Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz_abika
addikt
Vagyula féle MIUI ROMra, tudok TWRPből telepíteni xiaomi.eu-s verziót?
Tegnap örültem, mert a changelog írt valamiféle hangerő korrekciót AUX kimeneten (Mi5), de szerintem csak még halkabb lett. Vállalhatatlan. És a mixer _paths.xml módosítása sem jár hallható következményekkel szvsz.
-
Karavik
veterán
Hiányosságai csak annyi, hogy a legújabb fícsörök nincsenek még benne, mivel kb 2 hónap elmaradásban van az aktuális fejlesztői kiadáshoz képest. Így az új notification rendszert sem tartalmazza, ami messze a legjobb újítás MIUI9 kezdete óta (szerintem):
- Egy ujjas értesítés kiterjesztés
- Csoportos értesítés megjelenítés
- Gyors válasz értesítésből
- Küldő fénykép megjelenítés
- Értesítés óta eltelt idő kijelzés -
Fetyoka0
tag
MIUI eu 9-es stabil rom van fönt. Azt vettem észre ha kilövöm az összes alkalmazást feladatkezelővel akkor a facebook messenger nem szinkronizál(nem kapom meg az üzeneteket) csak ha megnyitom az app-ot.
MIUI 8on nem így volt.
Ötletek? -
Karavik
veterán
-
davidvarga
tag
Sziasztok. Aki használ aex romot (4.6) megmondaná hol a bànatban van az ota menüpont? Vagy hol lehet megnyittni az appot mert a futó appok között ott van, de sehol nem találom, a beállításokban sem. Előre is köszi. Másik, hogy az ota apnak minek kell engedély az sms és telefonhoz?
-
Karavik
veterán
Heti zárt beta frissítéseknél van egy major bug, kiállítottam a bug riportot hozzá: [link]
Légyszi klikkeljetek a piros CONFIRM 我也遇到过 gombra. Ezt csak PC-n, vagy mobilról PC módban Mi fiókba történő bejelentkezés után lehet csak megtenni. Fontos minél több confirm mert, ha holnapig nem javítják akkor kimarad a heti publikus frissítés. Múltkor csak 3 fórumtárs klikkelt innen...
-
Atomgeszi
nagyúr
Hmm.. Tényleg csak a szabályos számokkal működik.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
havri1
félisten
Gyári tarcsazóba, ha t9 alapján keresek egy kapcsolatot, hívom, majd a legközelebbi tarcsazó nyitásnál a leutott karakterek ott vannak. Ki kell x-el törölni. Ezt nem lehetne valahogy automatikusan kikapcsolni? Tehát, hogy ne jegyezze meg, simán a híváslita nyíljon meg?
-
davidd196
csendes tag
Sziasztok. Melyik stabil custom romot tudnátok ajánlani? Mi most a legjobb stabilitás és akkuidő szempontjából? Sajnos a Miui mostanában rosszalkodik elég sokat
-
bjames
aktív tag
Ismeri vagy próbálta már valaki ezt az állítólagos új funkciót az új romban?
Face Unlock for Android 7.x devices
-
Varesz_86
aktív tag
Nem tudom volt e már, de kint a miui 9 global stable
most megy fel
-
Karavik
veterán
válasz
aytukabozs #13061 üzenetére
Ez esetben nincs binding time várakozási idő, nem kell várni semmire, mehet a BL nyitás egyből...
(#13062) Atke:
akkor passz...
-
Karavik
veterán
válasz
aytukabozs #13059 üzenetére
Bootloader nyitáshoz az engedély gyorsan megvan. Itt a kérdés az, hogy Mi Unlock Tool használatakor milyen binding time-val kapcsolatos üzenetet fogsz kapni.
Kövesd a képernyőn látható lpéseket:
Step 1. Download the Mi Unlock app to PC, and sign in with your Mi Account;
Step 2. Shut down your phone manually, and hold Volume down key and Power button to enter Fastboot mode;
Step 3. Connect your phone to PC using USB cable and click "Unlock".Természetesen ezt megelőzően ugyanazzal az Mi Fiókkal kell összekapcsolni a telefont, mint amivel nyitni akarod, amihez az engedély már adott.
-
Atke
senior tag
Sziasztok!
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy UPC Wi-Free-re próbálok csatlakozni,de nem tudok...
Páromnak Redmi Note 3 van, azzal elsőre ment.
Nekem vagy "Ip cím megszerzése..." vagy visszadobja . Ami nálam plusz az oktató filmhez és párom készülékéhez képest, hogy van egy "CA tanúsítvány" szerintem ezzel van a gond.
Ha Ne hitelesítse: Nincs megadva tanúsítvány. A kapcsolat nem privát jellegű lesz
Ha Rendszertanúsítvány használata: Akkor Domain megadása kötelező szöveggel visszadobja.
Ide ha beírok valamit, akkor csak szimplán visszadobja üzenet nélkül...Előre is köszönöm a segítséget.
-
Karavik
veterán
válasz
aytukabozs #13055 üzenetére
Ez egyértelmű! Nyitási engedély az Mi fiókhoz jár, viszont telefont akkor nyithatsz, ha meghatározott idő eltelik onnantól, hogy a telót össze kapcsoltad Mi fiókoddal (binding time).
-
aytukabozs
addikt
válasz
janakbacsi #13051 üzenetére
Na tegyük ezt tisztába.
Egy másik xiaomi topicban le lettem oltva hogy a nyitási engedélyt nem a telefon, hanem a fiók kapja meg.
Most itt megint az az állítás hogy a telefon?
Valaki mondja már meg a frankót! -
Karavik
veterán
válasz
Már 360 órát kell várni újabb értesülések szerint: [link]
-
whYz
őstag
válasz
Igen? Akkor bocs, le vagyok maradva.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Úgy úgy.. Össze kell kapcsolni a fejlesztői beállításokban.. Vagy hol..
-
whYz
őstag
válasz
aytukabozs #13049 üzenetére
Gyari recovery-vel nem probalkozz, mert lehet, hogy mukodik, de kinszenvedes.
Ha gyari romot akarsz felrakni, akkor a MiFlash-el csinald, vagy ha xiaomi.eu romot akkor pedig TWRP-vel.
A nyitasi engedelyt mar megigenyelheted most es egybol tudod nyitni a bootloadert amint megvan a telo.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Karavik #13048 üzenetére
Oh, értem, tehát az ÖF vonatkozó része ezek szerint elavult?
"ROM telepítés gyári recovery-vel
Gyári recovery-vel akkor telepíts romot ha zárt a bootloadered és nem is szeretnéd kinyitni, vagy nem szeretnél várni a nyitási engedélyre. Ezzel a módszerrel csak hivatalos ROM-ot tudsz telepíteni. Ez a módszer nem mindig működik, így érdemesebb kinyitni a bootloadert es MiFlash-el telepíteni a ROM-ot."Ezt szomorúan hallom, nem okoz problémát egy fastboot rom, de csak egyszerűbb/gyorsabb lett volna amúgy...
Mi a tapasztalat amúgy a 9-cel, itt problémamentes?
(Az én telóm topicjában sokan sírnak miatta...) -
Karavik
veterán
válasz
aytukabozs #13047 üzenetére
Zárt BL-el recovery install lehetőség blokkolva van. Ha mázlid van tudsz webshop ROM alól BL-t nyitni így Mi Flash-el fastboot módban fel tudod tenni a hivatalos Global Stable MIUI9-et
-
aytukabozs
addikt
Üdv
Jön hozzám nemsokára 1 ilyen telcsi, fincsi webshopos rommal,
van esélyem hogy a gyári recoveryvel felnyomjak rá egy glob stable-t, vagy nyitnom kell a BL-t? -
Lifeforce
őstag
válasz
bjames #13039 üzenetére
Sajnos biztos, hogy hardveres.
Mindegyik rommal csinálja, gyakorlatilag újraindul, de nem rebootol hanem kikapcsolás után úgy elhal, hogy bekapcsoló gombbal sem lehet visszakapcsolni (hosszan nyomva sem).
Így akku le és vissza, majd újra be lehet kapcsolni.
Sajnos 5 percenként csinálja, így használhatatlan.
Teljesen szétszedtem, kitakarítottam, de a helyet ugyan az.
Nekem 2 dolog fontos, hardveres home, és infra, az infra miatt kevés a versenyző. így Huawei Honor 9 a kiszemelt.
Bár a P10 jobban tetszik, de abban nincs ir -
whYz
őstag
válasz
Máté94 #13037 üzenetére
Nem igazan ertem a felbontasos kerdesed. 15.9 megapixel az 4:3-as, a 11.9 megapixel pedig 16:9-es. Ez igy szokott lenni.
Nexus6p vagy Pixel2XL-t hasznalom defaulton. Legnagyobbra allitva a legjobb de akkor talan tovabb csinalja a kepet. Probald ki, hogy neked melyik jon be.
Karavik: Igy azert ertheto vegulis. Ha valaki nem hasznal gcamot vagy valami mas hasonlot akkor nem igazan hianyzik neki.
-
Karavik
veterán
Volt Camera2 API support xiaomi.eu-nál, de ki lett véve stabilitás érdekében mert rengeteg mellékhatása van (pl. itt van ez, auto focus issue) olyan alakmázasoknál amik a Camerát használják pl Android Pay, QR scanner stb.
Rengeteg reklamáció és negatív visszajelzés volt ez miatt mire kiderült, hogy a Camera2 API enabled okozza ezeket a problémákat. Amióta ki lett kapcsolva a ROM-ban azóta semmi gond senkinél.
-
Máté94
addikt
Elég labilis ember vagyok, folyamatosan váltogatom a véleményemet. Most is visszakerült a LOS+ az A1-ről portolt kamera app. Igazad van, bár a GCam-et nem ismerem és a képességeit. A mostani A1 port működik, hasonló minőségben. Talán nem képes 16 megapixels képeket csinálni, cask 12 körül, de minőségre nem látok nagy különbségeket az eredetihez képest. Placebo volt, amit éreztem eddig.
De azért a panorama mód crash-el és nem lehet letiltani a shutter sound-ot, de legalább van.
Gcam mennyire "stabil", működik amikor kell, ha előkapod? Videózás milyen?
-
whYz
őstag
válasz
Máté94 #13029 üzenetére
Ott van a hdr+os gcam. Szvsz jobb kepet csinal mint a miui cam, oreon mar tud motion photot stb. Masik lehetoseg, hogy mar van miui cam is stock romokhoz, miota kiadtak az A1-et.
Azert sokat nem lehet tenni, hogy mashogy mukodnek dolgok a stock romon. Ezen az se valtoztatna, ha xiaomi adna ki egy ilyen romot.
-
Lifeforce
őstag
Úgy gondoltam, hogy 2 embernek okozok egy kis kellemes karácsonyt
1. Ha van köztetek olyan akinek betört a készüléke kijelzője, jelentkezzen nálam, karácsonyra megkapja.
Sajnos beszerelni nincs kapacitásom most karácsony előtt.2. Ha valaki sokat dobálja a készülékét, annak szívesen oda adom karácsonyra a jó minőségű gumi tokot (mélykék), illetve kap hozzá egy üvegfóliát.
-
Lifeforce
őstag
Köszönöm az eddigi segítségeket, leköszönök ettől a témától.
Sajnos tönkrement a készülékem, kiárusítom a belsejét és a külsejét. -
Máté94
addikt
A kamera whYz, a kamera...
Nem beszélve arról, hogy ha valami nem működik teljesen úgy, mint ahogy a MIUI alatt megszokta az ember vagy amihez hozzá van szokva. Nem szeretem ezt a tulajdonságomat, de akkor használnám igazán huzamosabb idegi, ha a Xiaomi kiadna egy stock ROM-ot.
Fun fact: Nagyon ritkán fotózok, mégis rosszul érezném magam, ha nem adna vissza azt a minőséget, amit az eredeti szoftver ad.
-
Máté94
addikt
válasz
Karavik #13026 üzenetére
Kezdik már kapiskálni, hogy a MIUI egyszerűen túl "heavy" UI és csak a baj van vele folyamatosan, a'la MI A1; nem ártana már kidobni a kukába és stock Android-dal tarolni a piacot. Nem kell, hogy A. One eszköz legyen az összes, bár...
Komolyan gondolkodom a Global Stable-en, ha megjelenik egy-két hét múlva.
-
Karavik
veterán
válasz
Máté94 #13021 üzenetére
Plusz van még egy issue a 7.11.10-ben csak hogy teljes legyen a kép
Nyisd meg Security app-ot > Futtasd le az Optimize folyamatot > Kidobja a Gallery appal kapcsolatban: Default settings has been changed > bökj rá Restore > Kiírja helyreállítva de valójában ez nem állít helyre semmit, mert a default app setting a Gallery-hez egyedül a Documents-re korlátozódott
Jól nyomják a dev srácok!
-
jana87
tag
Akkor ezt inkább nem rakom fel, várok vele, amíg rendbe rakják! Köszi hogy szóltál!
-
Karavik
veterán
válasz
Máté94 #13018 üzenetére
+ Telegram, WhatsApp (2 legnépszerűbb messenger app) értesítések nem jeleznek hanggal, se rezgéssel se LED-el
Továbbá Globálból eltávolították az FTP lehetőséget az új file explorer-ből ami a leghasznosabb, legértékesebb feature volt. Szerencsére más kiadások esetén elérhető maradt...
-
Karavik
veterán
Global dev 7.11.10 kiadva. Frissített már valaki? @Máté94 ?
-
Lifeforce
őstag
Sziasztok!
Jó régen jártam errefelé, ami nagyon jó, mert számomra azt jelenti, hogy problémamentes a készülék
Most viszont belefutottam olyan hibába, hogy a készülékem örökre elalszik.
Olyan mint ha kikapcsolna (lehet ki is kapcsol vagy szét fagy alvás közben).
Eddig nem volt ilyen problémám, frissítésre gyanakszom.
ROM:
LineageOS 14.1-20171107-NIGHTLY-gemini + root
Elég gáz, mert nem érnek el, nekem meg fogalmam sincs mikor fagyott ki.
Tapasztalt-e ilyet más is ezen rom használók közül valaki? -
havri1
félisten
válasz
Karavik #13009 üzenetére
Üvegfal mögül van, azért ilyen rossz, de a csíkozódás mindenhol olyan volt, teszteltem, én is a neonra tippeltem elsőnek. (bár ott mindenhol neon van) Most fent az előző, köv alkalommal lecsekkolom. Több videót csináltam már abban a teremben, még nem tapasztaltam ilyet. Akkor látszott csak, ha pl a tv-t veszem, na annak kijelzője így hullámzik.
-
Karavik
veterán
válasz
havri1 #13008 üzenetére
Egyedi hibák ellen - amiket a ROM magában hordoz - a clean install nem segít.
Akárhogy is van, én akkor is kipróbálnék másik ROM-ot, sőt ROM-okat, és csekkolnám azokat a specifikus funkciókat amik számodra fontosak, amikre a leginkább érzékeny vagy. Ha más nem, referenciának jó lesz és utána visszatérsz oda ahova szeretnél... főleg így, hogy nincs belakva a ROM...Egyébként az a video nem csak csíkozódik, hanem tiszta homály és fakó. Jut eszembe, azt a csíkozódást nem külső megvilágítás okozza?? Régebben nekem is volt hasonló, de csak bizonyos mesterséges megvilágítás alatt jött elő...
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #13007 üzenetére
Én az előző miuihu-val tökéletesen meg voltam elégedve (term az ismert hibákkal), de ma restartoltam a telefont, és a twrp indult, gondolom valamikor lekapta ota-n, és már ment is. Global-t azért száműztem régebben, mert abba a gyári ikonok voltak, amik nem tetszettek, többek között ezért tértem át a miuihura. EU rom nekem a BT-vel bugzott, azt nem tenném vissza. Szóval nem tudom. Igazából mehet a clean, mert tényleg üres a telefon..
-
-
havri1
félisten
Én nem tudom mi az istent csináltak már megint a kamerával, videó módban csíkok szaladgálnak a képen. Mindegy a felbontás, csíkozódás csökkentés... Ami egyszer viszonylag jó, miért kell elcseszni?
Simán ota-n frissült. Eddig (azt hiszem) jó volt. Ha nem a rom hibás, akkor a frissítés során baszódik el, akkor ott a hiba... -
Fetyoka0
tag
Sziasztok,
ha kijön a miui eu 9-es stabil rom föl akarom rakni.
Jelenleg ez a twrp-m van 3.0.2-2. Menni fog ezzel a fölrakás vagy kell updatelnem? -
Karavik
veterán
WhatsApp és Telegram üzenetek érkezése esetén nincs se hang, se rezgés, se LED értesítés. MIUI issue 7.11.2 kiadástól. Bug report: [link]
Pc-n vagy telóról PC módban kattintsatok bejelentkezés után a confirm 我也遇到过 gombra. Thx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Lexus, Toyota topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Politika
- Revolut
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest