Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakydakillah
senior tag
válasz
enginev3.0 #3598 üzenetére
Gyerekeknek van playlist mesékre, ezért gondoltam nem-e lehet valamit vele kezdeni, de nem. Aztán kerestem googlen, elég sok alternatív progit találtam melyeket viszont már blokkolnak. Gondoltam hátha valaki itt ismer olyat, amelyik még működik.
havri1 – nem, ott is lelövi
batabe – nekem érintetlen a teló, ez nekem akkor sajna nem megy -
batabe
senior tag
válasz
hakydakillah #3596 üzenetére
Van rá xposed modul is, http://repo.xposed.info/module/com.pyler.youtubebackgroundplayback
-
enginev3.0
félisten
válasz
Playben vannak alternatív yt kliensek amik futnak a háttérben nem? Vagy ha zenére kell akkor soundcloud?
-
havri1
félisten
válasz
Ha böngészöből nyitod meg, akkor is?
-
hakydakillah
senior tag
Nem annyira MI5 kérdés, de meg szeretném kérdezni nincs-e valamilyen android – MIUI trükk a youtube megtévesztésére? Gondolok arra, hogy nálam sokat megy youtube, és ugye ilyenkor nem mehet háttérben, nem csinálhatok a telóval semmi mást, és a képernyőnek is aktívnak kell lennie. Engem ez eléggé bosszant, nincs rá valamilyen trükk?
-
törölt tag
Nekem az egyik kártya egy külföldi kártya, és kizárólag sms fogadásra kell, semmi másra. Most egy olcsó kínai tabletben van, de akkor ha működne minimális kompromisszummal Mi5-ben, akkor azt fel tudnám számolni, és a helyére valami normális, olvasásra is alkalmas eszközt tenni.
-
havri1
félisten
válasz
#16820480 #3593 üzenetére
Ez jó kérdés! Pont tegnap tettem bele a céges kártyámat is, elég fura így használni.
Viszont eléggé fejlett ez a funkció, pl megjegyzi, hogy melyik számot melyik kártyával hívtam utoljára, az lesz az alap ha következő alkalommal hívom, stb, tetszik, csak szokni kell
Ez akkor lenne van, ha egyik kártya mondjuk céges, korlátlan beszélgetéssel, másik meg korlátlan net, és a kettőt így egy telefonban lehetne használni.. -
törölt tag
Két kártya használatával mennyivel fogyaszt többet a telefon úgy általában, mint egy kártyával? Nem nagyon használtam még két kártyás telefont, és igazából a második kártya csak passzívan kellene, néha netbank miatt sms-t fogadni, de semmi kimenő hívás/üzenet/mobilnet. Érdemes állandóan bekapcsolva hagyni, mert úgysem fogyaszt sokat, vagy inkább kapcsolgatni, amikor éppen kell?
-
moco22
aktív tag
Első romfrissítésem MIUI-n sikerült!
Kicsit értelmeznem kellett, mert nem nőci módon lett leírva, de kilogikázva mégiscsak sikerült
Köszönöm a leírásokat azoknak, akik megcsinálták. ♥ -
enginev3.0
félisten
válasz
kovbandi82 #3588 üzenetére
Net volt, utána kB fél óra múlva megjelent az ikon
-
No.01
addikt
válasz
enginev3.0 #3587 üzenetére
Meg tesztelnem kell, de mintha ez lett volna nalam is MIUIHU-n a reggel... Net volt, ikon nem.
-
válasz
enginev3.0 #3587 üzenetére
Net van ettől függetlenül?
Meg az Alpha tesztkor egyik rls mindket kartyara jelezte a H+-t, pedig ugye csak egyik lehet 3g/4g-n, a másik 2g-n -
enginev3.0
félisten
Érdekes hiba, legujabb EU rom
Bekapcsoltam a mobilnetet, megy is, de nincs kint a kis ikon hogy 4g vagy H+ vagy semmi, szóval mintha nem lenne bekapcsolva
-
No.01
addikt
Egy dologgal szivok csak, bar lehet semi koze a MIUIHU-hoz... a MiFit allandoan leall. (2.1.6) Megprobaltam visszarakni a 2.1.5-t ill a 2.1.4-et, de mindegyikkel ugyanaz a helyzet. Telepul majd mikor az engedelyeket keri mind leall. (Tiszta telepitest nyomtam ahogy a forumon irtak, sot nyomtam egy restartot is)
Otlet?
-
A multi téma apja tényleg nem csirkelábas, a miuihu viszont jobb téma appal rendelkezik. Ott van egy külön szekció, ahol v8 témák vannak csak, a multiban úgy kell levadászni egyet-egyet, plusz abban nem tűnik el testreszabás menüpont, ami a multiban vagy egy éve probléma.
-
Karavik
veterán
xiaomi.eu-ban nincsenek csirkelábak sehol, témákban sem...
-
-
Ha jól tudom, a témákat máshonnan szedi a Hu meg a Multi, valami ilyesféle rémlik.
De valami van, mert egyes témákra hiába kerestem rá multin nem leltem -
válasz
kovbandi82 #3573 üzenetére
Hát nem tudom, de az előző 6.6.30 nem volt csirkelábas az tuti, mert válogattam benne
-
Azokat a részeket online tölti be, másmilyen nem is lesz
-
Ha valaki esetleg beállítana egy olyan témát, ami 6x4-es elrendezésű, arra figyeljen, hogy a widget-ek ne legyenek így teljes képernyőre méretezve(maradjanak össz 5x4-ben), mert utána nem lehet visszaállni sima témára. A Home alkalmazás nem tud betölteni. Vissza kell váltani 6x4-re, és visszaméretezni(vagy task manager-ből visszalépni a témákra ha még lehet, vagy értesítésekből belépni a beállításokba, és onnan a témáknál).
Most szívatott meg épp..
-
-
havri1
félisten
Köszi az infót!
-
Sajtinnyo
csendes újonc
Az termeszetes ha torlom az osszes appot a hatterbol es 4gb-bol valtozoan csak 2-2,4 gb ramom van?
-
törölt tag
Ugye nem az egész töltési fázis lineáris, nagyjából olyan 80%-ig mehet gyorstöltéssel, és utána vált át normál töltésre. Ezért szokták úgy megadni, hogy 0-ról 75-80%-ra mennyi idő alatt megy fel. Ez általában olyan 30-40 perc, és után még majdnem ugyanennyi a maradék töltési idő.
Nem maga a gyorstöltés nyírja ki az akksit, hanem a melegedés, de elvileg a QC3-ban valamit javítottak már ezen, a QC2 még nem volt a legjobb. Használat közben töltésnél viszont mivel melegszik a telefont amúgy is (főleg játék, böngészés, stb), így a töltési sebeségből visszavesz, mert egyszerre két hőforrás nem szerencsés a készülék belsejében. A gyorstöltések közül amúgy a VOOC a legjobb igazából, ott szinte egyáltalán nem melegszik az akksi.
-
-
havri1
félisten
válasz
kovbandi82 #3562 üzenetére
A legnagyobb zsugorcső 2mm amim van, de jó ötlet, köszi!
Amúgy ez a gyorstöltés, rendszeresen használva, nem nyírja ki az aksit vajon? -
Ne felj tőle, max zsugorcsovel vagy szigszalaggal rogzitad össze, ettől függetlenül én is vettem rendes, EU Qc3-as töltőt
-
havri1
félisten
válasz
kovbandi82 #3528 üzenetére
Igazad van, téved pár percet, de nekem ez kb több mint elég.
13:05-kor kezdtem a töltést 65%-ról. (Igazából 13:03-kor 63%-ról, de erről nem sikerült képet lőni)
13:35-kor lett 90%, ekkor vettem le, tehát 30 perc alatt töltött 25%-ot úgy, hogy közben használtam a készüléket. Tehát jelenlegi arány az 0.83% per perc.72%-nál sikerült neki kalkulálnia, akkor 100%-ra vetítve 30 percet írt, ami 0.93% per perc. Nem téved olyan sokat szvsz. Tévedés jogát fenntartom!
Végül megnéztem a töltőjét, nekem is q3-as ha az azt jelenti. Még nem próbáltam, félek attól az átalakítótól.
-
-
kbyte1024
veterán
Uraim segitsetek picit
ez es a redmi note3 pro kozt vacilalok. Szerintetek?
-
Arra vigyázzatok, hogy a MIUIHU-n ne innen töltsétek le a ROM-ot, mert véletlen a Mi5-ös letöltésekhez a Mi3 "cancro" ROM került be !!
-
Én is mindig azt irtam, hogy ugyanolyan jo mindketto. Mindnek van elonye es hatranya.
A hangfelvetelt meg soha nem hasznaltam, ezert nem figyeltem fel ra.
Mellesleg klon appot hasznal vki? Legutobb amikor haaznaltam, a gyari FTP kliens nem tudodd csatlakozni. Valaki mas megprobalna?
Twrp frissitesre van Multotool, 2 katt (vagy 3), igaz telepiteskor kenyelmesebb lenne, viszont Nekem most magatol ujrarakta frissiteskor a SU-t. -
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #3547 üzenetére
Egyetlen bug azért van benne, hangfelvétel hívás közben nem működik. china dev, xiaomi.eu, miui.hu kiadásokra egyaránt vonatkozik. Ezen kívül tökéletes...
Azon pedig felesleges vitatkozni szvsz hogy melyik a jobb xiaomi.eu vagy miui.hu mert egyik se jobb és egyik se rosszabb. Mindkét esetben china dev ROM az alap és ugyanazokat global módosításokat tartalmazza mindkét kiadás. Lényegi különbség nincs közöttük. Természetesen kisebb eltérések azért vannak, mint pl a köv integrációk: TWRP (xiaomi.eu), Swiftkey (miui.hu), MIUI HU app (miui.hu), multilangual (xiaomi.eu), 3 utas újraindítás (miui.hu)...(ezt utóbbit őszintén szólva nagyon hiányolom a xiaomi.eu-ból)
-
No.01
addikt
válasz
kovbandi82 #3550 üzenetére
User error
Az osszefoglaloban levo regi MIUIHU-ra klikkeltem es azt lattam, h meg a kettovel ezelotti ROM az alapja. Azert erdekelt, h azon kivul miben kulonbozik a hasonlo alapon nyugvo Multihoz kepest.
Azota jott, h elerheto a legujabb igy most azt toltom lefele es kiprobalom. Ha masert nem azert mert magyar es, h mert van OTA.
-
-
No.01
addikt
válasz
kovbandi82 #3545 üzenetére
Most esett le mit mondtal...
rajen
Pont jokor! Koszi! -
-
rajen
csendes tag
Megjelent a legújabb Magyar rom! MIUIHU8 6.7.14! Jobb, mint bármelyik...
http://miuiandroid.hu/forum/viewtopic.php?f=114&t=2513 -
-
No.01
addikt
Szoval ha az alap egyezik akkro is ajanlatos a cache + dalvik wipe? Ezt meg sosem csinaltam csak TWRP-bol foltoltam az ujabbat (volt h downgrade volt) lehet itt rontottam el a dolgokat?
kovbandi82
Nem azt mondom, h nem publikaljak, sot! Csak jobb tisztaban lenni azzal, h az marpedig nem a legfrissebb ROM-on alapszik. -
Nekem egyenlőre jó, igaz HU-t használok
-
válasz
enginev3.0 #3541 üzenetére
Nekem tegnap a giro szenzor halt meg.
-
enginev3.0
félisten
Amúgy a mostani legújabb romban van hiba, pl a képernyőelforgatás ha képeket nézek, van amikor csak a fél kép jelenik meg alul vagy felül
-
-
No.01
addikt
válasz
enginev3.0 #3537 üzenetére
Lehet teszek 1 probat...
Mellesleg Te/ti a Multi heti valtozatoknal csinaltok wipe-ot vagy csak ramentek, h install?
-
No.01
addikt
A Multi es a MIUIHU kozott sok a kulonbseg? Az tudom, h utobbi nem a legfrissebb, de azon kivul?
-
Karavik
veterán
Nekem gyári töltővel 10%-ról 100%-ra 1.5 óra alatt tölti fel bekapcsolt állapotban úgy, hogy közben még használom is a telót
-
-
Egyébként én sem vagyok megelégedve a QC3 töltési sebességgel. Lejjebb ezt tárgyaltuk, hogy lehet ROM, vagy töltő hiba miatt van.
-
31-ről 92%-ra 1h4m kellett a gyorstöltős power bank-nak. Gyorsabb kellene legyen a qc3, nem?
-
A texasi
aktív tag
[tibcsi0407] Kolléga
kompetens - releváns
Spemall témában ... is! -
amargo
addikt
Hopp lehet ide jobb feltenni a kérdésem, innen jöttem: [link]
Hi,
Warranty-ban kérném a segítséget és a xiaomi termékeknél. Egy telefont készülök venni és itt: [link] 1 év garit adnak is rá, ez rendben van, gondolom az alap xiaomi gari. Viszont itt lehet kérni 2 év európai garival is: [link]
De nem tudom, hol lehet ezt érvényesíteni, tud benne valaki segíteni?
Előre is köszönettel. -
Az előbb épp elfelejtett fordulni a kijelzőm(nem ment a szenzor). Legutóbbi multi.
Meg as Asphalt Nitro se megy valami túl jól, bár kb 2 hónapja nem indítottam el, így lehet már eddig se. De azért ezen a vason illene.. -
enginev3.0
félisten
Fu, hogy lehet kigyomlalni ezt a tetű permission managert, mert földhöz vágom hogy nem tudok engedélyt adni most kézzel se semminek, az allow gomb nem él csak a deny, ha meg kézzel akarok valaminek engedélyt adni, akkor meg screen overlay detected
-
havri1
félisten
válasz
kovbandi82 #3504 üzenetére
Köszi. Egy kulccsal próbálta a tulaj megkarcolni, semmi. Mintha simább is lenne a felülete, mint a nilkin tempered glass-nak. Ettől én mondjuk még nem merném rátenni egy kijelzőre, úgy, hogy örökös..
Más: gyári szilikon vagy hasonló anyagú tok létezik hozzá? A tartós tokos használat nem karcolja a hátlapot (helyesen akkumulátor fedelet), vagy a fém keretet körbe? Régen Samsung Note 2-vel megszívtam.. 2 hó használat után tökéletesen lekoptatta a festéket a műanyag keretről.. Féltem, nem szeretném sehol sem megkarcolni (kiemelten vigyázok a készülékekre).
Megint más:
Megjelenés óta használom a multi 6.7.11-et, tökéletes. Néha a böngésző magától bezáródik, mondjuk erre nem jöttem még rá, mitőlnem fc, csak kilép. Megnyitáskor újratölti a weblapokat. Szabad ram 983/4gb, 88h uptime.
-
Milyen tapasztalatok vannak az tegnap megjelent EU ROM-al, érdemes váltani rá, vagy a ma megjelenő miuihu-ra?
-
Én maradok a tappancsos megoldasoknal.
-
twi452
senior tag
nekem is van egy hasonló egyszerű, gearbest-ről másfél dollár volt, most utánanéztem már nem lehet kapni.
az is teljesen jól működött, elég izmos rugó van benne és a "pofái" gumírozottak úgyhogy atomstabilan fogja a telefont
kivenni belőle is csak két kézzel mertem mert fostam, hogy ha egy kézzel feszegetem csak eltöröm a szellőző lamellát véletlenül -
bjames
aktív tag
válasz
hakydakillah #3501 üzenetére
Én is vmi hasonlót szeretnék. Nem félős, hogy föggőlegesen rázós úton esetleg kicsúszik belőle a teló?
Nekem van a telón egy szilikon ultra-thin tok is, az nem tudom ront vagy javítana a csúszásveszélyen. -
enginev3.0
félisten
Új romokban üzenetek és névjegyzék szinkronizálás miért nem megy miui fiókba? Piros XMegvan, kézzel kellett megadni az engedélyeket
-
-
enginev3.0
félisten
válasz
hakydakillah #3501 üzenetére
Nekem is ilyen van, három, nagyon jó
-
havri1
félisten
Van nálam egy Note pro, aminek a kijelzőjén valami spéci anyag van, folyadék, úgy kenik szét. Nem venni észre, egy az egybe olyan, mintha a gyári felület lenne. Van erről infótok? Mondjuk nem biztos, hogy rá merném tenni a Mi5-re, de meglesném mi ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Eredeti játékok OFF topik
- Egér probléma
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- További aktív témák...
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest