Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz
lacika888 #1498 üzenetére
attól függ, hogy hol laksz és milyen szolgáltatónál vagy. ha vodafone-os vagy, akkor vidéken felejtős a 4g.
-
lacika888
csendes tag
Sziasztok,
Én még várakozó állásponton vagyok, de kíváncsian olvasgatom a fórumot.
Ősszel megyek arrafelé és valószínüleg ott fogom megvenni.
Egy kérdésem lenne. A B20 hiánya nem okoz gondot?
Köszi a válaszokat, előre is.Lacika888
-
L4mie
veterán
válasz
mergesmate #1487 üzenetére
Köszi a választ.
-
szaszapi
őstag
Van már itthon valakinek Mi5 PRO?
-
Minden tökéletesen működik, sikerült feltenni azt az EU romot amit mondtatok. Abban van gapps. Egy kérdés azonban felmerült, hogyan lehet a home gomb melletti két gombot megfordítani, hogy a vissza gomb a bal oldalon legyen?
-
mergesmate
tag
Teljes mértékben elégedett vagyok!
3. napja nyúzom, az akkumulátor idő meggyőzött idáig.
Majdnem 7 óra kijelzőidő lett a vége, automata fényerőn, akku profil ekkor még nem volt bekapcsolva. Ha nem csinálok egy 20 perces navigálást akkor simán meglett volna.
Egyébként elég gyorsan talál műholdakat.(csak GPS beállítást használtam)
Gyors minden téren. Idáig nem fagyott le egyszer sem. Kamera nagyon meglepett, hogy milyen gyorsan fókuszál, mellesleg szép képeket készít.
Ujjlenyomat olvasó is villámgyors.Szóval idáig minden happy
(#1483) Furkoo: Kapta azt a "fázist".
-
L4mie
veterán
válasz
tibcsi0407 #1482 üzenetére
ezt láttam, annyira nem győzött meg,
bááááár elsőre amúgy nem rossz főleg ha kapta a korai nyomkodós, telepítős fázist. -
tibcsi0407
félisten
-
Karavik
veterán
-
L4mie
veterán
Véleményt kérek!
Mi5 tulajok elégedettek vagytok a telefonotokkal?
Akkuk hogy bírják? -
pumpa007
tag
válasz
Karavik #1473 üzenetére
Nos ez új infó volt nekem, nem tudtam hogy az oldalon linkelt stabilhoz is "hozzányúltok". Köszi az infót!
Egyébként tényleg nem lesz integrálva magyar nyelv a Mi 5-höz?Vanessza:
rom telepítés előtt csinálj egy biztonsági mentést mindenedről a gépre. Rom telepítés után meg pakold vissza a telefonra.. -
Fejvadi
nagyúr
válasz
Karavik #1473 üzenetére
Még mindig nem csinálta meg az EU. a partíció összevonó ROM-ot a MiNote (Virgo-hoz).
Ez van fent:
xiaomi.eu_multi_virgo_V7.1.3.0.KXECNCK_v7-4.4.zipEnnek kellene összevonni:
xiaomi.eu_multi_virgo_V7.1.5.0.KXECNCK_v7-4.4.zip90%-nál hibaüzenettel leáll.
A TWRP-t és a SuperSU-t feltette és ennyi.Gondolom, ha ennyi idő alatt képtelenek a kijavításra, már ne is várjam.
-
Karavik
veterán
válasz
VANESSZA1 #1471 üzenetére
minden xiaomi.eu kiadásban van gapps, amiben nincs az nem xiaomi.eu kiadás...leírtam neked részletesen lépésről lépésre a xiaomi.eu ROM-ra váltás és frissítés folyamatát...
(#1472) pumpa007:
ez nem igaz mert a stabil kiadásokból is készítünk xiaomi.eu multilang változatot szintén gapps-al integrálva.
Így már elérhető nálunk a legfrissebb stabil 7.3.4.0 xiaomi.eu: [link]Az más kérdés, hogy a developer kiadás sokkal jobb, itt van ebből is a legfrissebb: [link]
-
Gapps-ot hogyan lehet telepíteni,és honnan lehet letölteni?
-
benfolds
őstag
válasz
mergesmate #1452 üzenetére
kicsit off, de azt hogy csinálod, hogy bekapcsolt wifinél szinte végig alvó módban van a telefon, amikor nem használod? azért kérdezem, mert éppen akksi problémával küzdök, és főleg wifin zuhan meg, akkor is azért, mert rengeteget van ébren, az android százszor felébreszti éjszaka, úgyhogy ha mondjuk éjszaka leveszem töltőről, akkor reggelre képes 65%-ig merülni úgy, hogy 8 órán keresztül hozzá sem értem. újratelepítettem, de csak minimálisan javult a helyzet (htc one).
-
WBob
újonc
válasz
mergesmate #1462 üzenetére
Köszönöm a segítséget, tényleg nem tűnik bonyolultnak
Ha jól értem, előbb az Updater appal felrakom a 7.3.4.0-t, aztán a leírásod szerint tovább, akkor jó lesz ugye?#1465 Én megrendeltem a telefont, aznap regisztráltam és kértem az unlockot, 4. nap hajnal 2-kor
jött az sms, hogy meg is kaptam.
-
Fanyuvo
tag
Én pont két hete kértem az unlock-ot (sajnos az email címemmel és nem a telefonszámommal (azzal 1 hete)), de még nem kaptam meg. De már nagyon várom, mert ezzel a kínai dev rommal már tele van...
A Hangoutsot minden nap be kell állítanom, hogy ő kezelje az SMS-t, mert a gyári software mindig visszaállítja. A sync gmail-el néha megy, de legtöbbször nem. Nem lehet névjegyet menteni, mert kifagy. Szóval már tűkön ülök, hogy lecserélhessem eu romra, mert ez már nagyon zavaró. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik #1460 üzenetére
... és (#1461)
"Ez nem a kijelző alatt lévő kapacitív gombok kiváltására szolgál."
Pedig szolgálhatna, és ahogy nézem, már most tudja azokat a funkciókat (ld. a leírás, amit link-eltél).
Egyébként nem rossz (ill. majd nyilván ki kell próbálni), de a "pie control" ennél többet tud, és nem kell letiltani se, mert az (legalábbis amit én használtam) nem így működik. A "trükk", hogy a képernyő széléről kell behúzni. Ezért is van mindig "kéznél". -
mergesmate
tag
Nyugodtan frissítheted egyébként 7.3.4.0-ra. Arról is működik a BL unlock.
Nem bonyolult. Az eredeti leírás itt található: [link]
Telefont hozzárendeled telefonszámmal a mi fiókhoz.
pl. itt is megtudod csinálni: [link]
Letöltöd az unlock programot: [link] és telepíted.
Elindítod bejelentkezel azzal a fiókkal, amiről kérted az unlock-ot.
Telefont kikapcsolod, majd Fastboot módba rakod (hangerő le + bekapcsológomb egyszerre).
Csatlakoztatod a géphez és kattintasz az unlock-ra. Lemegy a folyamat és a "Reboot phone"-al újraindítod.
Utána letöltöd a Miflash Tool-t:[link] és a hozzávaló Eu rom-ot:[link]
Telepíted a Miflash Tool-t. Win 7 kell hozzá minimum. A "Windows security"-s ablakban a "Install this driver software anyway" opciót kell választani.
Kicsomagolod egy mappába a MiFlash_xiaomi.eu_gemini_6.4.21_6.0.zip-et.
A mappát betallózod a Miflash-be. Alul kiválasztod a "flash_all" opciót.
Telefont kikapcsolod, majd Fastboot módba rakod.
Csatlakoztatod a géphez, és utána a "refresh"-re kattintasz a programban.
Ha minden sikerült a akkor megjelenik a "táblázatba" a telefon.
Utána flash-re kattintasz és elindul a folyamat. Ha végzett akkor kiírja, hogy "The operation completed successfully" és újraindul a telefon már az Eu rommal. -
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #1455 üzenetére
Touch Assistant attól egyszerűbbnek tűnik, mint amit linkeltél. Itt van egy virtuális gomb, amit bárhol el tudsz helyezni a képernyő két szélén, melyet megérintve előugrik 5 testrészabható virtuális gomb (shortcut). Bármit megnyitsz ez a gomb mindig felül marad, azaz elérhető marad bármelyik alkalmazás használata közben, lock screen-ről is. Ez nem a kijelző alatt lévő kapacitív gombok kiváltására szolgál.
Itt egy jó kis leírás róla: [link]
Természetesen Touch Assistant használata opcionális...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #1457 üzenetére
Próbáltál már Pie Control-t? A "sima" virtuális gombokat én sem szeretem, mert pont a virtuális tulajdonságét nem használja ki rendesen. A Pie Control pont mindig a kéz (ujj) alatt van. Én a Microsoft féle "pre touch"-ban is látok fantáziát. Remélem valamelyik gyártó szintén fog...
-
WBob
újonc
Sziasztok!
Le tudná írni valaki (akár privátban is) lépésről lépésre, ha lehetne linkekkel együtt a romcsere/frissítés és a BL nyitás menetét? Nem teljesen idegen a dolog nekem, pár éve egy S2n cseréltem többször is, de az rég volt, nem szeretném elrontani ezt.
Jelenleg 7.2.15.0 Stable van fent, BL unlock engedélyt megkaptam, a xiaomi.eus romot szeretném felrakni. Magyar nyelv nem szükséges, csak a Google appok menjenek + sync. Az Updater 7.3.4.0 Stablet rakná fel, egyelőre nem mertem rányomni.
Köszi!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik #1454 üzenetére
"Most integrált Touch Assitant is bejön nekem..."
Te, ez nem olyan, mint a Pie Control (pl.: [link])? Azóta, mióta próbáltam, vagyok vele úgy, hogy tényleg nincs szükség gombokra a kijelző alatt, ill. a virtuális gombokat részesítem előnyben. Sajna az ujjlenyomat olvasók miatt megint rákaptak a gyártók a "gombokra".
-
Karavik
veterán
MIUI8 nagyon ígéretes szvsz, jelentkeztem global beta teszternek is, remélem beválasztanak.
Most integrált Touch Assitant is bejön nekem...
Meg az alkalmazásokhoz rendelhető "auto disable navigation buttons" feature is mekkora királyság...gamer-eknek nem kell magyaráznom milyen hasznos is ez.
-
whYz
őstag
válasz
mergesmate #1448 üzenetére
A gyari kinai tolto tudja a QC3-at igen. Egyebkent rajta is van a QC3 logo, szoval egyertelmu.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #1440 üzenetére
+1
Mondjuk szerintem az egész status bar-t átrajzolhatnák. Olyan kicsi, "pilicka" minden (az 5-ösbe még nem volt ilyen). Meg úgy általában elhagyhatnák az 1 px széles vonalakkal rajzolt elemeket a ROM-ba.Más. Ez meg van?
Daydream Believer: LG, Samsung and Xiaomi said to be among Android manufacturers building VR phones -
mergesmate
tag
-
válasz
mergesmate #1446 üzenetére
Nálam is egy üveg várja, hogy használatba vegyem. Remélem nem lesz vele gond.
tibcsi0407:
Jó lenne mellé egy type-c kábel is, ami tuti jó, hogy egyet mindig tudjak hurcolni, egy meg itthon. Ezt már nem nagyon fogom tudni tölteni a céges cuccokkal.. -
mergesmate
tag
válasz
hakydakillah #1433 üzenetére
Ezt a fóliát erre a telefonra még át kell gondolniuk.
Kíváncsi leszek, hogy mivel magyarázzák. Vagy valami másikra valót küldtek véletlen, vagy egyszerűen nem ismerik a teló méretét.
Én fél napig használtam azzal a fóliával. Utána felraktam az üvegfóliát. Nem sikerült tökéletesen, de nincs vele semmi probléma. -
bala8
csendes tag
sziasztok! jártasabb kollegáktól kérdezném, hogy eustock tervezi forgalmazni a telefont? ha igen, akkor van infó, hogy mikor? köszi előre is!
-
L4mie
veterán
Gearbesten most 415$ a 64Gb-s fekete
[link]whYz: háttér: Indiai Petőfi
-
whYz
őstag
Velemenyt mar irtak paran, jo telefon.
Hangszoroja is boven turheto, csak a dual hangszorosokhoz(htc 10) kepest rosszabb. Zenehallgatasra max hangerovel nem a legjobb, de en fulessel hasznalom vagy bt hangszoroval es ugy jo.
Garancia attol fugg honnan veszed.
Mas:
MIUI 8-rol review screnshotokkal. Nagyon varos.
-
Cry0
őstag
Sziasztok
gondolkodom egy Samsung Galaxy S6 lecserélésén és váltanék egy mi5-re
tudnátok irni a telefonról véleményt ?
tesztben eléggé lehurrogták a hangszóróját mennyire tűrhető?
Garancia ? -
hakydakillah
senior tag
-
válasz
hakydakillah #1430 üzenetére
Jó az, testreszabható, azért a ráhagyás
-
mergesmate
tag
válasz
hakydakillah #1430 üzenetére
Hát ez tényleg még a közelébe sincs a telefon méreteinek.
Ez ilyen "mi5 MAX" méretű -
hakydakillah
senior tag
Ma megvolt az első csalódásom. Megjött az Xtreme Guard fólia, eddig mindig 150százelékig elégedett voltam vele, erre rá ma küldtek egy ilyet:
Szóval egyenlőre marad a kínai feliratos fólia
Ezeknek meg megírtam, hogy azonnal vissza a pénzt, mert 5éves lányom szebben nyírta volna ki
-
benfolds
őstag
van már valakinek kerámia hátlapos változata? megéri az árkülönbség (jó, tudom, hogy nem csak a hátlap más)? az ütéseket jobban bírja, mint a műanyag? én annyira egyébként nem vagyok elvarázsolva tőle, kb úgy néz ki, mint valami fényes műanyag. de kézbe véve lehet, hogy egész más. fehérből nincs kerámia, ugye?
-
No, eddig jól indul a nap. Hajnalban jött a mail, hogy "shipped", az előbb meg az sms, hogy mehet a bl nyitás.
-
pumpa007
tag
válasz
hakydakillah #1408 üzenetére
Tudnál ajánlani matt fóliákat? Esetleg linket is ha nem gond. Én hirtelen nem találtam sehol, pedig jó lenne nagyon. Köszi..
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
mergesmate #1398 üzenetére
Gratula a telóhoz.
-
mergesmate
tag
válasz
hakydakillah #1406 üzenetére
Teljesen jó az a gomb
(az is jó hogy nem kell benyomni a kezdőképernyőre ugráshoz)
Nekem most fog felkerülni az üvegfólia amit adtak hozzá.
Annyi, hogy ebbe a szilikon tokba amit adtak hozzá, nem olyan egyszerű benyomni a bekapcsológombot.
De ha jól olvastam akkor van duplakoppos ébresztés...majd beállítom és le van a "gond". -
Karavik
veterán
válasz
mergesmate #1413 üzenetére
Végre összevissza beszélés helyett egy korrekt info.
Erről beszéltem itt, hogy ha blokkolják az EDL módot bármely kiadás alatt, akkor az úgy logikus, ha ezzel egyidejűleg engedélyezik a BL nyitást alóla, csak hát senki nem próbálta mert előzőleg az lett elhintve hivatalosan, hogy csak developer kiadás alól lehet nyitni BL-t, így mindenki azon erőlködött, hogy, miként lehet dev ROM-ra frissíteni a BL nyitás érdekébenAkkor ez tuti ziher ugye? Hivatalos stabil 7.3.3.0 kiadás alól nyitottál bootloader-t.
-
whYz
őstag
válasz
mergesmate #1413 üzenetére
Wow akkor mar lehet bootloadert nyitni 7.3.3.0 alol? Az meno.
-
whYz
őstag
Nem mukodik mi 5-el az android pay.
Ha kartyat akarok hozzaadni akkor azt irja: "Android Pay cannot be used: Google is unable to verify that your device of the software running on it is Android compatible".Hihetetlen mar. Vegre lenne valami ertelme az nfc-nek erre miui miatt ez se mukodik.
-
pampika
őstag
válasz
hakydakillah #1406 üzenetére
Óvatosan le lehet mosni körömlakk lemosóval a mattítást és kapsz egy átlátszó fóliát (mi4c fólián működik)
-
hakydakillah
senior tag
válasz
mergesmate #1398 üzenetére
Gratula! Nekem is home gomb letesztelése volt az első, halálra ráztam a telót, de az enyém nem lötyög, talán újabb széria / szerencse, nem tudom. Fóliát nagyon sajnáltam, mert jó kis matt fóliákat szoktak rakni – és az utóbbi időben felirat nélkül. Most várom az újat, addig ez van rajta
-
Karavik
veterán
válasz
mergesmate #1404 üzenetére
Stable 7.3.2.0 tól van csak blokkolva az EDL mode, úgyhogy szerencséd van, mert EDL + MiFlash feltolhatod a fastboot dev ROM-ot és utána mehet a BL nyitás
Szerk:
Bár ezt sem értem igazán mert pár user feedback arról szól, hogy simán updater app-ból frissítenek stable-ről dev-re, páran pedig ugyanezt cáfolják. Tök ellentétes állítások különböző userektől: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest