Hirdetés
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
hriska #12398 üzenetére
Igen, úgy már én is megtaláltam.
Egyszer indult újra, de roppant kellemetlen.
Vezetés közben, headsettel, csörög, beszélek, majd semmi.. Látom miui9 logo, majd indulás, akadozás, még tölt a rendszer, de már hívnak újra, felveszem, de még a headset nem csatlakozott, halló halló, stb, és hallom: ja, neki van a kínai telefonja, máskor telefont vegyél. -
siskad
őstag
válasz
eladogeppc #12395 üzenetére
-
siskad
őstag
válasz
eladogeppc #12386 üzenetére
Milyen rom van fent?
-
Csak nálam tűnt el a frissítés ikon a miui 9-en?
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #12389 üzenetére
Na, ez jó hír, köszi.
A Wifinél már kiderült, DNS hiba, a kliensben manuálisan meg kell adni (pl google 8.8.8.8), és működik. Nem vágom, miért szelektál e téren a készülék.Tarcsazó meg nem idegesítene, ha nem tudnám, hogy pár verzióval ezelőtt jól működött, tehát megoldható, csak még nem tűnt fel egyik fejlesztőnek sem.
-
Karavik
veterán
válasz
davidvarga #12387 üzenetére
Állítólag, ha nyomnál egy factory resetet már nem menne ezért küldtem azt az APN configot ha újra belefutnál a hibába akkor csak bepötyögöd és kész...
-
Karavik
veterán
válasz
havri1 #12380 üzenetére
Gyorstöltés közbeni GPS jel veszteség eredendő bug az alap China ROM-ból így ezt az összes MIUI kiadás hordozza kivétel nélkül, tehát ezzel gyakorlatilag kizártad a MIUI-t.
Ez egyébként nekem is az egyik fő problémám ezért múlthéten felvettem a kapcsolatot külön szálon az overseas MIUI supportal QQi closed beta csoporton keresztül és most ott tartunk, hogy beszolgáltattam egy csomó tesztet/adatot, bug log-ot, screenrecodert ezzel kapcsolatban...
Másik kettővel nekem nincs gondom, WiFi hotspottal egyáltalán, a tárcsázót pedig, ha ki is lövi a MIUI RAM management, kevesebb, mint 0,5 sec alatt visszanyitja: [link]
-
siskad
őstag
válasz
eladogeppc #12383 üzenetére
Az új Google Camera elvileg tud 60fps-ben felvenni, de ez csak camera2 API-val működik.
-
Karavik
veterán
válasz
eladogeppc #12382 üzenetére
Végén kiírja, hogy calibration passed: [link]
Úgy hozza a legjobb eredményt, ha közben vízszintes felületen van a teló kijelzővel felfelé
(#12383) eladogeppc:
Arra sajnos nincs lehetőség
-
eladogeppc
veterán
Bocsánat az újabb bejegyzés miatt.
Videó felvételnél van lehetőség 60fps-re fullHD-ben ?
Köszi ! -
TheProb
veterán
Galileo Mi5-nél sem támogatott? Maga a snapi 820 papíron tudja, de gondolom ez még nem egyelő azzal, hogy a telefon is. Netán nincs rá valami heftelés, hogy működjön vagy nem ilyen egyszerű a dolog?
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #12377 üzenetére
A problémát én sem az újraindulás kapcsán írtam. Nagyban gondolkodom, az elmúlt 2 évre.
Jó, meg olcsó, meg hw, de Szoftveresen.. Nem vitatkozni akarok, nem is fogok. Hálás vagyok neked is, az összes fejlesztőnek a munkáért, (támogattam is anyagilag, jelképesen), de ez hosszú távon nem állapot. Kijelenthető, hogy minden funkcióban kifogástalan stabil, magyar nyelvet tartalmazó gyári rom, nincs. Mindbe van hiba.Vagy esetleg tudsz egyet?
Esetemben a gps vs gyorstöltés, Wifi hotspot, tarcsazó bezárása kizáró ok.
-
Karavik
veterán
válasz
eladogeppc #12378 üzenetére
Nekem kell hozzá külön progi, integrálva van HW test menüben. (5x érintés a kernel version-on)
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Nekem túl sok bajom nincs a telefonnal, pedig elég kritikus vagyok általában.
OIS kalibrációt hogyan lehet elvégezni ?
Milyen progi kell hozzá ?Előre is köszönöm !
-
Karavik
veterán
válasz
havri1 #12376 üzenetére
Minden készüléknek van itt külön topikja kivétel nélkül és alapvetően nem a gondok miatt vannak a készülékeknek topikjai, hanem információk, tapasztalatok, okosságok megosztása miatt.
Irányzottan a problémáddal kapcsolatban tettem ezt a kijelentést, nem csak úgy általánosságban. Természetesen a Xiaomival is van probléma (nekem is van vele problémám) de nem az, hogy újraindul beszélgetés közben a teló...
-
Karavik
veterán
válasz
davidvarga #12367 üzenetére
Közben több spanyol Orange user jelezt a hibát és állítólag a köv. APN konfig megoldja azt a problémát:
Nombre: Orange Internet Móvil
APN: orangeworld
Nombre de usuario: orange
Contraseña: orange
MCC: 214
MNC: 03
Tipo de autenticación: PAP
Tipo de APN: default
Proxy: 10.132.61.10
Puerto: 8080
-
havri1
félisten
Telefonálás közben restart
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Barthezz2 #12368 üzenetére
Egyedül nekem tényleg két falu között volt gondom, hogy csak E volt. De azt is kiküszöböltem azzal, hogy offline navigációt használok, ha meg streamelek soundcloudról mixet pl. annyit simán bufferel előre, hogy ne legyen gond.
Kisebb falvakba, városokban viszont semmi probléma. H, H+, mind Telenorral, mind Vodafone-alNagyobb(50-100k lakosság felett) városokban meg 4G, mind Telenor, mind Vodafone volt mindig.
Ahogy észrevettem viszont a Telekom a legrosszabb 3G szempontból...
-
válasz
eladogeppc #12364 üzenetére
Azért, mert a két T szolgáltatónál legtöbb helyen ahol nincs B20-tól eltérő 4G(B3/B7), ott 3G se, és marad az EDGE. Ők nem használták ki a 900Mhz-es 3G sávot, a 2100Mhz-es 3G pedig gyérebb lefedettségű(vagy semmilyen) vidéken.
Ez nekik nem számít már, mert ott van helyette a B20-as(800Mhz) 4G. Na ezt viszont a Xiaomi-k java nem tudja, így se 3G(900/2100), mert nincs kiépítve, se 4G(800), mert a telefon nem tudja így, marad az EDGE.Ebből a szempontból a Vodafone-al a legjobb, mert nekik legalább 3G legtöbb helyen van(900Mhz), így nem kell csigatempóra hagyatkozni. Cserébe náluk meg a legtöbb helyen B20-as a 4G, így sok helyen nem találkozhatsz vele.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Karavik #12280 üzenetére
Köszi és üdv. Igen, pár sikertelen próbálkozás után most végre elfogadták a jelentkezésemet.
Így könnyebb lesz a fordítási hibákat is időben kiszűrni.
Azért is néztem be most ide, mert a napokban akarok csinálni egy teljesen tiszta fastbootos telepítést, de olyat legutoljára Mi3-on végeztem, és hátha másképp van az újabb telefonokon. Gondolom Mi5 és Mi5S menete már egyforma lesz, nyilván a fájlokat kivéve. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
eladogeppc #12364 üzenetére
Jobban ki lehet használni, mint az Edge-t.
Két falu között meg még H+, de még H sem lesz.. Legalábbis felénk Baranyában ez a helyzet.
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !!
Valaki elárulná nekem, hogy a B20 minek hiányzik egyes embereknek ?
Vidéken nem tapasztaltam még, hogy a 4G-t ki lehetne fullban használni. -
Karavik
veterán
válasz
davidvarga #12329 üzenetére
lineage (működő) apn.conf.xml fájlt el tudnád küldeni nekem?
Köszi előre is. -
Karavik
veterán
válasz
havri1 #12356 üzenetére
Először próbáld meg törölni a camera app adatait hátha (úgy látom nem common miui.hu issue)
-
havri1
félisten
Videó (FHD) állítva -alul, fektetve - jobb oldalon lila csík?
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #12343 üzenetére
és (#12344) Barthezz2:
Igen javítva 7.8.31 kiadásban továbbá megoldva, hogy mobilnettel is lehessen OTA letölteni ill. frissíteni - erre eddig nem volt lehetőség. Plusz Md5 ellenőrzés hozzáadva, hogy a megszakadt letöltéseket ne engedje telepíteni. OTA update folyamatosan fejlesztetés alatt van...
(#12345) Petyb00:
Túlterhelt szerver okozza sajnos...
-
havri1
félisten
Nektek miui9 óta nem akadoznak baromira az animációk?
Eszméletlen szar..
Bár nem mindig, csak gyanítom amikor kilő mindent memóriából, és újranyitná, de közbe meg csili vili animáció kéne hogy legyen, és konkrétan akad mint állat.
Csak így tovább, komolyan. Marha jó irány. -
TheProb
veterán
Tényleg nem a legjobb még ez az OTA update. Nekem is jelzett pár percenként, holott már töltötte lefelé az img-t. Vagyis csak papíron, a gyakorlatban nálam is megállt 10% körül... Kb harmadjára sikerült letöltenie, ha nem léptem át másik appba... Ugyen azt csinálta az előző frissítéskor is.
-
Petyb00
aktív tag
A frissítési értesítés agresszív mivoltát javították a mostani kiadásban? Nagyon idegesítő! Meg akarom csinálni, de nem azonnal és ma már 5* csipogot, hogy "mi van már papi, mikor frissítesz!"
-
Karavik
veterán
válasz
davidvarga #12340 üzenetére
Király pont most írtam neki, akkor jelzem hogy tárgytalan - köszi a visszajelzést!
Más:
Developer options-ban "Emulated SDcard optimization" teszteltétek?
-
Karavik
veterán
válasz
davidvarga #12329 üzenetére
ok és mi a különbség a 2 xml fileban melyik sort kell hozzáadni vagy módosítani?
-
Karavik
veterán
válasz
felali #12330 üzenetére
Apply default theme, nyisd meg settings vagy dialer aztán lépj ki belőle és csekkold az ikont
(#12332) batabe:
Ugyanúgy mint eddig: Enter edit home screen > kijelölsz egy ikont > Mozgatod az oldalakat
Default start screen pedig:
Enter edit home screen > Settings > Default screen setting
-
batabe
senior tag
az új EU verziót felraktam, remek, hogy lehet kijelölni default screent, de hogy lehet most átrendezni a képernyőket?
-
Karavik
veterán
válasz
eladogeppc #12328 üzenetére
Ugyanaz csak teljesen más
...vagy, ha arra gondolsz, hogy mindkettő MIUI akkor ezzel az erővel az összes official és custom MIUI kiadás ugyanaz
Annyi közös bennük, hogy mindegyiknek a china rom az alapja...
Ezt már kifejtettem itt múltkorában: [link]
-
felali
tag
Sziasztok!Globál fejlesztöi romot használok miui9.Én vagyok láma vagy még nincsenek animált ikonok?
-
davidvarga
tag
válasz
Karavik #12318 üzenetére
Nem oldotta meg a dolgot. Viszont ami működött, hogy kicseréltem az apn.conf.xml fájlt a lineage romban lévőre és láss csodát újra van mobilnet. Orange es a szolgáltatóm. Lehet változtattak valamit. Ha megemlítenéd a xiaomi eu-nál akkor megköszönném, ne keljen minden frissítésnél cserélgetni.
-
TheProb
veterán
válasz
eladogeppc #12325 üzenetére
+1: Xiaomi.eu-s ROM-ok jöttek be nekem a legjobban.
-
TheProb
veterán
válasz
eladogeppc #12325 üzenetére
Személy szerint a MIUIHU-tól kiráz a hideg.
-
eladogeppc
veterán
Hülye kérdés, de a MIUIHU vs gyári Global Developer közül melyik a "jobb" ?
Köszi !
-
Karavik
veterán
válasz
eladogeppc #12323 üzenetére
Már több mint egy éve benne van...
-
siskad
őstag
válasz
eladogeppc #12321 üzenetére
Én a xiaomi.eu-t vagy a global devoloper-t ajánlom.
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Milyen ROM-ot ajánlotok hozzá ? MIUIHU van most rajta.
Global Developer esetleg ? -
Karavik
veterán
válasz
davidvarga #12316 üzenetére
Akkor megérett egy factory reset vagy még inkább Format Data full tiszta rendszerhez...
-
Karavik
veterán
válasz
davidvarga #12314 üzenetére
Természetesen nincs ilyen known MIUI bug úgyhogy egyedi hiba lesz nálad...phone restart próbáltad? (jól bevált IT problémamegoltás hátha segít
)
Esetleg SIM áthelyezés SIM1 helyre? SIM kártya csere vadi újra? -
davidvarga
tag
Xiaomi eu-n nincs mobilnetem. Friss telepítés. Apn stimmel sim kártya ki be, de semmi.
-
whYz
őstag
válasz
Unsign #12307 üzenetére
Szia
Akkora kulonbseg nincs. 5S-nek nagyon kicsit lassabb az ujjlenyomat olvasoja es nincs infraja, de kameraja sotetben jobb.
Ha teheted akkor inkabb 4GB rammal vedd.
TheProb: Csak parositaskor jon elo ez a hiba, utana mar nem, ugye? Akkor annyira nem veszes, szerintem a devek nem fognak foglalkozni ezzel.
-
Unsign
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Mi5-ot. Van valami érdemi különbség a sima és az S között a hétköznapi felhasználás soran? S-t vennem, de ha inkább a sima ajánlott akkor ne tartsatok magatokban.
Köszönöm előre is. -
eladogeppc
veterán
Videó közben ez a folyamatos újrafókuszálás megoldódott már ?
[link] -
válasz
TheProb #12279 üzenetére
De, én.
Most jött meg nemrég az új xiaomi bt hangszóró, kellett vagy 20 perc, mire egyáltalán látta a telefon. Már azt hittem rossz a hangszóró. Amazfittel is megpróbáltam, tudtam párosítani, majd utána nagy nehezen sikerült a telefonnal is.
De azóta is, van, hogy ha bekapcsolom a hangszórót, jelzi, hogy csatlakozott a telefonhoz, de aztán meg mégse, kézzel kell kapcsolódnom.
Mondjuk Amazfittel meg nem vettem észre, hogy gond lenne, folyamatos a kapcsolat az óra és a telefon között. -
siskad
őstag
Ha bekapcsolom a camera2 API-t, xiaomi.eu romon, akkor miután OTA-n lefrissítem is bekapcsolva marad?
eladogeppc: Nálam gyári appal még mindig fókuszálgat. Ez a tegnapi akkuidőm, Facebook, Youtube, és Chrome-al böngészés volt nagy részben + a bluetooth is be volt kapcsolva végig és csatlakoztatva volt az órámmal.
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Akkuidőtök hogy alakul ? Illetve a kamera még mindig ide-oda fókuszálgat akkor is, ha fixen le van rakva valahova videó alatt ?
Esetleg ha valaki tudna berakni SOT képeket, megköszönném.
Köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest