Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakydakillah
senior tag
válasz
tibcsi0407 #298 üzenetére
Hat az egyenlore ugy tunik az alap Mi5-tol se lesz erosebb, de tech miatt tutira dragabb lesz.
-
Karavik
veterán
Tesztekben szó érte a ház elejét, hogy nem elég hangos a cucc külső hangszóróról. Megtennéd, hogy kipróbálod zenehallgatás közben kikapcsolni (kapcsolgatni) az alábbi kapcsolókat:
Settings> Sound & Vibration> Dolby Digital Plus> Itt Music vagy Video legyen kiválasztva> Dolby Effects: kapcsold ki a Volume Leveler kapcsolókat
Elvileg így hangosabban kell szólnia (legalábbis a többi Xiaomi teló esetén ez a tapasztalat), kíváncsian várom a visszajelzésed...Thx!
-
whYz
őstag
Honorbuy.
$476 szallitassal egyutt HM13 voucherrel.
1 nap volt Olaszorszagbol DHL-el
Gomb talan egy picit lotyog, de nem zavaro, ha tokban van nem erezni egyaltalan. Az eddigi telefonjaimnak jobban lotyogott.
Uvegfolia igen. Honorbuy-nal jar hozza alapbol, plussz egy bor tok is. TPU tokot is rendeltem, de nagyon rossz minosegu, nem megy ra rendesen, senkinek nem ajanlom.
Nem a B20 a legnagyobb problemam. Az en szolgaltatom semilyen LTE savot nem tamogat. -
Karavik
veterán
válasz
hakydakillah #279 üzenetére
Az nekem sem szimpatikus, hogy ilyen intenzitással jönnek ki az új modellek, ráadásul az Mi Note 2-t még nem is említetted ami szintén várható...
(#289) khron78:
Bármelyik MIUI kiadásra telepíthető gapps csak a google installer nevő appot kell hozzá lefuttatni...
-
whYz
őstag
Angol/kinai, stable romrol valtok dev-re. Van global rom amiben elvileg tobb nyelv van es gapps, de azt nem szeretnem felrakni, mert en amugy is angolul hasznalom es erre gyorsabb a frissites. Gyari stable es dev romhoz is van gapps, csak le kell futtatni egy kis appot ami 1 perc alatt felrakja.
-
<Adamsky>
nagyúr
Jó sok dolgot nem tud egy szifon (és egy részét nem is fogja). Pl. Tasker, E-Robot vagy Automagic szintű program sose lesz rá. Én nem is értem, hogy lehet egy napon említeni ...
Pontosabban lehet, ha csak az árat nézzük, de aki Android-os telefont az Android miatt veszi (nem pedig mert melyik a szmúzabb és/vagy éri meg jobban) annak jó eséllyel sose lesz alternatíva egy almás készülék.#286) whYz
Kérek szépen egy fotót a működő notification led-ről. Nem akarom elhinni, hogy 0,5 cm-es sugárban "ragyog" körbe a lyuk mellett.Ki tudod-e úgy nyitni ujjlenyomattal a telefont, hogy a lezárás előtt nyitva hagyott program jelenjen meg (ne tünjen el rögtön mert nyomtál egy home gombot)? Remélem érthető
-
hakydakillah
senior tag
Engem eddig a zártsága zavart mindig. Biztos meg lehet oldani, de nekem mindig sógornőm ugrik be róla, azzal sírva, hogy nem tud rá zenéket, és kicsinek meséket rakni.
Meg méretben eddig nem volt az én világom, igaz ez javult. Mondjuk ha antutu buzikat nézzük, abban Xiaomi átvette a vezetést, de tudjuk az valóságban nem sokat ér.
-
syler123
veterán
válasz
PowerBuldog #280 üzenetére
Igen 90k a reális ára a 32gb-os csökkentett cpu órajelű és memóriájú modellnek. A pro-tól is gyorsabb egy Iphone 6 minden tekintetben, minden hamarabb nyílik meg és smooth-abb az egész, tud 4g lte-t vodafone hálózatán is (b20), van magyar nyelv (nincs tele rengeteg haszontalan kínai app-al). Elvetemült fan-nak kell lennie az embernek ha ezt a kínai telefont választja az Iphone 6 mellett, ha ugyanannyiba kerül. És nem kell félreérteni, nekem nagyon tetszik, szeretném megvenni és meg is fogom, amint eléri a "reális" árat.
Miui alatt pedig lassabb a konkurens telefonoknál, de azok jóval drágábbak, szóval ezzel nincs is baj, -
hakydakillah
senior tag
…és ha ez még nem lenne elég, már a Redmi Note 4-ről van szó, májusi bejelentéssel. Nagyon nem tetszik, hogy ennyire átmennek tucatgyártásba – pár hónapon belül volt itt Redmi Note 3, RN3 Pro, Redmi 3, MI4S, MI5, Redmi 3 PRO, és már most 3új telóról szó van – MI5S, RN4, Mi2 SE. Kíváncsi vagyok mennyit esik a miui rendszer optimalizálása miatta…
-
syler123
veterán
Köszi.
Igen, csak ennyit nem ér. Spemallról eu szállítással 112k. Ennek a telefonnak a 32gb-os variánsának a reális ára 90k. 130k-ért vehetek Iphone 6-ot is, még ha kisebb hellyel is kapom meg. Ráadásul fehér tuti nem kell. Nem sürgős a telefonvásárlás, lesz ez még 90k se
-
Spancho
senior tag
Valahol írtak pletykákat :
3d táccs , kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó, nagyobb felbontás ,esetleg 6gb ram...Valakinek innen van már "valahonnan/akárhonnan" rendelt Mi5 telója ?
Tökölök ,hogy megvegyem e az alap 'olcsó' 32gb-s fehéret ,vagy várjak 1-2 hetet hátha normalizálódik a fekete PRO ára. (a 128gb/4gb nagyon kecsegtető)
-
.DLL
veterán
válasz
hakydakillah #272 üzenetére
Na az vajon miben fog többet nyújtani?
-
hakydakillah
senior tag
válasz
PowerBuldog #269 üzenetére
Alakul akkor az is. Múltkor még $100 volt a különbség. Bosszantó, hogy már alakulgat mindenhol a készlet, de nem rendelhetek, mert pusztán színkülönbség miatt nem vagyok hajlandó 1centet se fizetni. Viszont félő, mire minden összejönne, bejelentik a MI5S-t, és akkor kezdődik elölről
-
PowerBuldog
veterán
válasz
hakydakillah #266 üzenetére
A 64gb-os verziónál már csak 66$ a különbség
-
jarlax
tag
Ugyanitt [link]aksiban a Mi5-öt hozták ki győztesnek.
-
hakydakillah
senior tag
Na már alakulgat végre a fekete-fehére közti különbség. Spemall ma levett az alap fekete árából majd 20dollárt, most már csak „39“dolcsi a különbség
-
khron78
őstag
Ok, kép fronton nekem nincs több kérdésem. Ennyiért, akkor best buy vétel. Valaki írhatna róla személyes véleményt. Magáról a Xiaomi rendszerről. Hátrányai, előnyei.
Viszont azt nem értem, hogy az S7 mitől 10 pont, ha ez 8.
Ezen az oldalon a tesztben meg ezt írják:
Cons
Underpowered speaker and earpiece
No microSD card support
Mediocre camera quality in low lightAkkor most mi van?!?
-
doooo
veterán
Más, persze, de attól még látszik melyik kamera mire hajlamos, márpedig a Mate rettentően mos, zajtalanít, fényesebb helyen sem lenne olyan jó, mint a Mi 5. Mellesleg mivel van fény a kép egy részén, ezért legalább ott láthatónak kellene lennie valami részletnek, de még ott sincs sok. S5 is így mos sötétben, ismerős az eredmény. Persze nappal lehet közelebb áll a Mi-hez, de este biztosan nem. És ahogy látom a 930-nak is meggyűlik vele a baja.
-
Napfénysüti
nagyúr
Tényleg nagyon jó telefon lett, igazi best buy a csúcskategóriában.
-
No.01
addikt
Azthiszem mindenkinek jobb lenne ha mar lenne itt 1-2 tulajdonos
-
khron78
őstag
Ne izgulj ennyire. Amit linkeltem, szerintem ott részletgazdagabb/élesebb a Nokia (fény ide vagy oda).
Lehet a Mi5 nem volt kitámasztva rendesen, nem tudom mi lehet az oka.
Amit a fórumtárs szúrt ide, ott valóban sokkal szebb a Mi 5 képe (fény ide vagy oda).
Valószínűleg ez is a reális különbség, uhogy minden fanboy megnyugodhat.
Azt viszont továbbra is tartom, hogy az éjszakai képek valamiért nem szimpatikusak.
Nagy elmosás, olyan festményszerű az egész. egyszerűen nem tetszik.
A szar jelzőt visszaszívom. Ez valóban erős túlzás volt a részemről.
Nappal szép képeket lehet vele készíteni.
Az esti képeknél, meg talán a zajszűrést kellene visszavenni kicsit. -
Karavik
veterán
Ezzel sikerült rúgnod egy hatalmas öngólt! Akár a Te linkjeid alatt lévő képeket hasonlítom össze, akár ezeket (#245) whYz mindkét esetben egyértelműen jobbak az Mi5-el készült képek szvsz.
-
helixP
nagyúr
Lehet vadászni a részleteket egy képen, de a jó fotó nem csak ebből áll.
Én a 930 esetében egy alacsony dinamikatartományú, több helyek kiégett, fakó képet látok.De ismétlem: nem azonos feltételek mellett készült a kép! Lehet, hogy elverné a Mi5-t a Nokia, mert pl. nehezebb dolga volt a nagy fénykülönbségek miatt a Nokiának, de pl a kerítés is csak azért látszik a Nokiánál, mert ráesett a fény.
Ez az összehasonlítás nem objektív így, csak ennyit akartam mondani. -
Angel78
aktív tag
vajon ez mögött van is mobil amit szállítani tudnak?
-
whYz
őstag
A sony kulonbozo szenzorait felesleges osszehasonlitani ezzel, mert elteroek.
En meg nem talaltam mate 8 es mi 5 ejszakai kep osszehasonlitast, igy rendes teszt nelkul felesleges azt mondani, hogy egyik vagy masik jobb. Lehet, hogy te jobb kepet csinalsz a mate 8-al mint valaki a mi 5-el de kulonbozoek a feltetelek, korulmenyek stb...
Mate 8 ejszakai kep
MI 5 ejszakai kepMindketto anantech-es kep. Miert lenne jobb a mate 8?
RazorDaPro: Ez lehetseges, bar engem annyira nem zavar.
-
RazorDaPro
tag
válasz
Meridius11 #235 üzenetére
Elnézést, igazad van, utátanéztem, csak az első kamerájuk más, arra emlékeztem.
(#237) whYz: A videó alapján főleg a színhőmérséklettel van gond. A cikkben pont írták, hogy a kijelző színkalibrálása hidegre sikerült, a videón meg túl meleg színek látszanak, úgyhogy talán a kijelzőt próbálták (túl)kompenzálni ezzel.
-
khron78
őstag
Igazad van, ezt a szenzort csak pár modell használja (még).
A Sony különböző típusú szenzorait viszont eddig is rengeteg mobilba szerelték.
Ha ez igaz, akkor minden telefon ugyan olyan képet csinálna, amiben egyforma a szenzor.
A Huawei Mate 8 éjszakai képei meggyőzőbbek, mint a Xiaomi által készítettek.
Az a bajom, hogy van egy tényleg jó (kínai) telefon (már nem először) és nálam mindig a kamera lesz a csalódás.
Ezt előre tudom borítékolni. De lehet, hogy az én hibám az, hogy az aktuális felső kategória aljára próbálom pozicionálni.
Egy Lumia 930-at használok és egyedül azért van még mindig meg, mert gyönyörű képeket tudok vele készíteni.
De elfogadom, hogy nektek tetszenek a képei. A véleményemmel egyébként nem vagyok egyedül. Ízlések és pofonok. -
whYz
őstag
R9-ben van ilyen szenzor es nezd meg az osszehasonlitast. Szerintem nincs olyan nagy kulonbseg a 2 oldal kozott, hogy leszarozzuk a xiaomit. Meg a mate 8-el hasonlithatnank ossze, de nincs mas telo ebben az arkategoriaban ezzel a szenzorral.
-
khron78
őstag
Elég sok mindenben ez a szenzor van, attól még nem szükségszerűen rossz, vagy jelen esetben jó.
Nézzétek már meg az esti képeket. Optika nem számít? A képfeldolgozás nem számít?
Eszitek a marketing szemetet, egészségetekre! -
Meridius11
aktív tag
válasz
RazorDaPro #234 üzenetére
Ugyanaz van bennük.
-
RazorDaPro
tag
válasz
Meridius11 #233 üzenetére
Ilyet még nem hallottam az 5X-ről, csak a 6p-ről, abban pedig tudtommal más a kamera. Nem keverted össze a kettőt?
-
Shyciii
veterán
-
khron78
őstag
Jó kamera? Szerintem meg a szokásos kínai (szar) szintet hozza.
-
.DLL
veterán
válasz
RazorDaPro #194 üzenetére
Élőben egyáltalán nem zavaró, mert a telefon egésze annyira hi-tech hatást kelt, hogy a keretre nem is figyelni fel. Ettől függetlenül én sem vennék fehéret, nem az én világom. Acélszürkében kéne, valami normális textúrával, szerintem a fekete túl komor.
-
manokaki
addikt
Talán mire lesz fekete ez is megoldodik , bár én ezek után nem jósólok 6-8 óra kijelző időket sajnos , volt elég idejük az Mi4 után valami jobbat alkotni ,vagy legalább ugyan olyat !
-
TomWexX
addikt
válasz
hegyirokker #217 üzenetére
1. Lesz rá magyar rom
2. Játékra nagyon alkalmas! -
hegyirokker
újonc
Sziasztok! Ezen a telón gondolkodom és lenne 1-2 kérdésem...
1. Lesz-e magyar nyelvű rom rá?
2. Játékra mennyire alkalmas? -
twi452
senior tag
válasz
manokaki #211 üzenetére
tegnap néztem egy tesztet erről
ott majdnem 5 órán át ment youtube videó 100% fenyerővel egy teljesen feltöltött akkuval
aztán megnéztem tőle ugyanezt a tesztet az s7-tel.. hát azért ott a 8 óra elég komoly lett
én a nexus 5-ömmel örülök ha megvan a 3 óra kijelzőidő egy átlagos napomon
-
twi452
senior tag
válasz
manokaki #207 üzenetére
Biztos forgalmazzák a feketét hiszen vannak embereknél a youtube videók alapján (fehérből több, igen)
Tegyük fel h készültek arra h a fekete jobban megy majd és ezért feketéből kétszerannyit gyártottak le.
legyen pl 2000 fekete 1000 fehér
jön 10000 ember akiből mondjuk 9100 szeretne feketét venni és 900 ember fehéret
ebből látszik már hogy miért lehet kapni akár azonnal fehéret és feketéhez miért kell sorban állniha nincs belőle elég akkor nincs
vagy volt ilyen bejelentés, hogy csak a fehéret kezdték el forgalmazni? Mert akkor arról lemaradtam és inkább befogom
-
twi452
senior tag
-
manokaki
addikt
nem akarok ünnepronto lenni ,de szerintem mire a fekete ( és ezt még nem is a Pro változatra értem ) ide kerül pici ,de édes hazánkba , szerintem már a vénasszonyok nyarán is túl leszünk
, de ne legyen igazam ! Ez a fekete valahogy nem megy a kínaiaknak az Mi tipuson belül !
Attila
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #198 üzenetére
A magyarázat erre a jelenségre, hogy az említett "fehér anyag" vezeti a fényt...Engem személy szerint nem fog zavarni egyáltalán, egyrészt nekem fekete lesz és ez nem vezeti a fényt, másrészt amúgy sem zavarna...
Engem csupán egyetlen dolog zavar az Mi5-el kapcsolatban, hogy már februárban megrendeltem a Pro változatot és még mindig nincs itt a kezemben
Egyébként a fekete Mi5 változatban így néz ki az értesítési led és a kapacitív gombok led világítása működés közben: [link]
Fehér változatról nem találtam ilyen videót...
-
syler123
veterán
Köszi, akkor én valami false oldalt néztem, mert ott tuti nem így volt, ezért nem is néztem a 64gb-os modellt, mert nem adott akkora extrát hogy azt vegyem (proci órajel ugyanaz volt), de így akkor tényleg a 64gb-ost érdemes nézni. Bár annak is hatalmas felára van. Én még kivárok ezzel a telefonnal...
Érdekesség: A 64gb-os verziónál a fekete és fehér között 106$!!! különbség van. Ez több mint 30k, ez nevetséges...
Várjatok Spemall-on ugyanannyiba kerül a 64gb-os fekete, mint a pro ami csak feketében vanEzek valamit benéztek...
manokaki: Én az órajelre gondoltam, hogy a ramoknál ugyanaz, nem a méretre.
-
twi452
senior tag
válasz
syler123 #200 üzenetére
[http://en.miui.com/thread-231030-1-1.html]
Q: What're the differences between each version?
A: As follows:Mi 5 (32GB) Snapdragon820 Max Frequency 1.8GHz,Adreno 530 GPU 510MHz,3GB LPDDR4 1333MHz
Dual Channel,32GB ROM UFS2.0
Mi 5 (64GB) Snapdragon820 Max Frequency 2.15GHz,Adreno 530 GPU 624MHz,3GB LPDDR4 1866MHz
Dual Channel,64GB ROM UFS2.0
Mi 5 Pro (128GB) Snapdragon820 Max Frequency 2.15GHz,Adreno 530 GPU 624MHz,4GB LPDDR4 1866MHz
Dual Channel,128GB ROM UFS2.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest