Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
GrooveHero #14278 üzenetére
Van rá 11. Eu dev sztem a legjobb.
xiaomi.eu -
havri1
félisten
Féktisztítóval ne pucoljatok semmit. Sikeresen elcsesztem a telefont
Tanácsra, kifújtam a jackból a slimeot... Feloldotta a kijelzo ragasztóját.
Ráadásként szetszedtem, és eltéptem a power gomb szalagkábelét is.
:D sajnálom, imádtam, majdnem új kora óta gyönyörűen működött. Lányom üvölt, most ő használta.. -
havri1
félisten
EU dev-ben szerencsére MI5-ben is megvan a sebességgyorsítás funkció.
Nekem mind a 2 teleofnon baromi sokat dobott az üzemidőn. 10 percre állítottam, a kivételeken kívül mindent bezár. Idle éjszaka 7 óra alatt 0%-ot merül. 8 óra alatt 1-et.
Akinek sokat tétlen a telefonja, annak sokat számíthat.Biztonság app, fogaskerék jobbra fent, sebességgyorsítás.
Kéne venni egy garantáltan gyári akksit, nemrég linkelt kolléga pár helyet, lehet bevállalom, jó kis telefon, megér még ennyit
-
havri1
félisten
válasz
mayerovits #14259 üzenetére
Full kuka az akksi
Megy vissza a gyári. -
havri1
félisten
Basszus, nem bírom felszedni a régi akksit, úgy le van ragasztva..nyomódik szanaszét, félek teljesen tönkremegy kiszerelésnél.
Siker
-
havri1
félisten
válasz
mayerovits #14255 üzenetére
Én is variálok még, mert a gyári 63 vagy 67% becsült állapotával lehet jobban járok, mint ezzel
-
havri1
félisten
válasz
Atomgeszi #14238 üzenetére
Jó, a tényleg forró az az után volt, amikor első restartkor visszaállítottam google felhőből mindent, és vadul telepített playről. Amit megcsináltam most a 9.3.1x rommal, és csak langyos volt.
Mind1, marad így, lehet valami app akasztja meg, de mintha a 2x romban ez a játék mód lett volna az újítások között..nem? -
havri1
félisten
válasz
Atomgeszi #14236 üzenetére
No, ma reggel óta teszteltem a romokat. Fastboot romom csak régi van, így csak twrp-ből nyomtam, full format, data stb. Restart twrp, és újonnan letöltött zip fel, wipe cache, data, FR, majd restart. Ugyan úgy "égetett". Ezt megcsináltam 3x, hátha, de ua. Kijelző jobb sarkán be is sárgult a hőtől ez is.
Feltettem az egyel régebbit, az meg hideg. Tuti valami nem jó a procinál, kernel vagy valami túl van hajtva.Yt 10 perc után, vagy videó pár perc, és kézzel érezni, melegebb.
-
havri1
félisten
Nyomtam egy FR-t neki twrp-ből, systemen kívül minden format, de már most a visszaállításnál (google) tűz forró a jobb sarka.
-
havri1
félisten
Valaki felrakta a 9.3.21 EU-t? Ma reggel a lányom telefonjára nagy nehezen OTA-n, de már a frissítés utáni első indítás alatt éreztem, tűz forró a jobb felső sarka, majd az egész. Proci.
Boot után, egy játék mód ikont töröltem, az került rá újdonság gyanánt.
A melegedés nem nagyon szűnt meg. Wipe cache/dalvik megvolt.Nálatok nem jelentkezett?
-
havri1
félisten
válasz
Flexy90 #14216 üzenetére
Mi8-ra.
Igazából azt hittem, a Mi5 nekem bőven elég, gyors, meg minden. Aztán amikor kipróbáltam a 8-ast, uhh. Eszméletlen. Tényleg jó a Mi5, de már eljárt felette az idő.
Poco az HW szinten majdnem ua mint a 8. Viszont a kijelző meg az infrás arcfeloldás miatt én meggondolnám. -
havri1
félisten
válasz
Atomgeszi #14113 üzenetére
-s ja
Amoled brutál, hála isten erre fent is rájöttek végre.
Valahol olvastam a 3-ról egy cikket, hogy valami elvetemült módon szét kell csúsztatni a telefont a kamera és az egyéb értékelőkhöz. Na ez még egy vicc lenne az biztos.
Bár ha e nélkül működne az infrás arcfelismerés, akkor jó. Selfie kamerát én sose használtam még.
Nekem Mi4 (3db), mi5 is besargult, mindegyik. -
havri1
félisten
válasz
havri1 #14111 üzenetére
A legfontosabb kimaradt, amoled kijelző. Nem találtam más készüléket, ami jelenleg kapható, és amoledes. Brutál. Soha többet IPS telefonban, ezt már most tudom. MiMix3s-t nem tudom mivel jön ki, nem is néztem nagyon, mivel nem opció. Ha amoledses, akkor már megérne egy misét.
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #14109 üzenetére
Nekem bejön a telefon, semmi hiba vele egyelőre, mimix nem tezszik, túl nagy a kijelző. Notch nem zavar, értesítéseket nekem mégjeleníti, igaz órát használok, nagyon nem nagyon nézegetem a kijelzőt ilyenkor. Túl van ez lihegve szerintem. Szerencsére mindenkinek megvan a választás lehetősége. Nekem inkább a sztereó hang hiányzik, ami kis mókolással állítólag megoldható.
-
havri1
félisten
Ma megérkezett a másik készülékem, így átköltöztem. A headset azon jó egyből, mi5-nél van valami. Próbáltam mi8-on 8.1 és 9.0 droid alatt is, mindegyik alatt jól működik.
(mi5-ön android 8 alatt hívásindításnál halk a BT headset). -
-
havri1
félisten
válasz
Atomgeszi #14085 üzenetére
Melyiket raktad fel? Nekem valamelyik utolsó eu dev-el voltak még problémáim. BT headsettel a hívásnál halk bug mindig megvan. (Hívás indításnál halk a headset. Ilyenkor hang mód váltás, hangszóró majd vissza BT, jó..marha zavaró)
Sokszor baromi lassan ébred..Power gomb megnyom, és eltelik 1-3 mp, mire feléled a kijelző.
Sok alkalmazás nem jelenik meg lockscreen értesítési sávon, vagy mi az. Tehát ha zárva a kijelző, csak világít, és lehúzom. Pl Zello, Amazit. -
havri1
félisten
válasz
Atomgeszi #14082 üzenetére
Amikor rákérdez, én új készülékként állítom be, hogy az appokat ne szedje le, meg a beállításokat. DE a wifi jelszavak, híváslista, névjegyzék, sms galéria lejön.
De mondom, nem tudom a Mi Cloud vagy a google teszi vissza, nálam mind2 aktív.
(galéria tuti mi cloud)
Mi8 -
havri1
félisten
válasz
Atomgeszi #14080 üzenetére
Én Mi cloudba mentek mindent automatikusan, és visszalépve mi fiókkal, ezeket vissza is szedi. Bár google is ment, az is rak vissza, így nem tudom melyik jobb..
Globalt nem ismerem, de OTA kell, hogy menjen.
Úton van a másik telefonom, azon Global lesz egy ideig a nyitás miatt, majd kiderül milyen -
havri1
félisten
válasz
mikkencs #14053 üzenetére
Első körben egy factory reset, vagy egy fastbootos rom felrakása
bootloop valszeg. -
havri1
félisten
Itt a menete:
Leszeded a ★ Xiaomi Mi 5 Lastest Global Developer Version Fastboot File Download -t innen. Kicsomagolod c: gyökérbe.
Innen pedig a xiaomi.eu_multi_MI5_8.10.25_v10-8.0.zip-t.
ABD-t innen remélem nem vírusos! 1.4.3Gondolom a menete már megvan, de azért leírom.
Miflash toolsa betallózod a gyökérben lévő fastbootos romot. Fastbootban lévő telefont rádugod. Jobb alul clean all, refresh, majd flash. Restartol a végén, szűz global gyári rendszerrel. Érdemes kipróbálni amőgy, nem rossz, csak tele van google szeméttel.
Telefon kikapcs, ismét fastboot.
C: gyökérbe abd mappa (talán telepítéskor létrehozza), ebbe bele a twrp file. Jobbklikk, powershell itt.fastboot flash recovery filenév.img
utána
fastboot boot twrp.imgHa bebootol twrp-be, itt én szoktam format data-t, format cache, dalvik, system, majd restart twrp.
Elvben feláll üres twrp-vel, usb-n átmásolom az eu zip-et, telepítés, wipe cache, restart twrp, fr, majd restart system.Ezután jó, tiszta friss rendszer áll fel.
-
-
havri1
félisten
Felraktam a fastbootos 8.10.11 global dev-et, mivel az az utolsó fent lévő. OTA-n lefrissült 8.10.19 -re. 2 nap után, gondoltam kigyalulom, mert tele van google szeméttel.
Root-ra Magisk-v16.4-et ajánlják. TWRP fel, zip fel, restart. 20 perc alatt bebootolt, fagyás hegyek. Kezdhetem elölről...... -
havri1
félisten
válasz
szobipeti199 #14032 üzenetére
Valószínűleg csatlakozó, igen. Mondjuk csere előtt én először alaposan megnézném, nincs e benne valami szösz vagy hasonló. Féktisztítóval esetleg kifújni.
-
havri1
félisten
válasz
szobipeti199 #14030 üzenetére
Nem tudom. Sose szedtem még szét. Egyszer vettem Samsung S2-höz kínai utángyártott USB csatlakozót, szar volt az antenna benne. (annak ott van a GSM antennája).
-
havri1
félisten
válasz
szobipeti199 #14028 üzenetére
Kikapcsolt állapotban is lassan tölt? Gyári töltőjével is?
-
havri1
félisten
válasz
DavidQ #13978 üzenetére
Az már régi, nekem mindig a legújabb kellene, miuihu fórumon is kértem, de le se szartak
Nálam akksit szívja mint ahogy eddig az összes 8.0 alapú rom, néha dupla koppra lassan ébred (gombra is), és a biztonság app/akkumulátor FC-zik.
A legbosszantóbb, hogy a kimenő hívások halkan indulnak, majd pár mp után erősödik a hang. BT headseten nagyon durván érzehető. Bejövő hívásnál ok.
Lehet headset baj, nem tudom, ez az egy van. 6-7 droid alatt jó..
Plantronics Explorer 500 -
havri1
félisten
válasz
DavidQ #13976 üzenetére
8.3.15 az utolsó CN fastboot, ami még 7.0 alapú, azt tudok küldeni. A hozzá való miuihu.
Sajnos utána lehalt a központi oldal, és most meg ahogy írod, csak global romok vannak kint.Amúgy érdekes, mert nem tudok róla, hogy CN vonalon is megjelent volna a 8.0, sztem csak elírás a miuihu oldalon az alap. Ettől függetlenül, én nem mertem kockáztatni global fastboottal előtte, maradt a sima twrp tiszta telepítés, de szar lett, FC-zek. (8.7.19 miuihu)
-
havri1
félisten
válasz
Pikkolo^^ #13964 üzenetére
Megnéztem.
Utolsó 6.0.1 androidos MIUIHU: miuihuglobal_gemini_6.11.10_6.0.1_a7608a742edecbda8f8fff64b2f0f832
Van hozzá fastbootos CN alap: gemini_images_6.11.10_20161110.0000.00_6.0_cnNem nagyon ajánlom, nagyon régi. Gyors meg stabil, de ős régi.
Felrakom drivera, ha kell.
Én személy szerint a CN alapú 7.0 androidosat ajánlom, ez az, ami nekem nagyon bejött.miuihuglobal_gemini_8.3.15_7.0_4e1c5d8cd6469c6da0378a8969544b51
Van fastboot is hozzá: gemini_images_8.3.15_20180315.0000.00_7.0_cn -
-
havri1
félisten
Redmi Note 5 pro-t mi5 után nézett már valaki?
Most lestem, egész pofás, és egész jó hw a tesztek alapján. Elgondolkodtam rajta, bár a Samsung Samoled kijelzője még mindig csábít. -
havri1
félisten
válasz
Tomace91 #13868 üzenetére
Nem olvastam ilyen funkciót sehol, így nem tudom. Alapvetően nagy változást nem vettem észre a kameránál, talán annyit, hogy a fénymérést ha keret átlagára állítom, nem válogatja a színhőmérsékletet olyan durván, szinte állandó. Bár ez már a 8.0 alapú 9-esben is benne volt.
-
havri1
félisten
válasz
Tomace91 #13860 üzenetére
A 21-es van tegnap óta, ma ki is került. Nekem tetszik. Nem volt fc, nem laggolt be egyszer sem. Kicsit talán jobban fogyaszt, pont ma panaszkodtam emiatt.
Ami nem működik: teljes képernyős módban elcsúsznak a feliratok (nem vágom amúgy miért kellett, hiszen van fizikai gomb rá). Kikapcsoltam, illetve átállítottam mozgás vezérlésre, így jó.
Miuihu időjárás widget (az alap) nem az időjárás appot indítja, hanem az órát. Az új, ami ebben jelent meg, jó! Hriska javítja a másikat.
Zárképernyőn nem jelennek meg: nem fogadott hívás, illetve a rácsot lehúzva semmi.
Memóriakezelés javult, 2GB körül van szabad (4-ből),ami azt jelenti, több dolgot futtathatok mint 9-esen. Ugyanannyi appal mint régen, nem zár be semmit!
Összegezve: nekem baromira tetszik! Gyors, szép, új. Ajánlom! -
havri1
félisten
8.6.19 béta most került ki. Felraktam, eddig úgy néz ki jó lesz. Ma tesztelem.
Aki szeretné tesztelni, miuihu fórumon jelentkezzen béta tesztelőnek, és már mehet is -
havri1
félisten
válasz
Kleroo #13847 üzenetére
nyóccázé műanyag, oszt' jóvan.
-
havri1
félisten
válasz
Blazy88 #13841 üzenetére
Én kerettel együtt cserélném, ennyit rápróbálnék, mármint az olcsóbb verziót (12e ft kedvezmény nélkül).
Nem gyári, de ennyiért mennek ebayen is kb. 3 hó garancia.
Illetve rá kell kérdezni, hogy gyári e, mert ha rákattintasz, ott már xiaomi-t ír gyártónak, és nem oem, meg kompatibilis, csak a keresőben írja.. -
havri1
félisten
válasz
bencsikgab #13837 üzenetére
Nagyon úgy tűnik nekem, hogy a spemall csak egy gyorsan felfuttatott webshop, nulla háttérrel. Sajnos ilyenkor derülnek ki a kellemetlen dolgok.
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #13816 üzenetére
Milyen autó? Nekem a Passatban nincs ilyen bajom. A mobilnet meg vagy 4G vagy H+ szerencsére majdnem mindenhol, Vodafonnak ez az előnye ezzel a telefonnal
Oreo nem erre a telefonra van, ez már látszott az elején, mai napig nem sikerült jó romot csinálni.
Nougat-nak is kellett majd fél/egy év, mire so-so. -
havri1
félisten
Csak vissza kell térnem 7.x-re, pedig már tényleg majdnem perfekt az új EU rom!
- néha lassan ébred, akár dupla koppra, akár gombra
- BT hangerő nagyon halk gsm alatt (Plantronics Explorer 500)
- ma éjjel (21-03-ig 71%-ot merült) amúgy meg normál, nem tudom miről.
- működik a zseb mód, de mégis zsebben 2x kinyilt.
-reklámok halmaza. Yt, böngésző. Miuihu-n nem volt (igaz az még 7.x) -
havri1
félisten
Raknám az eu 8.5.17-et. TWRP 3.1.1.0 fent.
format data ok.
Zip fel
install, és : updater process ended with error 7
e3004: This package is for "gemini" devices, this is a "".?!
-
havri1
félisten
Létezik, hogy global-on halkabb a BT headset telefon hívás közben? A2DP-n tökéletes, de sima GSM hívásnál nagyon halk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Windows 11
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest