Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MIUI 8 alfában a számológép max 3 karaktert enged bevinni
Gondba leszek csekkbefizetéskor, mindig telefonnal adom össze előtte
-
Miband működik, most a Messenger nem
Kellett nekem Alfa rom
De valahogy nem akarok visszamenni V7-re
-
A Miui8 beharangozásánál volt, hogy támogatja az osztott képernyős módot. Az hol van? Nem lelem, lehet még nincs integrálva?
-
twi452
senior tag
Csak fura mert rengeteg ilyen cucc van. Spigennek ugye van olyan tokja is amibe gyárilag van egy kis bemélyedés a fémlapnak.. nem egy új dolog ez és nem nagyon találni róla infót csak találgatásokat h káros vagy bármit is csinálna a telefonnal.
Ezektől a nagy csápos meg tapadókorongos karos otromba tartóktól meg hányok
nem tudnék elviselni olyat a kocsiban..Eddig egy ilyen volt mert ez megjött 9 nap alatt és hatalmas beruházás volt
[link]
Igazából ez is tök jól működik nálam.. csak idegesített, hogy azért hozzáérek akkor lifeg ide-oda
Sosem esett ki, semmi gond nem volt vele csak valami komolyabbra vágytam -
manokaki
addikt
válasz
kovbandi82 #1986 üzenetére
De azon nincs teljes kijelző mod sajnos !
Nekem a Chrome is fent van még azt törölni sembtudom , de azon sincs teljes kijelző..
-
-
twi452
senior tag
Kérdés inkább, hogy mit csinál a telefonnal... mondom tök furán viselkedik amikor a téglalap és a kör alakú lemezt is alápakoltam egyszerre. Erősebben fogta az tény de kikapcsolgatott a kijelző csak úgy magától és az alsó gombra nem kapcsolt be csak az oldalsóval. Úgyhogy valamit megkavar
-
manokaki
addikt
Ki milyen browser-t használ netezéshez , ami mondjuk teljes képernyős ??
-
twi452
senior tag
válasz
kovbandi82 #1979 üzenetére
Jelentem tartotta a telefont nem volt reptetés hazafelé..
Egy vw touran szellőzőjére raktam fel, persze maga a kütyü súlya is már "lecsukta" a lamellákat.
Mondjuk ez nem gond..így az az összeszorító szélesebb "anya" függőleges állásban szépen megtámaszkodik a szellőző alatt így az is ad egy kis plusz tartást az egésznek.Holnap komolyabb teszt alatt lesz a cucc mert egész nap vezetni fogok az országban és megy majd a waze végig + roidmi töltés/zene
Eddig minden oké vele és így egy lemezzel a telefon sem csinál fura dolgokat...még..
ja és erről van szó nem a piciről
[link] -
-
twi452
senior tag
válasz
kovbandi82 #1975 üzenetére
Na ki kellett szednem a kisebb kör alakú lapot mert így sem volt oké..kikapcsolta a kijelzőt pár mp-el a feloldás után..
Egy lappal működik legalábbis még nem csinált furcsa dolgot
Délután tesztelem a kocsiban.. Remélem nem repül majd a telefon -
mergesmate
tag
-
twi452
senior tag
Nálam az a keményebb viszonylag vastag rücskös Nillkin hátlap van a telefonon. Az alá be kellett raknom mindkettő fémlapot amit adtak és így kátyúbiztosnak néz ki, elég atomstabilan tart.
A fémlap és az üveg hátlap közé meg raktam egy papírlapot bár így a két fémlap és a hátlap eléggé egybecuppant, nem fog mozogni az üvegen az tuti. Ragasztani sem ragasztottam semmit sehova csak összeraktam. -
-
twi452
senior tag
Megkaptam a blitzwolf mágneses autós tartóját
Mi5-höz ne vegyétek meg
Amint oda rakod a telefont a tartóhoz lekapcsol a kijelző és nem lehet addig visszahozni amíg rajta van a tartón hiába nyomsz bármi gombotA másik érdekesség h lezárt telefonnál ráteszed majd lehúzod róla és felold magától a telefon tehát kihagyja a zárképernyőt. Hiába tetted rá lezárva.. Elég fura.Szerk.
Én vagyok a f*sz..
Be volt kapcsolva valamiért a smart cover.. Az meg ugye mágnessel megy xD
De legalább tudjuk h az is működik akkor -
Fejvadi
nagyúr
Megjött a telefon (Mi4), de nem látja rendesen a Pc.
Eddig nem volt nálam ilyen.
A Pc mutatja, hogy Mi4, de ha belelépek, teljesen üres. Nem látni se file, se mappa.
Nem is tudok rá másolni, mert nem engedi. Azt írja, nincs csatlakoztatva.
Hogy elehet megoldani? -
Amit a Xiaomi.eu-n linkelnek, az jo twrp.
Roothoz igen a supersut kell flashelni twrp alol, ha jol tudom modositott boot.img az eredeti romhoz kell, ha twrp-t akarsz flashelni. -
Karavik
veterán
Ibuygou kapott kereken 10db black pro ceramic Mi5-öt
...nem is tudom nem fog-e rájuk maradni ez az irdatlan mennyiség...
-
Karavik
veterán
válasz
mergesmate #1960 üzenetére
Gyárból stabil 7.3.x ROM-al jön ki a teló blokkolt EDL móddal, de a shopban downgrade-elik régebbi stabil verzióra (7.2.13-ra) és már újra van EDL mode és ezáltal lehetőség a mókolt webshopos ROM-ok telepítésére. Downgrade-et is blokkolni kellene ahhoz, hogy végleg eltűnjön a köztudatból ez az öncélú, agresszív marketing eredményeként vásárlókra kényszerített websopos ROM-okkal történő értékesítés, amivel csak jól megszívatják a tapasztalatlan usereket...
-
mergesmate
tag
válasz
Karavik #1957 üzenetére
Értem mostmár. Nem tudtam, hogy ilyen rom is készült.
(Lehet beleírom a bejegyzésbe ezt is, hátha más is ezzel kapja a telefonját)
Ez a mód ki fog "kopni" valaha is a köztudatból? Nem tudom, hogy ez hogyan működik de lesz olyan pont amikor a gyárból már csak stabil 7.3-as rommal jön ki a telefon?
Webshopoknak biztos, hogy nem lenne jó, mert kell az összes nyelv hogy eltudja adni. A felhasználó meg örül(mert minden nyelv ott van a beállításokban) egészen addig, amíg nem akarja frissíteni a telefonját.(mondjuk miui8ra) -
whYz
őstag
Ebben a hozzaszolasban fejesztem az osszefoglalot folyamatosan.
Ha barmi eszrevetel van, johet privatban!
-
Karavik
veterán
válasz
mergesmate #1956 üzenetére
Én igen. Az nem xiaomi.eu ROM hanem xiaomi.eu 7.2.13 fastboot kiadásnak moddolt változata, ami locked BL-el EDL módban flashelhető, mint a reseller ROM-ok. Rövid ideig fent volt az en.miui.com aztán moderátorok gyorsan le is szedték azt...nincs közünk ahhoz a ROM-hoz
-
mergesmate
tag
Na hát ilyenről se hallottam még: [link]
-
válasz
Karavik #1953 üzenetére
Nem is frissítem 17.-ig, nincs az az Isten (Jó, ezt én se gondoltam komolyan
)
(#1952) bjames Konkrétan ez az opció inaktív nekem, be van kapcsolva, de nem lehet kikapcsolni.
Megvan miért, a húzós képernyőzárt inaktiváltam, egyből jelszót kérAzért meglátszik a különbség az MTK és a Snapi procik között, attól függetlenül, hogy egyre jobb az MTK.
Redmi 1s, Snapi 400, ébrenlét 15-20%-ra tudtam levinni.
Redmi Note2, Helio X10, 30-40 %-nál lentebb nem ment, a BT awake volt a legmagasabb
MI5, Snapi820: 9-12%, BT awake a listában sincsNagyon régen, még ifjú koromban az Intel és az AMD volt így, aztán sok év múlva az AMD csak majdnem behozta a lemaradást
-
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #1951 üzenetére
Megmondtam...
-
bjames
aktív tag
válasz
kovbandi82 #1951 üzenetére
Köszi szépen, megtaláltam, ez segített rajta.
Settings / Lock screen & password / Prevent pocket dials -> off -
A Véletlen használat megelőzése opció be van kapcsolva. Vagy a Kijlzőnél vagy a Képernyőzár menünél van, de sehol nem lelem
Akármilyen karpánttal használod, ez benne lesz, ki kell kapcsolni, de mint ismétlem, én nem lelem hirtelen sehol.
Az ujlenyomatos feloldást sajnos csak a menüből lehet kikapcsolni. Ha van BT eszközöd, azzal is feltudod oldani.6.6.4-ben megjavult a BT
-
hakydakillah
senior tag
Túl nagy összehasonlítási alapom nincs, viszont maximálisan elégedett vagyok. Hybrid füles ajánlott beállítással Note 3 Pro-n olyan mélyeket adott, hogy szétcsapta az agyam, de MI5el gyönyörű-kiegyensúlyozott hangzást ad.
BT hangfalból tőlük a legdrágábbat választottam, és egyenlőre még csalódást nem okozott. Igaz mérete először meglepett, de annál jobban sokkolt hangereje, minősége - érthetetlen, hogy milyen mélyeket tud produkálni, egy ekkorka hangfal. Kültéren is nagyon jó, sok a kinti munka, ha akarom, az összes szomszéd az én zenémet hallgatjaÜzemidőt pontosan nem mértem, 10órát írtak, reálisnak tartom, mert rengeteget megy, mire elkezd villogni
-
mergesmate
tag
válasz
hakydakillah #1942 üzenetére
Nagyon mutatósak így együtt.
Simán elmehetne akár egy sajtófotónak is -
bjames
aktív tag
válasz
hakydakillah #1942 üzenetére
Nájsz
Ha megjönne végre a fülesem, én is tudnék hasonló képet lőni, csak a fekete hengeres hangszóróval. Azzal + MI5-el nekem a hangminősége mintha nem lenne tökéletes, néha pattog. IPaddel viszont teljesen jó. Neked ezzel a szögletes verzióval vannak gondjaid? S hogy szól, s aksi hogy bírja?
Egyébként a teló jack-en keresztüli hangminősége igen jó, meg is lepődtem, mikor kipróbáltam (nexus 4 után) -
bjames
aktív tag
Karpánttal futáshoz próbáltam használni a MI5-öt, s mikor beleteszem a karpántba, ami kicsikét kicsi rá, s feloldanám a billentyűzárat, akkor kiírja, hogy "Do not cover the orange area of the phone", s rajzol egy telót, minek a teteje orange-ül villog. Nem is tudom feloldani a tokban a telót. A tok nem átlátszó fekete felső része takarja a teló érzékelőit, gondolom ez a baja.
#1: Próbálta vki nagyobb karpánttal? Ha tudtok ajánlani hozzá, azt is szivesen venném.
#2: Hogy lehetne egyszerűen ki-be kapcsolni az ujjlenyomat/kód azonosítást, hogy ha pl. futok, akkor ne kelljen ezzel vacakolnom?
#3: Ha állítok be ébreztést, azt valahogy ki lehet íratni a lock-olt képernyőre, ill. az óra Widget-re?EU dev. majdnem latest-el használom a telót.
UI: Minél többet használom a telót, annál jobban megszeretem, mi lesz ennek így a vége...
-
Kijött a 6.6.4 Geminire. Remélem BT jó lesz
Ha valami szórakozni fog inkább visszarakom a 7-et, már leszedtem az 6.5.19-et -
manokaki
addikt
válasz
Fejvadi #1943 üzenetére
Gondolom azért ez szerepet játszik az aksi üzemidejében is ,hogy milyen erős az érzékelője, akár a wifinél akár a rendes hálózatnál..
Most csak hirtelen a Samu A5 ( 2016) -hoz tudom hasonlitani , 2 napig mindkettő megvolt , szinte ugyanakkor kijelző méret 5,2' és 5,15' ugyanakkor felbontásban csak Amoled és ISP típusban , de a Samu A5( 2016) 9 órás kijelző időt produkált nekem automata fényerőn, de a wifi és a Tmobilos hálozat ( 4G) jelet fele ennyire fogta ...
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
mergesmate #1921 üzenetére
Szép munka !!
-
manokaki
addikt
Na egy dolog biztos a 4G az Tárnokig minden hol volt Pestlörinctől ! Ráadásul , sokkal erősebb volt a jel mint mondjuk az Samu S7 , A5( 2016 ) esetében, de ugyan ezt tudom mondani a Wifi-re is , ahol pl a Samu S7 vagy A5 ( 2016 ) már nem fogja a wifi-t az Mi5 még igen !
-
twi452
senior tag
Én egyszerűen letudtam a miband-et..
egy hónapja döglött be kb az eredeti színes ledes első verzió..azóta várok inkább az újra és megvagyok nélkülerádugom töltőre és csak az utolsó led világít mintha kb 80%-on lenne az aksi.. viszont ez nem változik soha
múltkor egy teljes napig hagytam lógni a gépen és nem "töltötte" fel
mi fit nem látja, nem tud kapcsolódni viszont az utoljára szinkronizált ébresztést csinálja reggelente..rezeg az asztalonhűtőben is volt.. semmit nem változott a dolog
már lemondtam róla -
válasz
Karavik #1936 üzenetére
Minden reset megvolt
Még wipeltem a belső tárhelyet is. Ott ba..a meg, 6.5.31-en jó volt, frissítettem erre, itt már nem, visszamentem az elsőre ott meg még rosszabb
Kivárok, biztos megoldódik, pár napot elvagyok a MiBand nélkül. Mivel Note2-n is szívtam vele, úgy is kezdem megutálni
Maga a rom a legjobb, kivetnivalót ezen kívül nem találok benne. Akksi is jól birja, 2 simmel, BT-vel, folyamatos interneteléréssel 5 óra kijelzőidőt hoztam össze, ami nem rossz szerintem. -
Karavik
veterán
válasz
Barthezz2 #1932 üzenetére
Hivatalosan napi incremental frissítések vannak az alpha stage-ben, úgyhogy ha sikerül szereznie flashable zip china alpha 6.6.4, 6.6.5...stb. gemini ROM-ot akkor lesz xiaomi.eu változat is belőle.
(#1933) kovbandi82:
Factory reset megvolt? (wipe data+wipe dalvik+wipe cache)
Esetleg kipróbálhatnád a china alpha MIUI8 kiadással, hogy azzal is jelentkezik-e a hiba...
-
sz@r az egész, nem is pörgök rajta tovább! Lehet inkább visszarakok egy V7-et, azon jó volt
-
Egyenlőre működget, de ha bekapcsolom hogy ebresztéskor rezegjen, egyből aggódik a BT share. Lokalizációt angolon hagytam...
-
-
mergesmate
tag
Köszönöm!
(#1927) Karavik: Nem zárkózom el az ötlettől
Pontosítottam a bejegyzést. -
Karavik
veterán
válasz
Fasza. Mindenki jön neked egy sörrel, kezdők pedig kettővel
Kis pontosítás: Hivatalos Global developer kéthetente frissül. Xiaomi.eu dev kiadás esetén pedig havi rendszerességgel van OTA frissítés
-
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #1919 üzenetére
6.6.4 ben javítva lesz (elvileg)
-
válasz
Ez kellett, nagyon köszönöm, igazán hiánypótló írás olyanoknak akik nincsenek benne, hogy mi is a TWRP,Miflash, Stable, vagy Dev Rom-ok, és azok fórumokon használt rövidítéséiben.
Részemről ÓRIÁSI KÖSZÖNET, és várom a folytatást!
-
válasz
Barthezz2 #1923 üzenetére
Mert abban kezdett el szórakozni a BT a fórum szerint. Nos 6.6.3 fent van, Band csatlakozott, de hogy jó lesz-e? Max megy a szekrénybe, a Note2-vel is volt baj a csatlakozással, lassan azon a ponton vagyok, hogy megutálom
Viszont cserébe ma másodszorra raktam újra a telefont, öröm a boldogság -
válasz
kovbandi82 #1922 üzenetére
Vaaa, most én is elírtam..
Szóval, 6.6.3 volt fent, miért nem 6.6.2-re mentél vissza? -
válasz
Barthezz2 #1920 üzenetére
Nem, a 6.6.3
Valamiért mindig elírom. Visszaraktam a 6.5.31-et, és besz..ás, a MiBandet még csak fel se csatlakoztatatja, nem párosítja
Nem baj, tiszta telepítéssel, megformázva mindent felrakom a 6.6.3-at, és ha nem jó, vagy felakasztom magam, vagy agyvérzést kapok.
Max ha az asszony hazajön, az ő telójával rápróbálok a Mibandre, jó-e. De elvben jó, mert ha manualban a MiBand notifyben beirtam a BT címét, rezgett, igaz pulzust nem mért
Micsoda öröm, kínaiul indult a recoverym System-data törlés után(#1921) mergesmate : nagyon faxa
-
mergesmate
tag
Kikerült a ROM telepítős rész "első" változata: [link]
Várom az észrevételeket!
-
válasz
kovbandi82 #1919 üzenetére
6.3.2?
-
ebben a 6.3.3-ban nekem nem müxik a BT rendesen, eldobálja a MiBandet. Tolok rá egy data resetet, de szerintem visszapattintom a 6.5.31-et. Az se volt rossz
Más: a TWRP recoveryvel az MTP müxik nektek? Nekem az istenért nem akar a kis szemét -
GrooveHero
addikt
Csak valami orosz gányolt verzió létezik, az meg a fene sem tudja milyen. Azért vettem xiaomi telefont, mert nagyon szeretem a miuit, nincs szükségem holmi nightlykra azt várva, hogy na vajon most mi nem űködik, ami tegnap még jó volt...a-a...ilyet nem játszunk
Amúgy visszatérve csak akkor lesz majd rendesen elérhető, ha xiaomi kiadja a forráskódokat, amiket valljuk be mostanában nem nagyon szeret...meg tudom érteni. -
rodi81
tag
Sziasztok!
Valaki használ a telón Cyanogen mod-ot? Mik a tapasztalatok?
Jobb mint a MIUI eddigi romja? -
válasz
Fejvadi #1907 üzenetére
Röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy a Vodafone hálózatán van a legkisebb esély arra, hogy LTE hálózatod legyen, cserébe nagyjából országos szinten kaphatsz HSPA-t, a másik két szolgáltató hálózatán pedig nagyvárosokban valószínűleg 4G-n fogsz tudni netezni, viszont vidéken nagy a sansz arra, hogy csak EDGE marad.
Itthon ennyi a következménye a B20 hiányának. -
6.6.3 v8-ról vissza léptem 6.6.2-re. Előrelépést nem vettem észre, cserébe a 6.6.3 minduntalan bezárta a háttérben hagyott összes folyamatot és mikor legközelebb előszedtem a telefont, mintha akkor kapcsoltam volna be, azaz a futó alkalmazások listája is tök üres volt. Restart nem volt. Auto clean ki volt kapcsolva. Fura..
No.01:
Ibuygou-nak el kell küldeni a vám fizetési bizonylatot, és ha jól rémlik 3 napon belül küldik. Hogy pontosan hova, hol, mit, azt nem tudom. Írj a supportnak, majd megmondják. Vagy nézz körül az oldalon, valahol biztos le van írva. -
No.01
addikt
Kis segitseg kellene... Ibuygou, DHL, vam. Kaptam sms-t miszerint addig nem szallitjak ki amig be nem vizetem neten a vamot. Ehhez kuldenek majd hetfon egy direkt linket amint ezt intezhetem. Ha megvan hozzak is. Ilyenkor a vambiztositast eseten mikent kapom vissza az osszeget?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest