még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák.
Egyszer kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy azok közül akik egy telefonnál a külső / szín / forma miatt picsognak, végül hányan teszik olyan tokba a készüléküket amiből aztán semmi nem látszik a telefon valódi kinézetéből. Az iPhone tulajoknál pl. elég nagy szám jönne ki ...(#1154) whYz
Ez tuti szoftveres butítás? Egy nyomógomb érzékenységét nem hiszem, hogy szoftveresen lehet csökkenteni. -
Majkee84
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #1145 üzenetére
A gyárija nem tudja a Quickcharge 3-mat? Illetve a gyári töltőhöz kell átalakító? Spemall-os rendelés.
-
válasz
tibcsi0407 #1157 üzenetére
De nem ők tehetnek róla. Látod ibuygou-nál sincs még kerámia Pro.
-
whYz
őstag
válasz
PowerBuldog #1153 üzenetére
Engem csak feherben erdekelne.
Az 6.5.7-es frissitesben lecsokkentettek a home gomb erzekenyseget, ami nagyon zavaro. Neha ketszer vagy haromszor kell megnyomnom, hogy reagaljon.
-
whYz
őstag
válasz
GrooveHero #1151 üzenetére
Wow ez jol nez ki. Hol vetted es mennyi ido volt a szallitas?
-
GrooveHero
addikt
válasz
GrooveHero #1150 üzenetére
-
GrooveHero
addikt
válasz
GrooveHero #1148 üzenetére
Majd mindjárt rakok képet is
-
Karavik
veterán
Első worldwide elérhető Mi5 Pro 128GB Pro Black Ceramic verzió: [link]
700USD de legalább van
(#1148) GrooveHero:
...ezek szerint mégsem mondod le
ennek igazán örülök
-
GrooveHero
addikt
Megjött a két sárga tok, nagyon csecse
Jól fgonsk mutatni a mi5 Pro-n, ha megjön -
válasz
tibcsi0407 #1145 üzenetére
Akkor veszek hozzá egy ilyet, mert nem akarok az átalakítóval küzdeni.
-
Ilyen fali töltőt használ valaki? Milyen tapasztalatokkal?
Mi5-höz szeretném használni majd.. -
moco22
aktív tag
Megkaptam. Szép hosszú telefon. Minden klassz, csak a fényképező köhög egy kicsit. Nem mindig akar működni.
-
Karavik
veterán
válasz
hakydakillah #1126 üzenetére
Az zsírság, mert így Te leszel az aki megmondja a frankót.
Szóval azt kéne lezesztelni, hogy:
1. Stabil 7.3.2.0 alatt működik-e a bootloader nyitás (szerintem EDL blokkolása után ez tök logikus lenne)
2. Amennyiben első lépés negatív, úgy próbáld meg Stabil 7.3.2.0 alól Updater app-ból frissíteni a legfrisssebb china developer kiadásra (mivel bootloader nyitás csak ez alól fog menni)
Ezek nagyon hasznos információk lennének ha megosztanád, mert sok ellentétes állítás van ezekkel kapcsolatban az en.miui.com-on. Nincs hivatalos bejelentés, csak user tapasztalatokra, visszajelzésekre lehet hagyatkozni, amiből lehet olvasni mindenfélét, így most a világ sorsa a te kezedben van
Thx a lot!
Természetesen a két teszt elvégzésével semmi kárt nem tudsz okozni a készülékben.
-
whYz
őstag
Juni 17-en jon a dev rom.
-
Karavik
veterán
válasz
GrooveHero #1134 üzenetére
Fehér Pro 128GB van még a sarki közértben is
-
tibcsi0407
félisten
válasz
GrooveHero #1134 üzenetére
Van még sok helyen.
-
GrooveHero
addikt
Ha valaki esetleg vásárláson töri a fejét, akkor most kaptam emailt, hogy banggoodon elérhetò a fehér pro 128-as, készleten van.
-
hakydakillah
senior tag
Ma megyek és letépem a fejüket O2ban. Kivágattam a kártyát, mert azt mondták a csere 8euró lenne. Most szépen nem megy. Belekezdtem online chatbe most velük, erre rá azt írják, hogy öreg kártyám van, ami nem támogatja a 4G-t, jogosult vagyok ingyen cserére… Bezsebeltek volna tőlem potya 8eurót, de most én zsebelek be egy potya utat ma.
-
-
moco22
aktív tag
Juhéjjj!!!!
"A küldeményt futárunk a mai napon 8-17 óra között az alábbi címre szállítja ki" -
moco22
aktív tag
Vodás vagyok. 2 db kártyát használok. Amikor megrendeltem a telefont, még aznap bementem a Vodához és kértem, hogy mindkét kártyámat cseréljék ki nanora, mert mindkettő micro sim volt. Szó nélkül kicserélték és ingyen. (csak független telefonokat használok)
-
Majkee84
aktív tag
válasz
kovbandi82 #1127 üzenetére
Ezek szerint te náluk vetted a telefont, azért nem kellett fizetni.
-
-
Majkee84
aktív tag
válasz
Karavik #1119 üzenetére
Üdv!
A sim kártya cserével kapcsolatban a vodánál mik a tapasztalatok? Velem anno amikor micro sim-re kellett váltanom 6 ezret akartak kifizettetni mondván hogy nem náluk vásároltam a telefont. Megfenyegettem őket, hogy ez esetben felmondom az előfizetésem (11 éve vagyok náluk). Nem kellett fizetni, megoldották. Remélem most nem kell lefutni ezeket a köröket. -
-
Karavik
veterán
válasz
hakydakillah #1121 üzenetére
Ok de melyik gyári ROM-al jött és azon belül melyik verzió? Valaki china stable-vel, de valaki global stable 7.2.4.0-vel kapta...
-
hakydakillah
senior tag
-
whYz
őstag
válasz
hakydakillah #1118 üzenetére
Minek vagod ki ha o2 egy nap alatt kikuldi a nanot ingyen? De ha bemesz azonnal cserelik.
En most valtottam virginre btw.
-
Karavik
veterán
válasz
hakydakillah #1118 üzenetére
Mi értelme van kivágatni amikor ingyen kicserélik gyárira, amilyenre szeretnéd (legalábbis a T-nél). Én évente/két évente kicseréltetem akkor is, ha nincs semmi baja, mert a SIM kártyát is fejlesztik, meghát biztos ami biztos alapon. Mi5-el is új kártyával indítok ez egyértelmű...
Milyen ROM-al jött a teló?
-
hakydakillah
senior tag
Na meg is az első problémám - az egyik kártyámat ma vágattam nano simre, és azt a teló nem ismeri fel. Amint visszaalakítom micro vagy normál simre, a többi telóm felismeri, de nano simként nem működik MI5-ben
Lehet ez a teló hibája, vagy kivágtak volna valamit? Akkor viszont miért megy a többiben... Nem értem. Amúgy Telefonica O2, és az eddigi összes Xiaomi telóval simán ment eddig.
Másik kártyám Orange, az eredeti nano sim, azzal nincs baja. -
hakydakillah
senior tag
Végre volt időm kibontani a dráágaszááágomat. Az első teló, ami élőben sokkal jobban tetszik, mint fotókon
Még mindig nem hiszem el, hogy ilyen jó áron, és hamar megjött
-
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #1112 üzenetére
Nem bonyolult, ebből a leírásból a "first section" (EDL módba kapcsolás) és "second section" (MiFlash telepítés) rész vonatkozik rá: [link]
-
-
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #1109 üzenetére
-
whYz
őstag
Ha EU-n kivulrol rendelsz akkor van afa+vam(egy bizonyos osszeg felett), ha EU-n belulrol akkor nincs. Ilyen egyszeru.
Ha kinai webshoptol rendelsz akinek van EU raktara vagy valamifele EU kozvetitoje akkor nem kell afat es vamot fizetned. Tehat ha kinabol erkezik a termek az EU-s cimedre kozvetlen akkor egyertelmuen elobb vagy utobb kerni fogjak az afat es vamot.
-
Teljesen belezavarodok lassan ebbe a bootloader nyitási dologba
Az ok, hogy csak Developerrel lehet kinyitni. És ha jól értelmezem, stabil romra updaterbol developert nem lehet feltenni, csak EDL módban. Nah erről aki tudja is a lépéseket írna egy szosszenetet, hogy mit hova is kell flashelni és mit is kell hozzá letölteni. Ha nem nagy kérés. Persze abból kiindulva, hogy már a EDL blockos rom vigyorogva a telefonon.
-
storm3
senior tag
Szóval ibuygou-ról sem kell(még Kínából sem) fizetni vámot +áfát, vagy zsákbamacska a sztori?
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
Jogos, valóban! Köszi!
Akkor következő lépés az lesz, hogy letiltják a ROM downgrade lehetőséget is!
Az igazi megoldás az lenne szerintem, hogy blokkolt EDL stabil kiadás alól (amivel gyárilag kijön a teló) csak úgy lehetne mozdulni, hogy, ha kinyitod a BL-t, ehhez pedig csak engedélyezniük kellene, hogy stabil kiadás alól is lehessen BL-t nyitni és kész! Resellerek nem tudnának mókolni, viszont usereknek szabad a pálya...
-
<Adamsky>
nagyúr
-
whYz
őstag
válasz
kovbandi82 #1102 üzenetére
Ez jo kerdes. Mondhatjuk, hogy extra biztonsag, de nem feltetlen lenne ra szukseg.
Egyebkent most az a kerdes, ha mi van ha elfelejtem belepesi jelszavam a telefonba, ujjlenyomat se mukodik. Akkor mit csinalok? Ha nincs EDL akkor ennyi volt, teljesen lopasbiztos a telefon.
Edit: 6.5.5 frissites is megjott, csak 2 nappal kesobb 6.5.7 neven.
-
válasz
kovbandi82 #1102 üzenetére
Összefoglaló tényleg jó lenne, csak nem tudom ki írhat egyáltalán...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Riasztó topik
- Gumi és felni topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest