Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz
janakbacsi #13599 üzenetére
Kikapcsoltad MIUI optimization-t a developer options-ban
-
janakbacsi
őstag
Alvó üzemmód 1 percre van állítva a telefonomon, és az istennek sem tudok más értéket beállítani. Vajon miért?
-
Karavik
veterán
Oreo miui-hoz tud valaki flashable camera 2api enabler zip-et?
-
libus
őstag
válasz
Karavik #13591 üzenetére
Köszi. Csináltam egy tiszta telepítést (úgy is lementettem mindent a telefonról).
Ez szerint:
3. TWRP-ből format data az encryption eltávolításához és reboot to TWRP recovery (máskülönben nem látod a belső tárolót)
4. TWRP-ből install xiaomi.eu ROM.zip
5. TWRP-ből wipe -data, -cache, -art/dalvik, -internal storage
6. Reboot to systemRemélem jó lesz!! 8.3.8-at raktam fel.
-
Karavik
veterán
válasz
davidvarga #13589 üzenetére
Nálam nincs proximity sensor issue, de többen is jelezték már a fórumon ugyanezt 8.3.8 frissítés után is. Lag javult valamelyest. Globált még nem próbáltam de beta team dicsérte pár minor issue ellenére. Feature request-el meg kell várni míg legalább closed beta szintre kerül a fejlesztés...
-
libus
őstag
válasz
Karavik #13587 üzenetére
Szia!
Én ma feltettem ezt a 8.3.8-at. Reggel jelezte a telefon, hogy van frissítés.
Le is töltöttem és telepítettem is.
Innentől kezdődtek a gondok nálam.
Egyfolytában (kb. percenként 1-3 db) értesítési csipogásom volt.
De lehúzva az értesítési sávot, semmit nem mutatott. Elég idegesítő volt egy idő után.Másik probléma: Okos tok módba használom a telót, mert Original flip tokom van hozzá.
Pl. kinyitottam a tokot és valami olyan szöveg fogadott, hogy nyomjam meg ezt a két gombot....(már nem tudom mi volt a pontos folytatás), de feloldani nem engedte. Ekkor csak kikapcsológombbal kikapcsoltam a kijelzőt és vissza, s ekkor már ujjlenyomattal fel tudtam oldani a képernyőzárat.Harmadik hiba: Hívásom volt, és a második probléma miatt megértem felvenni.
Aztán hívás végén pedig nem jött vissza a kép, így le sem tudtam tenni. Megint csak kikapcsoló gombbal tudtam visszahozni.Itt elegem lett, s frissítésből vissza tettem az előző verziót (amiről frissített).
Fel is ment, de a telefon nem indult el. Illetve az MI felirat látszódott, meg alul mentek a pontok, mintha töltene be a rendszer, de 20 perc után se volt változás.
Ekkor kikapcs, s beléptem recoverybe, aztán wipe -itt elhúztam a csúszkát én őrölt
Nem tudom mi van beállítva itt alapból, de a telón a képek hálisten megmaradtak, de mindent alapra tett. Mindent újra be kellett állítani, playről letölteni...
Viszont hívás végeztével most sem jön vissza a kép, hogy le tudjam tenni.Mit ajánlasz mit tegyek?
-
davidvarga
tag
válasz
Karavik #13587 üzenetére
És az előző buildhez képest a lag? Proximity sensor bug javítva lett? Az eu-s 8.3.8 oreórol tudsz valami infót? Global vs eu oreó? Esetleg ezt a kamera vaku dolgot meg tudtad kérdezni? Plusz még egy észrevétel, a wifi erősség sokkal rosszab minden miui-n mint a főzött romokon, ezt lehet orvosolni? Vagy fel tudod esetleg vettni valahol?
-
Karavik
veterán
válasz
Milestone2 #13586 üzenetére
Én már kb 2 hónapja tesztelem az Oreo alapú internal developer MIUI build-eket Mi5-ön
Mi5 Oreo alapú Global 8.3.1 build-et pedig múlthét pénteken véletlenül publikálták, ma korán reggel pedig véletlenül kitolták rá OTA-n a 8.3.8 frissítést, amit persze rövid időn belül vissza is vontak. Egyébként nálam elérhető az Oreo alapú Global 8.3.8, ha valakit érdekel privátban megosztom...elég stabil, mindennapi használatra alkalmas...
-
Milestone2
nagyúr
Nyilván keveseket érdekel, de hátha valakit...
Lehet jelentkezni Mi5 Android 8 tesztre
-
havri1
félisten
Amúgy most nagyon szépen működik a 8.2.1 hu rom. Fastboot-al ment fel a kínai, aztán a hu.
Play-ről az alábbi programok vannak csak telepítve:
Business calendar
Viber
Messenger
MiFit
Zello
Frisky
Roidmi
SwiftKey (ez benne van alapban mondjuk)
Talán 4 napos az uptime, egyszer sem lőtte ki sem a tarcsazót (erre allergiás vagyok, rengeteget telefonálok), sem a böngészőt, sem viber/messengert.Arra tippelek, hogy valamelyik másik program cseszik bele a memóriakezelésbe.
Régebben még sok mást is használtam. Gmail, dropbox, Vodafone app, Facebook app. -
havri1
félisten
Szerintetek ez gyári?
-
Zozo0525
őstag
válasz
davidvarga #13572 üzenetére
Google mi5 oreo global-t nem találom.
adsz egy linket? -
Zozo0525
őstag
Sziasztok.
Hogy tudok jelentkezni global oreo tesztelőnek?
Most feltettem a global stabilt, hogy tudom kipróbálni az oreot?
Vagy van infó mikor lesz publikus?Zozo
-
felali
tag
Sziasztok!Zárt bootloaderes telefonra fastbootos módszerrel feltudom tenni a miui 9.3.1. oreos romot?
-
Karavik
veterán
Oreo MIUI-val működik a PIP
Egyelőre Chrome, Google Maps, WhatsApp, YouTube* appok támogatottak
*RED előfizetés szükséges ami Magyarországon nem elérhető sajnos
-
Karavik
veterán
válasz
GrooveHero #13563 üzenetére
Jelen!
(#13564) Atomgeszi:
Ha nem vennék ki a régi jó dolgokat, akkor nem lenne mit visszarakni MIUI10-be
-
GrooveHero
addikt
Látom akkor más is várja a márc 27-ét. Jövök vissza miui-ra, valószínűleg mix2s-sel. Ugyanitt pixel XL eladó
-
Karavik
veterán
válasz
davidvarga #13550 üzenetére
Az official MIUI issue (egy lépés hátra...)
Rákérdezek megoldható-e xiaomi.eu-ban...
-
Karavik
veterán
válasz
Zozo0525 #13556 üzenetére
Azzal semmi...az Oreo alapú MUI-val is csak annyi a gond, hogy korai fejlesztői stádiumban van (még closed beta team csapat sem kapta meg hivatalosan) ehhez viszonyítva pedig jónak mondható, nincsenek benne major bugok...én pl. fő telóként használom Oreo MIUI-val....
(#13557) TheProb:
Első Oreo frissítés óta nincs benne (Official MIUI issue) később állítólag visszakerül majd...
-
TheProb
veterán
Oreo-ban hova ásták el a 2,4/5GHz között kapcsolót? A speciális menüpont alatt már nincs. Sajnos itthon muszály explicit megadnom, hogy a 2,4-es sávokat használja, mert 5gigán kb 1 bit nem megy át ha a retyón ülök (
)... Valszeg gyenge az antenna a Mi5-ben vagy nemtom.
-
Varesz_86
aktív tag
válasz
davidvarga #13552 üzenetére
Már lassan én se tudom mit használjak rajta
-
davidvarga
tag
válasz
havri1 #13553 üzenetére
Azért mert mert a két készülék szinte ugyan az. Volt ilyenre példa már régebben is valamelyik htc telónál. Sőt kína telóknál meg tömegesen jelen van ez, hogy más a gyártó, de oda vissza jó a telefonok romjai egymásra, ebben semmi fura nincs. Az egy másik kérdés, hogy nexus most meg pixel mobilokra van csak szinte teljesen jól optimalizálva rendszer. Pl.: Párom még mai napig a nexus 5 mobilját használja és a mai napig a sima androidos appok és feladatok gördulékenyebbek és simábbak rajta mint az én mi5-n, másrészt viszont a többi gyártóhoz képest még szerintem most is jobb a miui felület használat közben. Csakn ne lenne ez hogy kivesznek ilyen apróságokat amik viszont (nekem) óriási plusszok voltak.
-
havri1
félisten
Most a legfőbb gondom az, gyakorlatilag az összes MIUI-val, hogy a szűz telepítés után, baromi gyors a készülék. Elkezdem belakni, a mindennapi programokat felrakom, és elkezdi kilövöldözni 4GB ram mellett a programokat memóriából.
Akarok telefonálni, nyomom a zöld ikont, és látom, hogy tölti be, nincs memóriában.
Hiába zárolva, hiába kiiktatva a memóriakezelés az appon, a fejlesztőiben, akárhol.
Valahogy a gyárilag telepített alkalmazásokra van tervezve a rendszer.
Mondjuk érdekes, hogy ez 3GB-nál is ugyanakkor jelentkezik, mint 4GB-nál..itt kicsit árulkodik a szoftverek (inkább az oprendszer) optimalizálásának leszarása.Eleve nem vágom, hogyan lehet egy teljesen más HW-re ugyanaz a rom jó. Mi3/Mi4 pl..vicc.
-
davidvarga
tag
válasz
Atomgeszi #13551 üzenetére
Lassan ott járunk "sőt már ott is vagyunk", hogy többet tud még egy alap aosp rom is (pl. Omnirom és még simább is jelenleg) a los-ról nem is beszélve, mondjuk a mostani kiadás nagyon rossz akku szempontjából (nálam legalább is az volt). Lassan ha így halad a dolog a xiaomi fel is hagyhatna a miui felülettel és kiadhatna minden mobilt one projektben.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
davidvarga #13550 üzenetére
"hogy újra legyen (xiaomi.eu vonalon) "
Egyetértek.. Igazából nem mindennapos, de sokkal egyszerűbb, mint leállítani a felvételt, újraelindítani.
"Kicsit mintha egyre "butább" lenne a rendszer."
Ezzel is egyetértek. Egyik kézzel adnak, másikkal elvesznek.
Pont az volt a lényege a MIUI-nak, hogy mindenre volt megoldás és mindenre többféle megoldást kínálnak. Erre olyan hasznos funkciókat vesznek el, amik igazából 1-1 ikon(tehát semmi hatalmas plusz app-okról van szó) lenne vagy hasonló és tök kézenfekvő.. De neeeem.. Ők kiveszik. -
davidvarga
tag
válasz
Karavik #13544 üzenetére
Szia. Azt tudod esetleg miért lett kivéve az új kamera ui-ból az, hogy elindított videó felvételnél nem lehet már bekapcsolni a vakut? Vagy esetlek nem lehet módosítani az appot, hogy újra legyen (xiaomi.eu vonalon) vagy jelezni, hogy kerüljön vissza a global vonalon? Kicsit mintha egyre "butább" lenne a rendszer.
-
havri1
félisten
válasz
davidvarga #13548 üzenetére
biztos beragadt valami, de a laggolas miatt amugy is ujra akartam rakni.
fenebe, google mukodik, csak nincs benne a calendar sync, es pont az lenne fontos -
havri1
félisten
Megnézem a stock china dev 8.3.1-et (az még 7-es), találtam működő google-t hozzá.
Azt már most látom, nagyon sok mindent módosítottak benne MIHIHU csapaték, teljesen más.
Azon kívül, hogy van pár kínai app benne, teljesen más a karakterhasználat, a tárcsázó kinézete, funkciók. -
havri1
félisten
23:07-kor tettem le a telefont, 52% akkuval. 9 körül keltem, 3%.
Megy vissza a régi -
Karavik
veterán
válasz
VANESSZA1 #13543 üzenetére
Mi Mix 2s esetén valószínűbb a B20 support, mert az elődje (Mi Mix 2) is támogatja. Hiába, hogy nagyobb a kijelző, de 18:9 képarány és ~85% screen-to-body ratio miatt a fizikai méretét tekintve alig lesz nagyobb, mint Mi5
(#13534) davidvarga:
Híresztelések szerint lesz, de egyelőre semmi hivatalos info ezzel kapcsolatban...(állítólag MIUI10-el)
-
Karavik
veterán
válasz
VANESSZA1 #13535 üzenetére
Attól függ, hogy mennyire szereted a MIUI-t
Ha érzelmileg kötődsz a MIUI-hoz akkor mindenképp várnék áprilisig Mi7, Mi Mix 2s megjelenéséig. Ha nem kötődsz a MIUI-hoz annyira, akkor is várnék, mert több konkurens gyártó is áprilisban jön ki új készülékéivel, másrészt olcsóbbak lesznek az elődök.
Én is váltani fogok mindenképp vagy Mi7 vagy Mi Mix 2s-re.
Mi Mix 2 topikból HUTCHDB kollégának volt Mate 10 Pro és elég rossz véleménnyel volt róla, ezért eladta, ő többet tudna mondani róla. Ha most akarsz venni telefont akkor szvsz Mi Mix 2-vel jobban jársz...
-
válasz
davidvarga #13537 üzenetére
Igazából semmi bajom a mi5-el. Tökéletesen teszi a dolgát. Gyors mint az első perctől kezdve, és semmi lassulás belakott állapotban sem. Jó a kamera és jó az akku is, bár napvégén már igencsak igényli a töltést, pedig nem vagyok extrém felhasználó, de gondolom az állandó dual sim az oka, és az aksi sem mai már. A miui jó, kiforrott gyors. Ami a Mate felé billentené a mérleget, a jobb kamera, a 4 000-es akku, az új design és a kijelző. Nem tudom még, mert tényleg nagyon jó a mi5.
-
Bocs, de mikorra várható az oreo, vagy már van ?
Karavik,
szerinted érdemes egy mi5 - mate 10 Pro cserén gondolkodnom? -
davidvarga
tag
-
bjames
aktív tag
Egyszerű felhasználó szemével nézve milyen különbségek vannak az orreo és a nugat között?
-
TheProb
veterán
Mennyire javallott clean installt csinálni oreo-ra való frissítéshez? Dirty flash+dalvik clean elég?
u.i.: SPemall magyar szervizpertnerével van valakinek tapasztalta esetleg?
-
havri1
félisten
válasz
davidvarga #13525 üzenetére
Kernel verzión 5x klikk!
-
havri1
félisten
válasz
davidvarga #13523 üzenetére
Hmhm, érdekes, mert tegnap pont ezért döntöttem egy újratelepítsen, mivel a proximiti sensorom nem működött. De aztán csináltam egy HW tesztet, amin elhasalt, és volt egy újrakalibrálás gomb. Azzal megcsináltam, és azóta jó.
Nézd meg, hátha. -
havri1
félisten
válasz
davidvarga #13521 üzenetére
Pontosan hogy érted ezt?
Én annyit teszteltem rajta, hogy zseb mód aktív (alapból az volt EU-ban), lezárt telefon mellett eltakarom a proximiti sensort, majd bekapcsolom a készüléket. Írja, hogy ne takarjam el a sensort..amint elveszem a kezem, nyílik a készülék. -
davidvarga
tag
Globalnál a zsebmód nálam sem működik, pontosabban túl jól működik, mert nem lehet feloldani. Tiszta fastboot flash volt.
-
felali
tag
Sziasztok!Próbáltam feltenni a globál oreot gyári updattel de nem engedi mert nem vagyok béta tesztelö.
-
havri1
félisten
válasz
davidvarga #13516 üzenetére
1.5x sebességgel kb jó gyorsabbra állítva az áttünési animáció zavaróan akadozva záródik. Próbáltam a funkciókat amit írtál.
-
Karavik
veterán
válasz
davidvarga #13514 üzenetére
Hang van rezgés nincs
(#13512) havri1:
Átküldtem PM-ben mindkettőt
-
havri1
félisten
válasz
davidvarga #13509 üzenetére
Hogyan lehet videót csinálni a készülékkel önmagaról?
-
Karavik
veterán
válasz
havri1 #13508 üzenetére
Végig tudnál menni légyszi az alábbi bug listán (saját szellemi tulajdon
). Kíváncsi vagyok, hogy oreo global beta alatt is megvannak-e, amennyiben igen akkor végig tudom tolni official MIUI development team a javítást.
1. In split screen mode scrolling for second app in recent apps tray causes system UI FC
2. No vibrate no sound for Tapatalk notifications
3. Additional settings > Privacy > Managed device info: most of the options cant be opened under this menu
4. Quick card > Notes: Chinese text
5. Security app > Data > Top Up: Chinese texts
6. No vibrate for Gmail notifications, there is only sound
7. Gmail > Settings > account@gmail.com > Manage notifications: Vibrate and Blink light options always switch back to disabled after exiting menu
8. Gmail > Settings > account@gmail.com > Manage notifications: "On the lock screen" option cant be opened
9. Settings > Sound & Vibration: Ringtone and notification sounds options lead to pre-installed system themes instead of sound options
10. Camera: "Mirror front camera" options (ON, OFF, When face detected) don't have any effect on front camera -
havri1
félisten
válasz
Karavik #13507 üzenetére
Van 3 xiaomi készülék itt.
Mi4-el teszteltem most úgy, hogy egyik kézbe ez, másikba az, és ugyan arra nézve, látom, hogy (egyrészt ég és föld a mi5 javára természetesen a kép) a mi5 kis túlzással folyamatosan fókuszál. Rendszerint akkor, amikor nem tudja eldonteni, mire is kell fókuszálni. Mi4 mondjuk kb úgy szar ahogy van, de legalább stabilan szar
Samsung s6 és J5 van még, na azokat visszasírom e téren, csak az ois hiányozna.. -
-
havri1
félisten
4K-ban hullámzik a kép, FHD-ban nem. És az autofocus ugyanúgy rossz sajnos. Ez sajnálatos
Viszont a tap és caf fókusz automatikus lett. Alapban caf, de koppintásra oda fókuszál. Fura, és elsőre rossz megoldás, mert magától visszaáll caf-ra, ha változik a kép. Ez a rossz autofocus miatt használhatatlan videókat szül. -
Karavik
veterán
válasz
davidvarga #13494 üzenetére
Minden hibáról tudok mivel napi frissítések után mindig végigmegyek a teljes menürendszeren + system appok menüjén, amiket napi szinten jelentek. Kisebb hibák vannak, de alkalmas mindennapi használatra, én pl. céges telóként használom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest